Härliga sommar!

Visserligen ganska blöt sommar emellanåt eftersom vi bor i en regnhåla.. (nån som kommer ihåg förra årets översvämningar här??) Men det är härligt med sommar ändå!
Och det är lättare att jobba när det inte är kalasväder jämt, hehe. På jobbet tycker de synd om mig som bara har 6 dagars semester men det kommer gå fint. Vi gör så mycket roligt vi bara kan de dagarna vi är lediga. Det här låter helt sjukt, men varje ledig helg t.o.m augusti är bokad. Roligt. Galet!

Dagen har tillbringats inne till största delen. Hela förmiddagen hade Tuva ont i magen ("jag har nog drickit för mycket välling mamma..") men det släppte sen efter lunch. Då blev hon hur pigg som helst, hoppade i soffan och skrek som en tok. Då önskade hon att "när Alfons sover, då ska vi baka". En hjärt-kaka var önskemålet och det blev det. Hela våran familj älskar att baka! Jag har hittat massa roliga tårtrecept jag vill prova..är det ingen som fyller år snart? Till Alfons 2-årsdag i november får det väl bli en traktortårta.. Traktor är hans mest använda ord. "Takto, takto, takto." Till de flesta fordon, förutom bil som heter "brrr" och polisbil som heter "tut-tut, tut-tut". Vilket ordförråd va?

Nä nu väntar kaffekoppen på mig :-D



Två små söta bagare bakar kaka..!




 
  
 

Förkyld.

Jag är VRÅLförkyld. Uääk, stackars mig.
Jag hankade mig igenom arbetsdagen igår men ikväll får jag vara hemma för det går inte. I morse när jag vaknade och skulle försöka säga godmorgon till mina kära barn så kom det inte ett ljud. Jag hade tappat rösten, det bara väste! Har ont i luftrören och är snorig så det är väl inte att rekommendera att smitta dem på jobbet, som redan är rätt hängiga.
Och vi som ska till Kolmården på lördag! Jag måste bli bättre.

Vågar väl inte ens skriva det men jag misstänker att något har hänt med vår dator..att något litet skabbigt virus har smugit sig in. Det ploppar upp massa rutor trots att vi har spärrat pop-up fönster, det går knappt att skriva för den hoppar över bokstäver. Får dubbelkolla allt jag skriver hela tiden. Mupp!

Villan på vår gata är redan såld, det tog en vecka. Attans, jag som sett fram emot att min arbetskompis och hennes sambo skulle flytta hit! Och hon är besviken med, de hade nog redan flyttat i tankarna.. Hoppas det blir någon trevlig som flyttar in iallafall!



Några tips på saker man kan göra om man är en fyraåring som är hemma med sin lillebror & mamma- som är trött & tråkig:


Man klär ut sig själv och sin lillebrorsa till prinsessor och så går man på promenad runtomkring i huset. Gärna en sväng på gatan också men OBS- det finns risk att man blir upptäckt av mamman.



 


Man bygger en koja av en madrass, sitt överkast och två altanstolar. Sen springer man fram och tillbaka tio gånger för att hämta grejer man lägger i kojan.Sen bjuder man in lillebror & mamma att busa i kojan! 

   


Sen tar man över kameran från mamman. Och börjar med att ta en bild på den stackars trötta mamman!



 


Sen går man vidare med att fotografera sin nalle Brum..ställer upp honom lite snyggt mot väggen sådär..



 


Och så en av nallarna Lalle. Han ser lite smådyster ut men en bra bild blev det iallafall! 


 

Och till slut..så trollar mamman fram en Madickenfilm som man får se i soffan! Jippi!


    


Blogg-flytt

Typiskt, igår hade jag jättelust att blogga, då höll bloggen på att flyttas. Nu är flytten genomförd och det går att blogga igen! Först trodde jag man var tvungen att byta adressen men det är tydligen bara inloggningsstället som är nytt. Tur det då!

Dagen har varit mysig. Vi tog lite sovmorgon, kidsen & jag . Masade oss upp ur sängen vid 8.20 och satte oss vid frukostbordet vid 9 och satt en bra stund. Så härligt att ta en långfrukost mitt i veckan! Man kan tycka vad man vill om att jobba såhär som jag gör med de här tiderna- men faktiskt så gillar jag det! Jag jobbar gärna kvällar & helger ibland och är ledig en vardag! Faktiskt så är jag väldigt glad över mitt jobb just nu. Det är skitroligt! Stämningen är på topp mest hela tiden. Arbetskompisarna är kanon också, nu jobbar jag gärna med vemsomhelst och hon som jag hade en konflikt med för ett tag sen (remember?), hon & jag har superkul när vi jobbar tillsammans. Tänk om man alltid kunde göra så, prata ut om saken innan den växer och blir ohanterlig och konflikten olösbar.

Efter lunch bakade Tuva & jag något som är så grymt gott..jordgubbspaj! Efter mammas rabarberpaj-recept, den är så god. Tuva är en hejare på att baka. Knäcka ägg, vispa och hela köret. Vi fick en anledning till att baka eftersom en jobbarkompis skulle komma hit när hon hade slutat vid 14. Jag hade varnat henne för mina hulligan-barn men hon tyckte de var rätt rara..haha. Det är en villa till salu på vår gata och hon blev lite sugen, skulle hem och övertala sin sambo till flytt..vore skitkul om de flyttade hit ju!

Nyss kom H hem och han rensar avloppet, bläääk. Jag hade inte gjort det om jag fick betalt för det!



 


Några söta Alfons-bilder från idag:
1) Hur roligt man kan ha med en stor gryta
2) Skön sov-stil
3) En läkare/Askungen med polisbilen i högsta hugg



Tre prinsessor!! Inga könsroller där inte :-D




   

En helt vanlig torsdag!

Men en väldigt  bra torsdag. Vi är hemma och grejar, vid 15 ska vi traska till dagis och ska jag vidare till jobbet. Slutar 20.30 ikväll och sen är det långledigt! Tre hela dagar, mmm..
Imorgon ska vi bara vara hemma har vi tänkt, ta fram poolen kanske för det ska tydligen bli årets varmaste dag! Det kanske till och med blir till att åka iväg och bada i någon sjö? På lördag åker vi till Söderköping med kompisar och mumsar glass i STORA lass, och sen sover vi en natt hos farmor & farfar. Det blir kul!

Igår var det skapligt varmt också förresten. Barnen var på dagis och de var ute nästan hela dagen, solsting-varning. När jag hämtade dem var de genomtrötta och då var det dags att cykla ner till tandläkaren för Tuva skulle ju dit..behöver jag säga att det inte gick sådär kanonbra? Det gick inte att lirka med henne, locka med lådan med tandläkar-presenter, ingenting. Hon öppnade inte munnen. Hon är som Lotta, hon är envis som en gammal get! Och mamma fick skämmas.. Alfons skulle utan problem gapat och visat sina tänder bara han fick lov att trycka på alla spännande knappar som fanns i rummet. Det fick han INTE för tandläkaren. Jag säger bara: Nästa gång det är dags för tandläkarbesök är det pappan i den här familjen som åker på det!

Idag grattar vi Evelina som fyller 4 år :-D


image61

Juni!

Vart tog maj vägen? Undrar just..
Sitter här en härlig söndagskväll och lyssnar på Sebastien Tellier. Åh den låten är så klockren! Lätt min favortit i Eurovision. Mitt hjärta klappar lite extra för Frankrike dessutom. Särskilt när de har en så cool låt med värsta sköna snubben.

Är lite småtrött..det har varit en hektisk vecka. med massa firande, Henkes "altan"bygge, jobb, Alfons´ feber, trötta barn i hettan osv. Nu väntar en inte lika kaotisk vecka. Jobbar 3 dagar i veckan och har inget bokat förrän i helgen. Och Tuva som ska till tandis på onsdag! Håll tummarna för att de får titta i munnen på henne..


image51
29 maj och besök av Gabriel, Malva & Susanne. Här kramas fyraåringarna på vägen ner till tåget där vi vinkade av resenärerna. Det var en kanonrolig dag, tack för att ni kom och hälsade på oss!

image52
På kvällen var det sommarfest på dagis som jag och en annan mamma ordnat, vi är ju med i föräldrarådet. Det var lyckat! Först sjöng barnen lite sånger och sen blev det 4-kamp och korvgrillning! En mysig kväll.


image53 
31 maj. Vad tycks om vårt soldäck på framsidan?! Händige Henke fixar allt! Med lite assistens av grannen.

image54
Morfar, Inger & Carl kom och inspekterade också..

image55
Nej det var ju faktiskt för att fira Tuva som de kom, egentligen. Här hjälps Tuva & Inger åt med prinsesstårtan. Tuva gillar verkligen att det heter PRINSESStårta, men förstår inte riktigt vad som är prinsessigt med den?

image56
En docka som kan simma fanns i ett av paketen! Och badtofflor & badhandduk som hör till, gulligt.


1 juni- TJEJKALAS för 4 busiga, stojiga & stolliga prinsessor!

              

RSS 2.0