Sega söndag.

Åååh vad jag är trött just nu. Sådär akut!
Det är slitigt att jobba helg faktiskt, det är ju knappast färre vårdtagare eller mindre att göra bara för att det står helg i almanackan! Och nu har en ny patient kommit in på en av mina två avdelningar, som behöver SÅ mycket hjälp. Och vi har det tajt i schemat som det är. Så det är stora diskussioner på jobbet just nu, hur ska vi klara detta utan att få mer personal eller längre arbetstider??

En matlåda lasagne står i micron och värms, mums. Henke & Alfons får ta någon annan matlåda, och Tuva får mat hos Alma!
Vi var ute i lekparken en sväng i förmddags efter att jag jobbat mina tre timmar på morgonen. Tuva blev kissnödig och kom tillbaks efter fem minuter och fullkomligt vrålade: Mamma mamma, Almas pappa ringde och frågade om jag vill leka med Alma och det vill jag!! Ja ja, herregud..är det så tråkigt att vara hemma? ;-)
Viktigt var det också att de skulle leka hemma hos Alma, så inte Alfons får vara med.. Inte lätt att ha en lillebrorsa i hasorna jämt. Fast de leker otroligt bra just nu. Det är djurlekar, mamma pappa bebislekar, åka på utflykt och jag vet inte vad. Mysigt är det iallafall.
 
Igår när jag jobbade pratade vi om att samla på sig massa grejer.
Då sa en: Ja jag har ju t ex en Tomelilla soffa & fåtöljer som bara står och en massa olika överdrag som jag inte vet om jag ska spara eller slänga.
Jag, kvickt som attan: Åh, vill du bli av med ett fåtöljöverdrag, vad har du för färger??
Hon: Jaa..blå. (nej) Mörkbrun.. (ja!) men den har hundarna fläckat ner. (nähä) Beige-gul? (Ja men jag tackar!)
Äntligen nytt överdrag till fåtöljen!
Visserligen var det ju mer gult än beige men det passade till soffan tycker jag! Det blev ju lite förändring! För er som inte vet, eller minns, så hade vi rött innan. Så det blev mycket nice med gult faktiskt!

Nu ska jag käka min lasagne, ha det bra alla!


Det blev väl inte så dumt med gul istället för röd, eller vad tycker ni??
 


Nu är det fredagsmys..

Mmmys. Äntligen en fredgskväll med lite god mat, fin dukning och skåla i finglasen =) Det var längesen, det har bara glömts bort/inte hunnits med under sommaren.
Men ikväll, efter ett mysigt 6-årskalas hos Jonathan, så lagade vi kyckling & potatiskroketter. Och de båda barnen som inte alls tycker om kyckling enligt dem själva, åt massor. Sen blev det Disneyfilm!
Imorgon blir det 8-17 på jobbet för mig. Skulle egentligen jobbat tre timmar morgon och tre timmar kväll (ganska segt), men tog självklart en heldag istället när jag fick chans att byta! Superskönt att slippa jobba lördagkväll ju!



Vi hade besök, av fam. Andersson ett par dagar nu i veckan! Här är alla barnen i lekparken, de hade skitkul och lekte SÅ bra.


Tuva & Filip byggde en stor koja, satte på schlagermusik, flyttade in discokulan i kojan och hade mys därinne.


Yatzy under protest tror jag..men det var kul, och Henke vann för en gångs skull. Med 298 poäng :-)


Jag, Therese & chipsen!!


Kalas hos Jonathan idag! Bullar, kakor & marängswiss, mums..


Sötis-Alfons på kalaset. Han hade jättekul, fick tre nya killkompisar direkt!


Och fining-Tuva på kalaset, väntar ivrigt på fiskdammen :-)


Nu ska jag glo på tv en liten stund innan jag dyker ner i sängen. Kan meddela att jag inte deppar över utbildningen längre- jag har fått förlängt jobb!! Jippi!

Wiiiiihooo..stora nyheter!

Trumvirvel...

Vår stora kille kissade på toaletten idag!! Han är så stolt..
Ingen världsnyhet för er kanske men för hans stolta mamma! Som har svårt att förstå att han är på väg att bli stor.  

Alfons.

Min lille pojke..börjar bli en stor pojke. Säger sig själv vara "en stor och duktig pojke" :-)
Och visst är han, även om han kan driva mig till vansinne ibland. Jag förstår mig inte på grabbar ibland alltså..ibland är han bara så lik sin pappa, både till sättet och till utseendet. Och det är ju kul! Men då är de ju två som kan gadda ihop sig..haha..och jag fattar inget. Men han är himla rolig, våran Alfons.
I eftermiddags hade jag dukat fram mellis på bordet, smörgåsar och glas som jag hade tänkt skulle fyllas med mjölk till barnen.. Själv hade jag hällt upp ett glas med Cola light till mig. Det första Alfons säger efter "Hej mamma!" är "Vad är det i det glaset? Är det cola? Det är cola faktiskt!" Både Henke & jag flinar och säger Jaaa det är cola..och jag ställer fram flaskan på bordet så han kan hälla upp till sig. "Jag bestämmer idag!" säger han och skrattar, skruvar upp korken och häller upp ett halvt glas. Och visst, ibland kan väl han få bestämma? :-)
Han har börjat stamma/haka upp sig på orden rätt mycket, hör tydligen till åldern men det är frustrerande för honom. Men detta sa han helt klockrent. Sen när han skulle berätta om dagen på dagis så hakade det sig, och han struntade i det. Så ledsamt.. Både när han blir arg & frustrerad, och när han struntar i att säga vad han tänkt.. Någon som vet vad man ska göra när barn stammar? Låta det växa bort bara antar jag och inte göra någon stor grej av det..
Idag åker skötbordet ut, nu är han stor kille och ska försöka gå på pottan istället! Inte för att han vill det så särskilt mycket, men ett steg i rätt riktning är ju att kasta ut skötbordet..




Älskling!!

Åh jag måste berätta..

Min finfina mobiltelefon har gått hädan :-(
Efter 3 år i tjänst har den blivit helt knas senaste veckorna, funkat när och om den har velat.. Oftast har det stått "endast nödsamtal" och folk har blivit irriterade för att jag inte kunnat bli nådd!
Så nu har det kommit en ny stjärna, det är ju alltid kul även om jag inte hunnit tröttna på min gamla än! Nu finns det iallafall en rosa Sony Ericsson här. Tog abonnemang 3 vänner för 69 kr/månad- det är ju skitbra eftersom Henke har 3 han med så det blir gratis att ringa till honom. Och gratis till fasta nätet! Ingen anslutningsavgift! Jag är väldigt nöjd, detta kommer till och med bli billigare än kontantkort! Jag älskar fynd!!

Ledsen om detta har blivit en tråkig vikt-blogg..
Men jag behöver skriva av mig om hur det går. Kanske skulle starta en egen sida om det..hmm. Iallafall så går det över förväntan. Den lilla chokladrutan till kaffet stillar ju sockersuget, och ska ju dessutom vara nyttig! Det ska förebygga hjärt-kärlsjukdomar, och det får man ju självklart tro på när de gjort studier om det. Sen har jag köpt hem Ben & Jerry´s ljuvliga Mango berry sorbet som ska intagas vid speciella tillfällen..
Apropå Ben & Jerrys så läste jag att det finns ett sånt fik i Stockholm, det skulle ju vara drömmen att åka dit! Finns tydligen milkshake gjord på deras glass, snacka om LYX. Mmm.. Den där där B&J sandwichen som GB säljer..jag skulle kunna äta en om dagen, lovar. Så god! Av 500 ml förpackningarna har jag inte smakat så värst många, men jag vet att nästa smak jag vill prova är Bohemian Raspberry- vaniljglass, brownies & hallonsås, låter det inte helt..underbart. Allt detta glasstjatet var en stor parentes till bantningspratet, haha ;-)

Annars händer inte mycket idag. Barnen är på dagis, Henke (och jag med!) väntar på svar från ett företag som kanske har ett jobb till honom (håll alla tummar ni har TACK!) och jag har inget annat på schemat än att scrappa färdigt det som jag började på i förra veckan, sätta upp tavelramen i Alfons rum som legat i typ tre månader, sortera lite i barnens rum. Igen. Det är en ledig dag! 

Inte så ensamt längre!

Nu är de hemma! Och allting är som vanligt igen. Fullt ös, medvetslös med andra ord :-)

Förmiddagen spenderade vi i Folkets park här i byn, har ni hört.. Visste knappt själv att det fanns en sådan, haha!
Väldigt trevligt iallafall, familjedag med ponnyridning, fiskdamm, korv med bröd, bakluckeloppis mm. Hela Aneby var där ungefär, så det var kul. Barnen tyckte väl dock att klätterställningarna var det allra roligaste!
Nu steker herrn i huset pannkakor till allas förtjusning. Men jag bävar lite för sylt & grädde så jag gör nog en sallad, tinar lite köttfärs och gör crêpes istället. Lika gott det.

Ikväll är sista kvällspasset av dessa tre i rad..skönt. På tisdag har vi avtackning av en arbetskompis som ska sluta, efter typ 30 år på Antuna. Hon och hennes man ska flytta neråt i Småland där de har sitt sommarhus. Roligt för dem, men jag kommer sakna henne. Hon är som en mamma på jobbet! Som peppar mig, berömmer, men även säger vad som behöver ändras på. Ja det är verkligen roligt för henne men sorgligt för oss.

Ha en bra söndag allihop!

Ensamma dagar..

Har haft "egentid" sen igår förmiddag då övriga familjen åkte till Lkpg för att gå på Busfabriken, sova hos svärmor & svärfar, plus vara barnvakt till Matilda idag när det står jobb & golftävling på hennes föräldrars scheman :-)
Jag har gjort massa saker, men inget speciellt. Försökt att njuta av tystnaden. Men det har varit svårt, stereon har gått varm för det har varit FÖR tyst. Lite skönt har det varit, men jag längtar efter dem helt sjukt mycket.
Det är nyttigt att längta efter varann ibland!
Idag har jag tagit en promenad, vikt tvätt, ätit frukost + druckit förmiddagskaffe på altanen. Nu är den stora frågan vad (den något sena) lunchen ska bli. Rester från igår när jag passade på att äta mat som de andra inte gillar :-), eller en Naturdiet som ska hjälpa mig med viktnedgången..   

Om man ska prata om vikt & sånt..så är våran våg jäkligt usel. Den är en billig, gammal hederlig icke-digital från Ikea.. Och visar helt knas! Så jag vet inte hur det går med vikten. Men jag mätte mig (för det tipsar ju alla om) i slutet på juni och så även idag. Döm om min förvåning- alla mått visade på en minskning med 2 cm! Och då har jag ju inte hållit igen sen slutet på juni, utan snarare en och en halv vecka.. Kanske, kanske jag kan fixa det denna gången. Och till största delen handlar det inte om att gå ner i vikt, det är ju en del absolut, men mest handlar det om ett sunt liv! Sen kan jag ju inte skylla på barnen hur länge som helst även om det var efter dem det satte sig.. Men en viktökning på 10 kilo på 9 år är mer än ett kilo per år, så kan det ju inte fortsätta i längden eller hur, då väger jag ju 100 kilo lagom till 50-årsdagen ;-)

Nä nu ska jag äta den där lunchen med Weeping Willows som sällskap. Sen blir det cykling till jobbet!!
 

Några bilder


Vad roligt vi hade i fredags! Och vilket väder..helt ljuvligt.


Barnen- och särskilt Alfons - var helt tokiga. Herregud, han bara flööög nerför rutschkanan och ner i vattnet.


Dagen efter var det inte lika vilda lekar..mest mamma pappa barn. Här är Matilda nerbäddad i hallen!


Senare var det släktträff och 80-årskalas för min mormor. Henke tog en sån kanonbild, visst är de söta!! Vet inte vad Alfons gör för busig min..men söt är den!


Här är de små godingarna Walter & Mira! De hade det härligt i skuggan och kivades om bollarna :-) Det är min kusin Claes & Annelies son, och min kusin Annelie & Linus dotter- alltså sysslingar till Tuva & Alfons!


Ett litet glatt tjejgäng, Ida, Lisa & Tuva!


Gammelmormor med barnbarnsbarnen, ingen lätt uppgift att hålla alla på plats! Här är min bästa bild av ca 8 st ganska dåliga..haha. Mira är på språng!


Mormor Else med alla barnen. Inger, Mona, Christina, Ulf, Sten & Göran! Härligt gäng det där, man kanske skulle ha en sån barnaskara??


Kusinerna som var med. Annelie, mormor, Claes, Gill, moi, Ida & Sara.


Josephine & Tuva! Älsklingstjejerna!

Onsdag.

Idag är en bättre dag! Hehe. Lite mer ork och motivation finnes.
Var och handlade sen igår, i Tranås. Man behöver lite variation, och Ica här i byn är ju dyrare. Känns så fel att "storhandla" på en Supermarket..jag inbillar mig att det blir billigare på ett Kvantum. Har jag fel..? Iallafall så finns det ju fler mängdrabatter på Kvantum och det är en trevlig affär! Kyl & frys är numera relativt välfyllda.
Sitter och smuttar på en Naturdiet smoothie till lunch. Ska det vara så svårt att gå ner ett par kilo?!? Har sedan i måndags haft sockerförbud. Nja inte helt förresten, en mörk chokladbit slinker ibland ner till kaffet :-) Och förbud är ju egentligen inte min melodi- bara äta mindre! Men jag måste sätta igång med en rivstart. Nu är det allvar.
(fråga mig hur det går med dieten om två veckor..hihi)

Nu är vardagen efter sommarlovet igång. Barnen är ju på sin vanliga avdelning nu, men än är det inte full barnstyrka, hälften har fortfarande ledigt. Det är många som tar ut föräldraledigt i samband med semestern. Låter så mysigt! Bara att ha RIKTIG, betald, fyraveckors-semester är ju något jag drömmer om. Mysigt. Keep dreaming..
Har fortfarande inte fått veta något om fortsatt vikariat i höst. Väntan gör mig tokig.. Annars "måste" jag ju börja plugga. Alltså jag vill ju det i längden. Men jag trivs så bra på jobbet, vill inte lämna det!!
Om ett par veckor börjar alla aktiviteter igen, det blir kanon. Alltså Tuvas gympa och kören. Sen pratar hon om simskola också men det verkar krocka med gympan och då går den först. Kören är hon kluven till! Vet inte varför. Hon älskade den förra terminen, men verkade tappa lusten lite de sista gångerna. Kanske att hon känner sig lite liten, hon är en av två födda -04 och resten ett, två eller tre år äldre. Eller så var det inget kul när skivan de spelade in var färdig! Jaja, hon bestämmer, vi ska inte pusha henne till något om hon inte vill, hur roligt än hennes mamma tycker det är att sjunga i kör :-)

Ikväll kommer Annelie, Martin & Jonathan hit. Uppskattat av hela familjen! Härligt när det "klickar" för samtliga i familjerna. Är verkligen glad att vi har så bra vänner här. Umgås med många fler här än vi gjorde i Linköping! Kanske är lite så att alla känner alla och bjuder in till varandra. Sen kan det ju även bli så att man umgås mer efter man flyttat- tänker på vår kära familj Andersson!  Ja så kan det vara, ensamma är vi i varje fall inte om det nu var någon som trodde det, hehe ;-) Ska hämta barnen nu. På återseende!

Aaaah vilken tråkig dag!

Ni får ursäkta om det blir ett gnälligt inlägg, allt känns bara så trist idag.
Jag är trött, har sovit skitdåligt och vaknade med nackvärk. Kan bero på den lilla damen jag hade bredvid mig inatt :-) Tätt, tätt intill ska hon ligga och jag har knappt vänt mig inatt så därför är nacken helt fel.
Och vädret är trist.
Igår kväll tyckte jag det var lite mysigt med regnet, men hur kul är det idag?
Barnen är på dagis. Det känns ju också helt fel, när jag jobbar kväll! Men de måste ju. Ja dels pga H´s arbetslöshet, men sen att iallafall Tuva har behov av det på ett annat sätt nu än förut. Det här är sista året för henne nu innan hon börjar skolan! Det känns som ganska viktigt att hon får vara en i gänget, och det går ju inte lika bra när man kommer vid tre-tiden på eftermiddagen när alla andra gått eller är på väg att göra.. Vara ensam med en fröken tills pappa hämtar sist av alla. Som det var ofta förut. Men men, jag är inte orolig för henne egentligen! Det är nog mest min egen känsla. Att det är bra att hon är där på dagen istället för eftermiddagen.
I vilket fall så är det tråkigt att de inte är hemma!
Igår plockade jag fram lite scrap-grejer, tänkte sätta igång idag. Men sakerna bara ligger där.. Ett papper som verkligen passar till bilden jag tänkte scrappa på..en kanonbild..de perfekta tillbehören.. Men var är min inspiration? Långt långt bort gissar jag.
Till lunchen fick jag ta till inspiration, det kanske var endast dit den orkade :-) Det ekar tomt i kylen så idag får det bli ett hopkok. (måste verkligen åka och handla idag innan jag börjar jobba) 
Pastasås á la Lisa-  Bacon, lök från trädgårdslandet, körsbärstomater, majs, paprika & chili crème fraiche + lite vanlig. Serveras med fullkornspasta om det finns, annars vanlig. Nu är det nog färdigt förresten! 
Önska mig smaklig måltid.. ;-) 


Man kan bli upprörd..

Apropå ett blogginlägg jag läste, och en artikel på Aftonbladet.
Artikeln handlade om en kvinna som var gravid med sitt 14:e barn tror jag- hon hade inte ett enda barn boende hemma hos sig..
Och blogginlägget- om en del som använder abort som en slags preventivmetod!! 

Idag fick jag höra av en bekant som enligt henne själv försöker bli gravid- att hon gjort en andra abort, för att det inte var en bra tajming. Herregud. Finns det någon bra tajming? Ja men jag menar du kan ju inte beställa en viss månad barnet ska komma, eller om det ens blir något barn! Hjälp. Jag vet att vi har fri abort i Sverige men det känns så fult..att försöka få ett barn och sen passar inte datumet. ??

Men så en riktig solskenshistoria.
Ett par som inte kan få biologiska barn, är kontaktfamilj åt ett barn ett par helger i månaden- får ett telefonsamtal.
Vi har en liten flicka här som föddes igår, fundera i 4 timmar och hör sen av er, vill ni ha henne?? Shit vad häftigt, är så glad för deras skull! Dagen efter fick de åka till BB och hämta henne.


Nu ska vi äta kvällsmat vid teven. Det händer så sällan men det är ju riktigt mysigt :-)
Ska pilla in lite bilder i album ikväll också tänkte jag, vet inte hur många månaders bilder som ligger i foto-skåpet.. Nu ska det bli ordning här. Behöver nog köpa ett par-tre album till dock!!
Ska se om trollen har hoppat i pyjamasarna och är redo för te & smörgås nu!

Semesterstängt!

Ja det har varit semesterstängt i bloggen ett tag.
Inte för att jag haft semester på ett par veckor men..det har ändå känts som jag haft det. Vi har tagit dagen som den kommer och varit spontana. Och barnen har ju haft sommarlov så de har ju haft ledigt! Igår var första dagen på förskolan efter lovet.
Det blev ju en flopp. Hundra barn och så vikarier..inget ont om dem alltså. Men efter man haft sommarlov kan det ju vara trevligt om man blir lite välkomnad! Så som barnen brukar bli varje morgon de kommer dit. Men men. Inte var deras avdelning öppen heller, så de får ha sommarlov en vecka till bestämde vi. Det var ändå för många barn på den personalen så de blir nog inte ledsna. Varken våra barn eller personalen!

Jag kanske återkommer senare idag..måste ta hand om maten som står på spisen! Hade planerat att äta kycklingröra med nachos, var så säker på att vi hade kycklingfilé i frysen men det var bara kycklingLÅRfilé. Blä, inte samma sak.. men det får gå! På återseende..



RSS 2.0