Underbara fredag

Jag älskar fredagar!
Spelar ingen roll att jag ska upp klockan sju imorgon för att jobba till klockan fyra. Det är ju ändå helg!
Och så är det kanske fredagsmyset som är det bästa egentligen. Ikväll skippar jag min nyttiga kost och längtar efter ostbågarna som min kära granne kommer med sedan! Har skickat med en lista till honom eftersom karln här i huset inte kommer hem mellan jobbet & bowlingen ikväll.
MUMS med ostbågar, det är min last. Och barnens! Vi ska mumsa tills det kommer ostbågar ur öronen!

Ni kanske ser att bloggen är lite ändrad. Håller på att göra om den lite. Det tar tid att klura hur man gör! Och jag som satt och kodade helt själv till familjens gamla hemsida..hur orkade jag? Och hur gjorde jag? Har glömt det mesta..
Ja iallafall så kommer bloggen att ändras på lite, men när det sker mer förändringar vet jag inte.




Det fanns tid till en pysselstund idag också, härligt. Idag blev det en Leila-cupcake till kaffet! Fast just denna var ju gjord av Henke :-)


Välkommen till Tuvas affär! Här finns allt du kan tänkas vilja ha, men mest halsband..


Här hänger halsband av alla de slag..


Ett lördagshalsband enligt affärsinnehavaren!


Tack för besöket, välkommen åter! En väldigt rolig lek som sysselsatte Tuva & mig i minst en timme :-)


 



Åhh..

*djup suck*
Idag har det kommit ett STORT lass med snö till oss. Varför?? Var det nödvändigt nu?? När det är plusgrader så kommer det ju smälta bort snarast ändå! Precis som att det finns en mängd snö kvar där uppe som bara MÅSTE ner innan våren :-)

Tuva har ockuperat datorn här hemma nuförtiden. Och så har hon smittat lilla Matilda med dataintresse så de får slåss om datorn hos dem också. Hihi. Halva dagen idag har Tuva suttit och kollat på diverse leksaker på nätet och skrivit långa önskelistor, både till henne och Alfons. Blir dyrt tydligen! Fast vi har räknat deras spargrisepengar idag och det var en skaplig summa som får gå till något de verkligen önskar sig.

När Tuvis smet iväg till Linnéa och Affe sov så passade jag på att plocka fram mitt efterlängtade pyssel.
Gjorde en kopp kaffe, satte på en blandskiva och scrappade färdigt en LO med barnens dagisfoton. Härligt avkopplande! Och jag har knåpat med den i ett antal dagar så det var på tiden.. 
Hade varit så kul att gå på scrapmässan i Lkpg men just den helgen jobbar jag. Plus att vi ska till storstan både helgen innan och den efter. Typiskt. Pilla- jag kanske skickar bud med dig!

Denna veckan har vi haft sjukstuga här. Eller vi har det fortfarande, Alfons har 38,5 idag och båda barnen hostar och snörvlar. Igår skulle jag jobba dag och Henke med förstås och den stora frågan var- vem ville göra sig impopulär på sitt jobb?? Tur att farmor finns då, hon susade ner hit och tog en vab-dag, tack! 
Idag skulle jag börjat kl 15 men lyckades byta till den senare turen så Henke hinner hem. Ibland får man trixa lite men det brukar lösa sig. Fast jag får alltid dåligt samvete för att jag "krånglar"!

Imorgon vabar jag, Henke jobbar och ska sen på bowling med jobbet. Barnen och jag ska ha en riktigt mysig fredagskväll och se på Let´s Dance. Eller det blir väl bara Tuva och jag som orkar hålla oss vakna.
Får se om det blir något gottis- här försöker man ju hålla igen med sånt! Byter ut en del mål mot Cambridge eller Nutrilette-drinkar. Mums. Ironi. Men faktiskt så visar vågen på en siffra jag inte sett på länge! På ca 5 år om jag ska vara exakt!!
På lördag får vi besök av Linda, Peter och Albin, det ska bli jätteroligt. Vi har tänkt att bjuda hem dem hur länge som helst men vi är ju så himla upptagna.. ;-) nejvars men vi åker ju iväg väldigt ofta på helgerna. Iallafall så ska det bli riktigt roligt att de kommer hit!

Nu ska jag fixa mellis till min lille snor-gubbe. På återseende! 

Såå vansinnigt trööött..

Sitter här och slösurfar, kom då på den briljanta idén att jag lika gärna kan blogga lite.
Henke sitter och tittar på Bygglov, det känns som om det kan kvitta även om det kan vara lite små-kul. Fast nyss var det visst helt ofattbart kul, Henke asgarvade där inne i vardagsrummet.. 
De två små gulltrollen sover i våran säng, tätt intill varann. Det var Tuvas förslag och Alfons ropade JAA så det fick bli så. Det är så mysigt att de tycker om varann så mycket ♥

Som rubriken kanske antyder så är jag sjukt trött ikväll. Efter en intensiv & jätterolig helg i Ljungby så började jag kl 7 igår. Bara att dra iväg hela familjen och vara på dagis 6.45. Zzznark, jobbigt när det inte hör till vanligheterna. Att börja 7.30 eller 8.00 är en annan femma!
Iallafall, väl på jobbet så visar det sig att det är hur mycket personal som helst som är sjuk. Typ en tredjedel av hela styrkan, inklusive vikarier. Och natten till idag var båda två som skulle jobbat sjuka. Snälla Lisa & Annelie ställde självklart upp! Det gick bra men det känns ju nu efteråt. Vid 4-tiden i morse var det värst, då la vi upp fötterna i varsin soffa i personalrummet och började snarka..tills morgonrushen drog igång vid 4.30.
Ska strax gå och lägga mig tror jag. Vet ni förresten att Ally McBeal visas på tv någon gång på natten? :-)

Anledningen till att jag satte mig vid datorn var egentligen efter ett tips från mamma, min moster är med på Dagens nyheter och pratar om dagmammor i Frankrike. Så det kan ni ju kika på om ni är nyfikna! 
 http://www.dn.se/webbtv/nyheter/fransyskorna-foder-flest-barn-i-eu-1.799145

Vill bara skriva det igen, vi hade det härligt i Ljungby i helgen.
Alla som pratat med Tuva de senaste dagarna vet att vi var i Simhallen, det var jätteroligt, det fanns en grön ruschelbana som hon inte vågade åka men en lila som hon vågade åka, hon vågade åka den utan att mamma eller mormor tog emot, och hon simmade med en platta som man håller i. 
Och frågar du Alfons så har han BAAJAT, lekt med en DÅT i vattnet.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 
 

Inför helgen

Har två dansande tjejer här breve mig, och en liten pojke som förgäves försöker haka på.. Snart kan du lika mycket min lille plutt! Och snart har du dina egna kompisar här hemma som hälsar på.
Lyssnar på P3's webradio och just nu är det Timo Räisinen, me like. Innan var det en av Tuvas favoriter, Lady Gaga eller vad hon heter. Då rockades det vill jag lova :-)

I eftermiddag bär det iväg till Ljungby. Kanske ska vi till äventyrsbadet imorgon. Det slog mig häromdagen att Tuva varit EN gång i Simhallen och Alfons INGEN gång. Det går väl ingen nöd på dem ioförsig men imorgon får vi passa på. Här i lill-hålan finns en plaskpöl på ca 12 meter. Hoho! Min kära granne fick ett fnissanfall när jag föreslog att vi skulle motionssimma där någon dag. -Lisa har du varit i Aneby simhall någon gång?? -Nääe det har jag ju inte. -Nej förstod det. Vi åker till Tranås någon dag. -Oki..!

Alfons är snorig. Hostig också. Medicinerar lite extra just nu och det går bättre och bätte. Han blir inte hysterisk varje gång nu iaf..!
Nu ska strax Anneli, jag & alla barnen åka till loppisen, lämna in gamla grejer som tar onödig plats hemma och kanske hitta något nytt fynd att fylla på huset med. Hehe. Apropå fynd- efter tips från Therese på Dunderbutiken.se så shoppade jag en Pippitröja till Affe & en Paul Frank-tröja till Tuva. Ett Paul Frank-plagg till ett barn är väl inget jag har velat lägga pengar på direkt..men gärna när det är 70% rabatt!


Avslutar med ett Tuva-citat från igår: 

Tuva hälper mig att laga lunch.

T: Visst är jag duktig mamma!
L: Ja jätteduktig gumman, vilken tur att du hjälper mig att laga mat!  
T: Ja jag vet. Jag har ju talang att laga mat.
Du har ju INGEN mat-talang alls mamma!

Tack älskade dotter för det. HOHO! 

Februari

Helt sanslöst att det redan är februari! Var tog januari vägen?
Apropå det, vi måste byta bild i Tuvas månadstavla. Obs till mig själv- kom ihåg att göra det imorrn!

Dagen har varit härlig. Ledig. Ljuvligt.
Efter x antal arbetsdagar i rad var det välbehövligt med en ledig dag. Och vi har gjort absolut bara det vi vill idag.
Läst, sett på film, klippt & klistrat, stökat till. Alfons rum såg ut som ett bombnedslag efter att vi haft lässtund därinne och lagt alla hans böcker på golvet :-) Underbart. Och jag lät det ligga ända tills han skulle gå och lägga sig! Heja mig.
Ett steg i träningen i att släppa taget lite. Förresten så tar det bara fem minuter att rafsa ihop allt till sin plats på kvällen.
Sen hade Tuva kören idag. Åh vad hon älskar att sjunga i kör!
Och sen är hon ju väldigt förtjust i en pojke som är med i samma kör. Herregud, man kan tro att hon är fjorton när hon pratar om honom..och viftar med ögonfransarna och rodnar!

Imorgon ska Wilma ska följa med hem från dagis, vi ska äta pannkakor och sen så är det gympa.

  
Tjingeling!


RSS 2.0