31 mars

Och ännu en månad har flugit iväg!
Har inget speciellt att berätta om, känner att jag inte riktigt orkar. För börjar jag skriva så kommer det att slinka ut mer än jag vill/orkar skriva om så det är bäst jag lägger locket på istället!
Idag kom svärfar hit och hjälpte till att köra allt skräp till tippen. En gammal diskbänk, massa brädor & klinker + en hel del annat massa skräp som vi samlat på oss. I förrådet är det så rymligt nu att man faktiskt kan gå in och vända sig om! Och våra cyklar & vagnar kan stå därinne! Jippi :-) 

Sen bjöd farfar på pizza & vitt vin, tisdag som det är. Haha!
Och nu sover båda barnen och vi vuxna ska spela Disney-Monopol. Vi lovade visst Henke det i ett svagt ögonblick....



 

Fullt ös, medvetslös.

Vad i hälsingland..varför ännu mera snö? Jag blir bokstavligt talat galen. Tur att det är sol iallafall så man inte deppar ihop helt.

Har haft en härligt hektisk helg!
I fredags party hos Marie-  vi var 13 tjejer som drack vin, fnittrade & sjöng karaoke och hade svinkul. Läggdags ca kl 3.
I lördags 30-årfest hos Micke, där var vi väl ca 12 pers som bjöds på smörgåstårta, cheesecake, vin, cider..you name it. Magen stod i åtta hörn, humöret var på topp och även då blev det läggdags ca kl 3. Födelsedagsbarnet fick en Nespressomaskin, mycket häftig men lite väl starkt kaffe för min smak. Men med mjölk i så funkar det nog. Och Henke skrev nog upp det på sin framtida önskelista :-)
Igår träffade vi Sara, Hasse & Josephine en stund innan vi åkte hemåt. Alltså hon är så gó lilla fisan, nöjd och glad jämt!

Igår kväll när jag jobbade fick jag en påminnelse av en tant på jobbet. Jag har lovat henne att ta med barnen till jobbet igen. De var med ett par gånger i somras när jag skulle hämta schema och då passade jag på att visa upp dem för gamlingarna. 
Så i morse innan dagis tog jag med dem dit, fick lite panik för denna tanten börjar bli lite dålig..och jag vill inte bryta några löften! Och det livar upp hela deras dag, bara att få se ett par små barn! Inte bara dagen förresten, det kan nog lysa upp hela deras vecka. De blev så glada så det lär bli fler gånger ungarna får följa med dit.

Eftersom jag är lite virrig i huvudet just nu så kom jag på idag kl 12 att Alfons skulle vara i Eksjö på Kirurgmottagingen kl 13.30. Herregud! Det var i rättan tid jag kom på det kan man säga.
Så vi lämnade Tuva hos kompisen Alma lite tidigare och åkte till Eksjö. Där kom läkaren fram till att det BLIR operation efter mycket om och men. Trodde det kunde vänta nåt år..men det ska göras om ca en månad! Min lille plutt.. Det är ju en liten operation som tar ca en timme men han ska ju sövas..jobbigt :-(
Och när vi kom ut på parkeringen stod det en idiot och ryckte i våran bildörr! Hjälp.. Han verkade skapligt psykiskt ostabil och jag blev skit-rädd.. Ge fan i våran bil, ropade jag och han gick iväg någon meter. Henke låste upp och då öppnade idioten förardörren och tänkte hoppa in! Som tur var stod en man vid bilen bredvid oss och frågade vad som pågick, så puckot vågade väl inte bråka när vi var tre personer i närheten. Men han stod ändå bredvid oss när vi packade in oss i bilen och svamlade om elektroniska nycklar och att han inte fattade något osv.. Läskigt!
Eftersom Alfons var så duktig hos doktorn fick han köpa en bil till sin samling av Cars-bilar, han blev överlycklig.
Han är så knasigt rolig just nu, Alfons. I morse när han kom och väckte oss sa han: 
-Jag är JÄTTE-ARG!!
-Jaså varför då, då?
-Ingenting!
Och sen kommer ett GAPSKRATT. Humor?  


Fredag igen

Behöver jag skriva att veckorna går fort??

Nu i veckan har det hänt massor. Det är mycket just nu med huset- det är nya badrum på G, i sommar ska husen målas + att vi har avsatt en stor summa pengar till våra inre fonder. Och det har varit många möten i föreningen, många samtal som ringts & många träffar med hantverkare. 
Men vad skönt nu när det mesta är klappat & klart! Efter påsk drar badrumsrenoveringen igång och tvätt av husen. Nice!

Behöver ju egentligen inte skriva att vädret är underbart, för det är det väl hos er andra också?
Sol! Barnen och pappan är just nu ute och lapar lite av vårsolen och grejar i trädgården. Eller det är nog mest Henke som grejar i trädgården har jag en känsla av, de andra cyklar nog :-) Måste skryta lite över våran duktiga dotter. Hon är en hejare på att cykla utan stödhjulen!

I morse åkte jag, Tuva & Marie (grannen) till Tranås för att handla. Dels lite som vi i familjerna behövde men främst till mitt & Maries party ikväll :-D Party party, ikväll blir det tjejfest! Hon har kört iväg resten av familjen men mina är ju hemma så vi ska vara hos henne. Vi blir nog ca 15 tjejer- några från mitt jobb, några "dagiskompisar" och några av Maries kompisar fån Nässjö. Ska bli såå superkul.
Och imorgon blir det 30-årsfest för Micke i Linköping. Trevligt!    

Nu ska jag gå och hacka ihop lite fruktsallad tills alla monster kommer in..ha en underbar helg alla, det ska jag ha!



Mina älsklingstroll!!
(här ovanligt kärleksfulla mot varann..)

Förresten..

Kristin, kul att höra från dig!
Jag mailade till din yahoo-adress för ett litet tag sedan, har du kvar den?
Annars kan du väl skriva din mail här.

Kram!

Fredag

Ibland känner jag mig som ett UFO. En känsla jag fick när jag samtalade häromdagen med några bekanta.

När jag berättade för de i Linköping att vi skulle flytta fick vi som svar: VA? Varför i hela friden Aneby?
Och när vi berättar för folk i Aneby att vi flyttat hit från Linköping får vi svaret: VA? Varför i hela friden Aneby?
Så ja, alla överallt verkar tycka vi är knäppa som gjorde det ;-) Men det är ett av de bästa valen vi gjort!

Nästa sak vi pratade om var antalet barn man har eller önskar ha.
Här har eller vill de flesta ha fler barn än medel 1,8 eller vad det är. Fler än 2 alltså. Och folk som medvetet inte önskar fler än ett eller två är lite konstiga. Blir ifrågasatta!
I storstan är det precis tvärtom. Där är det superkonstigt att vilja ha fler än två! Eller råkar vi bara ha bekanta med två barn i Lkpg som absolut inte önskar fler? Men i vilket fall så blir man ifrågasatt även där.
Iallafall så skulle jag kunna tänka mig att ha tre barn, om det skulle vilja sig så någon gång. Och det svaret är ju som ni förstår lite konstigt på båda ställena beroende på hur man tolkar det.

Och på tal om barn så kommer vi osökt in på ämnet barnkläder.
I Lkpg "SKA" alla barn ha märkeskläder och man dras lätt med i den hetsen.
I Aneby "ska man skämmas" för att man handlar på något dyrare än H&M, Lindex etc. (OBS undantaget vissa som handlar på Me&I) Jantelagen här eller vad, du ska inte tro att du är bättre för att ditt barn har dyrare kläder än mitt?!
Och jag som handlar i princip alla märkeskläder på Rea..

Ibland bara känner jag mig lite ovanlig..mellan två världar..


Idag har jag jobbat i femårsverksamheten, hektiskt men JÄTTEROLIGT.
Igår var en tevekväll. Torsdagar är visst det för mig- det är Antikrundan, Lyxfällan & Gordon Ramsay som jag gillar att slö-glo på. Ikväll blir det umgås för hela slanten istället när mormor kommer hit. Mysigt!


Trevlig helg!!

 

Dagarna som gått sen sist..

Sitter här och diggar till Melodifestivalsskivan! Passar på medans Tuva är på dagis, annars lägger hon beslag på den och kör vissa låtar på repeat..lite lagom irriterande att aldrig få höra färdigt hela skivan!
Här kommer en redogörelse över de senaste dagarna. Veckorna nästan?



Lördag 28/2:

Hade en härlig dag på jobbet. Faktiskt!
Bara att vakna av att solen lyser in i sovrummet är ju en klar stämningshöjare!
När jag kom hem fick jag en trevlig överraskning av att Henke hade tapetserat vår köksvägg, kanon.
Väggen var bara målad i vitt innan och inte så vackert dekorerad med diverse fläckar från mat ,och skrapmärken från Tuvas svarta stol.. :-/ Inte så läckert.
Nu däremot är väggen riktigt läckert tapetserad i svart-grått storblommigt. Fast den går åt blå-lila har jag märkt, det var inte tanken  men men.
På kvällen såg vi mello med Linda Peter & Albin, hann med en match i Guitar Hero också.


Henke fick hjälp av en expert vid tapetseringen och målningen.


Guitar Hero och pang-pang


Söt-korvarna Albin & Alfons i rutiga skjortor!


Söndag 1/3:

Dagen började med Vasaloppet och blåbärssoppa förstås. Sen tog barnen & pappan en promenad medans mamman gjorde lunch och pysslade lite. På eftermiddagen tog vi en sväng på loppisen som sålde ut allt ännu billigare och jag fyndade några gamla härliga blommiga tallrikar.
På kvällen kom mormor förbi med en tv som vi skulle frakta till Lkpg till moster.



Två lejon skrämmer slag på pappan


Tågbanebygge kräver stor koncentration


Mormor & Tuva framför den nya tapeten.


Alfons ville också vara med på bild med mormor.



Måndag 2/3:

Tuva  var på besök i en korvfabrik med dagis =) Där fick de smaka prinskorv, frukostkorv och annat gott.
Jag jobbade 14-16.30 när en avdelning hade APT. Det är alltid j*vligt stressigt när de har APT och man är själv. Värre än att jobba en hel natt i sträck!! Stressade hem, trött & irriterad bara för att ha möte med bostadsrättsföreningen heela kvällen lång. Många frågor som skulle diskuteras.. Jag somnade ovaggad.


Tuva & pappa gjorde något i papier maché när jag jobbade. Frågan är vad det ska bli??


Lill-kocken provsmakar pannkakorna som de också hann med att göra!


Tisdag 3/3:

Jobb 7-14, skulle egentligen slutat 11.30 men Viwi ville byta. Och jag vill ha timmar så det passade utmärkt.
Ringde massa samtal åt Bostadsrättsföreningen på rasten. PLUS att telefonen gick varm ändå på jobbet hela dagen! Det var taxi som skulle ändras och gubbar som skule flytta och om inte det var nog så bröt magsjukan ut på vår avdelning och vi blev isolerade, fick inte ens gå ner och fika utan fick smörgåsar uppskickade med hissen!  Jag säger bara PUST.
Jag blev hämtad efter jobbet och åkte till banken.
Sen kl 18 var det möte med grannsamverkan. Våran gata och gatan ovanför oss. Jag som ordförande måste givetvis vara kontaktperson i det också.  I sista sekunden fick vi reda på att lokalen vi bokat redan var upptagen! Kaos kaos, men vi fick vara i Röda Korsets lokaler tack och lov.
Lisa somnade innan hon la huvudet på kudden.

Onsdag 4/3:

Matilda 3 år!

Jobb 7-14 igen. Magsjukan hade lagt sig och nu tog vi bara hand om efterdyningarna. Mycket pyssel med en person som ska flytta, många samtal som skulle ringas. Men mycket roligt att jobba med Gun! Tänk om jag kunde få Sandras grav-vik.. I wish!
Blev hämtad efter jobbet igen. Henke åkte med Affe till tandläkaren och Tuva och jag gick till fiket. Bra uppdelning va? Har lovat mig själv att inte gå på något tandläkarbesök på några gånger nu, det är Henkes tur.
Lite motsägelsefullt att komma in på Folktandvården med en stor påse med bakverk..sockerkicken..!

Torsdag 5/3:

Några timmars jobb för mig och sen fick vi besök. Av Sara, Hasse & Josephine!
Vi bara pratade och myste med lill-fisan hela dagen. Hon är så gó! Min lilla systerdotter. Så lik sin mamma just nu!


Fina tjejer!


Så stolt han är när han får hålla henne. Hans lilla hand håller så gulligt och beskyddande!


Stackars unge som aldrig får vara ifred, vi kan inte låta bli henne..


Vi tog med vovvarna & barnen på en promenad.

Fredag 6/3:

Vet jag inte vad vi gjorde. Jo jag jobbade heldag på Rehab, sen åkte vi direkt till Lkpg och farmor & farfar. De har köpt Nintendo Wii så det blev en del spelande innan det var läggdags.

Lördag 7/3:

Vi handlade skor till Alfons eftersom h*n som packade in allt i bilen inte fick med skor till sonen?!
Sen var det dags för 3-årskalas i Linghem. Alltid trevligt, och mycket gott fika! Tror att 3-åringen var nöjd med sitt kalas och vi var det också!
Efter kalaset bar det iväg till Tallboda. Där fick vi kycklingspett & rotfrukter i ugn, mumma. Kvällen innehöll sedan melodifestival, Wii-spel, nostalgisurfing på YouTube & en massa prat, bus & skoj.
Tyvärr befann sig kameran i Berga när vi var i Linghem & Tallboda!

Söndag 8/3:

Vi slappade, spelade lite Wii och tog en sväng på IKEA innan vi åkte hem till Aneby igen.

Måndag 9/3:

Jag skulle jobba till kl 12 men det blev till 14, som blev till 16.30.. Ibland kör det ihop sig på jobbet helt enkelt.
De andra var hemma och hade det gött, antagligen. När jag kom hem satt de på verandan på framsidan till allmän beskådning och käkade bullar. Mycket uppskattat av alla grannar tydligen, haha! 

Tisdag 10/3:

Vi var i Jönköping och köpte en byrå till Alfons. Vi köpte en för ca en månad sen och jag var dum-snål! Vi köpte en alldeles för liten då. Så nu fick ju vi köpa 2 byråer. Det blev ju liksom inte billigare.

Onsdag 11/3:

Tuva, Alfons & jag var på kalas hos Ella som fyllt 4 år. Jättetrevligt! Kul att alla mammor fick vara med. Barnen (7 st) lekte hur bra som helst och mammorna kunde sitta och prata helt ostört, härligt! Inte bara barnen som har glädje av barnkalas utan sällskapstörstande mammor också.


Kalasande barn. Alfons var enda killen och höll låda för alla barnen..typiskt eller??


På återseende! :-)



RSS 2.0