Lördag.

Det är härlig lördag och jag sitter vid datorn och dricker försenat 11-kaffe. Henke är nervös att jag ska spilla kaffe i datorn men knappast, jag håller koll :-) Det här är ju lustigt nog avkoppling på hög nivå. Önskar att jag kunde skriva att jag varit på en uppfriskande, avkopplande morgonpromenad i kvarteret eller ett hårt pass på gymmet... men orka. Jag ska tillsammans med en kompis börja på lite lätt motionsgympa som hålls på en mellanstadieskola i byn på måndagar :-) Jag ska börja med det, för gympa är något jag verkligen tycker är roligt. Fick en tankeställare häromdagen när jag pratade med en arbetskompis som är lika gammal som min pappa, dvs 60 år. Hon går på spinning en gång i veckan och gympa en gång, för att "man måste ju ta vara på kroppen och hålla den igång". Ehh joo jaa det måste man ju, sa jag och skämdes, jag cyklar till jobbet och går bara en liten promenad vid något tillfälle.....

Här hemma håller vi på med stora rensningen. Jobbigt värre, det tar sin tid! Jag stod på loppis förra söndagen och blev av med en del grejer och vi har ju under hela sommaren lämnat diverse prylar till loppisar + en stor flyttlåda med leksaker till dagis men ändå- så är det fullt i förrådet. Hur? Vill verkligen ha det i ordning både inne och i förrådet..var sak på sin plats och lite luftigt.. Men det tycks vara ett evighetsprojekt! Nu närmast ska en del barnkläder läggas ut på Tradera. Har sparat en del finare kläder men platsen det tar är inte värt det, bättre att få plats och en slant för det!

Här ska ni få ett bra tips på bästa melliset: Saftiga och farligt goda Pizzabullar !!




Med risk för att bli tjatig...

...men det är något speciellt med fredagar! Trots att jag jobbar i helgen så är det en speciell "kvällen före helg"-känsla. Love it!!
Ikväll blir det någon god fläskfilérätt som Henke kokar ihop. Plus någon smarrig efterrätt förstås.. Idol blir det väl också antar jag. Även om det roligaste är de där psykona som är med på audition i början :-)
Idag blev jag hämtat efter jobbet av familjen som hade varit på Maxi och storhandlat. SÅ skönt!! Hela kylen, frysen & skafferiet är proppfulla nu.. Det behövs, eftersom nu framöver blir det svårt med handlingen. Henke börjar ju jobba i Lkpg den 1/10. Tjoho! Blir långa dagar för honom och många lämningar & hämtningar på dagis samt mycket matlagning för mig- men shit vad det känns värt det! Ett stabilt jobb..han/vi har ju väntat i ett halvår på det. Slänger in några bilder..


En bild från i onsdags när Sandra och Markus var och hälsade på. En sån nöjd och glad liten kille han är..


Stolt stor Tuva med liten Markus.


I eftermiddags var det dags för klippning för båda barnen!! På samma ställe som vi brukar klippa oss, men det var två nya frisörer. De var verkligen jättebra med barnen! Alfons blev lite missnöjd med färgen dock.. Han sa "gul" men har ju lite svårt med färgerna så egentligen var det väl en annan han menade, för han fick spelet när han fått färgen i håret..haha.


Tuva blev nöjd med sin nya frisyr. Hon fick ett lila glitterhjärta uppe i håret men det syns nog inte på bilden.. Det allra bästa med klippningen tyckte hon var att frissan inte lockade håret denna gången! :-P

Nu tar vi helg..trevlig helg på er allihop!!

Mellis.





Mellanmål blir mycket godare och roligare om man fikar inne på sitt rum med brorsan och bästisen! Gärna med lilla servisen och fina servetter också :-)


22 september.

Om det är någon som läser bloggen som inte har facebook så kan jag tala om att min arbetslöse sambo inte längre är arbetslös! Tjoho!
Ibland går det fort, de ringde igår och idag är han där och kollar in jobbet. Ska bli spännande att höra sen vad han ska få göra, vad det blir för arbetstider och så.
Själv är jag ledig idag. Eller ledig..jag hade gärna jobbat, är väl arbetslös idag men ledig låter ju så mycket bättre ;-)
Har plockat lite här hemma. Nyss ätit lunch. Som vanligt när jag äter ensam så lagar jag någon typ av pastasås! (övriga familjen har inte upptäckt denna förtjusande maträtt) 
Är helt såld på pastasåser, slurp. Idag blev det bandspagetti -of course- med sås innehållande: tacosås, crème fraiche, skinka, purjolök, broccoli. Så enkelt men så gott! Min all time favorite pastasås är den som Susanne serverade en fredag i Skäggetorp för X antal år sen. Keldas ostsås, crème fraiche, skinka och champinjoner. Tack Susanne för det receptet, I love it och gör det ofta när jag är ensam!

Försöker verkligen äta bättre, nyttigare. Och inte ta en extra portion för att det är gott. Insåg en dag att det inte är mat som får mig att må bra utan bristen på..haha. Har nog lite av en ätstörning när jag tänker på det.
Den insikten hindrade mig dock inte att hetsäta i förmiddags..
Jag har nämligen bakat FÖR goda kakor! Tänker fasen på dem hela tiden, de bara skriker till mig från kylen. Grr.. jag som inte borde!
Alltså en är väl okej men dessa är giftigt feta (typ 500 g smör i smeten..) och man vill bara ha mer..mer..som en drog..

Min lilla mamma tjatar alltid om att disktrasor luktar illa..köp Wettex-trasor istället! Är beredd att hålla med henne nu faktiskt. För två timmar sen torkade jag av bord och bänkar med snusktrasan och jag stinker sur trasa fast jag tvättat mig om händerna flera gånger!! Den är inte ens gammal! Bluääk.

Har massor att skriva eftersom det var ett tag sedan, men tror ni att jag kommer ihåg det nu när jag sitter här?! I lördags var iallafall ett trevligt gäng här och hälsade på. Therese & kidsen kom från Lkpg (Peter var på grabbhelg i svampskogen..) och Annelie, Martin & Jonathan kom också. Kul att sammanföra gamla och nya vänner. Vi åt och drack gott, snackade, barnen röjde runt, sjöng lite Singstar. Kvällen var supertrevlig, även om någon blev lite överförfriskad.. ;-) Sånt som händer. Obs, det var inte jag! Jag har faktiskt lärt mig att smutta på vinet.

September

Ja nu har det hunnit gå ytterligare en vecka, och vi är en bit inne i september!
Varning för kliché.. Men vad tar tiden vägen?? Här kommer en liten redogörelse från veckan som gått :-)


Måndag:
Förskolorna och fritids i byn hade stängt för planering och jag var ledig, alltså var hela familjen hemma. Så hade vi lovat att vara barnvakt till Jonathan, eftersom Annelie & Martin precis som vi har svårt att få barnvakt. Jättekul att hämta en kille i skolan, tyckte både jag & barnen :-) Och de käkade glass, lekte både inne och ute och stojade hela eftermiddagen. Verkligen fullt ös, medvetslös när de leker! Och det är ju kul. Men det är fasen inte kul när man ska få barnen att städa sina rum på kvällen. Vet inte vad vi har fått för städ-allergiska barn..suck.

  

Tre glassätande hulliganer..


Tisdag:
Jag jobbade första dagen på "ny" avdelning, lite pirrigt eftersom det var längesen jag var där, men det gick bra. Och kommer nog gå bra fortsättningsvis också!
Henke var på arbetsintervju som vi fortfarande inte hört nåt av, men det lät ju lovande när han var där. Vi hoppas!! På kvällen fick vi nåt infall och möblerade om i vardagsrummet. Blev skitbra! Rummet växte med det dubbla, kändes det som. Verkligen luftigt blev det..

Onsdag:
Vi hade ledig dag och så även morfar, som kom för att ha en dag med två av barnbarnen. Vi åkte till skogen och hittade ett nybyggt vindskydd, jättemysigt. Vi grillade korv och plockade blåbär och hade en härlig utedag.


Tuva plockar pinnar till brasan :-)


Putte i blåbärsskogen.. Han bara satte ner rumpan och stoppade i sig blåbär tills han storknade! 


Torsdag: 
Jag jobbade till kl 14. Nya avdelningen började kännas mer OK, men är fortfarande inte "hemma". Jaja. 
När jag slutade blev jag hämtad av Henke & barnen som överraskade genom att åka till Adelövs marknad! Kul! Synd bara att det regnade som bara den.. Men marknad är ju alltid mysigt, trots regn. Tuva köpte en Arieldocka till sin prinsess-Barbiesamling & Alfons ville ha en Bolt-ballong. Vi köpte munkar och åkte hem och mumsade innan jag åkte till jobbet igen.. Fy f*n vad jag börjar tröttna på delade turer, faktiskt. 


Fredag:
En välbehövlig sovmorgon efter den delade turen. Fast det är svårt att vila när barnen lever rövare..då dämpar inga väggar!
Gick i pyjamas långt frampå förmiddagen, sen fick jag ett ryck och började fredagsstäda, vi åkte och handlade mat och hade härligt fredagsmys resten av kvällen. Alfons var tyvärr trött som en trasa så han ville gå och lägga sig, och missade chokladmoussen med minimarshmallows. Synd, för den var mumsig :-)


Väldigt god efterrätt till fredagsmyset. Och lite lagom stor. Vi slukade den på typ en minut alla tre..hihi.


Lördag:
Så var det då dags för jobb igen. Tre timmar på morgonen, gick visserligen fort men ja det var stressigt.
Sen efter en stund så fick vi besök av Micke & Matilda som ville komma och sova över, trevligt! Tuva & Alfons var superglada och förväntansfulla.
De lekte, studsade, pärlade och allt möjligt. Sen kom bröderna på att de skulle till A6 för att köpa ett tv-spel..och barnen ville självklart följa med. Jag sa, ta med alla barn eller inga, så de stuvade in alla barn i bilen och åkte iväg. Hihi, de var söta när de satt därbak alla tre :-) Sen kom lilla mamma förbi på väg hem från Sara, Hasse & Josephine. Vi stekte kycklingfilé och grejade, sen åt vi när de övriga kom tillbaks, jag jobbade lite igen, det spelades tv-spel, käkades snacks och sen var det godnatt.


Tre barn och en mormor. Dags för lördagsgodis!


Söndag: 
Farmor & farfar kom förbi och hälsade på, det var tre glada barnbarn som mötte dem i dörren. De tog med alla barn ut i lekparken en stund, sen åt vi mat och fikade.. Efter att vi vinkat av alla gäster cyklade vi till Kantarellstigen där vi fick fika som blivit över efter Jonathans kalas, mums! Alltid lika trevligt att umgås :-) Men nu är det färdigsvullat, nya tag med de sunda matvanorna.. 



Och så idag:
Sov som ett frimärke på sängbordet inatt och vaknade och var skittrött, irriterad och bara helt matt.
Henke gick med barnen till dagis och jag bara låg kvar i sängen och försökte bli lite mer utvilad. Men det var ju kört.. Gick upp vid kl 10 och tog en dusch och blev väl något piggare. Fick sms från grannen som undrade om jag ville komma in på kaffe och kände väl sådär för det, men jag gick in dit iallafall och vi pratade bort en bra stund. Så garderobsrensningen i Tuvas rum som jag planerat får vänta någon dag :-)
Nu är jag hemma från jobbet. Kände mig verkligen inte sugen på att åka dit i eftermiddags, men blev knappast piggare här hemma heller så det var bara att ge sig iväg! Jag är lyckligt lottad som får jobba! Och imorgon är det extrajobb som gäller. Sov gott! 

RSS 2.0