Valborg!

Tyvärr får vi inte se någon majbrasa i år (gjorde ioförsig inte förra året heller...) men däremot får vi umgås med en massa vänner! Vi blir ett helt gäng som ska ses ikväll och grilla och ha trevligt. Synd bara att det denna helgen blir två festligheter för vi kommer vara helt slut på söndag kväll... Och det är helt okej för mig för jag är ledig på måndag, men min stackars sambo tänker jag på. Men det ska nog gå bra, han är ju inte lastgammal! ;-)

Med viktväktar-projektet går det kanon! Det är ju faktiskt inte svårt egentligen, man får ju äta vad man vill! Fast lite mindre av det som är gott förstås. Och jag har gått och lagt mig på kvällarna nu med lite kurrande mage, faktiskt rätt skönt :-) 

Tack ni fyra som kommenterade, trevligt att typ en femtedel av mina läsare ville ge sig till känna iallafall!

Hmm...

Mina kära bloggläsare! Jag gillar er, det gör jag verkligen. MEN...
Ni är mellan 20 och 30 unika besökare varje dag och INGEN kommenterar, det är lite för dåligt tycker jag.





Lilla bagaren ♥
 
Tuva följde med en kompis hem från dagis idag så Alfons och jag fick lite tid bara vi två. Då önskade lille prinsen att vi skulle baka något så visst, chokladbollar blev det. Det var jättemysigt!


Hej gamle kompis!

Hösten 2004 var jag med i Viktväktarna och får typ två gånger per år en inbjudan till dem. Trevligt. Hittills har jag tackat nej. Men nu pallar jag inte att se vikten vara ett par kilo närmare ett visst tiotal än det lägre...har för tusan lite övervikt om man räknar BMI :-S Inte OK alls.
Ska jag klara det denna gången? Även om jag ska jobba nästan hela sommaren kan det ju vara trevligt att trivas med sig själv lite mer lättklädd. I juli har vi bokat semester med Anderssons och då kan det ju vara trevligt att vara i form, eller vad säger ni? ;-) Nu kör jag lite VV ett tag. Heja mig!




Gamla Butiksguiden är nu avdammad!


Ny vecka då!

Ursäkta upprepningen men var tusan tog helgen vägen?? Ny vecka, nya tag. Mycket som händer nu i veckan.

Litet schema:
Måndag: Ja det är bara plugg för hela slanten idag.
Tisdag: Handledning i skolan, planering för höstterminen. Och plugg!
Onsdag: Dags för ultraljud på Alfons hjärta i Jönköping. Nervöst! Och efter det racerfart till Tuvas gympaavslutning.
Torsdag: Plugg och fika med en kompis från jobbet som också läser till undersköterska, fast i Jkpg.
Fredag: Inlämning på några uppgifter och på kvällen ska vi till Annelie & Martin. Vi har bjudit med grannarna också, plus att några av stockholmarnas vänner kommer ner också :-) så det blir fullt hus.
Lördag: Vi kör upp barnen till farmor & farfar och åker sen hem och går på årets fest! Det är inte ofta man får en fin festinbjudan i brevlådan så självklart tackade vi ja. Det är ett par på gatan + ett till som ordnar, och det blir buffé, liveband, dans mm!! 65 pers blir vi!
Söndag: Mormor som ska till Sjögestad och hälsa på i helgen tar med barnen hem från Linköping igen, och så stannar mormor till måndag. Mysigt. 


Det senaste till fredagsmyset är varma mackor, det önskas ofta nu! De har väl förätit sig på tacos ;-)


 
Fina förväntansfulla barn på väg till 4-årskalas hos Sally



Igår kom farmor & farfar och hälsade på! De hade med sig såpbubblor, vilken lycka :-)



Det var en riktigt härlig vårdag med trädgårdspyssel och cykeltvättning bland annat.



Farmor & Tuva tog en match i SingStar! De var jätteduktiga.



Publiken!


Böcker, böcker!



Ja här ser ni mina närmsta vänner just nu. Dem jag spenderar mest tid med. Haha! Också dem som jag är mest osams med :-)





Tuva var med i Kråkes bokklubb ett tag. Då får man en bok i månaden och någon grej som hör ihop med det boken handlar om. Jättefina böcker, men dyra. På Bokus fick barnen TVÅ böcker var, för samma pris! Helt otroligt. Och fri frakt. Jag gör gärna lite gratis reklam för Bokus :-)


Onsdags-svammel.

Åh jag är nog sockerberoende...bara måste ha något sött till kaffet!! Tyvärr så hade vi ingen mörk choklad hemma så jag offrade mig och tog en chokladbit av ungarna :-) Fattar ni att de fortfarande har godis kvar efter påsk? Nästa år får vi säga att de inte vill ha en enda godisbit av någon, utan bara någon sak i ägget istället! Ett par strumpor eller nåt. Och då fick de ändå inget godis i äggen av varken oss eller Pappa & Inger. Var kommer allt godis ifrån???

       

Mina favoriter när det gäller mörk choklad! Och jag som avskydde det för ett tag sedan...vad man kan ändra smak! Det var när vi var i Göteborg förra våren jag blev frälst, i Anthon Bergs Strawberry & Orange :-)




Annars så är jag väldigt sugen på de här godingarna just nu. Fick såna förra helgen och både Alfons & jag mumsade för fullt. Något för lördagen kanske?


Nej nog med godisprat. Jag ska plugga, men alla måste ju ta rast eller hur? Det är otroligt mycket just nu, men det är ju inte så konstigt när man pressar ihop två terminer till en, typ. Har iallafall fått reda på två betyg av tre färdiga kurser och jag är så lättad och glad. Att lilla jag fixar det liksom! Synd att man ska tro så lite om sig själv. Men uppenbarligen är jag inte den jag var förr. Jag jobbar på att peppa mig själv, både när det gäller plugget och andra saker. Vad folk tänker och tycker en massa till exempel! Låt dem snacka skit och ha sitt lilla roliga då! Deras huvudvärk, deras förlust! :-P  



Helgen.

Ibland blir saker & ting inte riktigt som man planerat! Farfar hade ju 90-årskalas igår. Från början var det tänkt att våran familj och syrrans familj skulle bo i varsin stuga på Billingens stugby i Skövde. Det skulle bli så mysigt... Sen blev Tuva sjuk och hade 40 graders feber i fredags, så det var ju bara att inse att hon och Henke fick vara hemma och jag & Alfons åka med Sara, Hasse & Josephine. Så blev Hasse sjuk, och så var vi bara fyra som skulle åka och bo i en stuga som pappa hade ändrat till. Också jättemysigt! Men så klockan 7 igår morse ringde Sara och var jätterisig och febrig hon med!! Snacka om otur.  
Men men, flexibel som man är ;-) så ändrade vi planerna igen. Alfons och jag tog tåget dit istället. Och det var ju jättemysigt det med! Han och jag har nog aldrig gjort något sånt tillsammans bara vi två! ♥ Men vi sov ju inte i någon stuga...lite onödigt bara vi två så vi sov hos pappa & Inger. Hade inte vågat sova i en stuga heller! Särskilt inte som det blåste inatt... Hua. Och ja det var ett mysigt kalas!



Mmm...glass i stora lass!! Tur att Nina och Anna köpt glass och strössel :-)



Farmor och farfar (90-åringen!)



Simon lärde Alfons spela Xbox!! Han var riktigt snabblärd och tyckte det var jättekul! Lego- Indiana Jones och Kung fu panda :-)



Alfons var lycklig när han upptäckte Carls gamla hockeyspel



Coool kille på tåget!


En onsdagskväll i soffan.

Jaha vad ska man skriva om idag då? Kvällen går så fort, när man tänker att man ska hinna både det ena och det andra! Sen sjunker man ner i soffan och blir kvar där, trots bristen på bra tv-program...lustigt det där alltså.
I måndags efter dagis åkte vi tåget upp till Linköping, jag och barnen. Så mysigt att åka tåg! Och vad bra det gick. Herregud, jag minns vilket sjå det var när Alfons var bebis!! Blöjbyten och mat-tider och en treåring som nyss blivit blöjfri :-S Nu är de så stora och smidiga :-) Och framförallt tycker de allt är så roligt så det är sällan några problem med något. Pussungarna! Det fick vi höra av förskolefröken på utvecklingssamtalet också, de är goa och glada, inga problem med något, påhittiga, älskar att vara ute, kan leka med alla, är bra kompisar...osv osv. Skryt skryt. Men det blir man glad av att höra!! Men igår då när vi var hos vännerna i Johannelund, hehe då kan man undra var alla goa och glada ungar tagit vägen! För det var bråk och gnäll på alla fyra hela dagen! Men det var trevligt ändå, och mammorna skötte sig ju iallafall som tur var ;-) Idag har vi börjat göra fint på altanen, för nu är det snart dags att sitta därute och mysa. Grilla...mmm... Men ska fortsätta med projekt vårstädning imorgon eftermiddag tänkte jag. Har blivit förkyld igen, så jäkla jobbigt!! Måste bli pigg till helgen för då bär det iväg till Skövde för att gå på 90-årskalas, min farfar fyller år. Ska bli trevligt! Godnatt nu alla vänner...sov gott! 

Helgen.


Syskonen har lässtund i Tuvas säng, mysigt! De provar den nya sänglampan.




Tre trallande jäntor med snart 30-ångest...haha.


När man har party måste man ju sjunga Singstar förstås!! Helst Nanne Grönwall med "Håll om mig" :-)


Petar i tomatfrön i lilla växthuset.


Tuva fick fria händer och valde lila penséer i vit kruka. Bra val!


Vilken underbar hjälp vi fick i trädgården ♥



Fredag!

Tänk att lilla jag som aldrig vinner något- vann de fina rosa Vincent-skorna hos Stilettklackarochbarnvagn!! Tjoho!






Ikväll firar vi med en riktig myskväll framför TV'n hela familjen. Vi har lovat att barnen ska få somna på madrass i vardagsrummet :-) En smaskig chokladfondant har konditorn serverat också, den var helt underbart god...vad han kan, min sambo! :-)


 


Vårmössor!







Idag kom mössorna från duktiga Lelle- LiEmEl- och visst är de helt underbara?!


Litet inlägg.

Har så mycket att göra så jag har inte tid att blogga. Nej tid kan jag ta mig, men jag vet inte vad jag ska välja att skriva om för det händer så mycket, så är det! Gör ett försök nu iallafall...
Idag har jag varit på jobbet en sväng för att intervjua en arbetskompis för ett skolarbete jag håller på med, mycket intressant. Jag trodde det skulle ta ca 20 minuter men vi satt i nästan en och en halv timme. Kul!
Sen gick jag hem för att skriva rent mina anteckningar, njöt av vårsolen på vägen hem. Fick hem två knasiga barn från dagis, de skrattade och busade hela vägen hem!! Och gick direkt upp på studsmattan med två kompisar och hoppade i en och en halv timme. Hoppa hoppa hoppa. Herregud, hur orkar de??
Jag hade planerat att prova en ny maträtt till middagen, att göra egna fiskburgare. Så jag hade tinat lax och förberett. De blev så fina! Kanon verkligen. Men hur många tror ni tyckte att de var goda?? EN! Och roligt nog den jag minst hade trott. Henke :-) Så det slutade med att vi andra tre gick med kurrande magar...och slängde ihop en sockerkaka istället. Haha!

RSS 2.0