Test

Nu ska vi se om det funkar att blogga från den här mobilen... Hej och hå vad struligt det var då!!

Fredag!

Ja men tror ni inte att det kom en spya till när vi minst anade det... Alfons kräktes ju i onsdags, på morgonen. Sen inget mer på hela onsdagen och inte igår heller. Förrän på natten kl 2, 3 någonstans. Då ropade han "mamma kom!" "Ja vad är det då?" svarade jag, aptrött. "Jag har kräkits..." Då rusade vi upp både Henke & jag och började oja oss och trösta :-) Sen tog Henke lakanen och jag stoppade Alfons i duschen. Lilla pyret då
♥ Han har varit pigg idag, till och från. Tuva har varit hemma idag förstås, tyckte inte hon behövde vara det när han inte hade kräkts hemma, men nu gjorde han ju det. Tror hon uppskattade en ledig dag faktiskt.

Vi har fredagsstädat lite och när jag satte på en film till dem på eftermiddagen kom jag på en briljant idé- istället för att sitta och dega så kunde jag ju faktiskt sy de där draperierna till Alfons säng, eller gardinerna! Samma tyg till både och, limegrönt med vita prickar. Det har varit skitsvårt att hitta några gardiner eller något tyg till hans rum. Och ju längre tiden gått, ja desto kräsnare har jag nog blivit ;-) Men han har ju snorgrön fondvägg så detta blir kanonfint. Sydde draperierna på typ en och en halv timme, ja så lång som filmen var. Ska sy gardinerna imorgon när Henke flyttat ut gardinfästena lite.

Nu har vi mumsat mat och Tuva gick till Fanny, Alfons spelar lite och jag satte mig ner här. Jag hade aldrig släppt in en unge vars bror är magsjuk förresten, men de var förvarnade...och hon blev visst insläppt. Jaja hoppas de inte blir sjuka bara. Henke är på fest med jobbet, äter gott och dansar till något band :-)



Filmtajm i eftermiddags och ni ser ju att han ser ganska så pigg ut, sjuklingen ;-) 


Såhär blev draperiet. Jag är nöjd! Innan var det ett urtvättat Spiderman-tyg.


Det blev mycket lugnare i rummet på något sätt. Och han har rätt mycket i gröna saker i rummet, matchar bra.


Gröna detaljer :-)


Slajmgrönt, ljusblått och vitt är temat...


Fredagsmiddag för tre! Snitzel, potatismos & minimorötter för de små och kycklingfilé, gratinerat potatismos & avocado till mamman :-)


Trollunge!!


Stor tjej!!



Nähäpp, mot soffan...!!! Trevlig helg allesammans :-D

Vimsig mamma.

Suck, jag är verkligen "virri virri koko" som Tuva säger om någon är lite snurrig. Hade totalt glömt bort att förskoleklasserna skulle ha friluftsdag idag!! :-S Och Henke hade inte en susning eftersom jag antagligen inte återberättat vad som stod på lappen och sedan förlagt den någonstans. Och OM han mot förmodan skulle tittat på väggen bredvid köksbordet på familjealmanackan- så skulle han ändå inte kunnat läsa sig till det eftersom skolan ändrat dag. Fredag den 28e: Vasalopp i skolan, står det där. Jaja...det ordnade sig ju, Henke sprang hem och gjorde matsäck och hämtade skidorna. Så ingen fara på taket! Men, jag blir så irriterad på mig själv...! Jag vet att jag inte kan hålla reda på allt och vara någon jäkla levande almanacka, men jag brukar försöka vara det ;-)

Har lagt in smilies på bloggen nu, hoppas det funkar så ni kan se dem.

Alfons mår rätt bra idag, har varken spytt eller klagat på magont. Han har ingen aptit, men dricker iallafall så jag är nöjd med det :-) Han har spelat lite legospel på Xbox och så har vi pusslat ett antal pussel. Tur att vi har några stycken, det är man glad för en sådan här dag!

Nähä dags att hämta Tuva i skolan strax, och sen lite mellis!

Kräksjuka!!

Jaha, idag var det dags. Har bara väntat på denna äckliga sjukdom. Dagis ringde och meddelade att Alfons hade kräkts på golvet :-( Så det var bara för Henke att slänga sig i bilen och köra hem honom till mig. Han har försökt kräkas några gånger men det har inte kommit något. Han har bara druckit ett glas saft på hela dagen men det har han fått behålla, så det är ju skönt. Vid ett så somnade han i soffan, lille gubben. Sov i trekvart, sen vaknade han och grät för han hade så ont i magen :-( Då satte jag mig med honom i knät och han somnade direkt. Mysigt att ha en sovande unge i knät! Efter en stund la jag ner honom och han har sovit sen dess. Stackarn!!

Passade på att göra om bloggdesignen lite, något som jag gått och funderat på ett tag. Den blev enkel, men det är iallafall kul att förnya sig lite! Textfärgen är liiite ljus i vissa vinklar men jag gillar kulören så ni får väl vinkla er lite för att läsa det ljusgrå ;-)

På återseende...!



 

Keso!

Varför ska Keso vara så jäkla äckligt för?? Och varför är det egentligen så nyttigt? Är det verkligen så nyttigt som alla säger...? Många viktiga frågor :-)
Försöker verkligen gilla det, men det går bara inte. Jag tuggar och tuggar, kommer på mig själv med att sitta och grimasera. Kanske skulle lägga ner projekt "gilla Keso" helt enkelt.

Tips på annat nyttigt ätbart mottages, tack! Det får gärna vara gott också!

Vardag igen då...

Jahapp, måndag igen efter några lediga dagar. I torsdags hade skolan & förskolan studiedag så vi fick en ledig dag. Sköööönt! Så vi hade bestämt med syrran att vi skulle ses på Busfabriken. Tyvärr gick syrran och blev sjuk, men detta efterlängtade besök gick inte att avboka så vi åkte dit ändå. Men först åt vi ärtsoppa & pannkakor på pappas och farfars jobb :-) Mums. Dagen på fabriken var riktigt mysig också faktiskt. Trodde det skulle vara stimmigare än det var. Och det märks att barnen är stora...det är liksom inget tjat och gnat och gnäll på samma sätt som när de var mindre. Utan det är trevligt att umgås med dem!!
Tuva kan man ha riktigt roliga samtal med nuförtiden. I lördags kväll pratade vi om allt möjligt och hon tyckte att vi har alldeles för mycket planerat, och att vi inte hinner bara prata och mysa. Vilken klok liten tjej... Jag skulle vilja avboka allt vi har planerat när hon säger sådär! Förstår om hon tycker vi är stressade ibland.

I fredags tog Alfons och jag en klämdag och hade ledigt ;-) Bara fredagsstädade och hade mysigt. Sen hämtade vi Tuva och hennes klasskompis Julia, och gick hem och bakade cupcakes till fredagsmyset. Kladd och klet med olika frostings och strössel! Julia fick göra till sin familj och ta hem, det var uppskattat! Sen hade vi det obligatoriska fredagsmyset som sagt, inte så efterlängtat av mig dock eftersom vi hade ätit födelsedagstårta och annat sött i veckan...det är ju faktiskt så mycket godare med fredags och lördagsgott om man inte ätit det i veckan!! Denna veckan blir det skärpning, men hur ska det gå med så mycket fika i kylen...tårta och muffins :-S

I lördags fick vi besök av morfar & Inger på förmiddagen, de hade tårta med sig som vi mumsade i oss och sen tog en långpromenad för att förbränna :-) Sen gick Alfons & jag på bio med Therese & Elias på eftermiddagen, vi såg Lilla Anna och långa farbrorn. Mysigt!! Sen igår då så var det lite kalas för 34-åringen. Hela dagen gick åt till att baka tårtan som födelsedagsbarnet bestämt sig för att bjuda på. Det var klurigare än han trott kan jag säga! Men resultatet blev bra...trots blod, svett och tårar på vägen dit :-D

Nu återstår att se:

*hur Alfons har haft det på dagis idag, han var inte sådär pigg på att gå dit i morse. Det är lätt att komma ifrån det lite när det är så nytt, och man varit ledig i fyra dagar ♥

*om Tuva har glömt att hon önskar sig en tax...hon grät sig till sömns igår kväll av längtan till en liten TAKS som hon skriver ♥


Torsdag

Redan torsdag?? Åh vad skönt, då är det fredag imorgon och jag får unna mig något gott att äta...hehe :-) Håller på att avgifta mig. Från socker alltså, och det är sjukt jobbigt. Nu är det skärpning som gäller!

Roliga nyheter- jag lyckades knipa en plats på kursen jag vill gå!! Fråga mig inte hur, men min lärare trollade väl med knäna. Härligt med flyt! Så vecka 15-20 kommer jag ha praktik på barnavdelningen på US. Längtar...

Ska strax tillbaks till dagis och hämta Affe paffe som har varit där själv en stund nu. Undrar just hur han har klarat sig utan sin mamma ;-) Säkert bra. Bara han slapp vara med på teatern som de skulle spela upp, för det ville han absolut inte. Eller han kunde tänka sig det om han fick vara mellanbocken Bruse men slapp måla sig i ansiktet.

På vägen hem från dagis förut så tog jag genvägen genom ett bostadsområde och sedan förbi bondgården, och strax före bondgården så sprang det ut ett stort djur på fältet. Min första tanke var "jäklar vilken stor schäfer". Haha, det var ju en älg!! Ibland kopplar inte hjärnan så snabbt som den borde. Hoho. Så nu vet vi att det finns älgar i Ekängen, och liksom inne bland husen. Läskigt!

11 januari

Gud vad skönt med vardag igen..! Trodde väl aldrig jag skulle säga det men jo- faktiskt. Även om det har varit ett helt underbart jullov. Känns så skönt också att Alfons kommer igång med sitt dagis, och ett vettigt sådant. Det verkar kanon verkligen!!! Fick en lapp med lite info om vad som händer framöver, och det är både maskerad och skidlopp i januari :-) Så kul att de hittar på lite roliga saker för barnen. Och sen att hyllan och alla platser var förberett för Alfons så han känner sig välkommen, det gör ju jättemycket. Lille plutt, hoppas att han kommer trivas nu ♥

Idag satte jag mig i skolbänken igen efter jullovet, det känns också skönt. MoA-skolan här i stan var jättefin, och alla lärare verkar trevliga. En av dem kände jag sen innan eftersom hon är i Nässjö ibland :-) Fick ett trist besked dock att barnsjukvård-kursen jag sökt nog är fullbelagd...MoA får tydligen bara 3 praktikplatser och de verkar vara fyllda. Skit :-( Men vi får se, jag får slutligt besked om ca en vecka.

Tuva ser man knappt röken av om man inte har sagt en tid hon ska vara hemma. Hon och två tjejer på gatan har bildat en hemlig klubb nämligen. Jösses ;-) Så de håller mest till hemma hos Fanny, där deras läger är. Haha! Så gulligt! Hon har verkligen kommit in i klassen också, och lärarna tycker att hon är en otroligt trygg och härlig tjej. Hon har lekt mycket med Elvira och Ester, och Ester har vi dessutom varit hemma och fikat hos hela familjen så nu börjar vi komma in i gemenskapen här i Ekängen. Det känns hemma nu...



Nu har julgardinerna och allt annat juligt åkt ut i förrådet, men amaryllisen fick vara kvar som snittblommor. Snyggt!


Ett nytt litet träd gjorde sig bra under spegeln på den lilla snedväggen.


Hittade såna härliga gardiner till vardagsrummet när vi var i Ljungby. Mmm...vårigt!


Igår hade vi en mysig dag med Josephine här :-)


Tuva var efterlängtad, det var en liten tjej som blev väldigt glad när Tuva kom hem från skolan!


Tuva och Ester med snygga leenden :-D






2011

Ja då var det nya året här, välkommen!!


Vi firade in 2011 med Anderssons i Johannelund som vi gjort de senaste två åren (tror jag att det är). Mycket trevligt och sjukt god mat! Jag är fortfarande helt uppsvälld i magen. Haha! Det serverades krustader med olika smarriga röror- räkor, rostbiff och massa gott. Mördegsinbakad oxfilé + västerbottenost, potatisgratäng och krämig sås på trattisar. Chokladswirl cheesecake á la Leila. Väldigt mastigt men sanslöst gott!!

Vi hann inte med så mycket mer än äta och prata. Inga spel eller nåt, det får vi ta nästa gång vi ses! Nyårsdagen har varit SEG. Efter att vi lämnat Johannelund åkte vi och gjorde bilen ren & fin och handlade mjölk, fil och frukt. Sen har vi inte gått utanför dörren, utan teven och datorn har gått varma och avlöst varann. Haha. Rätt mysigt ibland att inte göra ett skit vettigt!




Lilla nyårspinglan med lockar i håret- och ögonskugga...


De två små höll igång hela kvällen! Nästan...de orkade inte till 12-slaget!


Henke visar upp vad det är för bubbel som ska skålas i


Lite Tuva-mys hanns med ♥


Och lite Filip-mys! :-)


GOTT NYTT ÅR!!


RSS 2.0