5-årskontroll.

Förra veckan fick vi brev från BVC, att vi skulle höra av oss om en tid för 5-årskontroll för Alfons. Vi var väldigt nyfikna på att se hur han hade växt! Med tanke på hans dåliga tillväxt i vintras/våras, när han hade magont och var allmänt hängig. Så jag ringde i måndags och fick en tid samma eftermiddag. Det kallar jag snabba bud, det gillar vi :-)

Synkontrollen: Gick hur bra som helst, han har falkögon. Öga nummer 2 tyckte Alfons att han kunde få titta på raden längst ner direkt för det var ju superlätt!
Talet: Besöken hos logopeden och våra övningar har gjort susen. Han kan numera säga både L och R även om han slarvar ibland när han har bråttom.
Längden: Killen har växt 6 cm på ett halvår! Inte konstigt att han har haft växtvärk ;-)
Vikten: Den går nu uppåt istället för att stå still! Tacka laktosfria kosten för det.
Så sist då...sprutan: Det gick också hur bra som helst! Ett litet pip innan hon skulle sticka men sen var det ju ingen fara alls tyckte Alfons. Han fick tapperhetsmedalj och valde en liten söt bil ur lådan.

BVC-Agneta tyckte att vi har en väldigt charmig liten kille. Och där är vi ju beredda att hålla med ;-)



Tapperhetsmedaljen är på tröjan förstås!


Lite suddig bild, men kurvorna går nu uppåt.


Plåster på armen!



Det var det äventyret, och antagligen det sista besöket på BVC med Alfons. Lille plutt! Han fick feber redan på kvällen efter sticket, och ont i armen. Idag såg jag att det även blivit rött runt sticket, men det ska vara helt normalt enligt sköterskan. Då borde ju vaccinationen ha funkat iaf, även om det inte är kul att se honom hängig!

 


Kommentarer
Postat av: Linda

Skönt att det gick bra med sprutan och att kurvorna vänt uppåt igen!!! Trist bara med en reaktion med feber... Aldrig kul att se dom hängiga.

Här ska Matilda på kontrollen på fredag. Då ska Hampus och hon få spruta samtidigt. 1,5 års och 5,5 års. Här får man nämlignen vid 5,5 år.

Jag hoppas det ska gå bra!

Hur mår DU då?? Kan du inte blogga lite - nyfiken ju ;)

2011-12-01 @ 13:37:17
URL: http://matildasmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0