Endast mamman är vaken...

Vilken trött familj jag har! Riktiga långsovare. Det börjar en ny dag nu ju! Och jag är sugen på frukost :-) Nu får de vakna snart, slöfockar & sömntutor!


Skadad.

Igår när barnen var ute och lekte med grannbarnen råkade en kille kasta en sten på Tuva. Jag tror att alla kastade pinnar och stenar för att se hur långt de kunde kasta helt enkelt.

Det såg ganska svullet och illa ut igår men idag är det skrapsår som är kvar. Tuva skrek som en stucken gris när hon kom inspringandes igår och vi trodde ju nästan att näsan var bruten för hon grät så mycket och länge... Men det kom fram att hon var ledsen för hon ville inte visa sig för nån när hon såg ut sådär: "jag kan inte gå till skolan på onsdag!!!" :-) Herregud liksom!

Hon kom ju över det dock för hon har ju varit på fotboll och ute och lekt idag :-)





+ en jäkla vecka!

Skruttbebis!!

Vaknade 06.10 i morse med ont i ryggen och i höfterna. Hade då vaknat flera gånger under natten och var supertrött. Men på något lustigt sätt ändå pigg... Låg kvar i sängen till halv nio i ren protest, då hade Alfons varit vaken en stund och jag satt på bolibompa till honom som vi såg på.

Tuva har spelat fotboll. Henke & Alfons har bakat bullar och äppelpaj, mmm. Efter lunch gick vi till skolgården och lekte en lång stund, fick med Zelda och Celine också. Skönt att få tiden att gå lite! Sen satte grillmästarn igång grillen :-) Vitlöksmarinerad fläskytterfilé, grillade grönsaker, klyftpotatis och hemmagjord söt-stark sås!! Det som var extra roligt var att barnen hellre åt kött än hamburgare, bra betyg!

Nu ska vi se på Eva & Adam på Bolibompa, sen vet jag inte om det är något att se på dumburken?


+ 6 dagar...

Börjar kännas tjatigt det här.

Inatt vaknade jag och hade riktigt ont och trodde att det var början på riktiga värkar. Blev SÅ besviken när jag vaknade på morgonen och det inte blivit mer! Hade sådan lust att bara krypa under täcket och stanna där hela långa dagen.

Men det gjorde jag ju inte förstås. Och humöret blev bättre efter en stund :-) Fikade rulltårta på förmiddagen. Åkte till Maxi när Tuva hade slutat skolan. Alltid trevligt en lönefredag ;-) Nävars, det var rätt lugnt. Nu ska väl kyl och frys vara rätt fulla ett tag framöver. Vi äter ju sjukt mycket frukt i vår familj så det behöver vi handla OFTA. Tycker ändå att vi handlar så rejält med frukt när vi handlar. Idag hade de bra pris på äpplen på maxi så Henke köpte världens största äppelpåse tror jag, skrattade gott när jag såg hur mycket han hade lassat i! :-)

När vi kom hem var vi ute, det var soligt och fint. Barnen spelade fotboll och lekte med grannbarnen, de plockade även en fin blombukett som står på bordet nu. Vi lagade varm smörgåstårta, det var längesen vi åt det och det var supergott. Nu väntar TV och lösgodis, ska också bli sjukt gott!!

Trevlig fredagkväll och helg allihop!!




Tidsfördriv!

Ja vad gör man när det finns absolut inget att göra? All tvätt är tvättad, hängd och vikt...maten är förberedd...spel är spelade...tv'n visar inget av intresse...

Jo då bakar man :-D Det blev en rulltårta med jordgubbsmousse som fyllning, och självklart gick jag hjälp av två bagare till. Rulltårtan blev GOD! Får se om det som är kvar åker in i frysen eller om det åker i våra magar imorgon...





+ 5 dagar.

Uppgiven.

Det kommer ingen bebis tror jag. Som barnen säger: "har du käkat upp en fotboll mamma?! Hihihi" Ja jag tror't...

Igår var en okej dag, vi gjorde oss ett ärende till Ikano och gick där och drog, bara trampade runt ;-) Hittade vad vi sökte, såna där fästen till barnvagnsmobil. Har ju en sån fin med spöket Laban som vi ville använda igen men fästena hade försvunnit. Nu är barnvagnen piffad! (Och väntar på att få rulla på Ekängens vägar...suck.)
Efter lunch kom Karro & Selma på spontanbesök. Gu så skönt att få prata bort en stund!! Och Karro gick över tiden med Selma i höstas så hon har i färskt minne hur jobbigt det är att vänta...

Idag står absolut inget på schemat. Tjoho. Henke är i skolan hela dagen, Tuva kommer hem vid ett. Alfons och jag går här och skrotar. Har fått inbjudan till grillning på Valborg hos några kompisar, det vore ju himla trevligt så det borde vi ju tacka ja till så lär väl bebisen komma precis då eller?!





+ 3 dagar.

Ja men visst blev det ett Storken-besök till!! Gu vad roligt!! Ironisk.

Min barnmorska var hemma med sjukt barn, och jag blev lite glad för jag gillar den andra så mycket :-) Blodtrycket var 120/80 och bebisens hjärtljud var 130 idag, lägre än det brukar men den låg och sov precis då! Sen vaknade den till när hon klämde och kände. Nu är den äntligen fixerad, skönt. Därmed har magen sjunkit ner och det syntes på mätkurvan, såg helskumt ut med ett mått långt under medel när det var uppe en bit över medel förra veckan. Lägg då till att jag haft två olika barnmorskor som mäter olika- kurvan går i sick-sack. Sen gjorde hon även en hinnsvepning (googla om ni inte vet vad det är!) och det kan ju tydligen vara effektivt.

Efteråt tog Henke och jag en macka på stan. Mysigt att vara bara vi :-) och det kommer ju dröja tills nästa gång! Hade tänkt gå en runda på stan också men orkade faktiskt inte det...

När vi kom hem låg en det brev från kommunen i lådan- Alfons klasslista :-) och även världens sötaste mjukiskanin!




Söndag.

Det blev allt en liten tur med bilen idag. Svårt att undvika förstås :-) Den är ju bara SÅ bra, tycker vi! Vi sitter bekvämt, den är rymlig och AC'n funkar kanon.

Vi åkte till Ikano, dit vi inte varit på månader! Skulle fikat på Ikea men det gjorde alla andra så vi bojkottade århundradets längsta kö och gick till fiket inne på Ikano istället :-) Sen gick vi i några affärer (de få jag orkade) och det var lite kul att strosa där eftersom det var så längesen. Nu är det gjort för ett tag framöver känner jag ;-) Kikade lite på bebiskläder, det finns ju så mycket fint och sött...och så smått det är!! Köpte inget, tycker inte det är så kul innan vi vet vad det blir faktiskt! Vi har ju en del i vitt, grått, brunt osv så får vi köpa mer när den kommit. Genus jag vet...barnen tjatar om att det inte finns några kill eller tjejfärger och det är ju sant, men så konservativ är jag att jag inte gärna köper en rosa klänning åt en liten bebispojke, haha.

Tuva föll för något fint på H&M som hon ville ha till Micke & Lindas bröllop och skolavslutningen. Jag tyckte vi kunde vänta, och så gick vi till några andra affärer. Sen tänkte vi att självklart skulle vi köpa- det är snart juni :-) och tänk om det är slut när vi väl kommer till skott. Tur det, för när vi kom till H&M var det ett jäkla riv och slit bland dem och inte många kvar! Tuva blev väldigt nöjd och glad, och hon kommer bli väldigt fin!

Nu TV och slappa i soffan, ha en skön kväll :-)


"Jag HATAR den här boken"

Tuva jobbar i "den där j***a dörrboken". Det är det enda som hon inte gillar med skolan, och den ska göras helt färdigt tills imorgon. Tolv sidor, åtta kvar...och vi försöker att peppa och heja på henne!!



+ 1 dag

Suck, jag hade ju inte tänkt gå över tiden denna gången. Synd att man liksom inte kan bestämma det själv ;-)

Så vad ska man hitta på idag då?? Vad ska jag göra för att få tiden att gå, har ju inte någon större lust att göra något heller. Kanske blir en tur i nya bilen någonstans?

Ha en bra söndag allihop!! :-)


Glad!

Vi har blivit med ny bil idag :-D

En Citroen c8, 7-sitsig. Känns sååå bra. Vår Ford har varit bra på alla sätt, ja förutom att AC'n numera inte fungerar och det är inte värt att lägga en massa pengar på det. Och sen en viktig detalj till- vi får inte plats alla fem i Forden!! Provade med alla tre bilstolarna på olika sätt i bilen men det gick icke. Bästa alternativet hade varit att ha bebisen där fram och stora barnen & jag där bak, men jag har för bred rumpa ;-) Och sen är det ju superbra att kunna fortsätta ta med barnens kompisar som vi ju ganska ofta gör!

Nu ser vi fram emot många mil i vår c8:a!


21 april.

Dagen B som i bebis idag!!! :-D


REGN!

Idag har det regnat HELA dagen. Grått, mulet & trist. Fy vad tråkigt!!! :-(

Då livar vi upp fredagseftermiddagen med lite filmstund. Och vad kan väl då vara bättre än kvalitetsfilmen: Zhu Zhu pets, jakten på Zhu?? ;-) Jaja, huvudsaken är ju att småtrollen är nöjda och det är de verkligen båda två! Nu är helgen här, gött...!! Ha det bra allihop!


Lite nöjd.

Nu är kyrkan här i Ekängen invigd och därmed startar det massa aktiviteter, främst för barn och ungdomar. Jättekul!

Jag har tjatat lite på Tuva om att börja sjunga i kören men fått bestämt nej till svar. Det är ju så nära och bra, och helt ny barnkör, vilken förmån att vara med där från början tänker jag! Hon är med i skolkören och älskar ju att sjunga, men det var något i Aneby som gjorde att hon ville sluta med kören i kyrkan där. Jag har inte tjatat SÅ mkt utan accepterat att hon inte vill vara med i den som ska starta här.

Men! När en av bästa kompisarna ringer och frågar om hon vill följa med, då passar det. Då låter det helt plötsligt "Jaa vad kul!! Får jag gå på kören med Ester mamma??" Jo men det går väl bra!

Lite nöjd mamma ;-)
Haha!



Frukost.

Jag hade inte tänkt att gå till Storken och träffa barnmorskan idag! Jag hade tänkt ligga hemma och snuffsa på en liten bebis!

Sur.

Avnjuter en ostbagel och varm choklad med grädde (mmm...) för att pigga upp mig lite. Har över en timme att vänta tills det är dags för besöket på Storken, känns ju sådär halvkul. Men får försöka njuta av egentiden! :-)



12 april

Vecka 39 och det är varsågod att komma till världen lilla bebis!!!

Antagligen sista magbilden ni får se här för snart vill jag faktiskt lägga ut bilder på nya familjemedlemmen istället :-)
Så, här har ni hängbuken:


GLAD PÅSK!!

Det är påskafton 2012 och jag sitter och mumsar marsipanägg som påskharen hade kommit med i morse ;-)
Vilken lycka det var när barnen hittade deras påskägg, ojojoj. Det är lika roligt varje år! I år var det lite mindre godis och mer annat- pengar, påskpynt. Det äts så mycket gottis ändå!!

Jag ska alldeles strax ställa mig och rulla köttbullarna till påskbordet i eftermiddag. Det blir lagom tills de övriga kommer hem från simhallen. Jo, de är faktiskt i simhallen idag på påskafton!! En kompis till oss undrade om Henke & barnen ville följa med honom & hans två grabbar och bada idag. De var inte sena att hänga på! Hans fru jobbar hela påsken, och ja den här frugan är inte helt smidig och rörlig så hon fick vara hemma och fixa påskmaten :-)


 


Tuva fixade det mesta av påskpyntet i år, det är hon som allra mest brinner för sånt i familjen :-)



Syskonen Brandt!



Alfons som sötaste påsktuppen!!



Han önskade själv att vara påsktupp/kyckling i år och var SÅ nöjd med sin "dräkt"!


(Tuva klädde sig hemma hos Maja där de gick och påskade, och sov sedan över hos Ester så tyvärr fick vi ingen bild på henne i år. Men Majas mamma har foton som vi ska få!)




GLAD PÅSK kära vänner!!!





Duktig bebis!!!

Gud så skönt. Än så länge ligger bebisen kvar som den ska! Var på Storken idag, och hon tittade till och med noga med ultraljud så det litar jag på ;-) Har nojjat som bara den hur det blir OM den har vänt sig tillbaka med rumpan ner...hoppas jag kan lita på att den ligger kvar som den gör nu resten av tiden.
Annars var allt också bra. Blodtrycket ligger typ alltid på 110/70. Bebisens hjärtljud låg på 145 idag. Jag har gått upp 7 kilo. Helt okej! :-)

Sitter ute i solen och njuter. Slängde till och med av mig strumpor och skor... Har ätit mellis ute, så mysigt att kunna göra det! Väntar nu på att Tuva ska komma hem från musikleken, jag lovade henne att jag skulle sitta kvar här tills hon kommer :-) Hon vara bara hemma och vände, käkade lite mellis och sen iväg. Så blir det nu när hon slutat fritids! Och Alfons & jag har påsklov nu redan! Lyx. Henke jobbar i Skeda udde idag på en förskola, är så glad för hans skull att han får jobba lite förutom plugget. Det gillar han!

Stort grattis till syrran 40 år idag!! Och svärmor 60 år!!


April!

Bättre väder och bättre humör idag!! Skönt :-)

Sovmorgon och långfrukost i köket, mys. Nu ska vi slänga upp det lilla påskpyntet vi har, och i eftermiddag väntar 60-årskalas.

Ha en trevlig dag!!


RSS 2.0