På sparlåga.

Vi går på halvfart hemma på Grönkålsvägen idag! Så...himla...trött...zzz... Jag är lite förkyld, Alfons mera förkyld (+ lite feber) så han är hemma från skolan, Henke mest förkyld men han är i skolan. Och smittar ner sina klasskompisar. Stella fick två sprutor igår, pang i båda små låren. Hon och jag tjöt ikapp ;-) Man får gråta sa BVC-tanten, det var väl snällt. Stella har nog lite ont i benen och är trött, ingen feber än tack och lov.

Vet inte riktigt vad som hände denna veckan, jag hade såna planer! Jag skulle: gå på ett prova på-gympapass, börja i kyrkokören, åka och hälsa på Jessica någon kväll. Stella och jag skulle gå på babysång, Tuva skulle börja sin kör igen. Vad blev det? Ingenting?! Jag glömde/hann inte/orkade inte/ok var förkyld också. Kaffe och alvedon hjälper inte mot mitt tunga huvud idag, längtar till kvällen när vi ska krypa ner i soffan allihop under varsin filt!! Alfons missar sin simskola idag tyvärr, Tuva får åka med Maja till simträningen tack tack tack. Och efter den tar vi alla helg!! :-)





Banangröt.

Åh jag har massor att skriva om. Men orkar inte just nu, så ni får hålla till godo med en bild som visar hur man ser ut när man provsmakat banangröt för första gången :-) Det var smaskens hälsar Stella.





En stor dag för små barn.

Ja det var ju skolstart idag! Och förutom Stella så har vi ju inte alls några SMÅ barn längre som jag skrev i rubriken ;-) De är stora! Tuva går numera i klass 2C och Alfons i FC. Tuva var lite lätt pirrig i morse men fann sig snabbt när vi kom till skolgården, Alfons han bet lite i läppen och höll krampaktigt hårt i min hand... Men blev väldigt glad när han såg kompisen Oskar som han inte sett på nästan hela sommaren!! Och de andra från förskolan :-) Det är lustigt, men efter en enda dag så är det som om de aldrig gjort nåt annat än gått i skolan! De finner sig snabbt i nya vanor, och det är ju det som är så härligt med barn. Alfons åt 13 köttbullar till lunch (!) och följde med Oskar hem och lekte flera timmar. Lycka! Tuva fick sittplats i klassrummet bredvid en av hennes favoritkillar och har fnittrat med Ester hela eftermiddagen. Härligt!


Kalas!

Sexårskalas för Nils på busfabriken! Med de allra bästa kompisarna från förskolan och blivande klassen. Värsta mysiga gänget! Alfons hade jättekul, och var klippt genomsvett när det var slut. Jag hade också trevligt, satt och pratade strunt och drack kaffe :-)



Genustänk!

Två kalas imorgon och presenterna kanske kan avslöja vems som är vems? Tuvas eller Alfons kompis? ;-)


Stella skrapar lott!

Tyvärr blev det ingen vinst. Tänk vad fint om hon hade vunnit 25000 kr i månaden i 25 år!! :-)


Kladdkaka!


Lycka.

Tänk att vi har fått en sån här liten skatt. En tredje liten älskling! Är så otroligt tacksam för vår Stella ♥




Mys.

Fem barn har myskväll och ser på film i vardagsrummet. Vi övriga blev bortfösta ;-) Henke passar på att tvätta bilen och Stella & jag tittar på med stort intresse. (okej ironi) Vi behöver ett allrum!! Där barnen kan "hänga" och se på film! Lite svårt på 105 kvadrat. Ska vi bygga ut?? Flytta?? Nej det är inget alternativ! En tv till Tuva i julklapp får det bli! :-)


Jaha?

Tuva är med Julia och hennes kompis idag, har varit sen kl 9 då sommarlovsmorgon började och hon gick över dit för att titta. Hon är överlycklig förstås! De är ju fyra år äldre och det minns jag ju själv hur man såg upp till de stora tjejerna! Men risken är ju att hon växer upp för fort, hon är bara åtta men tror att hon är äldre. Förut kom de hit och Tuva sprang uppför trappan. Kom ner med sina gympakläder: tights och top. Vi ska ut och jogga mamma, hejdå! Ursäkta ni ska vadå?? Ut och jogga?



Morgon.

Lilla Stella-hjärtat! En gång är ingen gång, två gånger är en dålig vana. Och tre nätter i rad att vakna klockan 3? Aja baja!! ;-)


Stella.

Grattis lilla hjärtat på namnsdagen idag!!


Mums.

Henkes grillade biffar, med hasselbackspotatis och avocadosallad! Det blev middagen idag. Slurp. Även mycket poppis hos Alfons! Tuva var med Julia i stallet. De kom hem runt halv åtta, och meddelade att Tuva ramlat av hästen!! :-o Precis när hon skulle kliva av slog hästen bakut och Tuva flög av! Plus att pappan som stod bakom fick en spark i vissa känsliga delar..! Det är nackdelen med hästar. Att de är så stora och starka... Nu har vi bestämt att hon ska följa med igen snart, för att undvika att hon blir hästrädd. Upp i sadeln igen är vad proffsen rekommenderar! Alfons gav tummen upp för besöket i skolan idag :-) Nu längtar han ännu mer till måndag då han börjar..!


Kul med foto.

Det finns så många roliga appar! Älskar att hålla på och trixa med bilderna, de blir så mycket roligare då :-)


Tisdag kväll.

Mysig eftermiddag ute i solen! Vi pärlade armband och fotband (heter det så!) och barnen lekte lekte och lekte. Tuva, Fanny o Olivia var en sväng hos en kille med nybyggd swimmingpool, poppis förstås. Kom hem och åt, och sen ut igen. Alfons fick vi nästan hålla fast vid matbordet för att han skulle äta upp, så himla ivrig att komma ut... Han är lycklig för minsta minut han får leka med sin "idol" Alex som är 9 år. Och Tuva lika glad hon när hon är med hans syster som börjar sexan nästa vecka, har två kaniner och älskar att göra frisyrer på Tuva ;-) Ja de små liven. De är så stora nu, de vill så mycket och utvecklas så snabbt! Tur att vi har en bebis som gillar att ta det lugnt, i all fart och fläkt :-) Imorgon ska Alfons hälsa på i skolan, det var lite nerver nu ikväll innan läggdags..!


Sista sommarlovsveckan.

Sommarlovet är inne på sista veckan. Semesterlunk! Vi försöker passa på att njuta av varje gnutta sol. Och eftersom både Tuva och Alfons ska infinna sig på skolan måndag kl 8.00, så borde vi börja vända tillbaka dygnet. Men det vill vi ju inte! Vill vara uppe så länge vi orkar och sova så länge vi kan... Igår kväll var barnen ute och lekte (i vanlig ordning!) med ett gäng på gatan. Vid sju skulle Fanny vara hemma för hon skulle upp tidigt, så vi tänkte att halv åtta kunde Tuva och Alfons komma in. Precis innan klockan slog halv, kom de och frågade om de fick ha myskväll hemma hos Alex och Julia! Första tanken var nej. Men sen tänkte vi om! Vad tusan gör det, passa på sista veckan innan allvaret börjar :-) Så vid halv tio kom de hem efter myskväll med film och popcorn. De vaknade kl åtta i morse så det var ju helt okej, värre om de hade vaknat sent. Nähä, nu ska vi försöka trolla fram lite mellis här!!


Aneby.

Vi hälsade på i Aneby i helgen (och jag fick användning av en app med stickers som jag laddat ner) ;-)
Vi grillade, hoppade studsmatta, gick långpromenad, provade luftgevär, spelade kort & spel och massa mer!


Släktträff.

Förra helgen hade vi släktkalas på Billingehus i Skövde. Tyvärr tog jag inte så många bilder. Hade väl fullt upp med att hinna prata och umgås med alla mostrar, morbröder, kusiner, kusiners respektive och kusinbarn som man träffar så sällan!
 
 
Walter och Alfons hade en kul kväll ihop! Båda lika galna i bilar :-)
 
Mormor och Tuva rättade frågesport som mormor hade satt ihop, som handlade om mormor Else. (min mormor alltså)
 
Vi åt massa gott hela dagen, och på kvällen var det de här herrarna som skötte grillen. Det gjorde de bra! Andreas, Alex och Henke :-)
 
 
 

Speldags.

Barnen (alla tre) spelar Scotland yard :-)



Tinnis!


Bus med syskonen Brandt!!


Blommig.

Ljuvligt glad, och söt i sin lilla "one piece" med rosor!! ♥


RSS 2.0