Bildbomb.

Bilder från jul och mellandagar.

Gott nytt år!!!


Julafton!

Tänk att det faktiskt är julafton nu.
Det skulle barnen veta! De som var så pirriga och inte kunde somna, men som nu ligger och snufsar och sover såå gott i sina sängar med juliga lakan :-)
Kan inte låta bli att titta på dem.

Jag har svårt att somna. Ligger och lyssnar på Stella som vänder sig i sömnen. Tänker på att vi har haft en så mysig jul med mormor som var här!
Men nu måste jag försöka sova. God natt, och god jul!! :-)


Sweet!

Galet kul kväll med kalkonmiddag på 25:an. Det värker i skrattmusklerna, det var längesen jag garvade så!!
Goa galna vänner! :-)


Jullov.

Henke och barnen är nu lediga och vi firar jullov!! Det firade vi med en välbehövlig sovmorgon i morse. Alla sov till tjugo i nio! :-)

Nu kokar fudgen på spisen och Stella sitter här och tittar på och tjattrar: da-da-da :-) Alfons leker med Alex, och Henke och Tuva är hos frissan.

Det är nog lite julefrid som infunnit sig på Grönkålsvägen trots allt ;-) Inte för att det varit någon stress, inte alls. Bara någon allmän ovilja inför julen. Men men. Nu blickar vi endast framåt!!


Liten, fast stor.

Vuxenbekymmer i barnform.

Tuva stör just nu ihjäl sig på sin kompis E, som alltid håller på och larvar sig med Tuvas kille Alex när alla leker tillsammans. "Det känns som om hon försöker sno min kille, mamma!" klagade hon igårkväll. "Hon till och med sa att hon vill va ihop med honom" muttrade hon.

Jaa vad ska man säga? "Sånt är livet? Det finns puckon i världen tyvärr? Du får lita på att om Alex är ihop med dig så är det för att han gillar dig, mer behöver du egentligen inte veta. Det E gör är inte okej, jag menar jag håller ju inte på och fnittrar, busar och försöker dra ner brallorna på E's pappa... ;-) "


Ljuvliga helg.

Fredag eftermiddag. Thank God It's Friday!! Fick med sjuttioelva barn hem från skolan + trollet Trulle som skulle aktiveras och käka mellis och gudvetvad. Kl 17 var det matdags och vi hade väl typ tre extra barn vid bordet? Kl 18 var ljudnivån över 140 decibel och jag stövlade ut i pulkabacken med glada barn i släptåg. Kom in vid 20 och landade framför På spåret, just det vi pausade det en kvart och speed-klädde granen ja just det. Hade glömt.

Lördag morgon. Härliga lördag. Sovmorgon! Inte. That's life with bebis i huset! Planera mathandling inför kvällens besök. (Familjen A som bjudit oss på mat tre, fyra gånger? Vi bjöd igen nu första gången på två års vänskap.) Iväg till maxi, tjoho vad kul. "Alla var där". Precis lagt ner ett paket russin så ringer Elisabet, grannen. "Var är ni?! Ni har vattenläcka på framsidan och det bara forsar ut vatten, ni måste komma hem och stänga av huvudkranen NU!" Ojdå. Slänger i det sista och kör i 120 hem. Ringer jourgubbe. Måste laga mat inför kvällen. Inget vatten... Jourgubbe kommer och fixar tack tack! Stresspaniklaga maten men det blev bra. Vi hann. Kvällen var trevlig! Jag hade ont i skrattmusklerna när jag somnade kl 00.30!

Söndag. Fan helgen är slut, söndagsångest. Eller? Har jag inte!! Vardagar är ju sanslöst härligt lugna vilodagar!! Kollar ikapp julkalendern och åker sen på adventsfika på Lillgårdsgatan. Tar ett bad. Jovars lite helg-lugn blev det visst. Nu ska vi skriva om Trulles helg hos familjen Brandt ;-) för imorrn ska han tillbaks till Alfons klass.



Bilder :-)

 


Fredag.

Jaha så var den semestern slut! Eller det var den ju i söndags. Men i tanken har jag varit kvar i stugan i Sälen i veckan. Har haft en av olika anledningar tråkig vecka. Lite tung.
Och så blev jag ju ett år äldre igår ;-) Men det var inte så farligt. Hehe.

Huset har varit fullt med barn hela veckan lång! Tuva och Alfons var efterlängtade, det känns skönt i föräldrahjärtat.

Tinar upp i fåtöljen nu framför nån film. Var ute i pulkabacken i en och en halv timme och har inte fått upp värmen än!
Ska jag slänga in lite bilder i ett eget inlägg kanske...


Dag 6!

Vad dagarna går fort. Vi vill stanna minst en vecka till!!
Idag var vi och åkte i högfjället, fasen vad roligt det är! Det var 10 år sen jag åkte slalom ;-) men det gick bra, en liten vurpa när jag körde på en isklump bara..
Ikväll har vi bastat och kollat På spåret. Mysipys :-) ;-)

Framsteg!

Från en liten knöl i princip utan lutning, till barnbacke, till grön backe, till blå backe på två halvdagars åkning. Jag är imponerad av våra små slalomtroll!! ;-)


Sälen dag 5!

Tuva, Alfons och jag åkte 2-kilometersspåret idag, det var superkul och underbart väder! Helt vindstilla inne i skogen. Det enda dåliga var Alfons skidor som inte funkar så bra... Han har inga "riktiga" skidor utan såna som man fäster på vanliga vinterkängor. Och Alfons kängor är för långa för fästet= de lossnar var femte minut= tålamodsprövande!! :-(

När vi hade åkt färdigt blev vi bjudna på våfflor i stugan av Henke och Stella. Gott! Sen blev det en liten stund bastun och ikväll blir det restaurangbesök! :-)


Dag 4!

Förmiddagen: Stella och jag var i stugan och vilade, hostade ikapp. Inte jättekul, när man är i fjällen vill man ju vara ute!! Men men. De andra var i Tandådalen igen.
Sen käkade vi lunch och kollade in pulkabacken här i Hundfjället, men den var inte i ordning än tyvärr. Så vi tog bilen bort till Lindvallen istället, men Tuva och Alfons var trötta som små vissna blommor ;-) så då åkte vi hem till stugan igen efter att ha handlat hamburgare för att käka till middag, och bebisdryck till Stella som dricker dåligt när hon är förkyld.
Sen blev det bastu och nu häckar vi framför brasan!



Sälen dag 3!

Vi har varit i Tandådalen idag och åkt i barnbacken. Efter tre åk på rullbandet ville både Tuva och Alfons prova knappliften och backen. Och efter två åk med assistans åkte de själva! Vi bara gapade och stirrade, talanger på slalom båda två :-) Bara det att de vågar är ju stort liksom.

Ikväll har Alfons och jag bjudit på tacos, vi har sett på ice age och käkat gottis. Tyvärr är Stella genomförkyld och febrig :-( så imorrn blir det innedag för henne.


Dag 3 morgon!


Sälen dag 2!

Otroligt vad mycket man kan hinna på en dag! Och då gick vi ändå inte upp förrän kl 9.
Två utevistelser med pulkaåkning, snögrottabygge och längdskidåkning :-) Sen har vi spelat Uno, byggt med Lego, haft ritstund, sett på tv... Tagit det ganska lugnt, Tuva hostar fortfarande och Stella är riktigt förkyld. Jag börjar bli. Men imorgon vill vi ut i backarna..!


Sälen dag (kväll) 1!


Långresa!

Shiit vad länge vi suttit i bilen nu! Sittsår i baken! Snart snart är vi framme.

Vi gjorde ett stopp i Örebro, åt köttbullar (och välling :-) ) på Ikea. Sen fick vi adventsfika hos Brandts i Vikarbyn! Så mysigt, synd att det var en snabbis bara.

Snart framme!!


Mot Sälen..!

Nu är vi på väg! Tjoho!

Efter lite sjukdomar och krångel med bilen så är vi äntligen på väg. En vecka mys och skidåkning i fjällvärlden :-)


RSS 2.0