Relationer.

Det är så många som separerar, folk i vår närhet och vänners vänner, folk man läser om eller ser på tv. Jag kan bli lite rädd och nojig att jag ska vakna en dag och plötsligt inte vara sådär kär längre! Fast är det så för dem som bestämmer sig för att separera, har de verkligen haft det så bra innan..?

Det pratas om att nuförtiden så kämpar man inte längre i förhållanden utan ger upp för lätt. Men jag tänker, om man måste kämpa för att hålla ihop- är det något att kämpa för?

Den sista juni.

30 juni idag? Var tar sommaren vägen?! Herregud, barnen har ju bara 7 veckor kvar av sommarlovet? ;-) Tänk som man har fixat & trixat tidigare somrar för att barnen ska få ordentligt med ledigt från dagis och skola. Och nu kämpar man med att hitta aktiviteter för att fylla dagarna! Haha. Grejen är väl att när de var mindre så var de lite mer nöjda med att vara hemma och skrota med mig eller Henke. Nu vill de ju göra så mycket mer! Men jag är väldigt glad att de får långledigt, åtminstone en sommar under barndomen...
 
Vi fortsätter med att ta dag för dag som den kommer. Igår var Sara & Josse här och fikade och umgicks. Mysigt. I förmiddags åkte vi ut till dem för att fika och kika lite på de små valpisarna, såå små och söta! Sen var det en snabbis för att titta på slåttergille här i "byn", det var faktiskt roligt att se hur det gick till förr i tiden. Kan vara kul och intressant för barnen att se också, som inte har en aning om hur det var då! Vi blev av med barnen efter det, som ska sova över hos farmor och farfar inatt. Det blir lite tystare i huset om man säger så! Stella gör inte så mycket väsen av sig. Än.
 
 
Man gör dock väsen av sig när man måste ha en obekväm mössa med snörning under hakan!! Fyyy!
"Ge mig en cool keps eller solhatt" hälsar Stella.
 
 

Semester?

Jag har lite semesterfeeling, fast ändå inte. Eftersom min käre man ska jobba hela sommaren, blir det ingen tid till någon planerad semesterresa. Något litet blir det väl, men åh vad jag längtar efter att få planera en resa. Till exempel till Öland... Skriva listor, tvätta kläder som ska med, packa som en idiot kvällen innan...och sen åka iväg med en fullstuvad bil och med förväntansfullt pirr i kroppen. "Jaja, vad är väl en bal på slottet..." Nästa sommar kanske det blir en efterlängtad sommarsemester även för oss.
 
Försöker fånga de små guldkornen varje dag istället. Igår hade vi ju Therese, Filip o Elias här, var nere vid Roxen och hade sol hela dagen! Och på kvällen blev det lite glass och ett glas vitt på framsidan för Henke o mig. En härlig stund!
 
Tänk positivt och fånga dagen...framtiden får vi bekymra oss om tids nog när den är här!
 
Vin & glass en vanlig torsdagkväll ♥
 

En sen onsdagskväll.

Ligger i sängen och lyssnar på Stella som bökar runt och inte kan komma till ro riktigt. Hon är inte ledsen eller så, bara gruffar och har nu lagt sig på tvären här i sängen...

I morse var jag tvungen att väcka henne, inte så kul. Vi skulle iväg till tandläkaren med Tuva och det var en sur blick jag fick av Stella när jag drog upp rullgardinen och drog undan täcket ;-) Det gick jättebra hos tandläkaren! Tuva har finfina tänder som är bra borstade. Och hon har alla tänder fick vi se på röntgenbilderna de tog. Skönt att veta!

I väntan på bussen messade jag Karro och frågade hur de mår och så. Då fick vi genast en inbjudan att komma dit! :-) Så vi klev av bussen vid Lökvägen och kom lagom till förmiddagsfikan. Som senare även blev lunch, mellis...en mysig heldag med lek för barnen och prat för mammorna, så välbehövligt. Är så impad av Karros tålamod med alla barn. Det slutade med att de var fyra åttaåringar, tre tioåringar och så Alfons, deras minsting och så Stella förstås. Fullständigt fullt ös!! Och hon är helt cool, lyssnar och medlar och servar omvartannat. Jag var också sån- förut! ;-)

Imorgon blir också en dag med lek och prat, när Therese och killarna kommer hit. Förhoppningsvis blir det badväder! Ska bli mysigt! Natti natti :-)

Bilder.

Den muppiga blogg-appen funkar fortfarande inte! Det står att det är fel lösenord, men det är det ju inte. Så för att ni ska få lite bilder att titta på så loggar jag in från datorn :-)
 
Skolavslutningsfin Tuva! Snart är hon andraklassare...
 
I lördags var vi en sväng på Axels tivoli som var i stan. Hutlöst dyrt!! Men det var lite mysigt, barnen fick åka radiobilar, åka uppblåsbar dinosaurie-rutschkana och käka sockervadd.
 
På lördagskvällen satte vi upp partytält på baksidan (till grannarnas förtjusning...hela familjen var engagerad och Henke svor samtidigt som jag vek mig dubbel av skratt!) Det var jättemysigt att sitta där och käka.
 
Stolt, svettig, glassätande kille på fotbollsavslutningen!
 
Hejsvejs här ligger jag på picknickfilten och är så himla glad att jag får vara med på allt kul!!
 
 
Förväntansfull tjej som var på väg till första dagen på handbollskollot :-)
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag.

Gnällig ledsen bebis= lunch för mamman kl 15.30. Slänger i mig rester från igår, köttfärssås. Planerar och funderar lite på midsommar. Kents nya skiva är på i bakgrunden. Känner mig helt trött och tom i huvudet trots att vi fick sova sex timmar i sträck inatt. (tack Stella..!) Nu kom Tuva hem från handbollsskolan, slängde in väskan och ut och iväg igen. Alfons och Ludde har sprungit in och ut hela dagen, kompisar och aktiviteter hela tiden hej vad det går... Vet inte alls vad jag vill säga med det här inlägget, att det är fullt ös medvetslös hela tiden och nästan dygnet runt kanske? Känns som att jag inte hinner något alls. Varken med barnen, mig själv eller hemmet. Kanske lugnar det ner sig lite snart, hoppas på att den där semesterlunken infinner sig någon gång i sommar, när man hinner ta djupa andetag och känna att man har lite långtråkigt en dag!?!

Nytt på blogg.se...

Hmm, det såg visst annorlunda ut när jag loggade in här! Blogg.se har gjort om lite. Men varför funkar inte appen?? Det är ju så smidigt att blogga med den... Nu har jag loggat in på nätet på mobilen, och då går det inte att få in bilder. Tråkigt!! Och då lär detta bli en blogg med få bilder, för jag loggar så sällan in på datorn. Hoppas de fixar appen snart för annars blir jag lite sur...

Poolpartyt!


Tuva och Maja förbereder tårtorna. De hade i detalj bestämt hur de skulle se ut! Den lilla kaninen fick Alfons och Majas lillasyster Ellen dela på :-)


Ett glatt tjej-gäng sugna på att hoppa i poolen!! Alla tjejer från 1C plus tre kompisar till.


Grillmästarna Henke & Henke


Tårtdags!


Av Elvira fick de varsitt pooldjur och efter kalaset ville de självklart prova dem :-) 


När det bara var Henke, Tuva, Maja och Ellen i poolen vågade sig Alfons i!! Våran lilla badkruka. Han vågade till och med släppa Henke och flyta omkring själv! Bra jobbat Alfons :-D



Det var ett supermysigt kalas tyckte både barn och vuxna! Tuva och Maja fick fina presenter: böcker, smycken, hårspännen, pyssel, simfötter, baddjur. Och efter partyt var slut så stannade vi kvar och badade o hade trevligt, vi smuttade till och med på varsitt glas vin som Gunilla fick fram (eftermid)dagen till ära ;-) Snacka om att vi hade tur med vädret! Rena rama vintern både dagarna före och efter...! 



Kafferep.

:-)


Hmm

Inlägget nedanför skrev jag alltså igår, söndag! Idag är också en krasslig dag. Tuva o Alfons är hemma från skolan och dagis, och vi slappar framför Bolibompa. Sommarlovsmorgon började visst idag!

Imorgon får de gå om de är såpass pigga som de är idag. Hosta kan de ju göra hur länge som helst. Ha en bra dag alla!


Bagare.

Tuva bjöd på egenbakad sockerkaka idag! Den blev supergod.

Vi är krassliga hela familjen, och har inte gjort något speciellt idag. SÅ skönt dock :-) Pussel, bakning, film, plock bland Stellas kläder, matlagning är nog det enda som stått på schemat.



Liten uppdatering!

Sitter vid datorn (för en gångs skull!) och blev lite sugen på att göra ett inlägg. Har fört över en massa bilder till datorn som jag tittat på, och suttit med ett leende på läpparna här för mig själv :-) Många fina bilder på lilla Stella, från Tuvas åttaårsdag och Micke & Lindas bröllop nu i helgen som gick. Det är SÅ roligt med foton!!

Laddar för poolparty imorgon, det är Tuva & Maja som bestämde redan i vintras att de skulle fira sina födelsedagar tillsammans och imorgon är det äntligen dags. Klockan 10 ska vi vara hemma hos Maja för att fixa i ordning det sista och kl 11 väller det in tolv tjejer till för att bada, fika och ha kul! 

Ska slänga ihop tårtbottnarna nu så de får stå och dra sig tills imorgon förmiddag, bjuder på en bild på två bröllopsfina barn så länge :-D






RSS 2.0