Lördag!

Sista mars idag då. Och snö har vi fått också, vad trevligt.

Vädret passar mitt humör idag, för det är också skit! Trött trött trött. Ont i kroppen. Helt hormonig och tjuter för allt. Vilket trevligt sällskap jag är!! ;-)

Vi fick ett ryck och skulle storstäda + kanske möblera om i Tuvas rum men än har inget hänt. Henke och Tuva flydde iväg till stan istället, och Alfons leker med Ludvig. Jag förstår dom, stackars stackars lilla familjen. Kan inte den här bebisen vara så snäll och komma nu så jag kan bli på bättre humör??

Igår var en toppendag dock. Det får man leva på ett tag! Det var soligt och varmt till och från, jag hade inte så ont, vi hade trevligt fikabesök x 2 :-)



Mörbultad!

Igår var vi på sjukhuset för att försöka vända på den lilla busiga bebisen. Det var ingen trevlig upplevelse!

Först gjorde de ett noggrannt ultraljud som visade en bebis som mådde ypperligt! Pigg och glad, fina hjärtljud, bra med fostervatten osv. Vikten beräknades till ca 2600 g, något mindre än medel. Eftersom allt såg bra ut fanns inga skäl till att inte försöka vända!

Så då blev det så. Pirrigt. Efter lite väntetid var det dags, och vi fick komma in i ett förlossningsrum. Skapligt konstig känsla! Kanyl i armen och dropp med bricanyl. Blev lite skakig, varm och fick hjärtklappning men hade det innan också så skillnaden var väl inte jättestor ;-)

In stövlade plötsligt en knepig läkare som skulle vända. Han var verkligen jätteflummig, pratade med sig själv och ifrågasatte varför vi var där. "Kan du inte föda i säte?" Eeeh, nej tack. Så blev jag lite bakåtlutad på britsen och han började klämma och böka med magen. Han blev lite nervös ett tag för jag blev så blek, och jag kände mig faktiskt svimfärdig. Försöket lyckades iallafall för bebisen slog en volt och placerade sig med huvudet neråt! Så får vi se hur länge den ligger så... Det har varit ett jäkla liv där inne efteråt... :-)

Känner mig mörbultad både fysiskt och psykiskt idag. Och besöket på förlossningen gjorde att det känns nära nu! Så idag har tvättmaskinen gått varm, små kläder och lakan har tvättats. Napparna har kokats. Häftigt!


Skit!!

Åh jag blir så arg! Och trött.

I all röra när jobbet skulle gå från kommunalt till privat så lyckades min gamla chef slarva bort min (och andras, vet ej?) timrapport! Blev ganska så paff när lönespecifikationen kom igår och visade på en minimal siffra= några timmar jag var sjuk förra månaden. Just nu håller tanten på lönekontoret på att försöka få tag på min gamla chef...troligt att hon har kvar gamla papper då, inte. Vi har räkningar att betala!! Vi behöver äta också! Alfons måste få nya skor snarast!

ARG.....


Måndag.

Åh, vi har haft en superrolig helg! Med fullspäckat schema.

Vi började fredagseftermiddagen med att gå på stan, Tuva och jag. Hon hade presenter att köpa :-) Det var jättemysigt, för hon liksom jag älskar ju att gå på stan. Överraskade henne med att köpa ett kontantkort till min gamla mobil, så numera är vår dotter stolt ägare till en mobiltelefon! Senare på fredagen kom familjen Andersson på grillmiddag, alltid lika trevligt!
Lördagen kom och gick... Tuva var på kalas hos Rebecka, vi lekte med Lego på en filt i solen, sen var vi på tacomiddag hos nya bekanta- Alfons dagiskompis Oskars familj :-D
Söndagen, ja då var det dags för kalas igen för Tuva, denna gången hos Alice. Därefter våffelfika hos farmor & farfar, handboll för Tuva och innebandy för Alfons. Tjoho, varför ha massa dötid??

Idag efter dagis och skola gick vi en stund till skogen, jag och barnen. Tyckte vi behövde en avkopplande stund med lite skogsluft :-) Har lite att fundera på just nu. Vissa beslut som ska tas, och saker som bara inte kan gå smidigt som borde göra det... Det ligger och gnager hela tiden och gör att jag inte mår så bra. Men men, det ska väl ordna sig med det också tids nog.


Logopeden.

I förmiddags var vi hos logopeden, Alfons och jag. Sedan i höstas har han gått dit, vet inte hur många gånger men några iallafall. Han har fått träna på L och R, att ta det lite lugnt när han pratar och lyssna själv när det låter knasigt.
I början tog han lite illa upp när vi rättade honom men nu hör han själv, och vill säga rätt. Det blir skönt för honom tills han ska börja förskoleklass efter sommaren!
När vi var klara på sjukhuset tog vi bussen till stan och gick till café Gyllen för att mumsa wienerbröd :-) Där hade de gjort en uppfräschning, det var jättesnyggt. Syns inte på bilderna tyvärr.

Nu blir det slapping framför Bolibompa! Skulle egentligen gått på möte ikväll, för att planera inför dagisavslutningen. Men jag är helt slut...finns ingen ork alls. Och så kände jag redan när jag klev upp ur sängen i morse :-( Så Henke fick gå själv.
Trist när man vill göra saker men inte orkar...och jag får dåligt samvete för att Henke får göra så mycket, och för att barnen nog tycker jag är världens tråkigaste mamma just nu!!


Helg i Ljungby.

I fredags efter lunch åkte vi neråt landet till mamma i Ljungby.
Det var nog sista lite längre resan innan bebisen kommer! Dels för att vi har annat inbokat men också för att det var så jäkla jobbigt att sitta såpass länge... Ont i ryggen och det bara kröp i benen. Fy! :-(

Väl där nere så var det trevligt som vanligt. Två lite lätt socker-kickade barn dock som stimmade runt i lägenheten... Hej och hå. Bit ihop och räkna till tio...tusen.

Vi hann äta lite tårta för mamma som fyller år nästa söndag, och Lars kom förbi en sväng. En liten titt på hans jobb tog vi också, min gamla skola :-) Han är lärare på möbeltapetserarprogrammet, och det var riktigt inspirerande att strosa omkring där och titta på elevernas möbler de håller på med.

Nu leker Alfons med Zelda, jag sitter och väntar på att Henke och Tuva ska komma hem från hennes kalas så vi kan ta kväll. Det blir tidig läggdags för samtliga familjemedlemmar idag! :-)



Liten sjukling.

Klockan är 9.40 och Tuva & jag festar på glasstårta som hon hittade i frysen...! Vad gör man inte för sina små troll, särskilt när de inte är pigga!

När Henke kom hem från bandyn igår kände han direkt att Tuva hade feber. Inte dåligt att känna det! Jag hade inte gjort det... Hon hade drygt 38 grader. Sov sen oroligt hela natten, så det har blivit några rundor med vatten, Panodil osv. Men så är det! Nu kan iallafall hon och jag slappa hela dagen.

Glasstårta var inte alls dumt! :-D



Onsdag kväll.

Två snarkande barn bredvid mig i sängen. Det är så mysigt, och så rogivande deras snarkningar är!!

Inget som lockar på tv'n så jag kommer nog börja snarka jag med snart...

Henke är på innebandy. Orka!?! Kl 21 onsdagkvällar?
Jag är på g att somna och han är och idrottar :-) Han är så ambitiös, jag är imponerad.
Natti natti!


Utflykt.

Söndag med underbart väder och vi tog en tur till Valla. Tuvas kompis Rebecka var också med. Vi fikade, tittade på djuren + en hästtävling och hade kul i lekparken.
En härlig dag helt enkelt! :-)


Fredag med gott att äta!

Härligt med fredag!!!
Har ätit taco-kycklingröra à la gamla grannarna, såå gott... Åt som en häst men är fortfarande hungrig ;-)

Längtar tills jag får ta fram mitt fredagsgottis. Köpte varsin Solero shots glass till barnen, sån där ny med massa små isglasskulor. Den provade de i simhallen och fullkomligt älskade!
Och jag får en ljuvlig chokladbiskvi...mmm jag har visst fått lite choklad-mani tror jag. Henke får roa sig med kortspel med hans kompis Simon och missar därmed allt fredagsgott, trist för honom :-)

Ha en trevlig fredagkväll!!


Dagens skratt!!

Hohohohihihi!!!
Fick dagens skratt vid frukostbordet idag!!
En granne gick förbi och min kära man sa: Han har ju rätt snygg ungdomlig stil den där gubben.

"Gubben" i fråga är född 1977, alltså samma år som Henke själv...! ;-)

Aj...kramp i magmusklerna...



"Tävling"!!

Nu är det många funderingar och gissningar på vad det är för en liten i magen!
Tänkte köra en liten tävling så får vi se vem som gissar bäst :-D

*När kommer bebisen?
*Vilket kön?
*Längd och vikt?

Beräknat datum är den 21 april, vi vet varken kön eller någon ungefärlig vikt.

Själv gissar jag på den 30 april, att det blir en flicka på 51 cm och 3700 g!

Pris till vinnaren?? Vet inte än men ska komma på något bra! :-)


Förberedelser.

Nu är det ca 6 veckor kvar till bebisen beräknas komma. Det innebär att den KAN komma i princip när som helst. Och vi har inte förberett något sådär konkret...köpt vagn och lite så bara. Plockat fram det vi hade kvar sen Tuva o Alfons men det är inte så mycket. Sen har vi fått skötväska, spjälsäng mm från Micke o Linda, Jessica o Robban.

Nu har vi iallafall fixat lite! Letat fram och tvättat en del minikläder. Röjt i tvättstugan och fixat ett skötbord där. Ställt upp sängen i sovrummet. Jag tror att vi behöver göra det här nu för att fatta att det ska komma en till familjemedlem. Nu känns det liite mer verkligt :-)



Söndag.

Jag vet inte vad det är som gör att jag sover så dåligt men...zzznark.
Inatt somnade jag efter kl 00, drömde massa osammanhängande drömmar, och vaknade sen kl 03.30. Varför?? 05.10 ringde klockan... :-(

Var på jobbet kl 7 och Jessica & jag startade dagen med en kopp gott kaffe! Dagen flöt på snabbt & smidigt tack och lov. Hemma pågick det bullbak, och tre femåriga killar röjde runt medan Tuva var borta på Lökvägen hos Ester :-)

Ikväll har vi haft besök av Sara och Josephine, nu blir det Big brother och sen SOVA! Natti natti allihop.


Ljuvliga lördag!

Soooool!!! Vill sitta ute hela dagen!!

Känner mig nästan lite bakis idag :-) Det blev sent igår. Vi var bjudna till Ester med familj "på lunch" som tjejerna hade sagt till kompisarna och fröknarna i skolan, haha. Det var mycket trevligt!

Och efter en härlig sovmorgon idag förflyttade vi oss ut på framsidan. Tuva leker med Ester och Alfons med Zelda. Henke o jag sitter och dricker varsin kopp kaffe. Där sitter vi bra, och vi planerar att sitta kvar ett tag! :-D


På stan.

Alfons och jag hade ett ärende på stan idag, köpa present till Jonathan som har pyjamasparty ikväll :-)
Det blev Lego, förstås. Mötte Zelda som också ska på partyt och hon hade också köpt det till honom. Lego är grejen liksom!!

När vi var klara föreslog jag att vi skulle ta kaffe på Gyllen. Men då trollade Alfons fram hundvalpsögonen och frågade om vi "pliiisipliiis" (please please) kunde gå till McDonalds istället? ;-)


Egentid!

Alltså allvarligt.
Vem behöver en spa-helg någon långväga stans?

Ett barn på fotbollsplanen och det andra hos en kompis, mannen i huset på kurs. Mamman får en timmes andrum med helt icke-ambitiös matlagning och bra musik på stereon=
utvilad och glad mamma! :-)


RSS 2.0