Vår duktiga lilla målvakt!


Tre tjejer!


Fredag.

Härliga fredag! Jag är trött som en trasa men det är bara att sätta igång. Det dagliga ska göras: Städa, tvätta, plocka. "Ska bara" dricka en kopp kaffe till.
Ikväll blir det simning, myskväll med pojkvännerna (jag fnissar alltid när jag skriver det) och sist men inte minst kommer mormor! Det var längesen!


Babysång :-)


Team work :-)

Alfons och Nils skjutsar Stella!


Snyft.

Upptäckte nu att mina favoriter, älsklingsskor är trasiga :-( Sur. Vill ha dem kvar!


Myskväll.

Tuva och Ester har planerat myskväll med "pojkvännerna" imorgon kväll. Det är ungefär det enda de pratar om just nu ;-) Tuva satt och skrev inbjudan till Alex och Alfons satt bredvid.

A: Men! Får inte jag vara med!
T: Nej.
A: Men Tuva! Var ska jag vara då?! Jag vill också vara med!
T: Har du någon flickvän eller?
A: ...Jaa...
T: Jaså vem då då?
A: Zelda och jag är kompisar.
T: Men är ni IHOP?
A: Jag kan ju fråga henne...

Jag blev så full i skratt :-)


Föräldramöte.

Titta vilken ljuvligt fin välkomst-teckning jag fick när jag kom till Alfons klassrum på föräldramöte ikväll! ♥


Alfons!

Det var en nöjd kille som traskade iväg till skolan i morse. Med nya skor och ny jacka :-) Skorna skickade jag efter för ett tag sen och de kom igår, och satt som ett smäck. Alfons är lite rolig, han har verkligen längtat efter de där skorna...Zelda har likadana så det är nog lite därför ;-) Men han är ganska klädintresserad, ett litet modelejon.
Sen blev hans jacka snodd förra veckan (i kyrkan!) och Henke hittade en grön jättefin som även föll den lille herrn i smaken.
Finklädd kille och förhoppningsvis även torr & varm en ruggig höstdag i skolan!


Intressant upplevelse!

Kom nyss hem från ett Solsidan-avsnitt. Ett vanligt me&i klädparty egentligen. Men kunde varit ett avsnitt från Solsidan där Mia Skäringer kliver in i ett design-hus med tio Odd Molly-"kvinnor" ;-)

Jag är Mia Skäringer som bor i radhuslängan några hundra meter bort. Har jeans från Lindex som är sju år gamla, tunika från Vero moda för 199,50, mina egna naglar som jag lackat själv, jag är storlek 42 och ibland har jag större plagg än så. Jag har allt jag nånsin drömt om, världens ljuvligaste familj! Och ber inte om ursäkt för den jag är! :-)


Snurra!

Nu har hon kommit på hur man vänder från rygg till mage och har övat på det hela morgonen! ♥


Alfons ritar.

Alfons gillar att rita, och berätta om sina bilder. Det är väldigt detaljerade små berättelser! Idag ritade han sig själv och Henke som sköt raketer, de har varsitt fordon som kör på små stenar osv... Det var en lång historia ;-)
Jag lyssnade väldigt intresserat och berömde honom för den fina teckningen. Efter några minuter kom han med en ny: där han ritat Henke som ligger i badet när Alfons visar sin teckning och jag ropar FIN från ett annat rum. Så söt! :-)


Flygvapenmuseet.

En dag på flygvapenmuseet! Alfons var på kalas där så vi passade på att ta en runda, vi hade Tuvas kompis Maja med oss också. Mysigt och kul!


Love is in the air... ♥

Tuva har gått och blivit med pojkvän, det är grannkillen Alex som är ett och ett halvt år äldre än henne och går därmed i fyran. Stort. De leker och busar som vilka kompisar som helst, skillnaden är bara att de "är ihop" helt enkelt. Gulligt!
 
 
Synd bara att lillebrorsan alltid ska vara med på ett hörn ;-)

Onsdag.

Ja men man har det ganska så bra när man är mammaledig. Barnvagnspromenad med god vän och sedan kaffe och pratstund. Inget att klaga på direkt! Och vara hemma med våran lilla ljuvliga godbit! Underbart.
 

Två skoljoggare redo för att springa några varv!!
 

Båda blev lite sura och stressade när jag skulle fota, de ville ju iväg...
 
Jag råkar veta hur många varv Tuva sprang eftersom jag gick förbi skolan med hennes mattebok som hon glömt hemma, när Karro och jag var ute och promenerade. 4 varv! Alltså 3,6 kilometer! Bra jobbat :-)
 
 
 
 

En vanlig dag.

Stella har smakat banan till mellis, det var en hit :-) Vi andra åt fruktsallad så då var det väl inte mer än rätt att hon också fick lite frukt.

När jag skulle gå och hämta Alfons på skolan förut undrade jag var i hela friden den här dagen hade tagit vägen? Vad hade jag gjort? Jag gick igenom dagen i huvudet och här är den:

Kl 8: Tuva o Alfons på plats i skolan och dagen börjar för mig o Stella. Som visserligen vaknade före kl 7 men varit nöjd och glad tills nu. Byta från pyjamas till kläder. Fixa frukost till mig som avnjuts framför Nyhetsmorgon med Stella i knät.
Kl 9: Stella hungrig och får en flaska, och somnar 9.15. Jag plockar undan frukosten och fixar i ordning mig lite.
Kl 9.45: Stella vaknar... För tidigt för att hon ska vara glad ;-)
Kl 10-11: Gnällig och trött bebis hänger på min arm medan jag försöker uträtta något...
Kl 11: Stella gnuggar sig frenetiskt i ögonen och jag lägger henne för att sova.
Kl 11.30: Envis bebis somnar!
Kl 11.35: Jag börjar laga lunch till mig.
Kl 11.50: Äter lunch.
Kl 11.55: Stella vaknar.
Kl 12.05: Stella får mat.
Kl 12.30: Stella ätit färdigt, jag byter blöja, vi tar på oss regnkläder och rusar iväg till skolan för att hämta Alfons!

:-)


Kopia.


Lilla söta Stella, alltid go och glad!
Så otroligt lik sin syster ibland, och sin bror ibland. Här tycker jag att hon är en mini-Tuva.
 

Måndag.

Nu är det höst, och naglarna får en mörkare nyans! Det är kul med nagellack, en liten detalj som gör hela looken roligare :-)

Trist med måndag igen. Det är ju så mysigt med helg... Alfons frågade om han inte kunde få "skippa" skolan idag, nej lille gubben här skippas ingen skola! Haha.
Helgen var mysig som sagt. Fika på stan i lördags med farmor & farfar. Tuva lekte med Ester och Alfons med Alex. Henke gjorde jättegod potatisgratäng som avnjöts med ett glas rött. Sen bestämdes det att Alex skulle sova över och lyckan var gjord både för Tuva och Alfons :-)
Igår var Tuva hos Rebecka så gott som hela dagen, ja tills det var dags för handboll. Vi andra gick här hemma och skrotade. Bakade, tvättade några maskiner, bäddade rent i alla sängar, tog det lugnt. Nu är det vardag igen, och vi skruvar upp tempot..! Utvecklingssamtal med Tuvas lärare i eftermiddag. På återseende!


Söndags-cupcake :-)


Sötnos.

Såhär kan en liten älskling sova!


Bubblande skratt.

En liten minnesanteckning... :-)

Idag när vi väntade på att babysången skulle börja, gick vi in i lekrummet en stund. Tuva och Alfons hittade en jättestor boll, typ som en badboll, som de studsade mellan sig. Jag hade Stella i famnen och hon började först fnittra lite, sen började hon vrålskratta sådär härligt bubblande som gör att man blir helt varm inombords... :-)
Hon skrattar alltid när man kittlar henne eller leker tittut, men aldrig tidigare spontant eller sådär mycket. Hon skrattade så hon kiknade! Underbart.






Torsdag?

Hur fort går dagarna?? Torsdag redan? Typ "måndag hela veckan", dagarna rullar på... Inte för att de ser helt likadana ut, dagarna. Idag blir det 11-fika hos Carro och efter jag hämtar barnen blir det babysång för Stella och mig, torsdagscafé för Tuva och Alfons. Mysigt.

Lite lördag hela veckan-känsla har vi dock just nu, har blivit med parabol och ser på massa bra filmer :-) Så det är filmkvällar varje kväll nu första veckorna när vi har filmkanalerna gratis. Det är så himla skönt att slippa den gamla usla -analoga- bilden! Nu SER man ju vad det visas på tv. I-landslycka ;-)

Ha en bra dag allihop!


En härlig stund...


Sugen.

Henke har köpt hem ballerina marängsviss OCH ballerina pepparkaka. Jäkla kakor att vara jobbiga. De beter sig precis som chips brukar göra i vårt skafferi: skriker, gapar och tjatar. Ät oss!!! :-)


Sittdelen är på :-)

Shit vad vi gillar den här vagnen... Önskar mig ny sufflett till den, eller jag menar Stella gör det ;-) Tänk marimekko eller så... Det skulle bli pricken över i!!


Trött!

Idag är det dagen efter ;-) Trött tröttare tröttast. Men gu vad kul vi hade! Trevligt umgänge med många skratt, och självklart god mat och dricka. Teos drinkar var sjukt goda men nästa gång håller jag mig till vin :-)

Det är loppis i "byn" idag och vi var där en sväng i förmiddags. Det fanns jättemycket fina grejer!! Och vi gjorde eventuellt årets fynd: en vitlaserad Stokke tripp trapp-stol, verkligen superfin för 200 spänn! Jag har velat köpa en sån länge men tyckt att 2000 är lite väl dyrt för en stol... Men nu har vi en!

Barnen har som vanligt ett gäng med kompisar här, och vad passar bättre idag än fika i den härliga solen?!


Lördag!

Ett glas rött och måla naglarna: snart drar festen igång! Så mycket fest vet jag väl inte om det blir ioförsig. Vi är ett gäng som ska till 25:an och grilla, umgås och eventuellt bli bjudna på någon drink ;-) Trevligt! Vad som är mindre trevligt är att garderoben ekar tomt. Jag har rensat ut allt som är för stort, för litet, för slitet, för gammalt, för fult. Hoppsan då, det blev visst inte mycket kvar?!? Saknar plagg som är lite mittemellan snygga. Alltså inte vardagsplagg och inte typ klänning. Snygga blusar/toppar/tunikor som är fräscha till ett par snygga jeans. Som jag ioförsig inte heller äger. Men men. Nu ska inte bristen på fina kläder hindra mig att ha en trevlig kväll!!


Fredagsfin.

Stella har klätt sig extra tjusig i jeansleggings och tunika inför kvällens mys med sin gudmor & gudfar ♥ ;-)


Stella 4 månader!!

Var tar tiden vägen?? Våran glada lilla tjorv, du är så stor nu! ♥


Coola Alfons!


Sötis :-)


RSS 2.0