Gott slut och gott nytt!

En liten resumé så här på slutet av 2013. Jag har på det stora hela haft ett helt fantastiskt år. Saker som varit tuffa är ju bagateller i slutändan.

Vi har semestrat i fjällen och på Öland med goda vänner. Gjort många utflykter med fina vänner! Kanske kan man säga att 2013 har gått i goda vänners tecken. Känner mig väldigt tacksam för de goda vännerna som man kan vara sig själv tillsammans med. Och de som man kan prata om allt tillsammans med. För att inte tala om de som aldrig dömer, även om man varit kass på att höra av sig ♡

Vår bebis fyllde 1 år 2013. Nu är hon stora tjejen :-) Tacksam över vår lilla glädjespridare till sladdis! Alltid glad. Förutom när hon är arg. Haha!

Våra stora har verkligen blivit så stora i år... 9 och 7...
För Tuva har året också handlat mycket om vänner. Kompisarna är lika viktiga som familjen. Och så måste det få vara! Det har vi bara uppmuntrat :-)
Alfons har ju börjat skolan i år och hur stort är inte det?? Han har haft det lite tufft med olyckor och operation men förutom det så har han haft ett toppenår med nya kompisar och roliga läxor. Som man ju tycker första terminen i ettan!!

Mer än såhär blir det inte för nu måste jag göra mig nyårsfin. Ikväll blir det nyårsparty på Skogslyckegatan! Kolatryffelpajen står i kylen och väntar. Mmm...

Gott nytt år!!

Ljuvliga julen.

En toppen julafton helt enkelt. Med en fin avslutning med skönsång (hehe) på midnattsmässan.
För att inte tala om uppesittarkvällen! Hur kul som helst! :-D










Underbara skidsemester!

Jag längtar till nästa gång! Älskar vintersemester. Kan tänka mig att skippa sommarens utflykter bara vi får åka till fjällen igen ♡


























Sälen.

Vi är nu i Lindvallen och har det gött!

Resan hit gick kanon. Stugan är fräsch och ligger i backen. Vädret är bra. Vi åker massa skidor och pulka. Har trevligt med goda vänner.

Kan inte klaga på något!! Vi har det superbra :-)

Grattis till mig!

Födelsedag idag och givetvis känns allting mycket bättre idag! :-)
Frukost på sängen och paket, många grattishälsningar från goa vänner. Att prata och skriva av sig hjälper också till. Saker faller på plats... Allt ordnar sig. Och gör det inte det så... Ja då gör det väl det på något vis ändå! Ska verkligen försöka att inte låta stressen ta tag i mig!

Ha en trevlig luciadag!

Dagens ris!

Dagens ris till alla föräldrar som glider genom dagis och skoltiden utan att vara med och ordna klassfester, fikor, grillkvällar, frågesport.
Som aldrig tar av sin dyrbara tid för att åka och köpa blommor, godisskålar, presentpåsar och julkort.
Skäms på er! ;-)

Inte på banan!

Jag känner mig ur balans. Det kommer då och då... Nu känner jag mig stressad för allt. Inte mycket känns kul.
Det är svårt att hinna med. Det är svårt att vara mamma. Att vara fru. Att göra sitt yttersta på jobbet. Att jaga pengar.
Att förstå sig på folk! Blir så besviken på en del... Och man vet inte var man har dem?
Det sista jag vill är att hamna där jag var i flera år... Jag har kämpat så hårt för att inte komma dit igen! Men alla krav...
Måste ut och rensa huvudet!!

Tråkigt!!

Just nu är det verkligen bara "företaget familjen AB"...!!

Lördag morgon..!

Tjoho tidig morgon och jag är snart på jobbet..!
Givetvis vaknade skruttungen två timmar innan jag skulle gå upp. För ovanlighetens skull somnade hon om ganska snabbt men det gjorde ju inte jag förstås. Zzznark. Hoppas det finns kaffe färdigt på jobbet!

Avslutning på simhoppet idag med liten tävling, synd att jag missar den. Sen ska Alfons på kalas på McDonalds ;-) haha jag trodde inte ens att det fanns längre! Men det ser han fram emot.
Ikväll ska vi inte göra något speciellt... Ta ner våra täcken till soffan och krypa ner och se en film...

När jag stod och väntade på bussen hemma, fatta att det var en människa som frivilligt var ute och sprang kl 6 en lördagsmorgon i isande blåst...höll på att tappa hakan i busskuren!

Ha en bra lördag!!

Fredag!

Dagen började med koma... Stella hade ingen bra natt (igen) och vi var vrak. Men glädjen när Alfons och Tuva upptäckte snön som hade kommit...! Ja då blev man lite glad iallafall! Fortfarande trött, men glad.

Eftermiddagen och kvällen spenderades i simhallen. Avslutning för simträningen och vi passade givetvis på att bada också. Mysigt!! Vilka blötdjur vi har :-) Alla tre så otroligt förtjusta i vatten.
Tuva har typ inga märken kvar att ta, men hon hade klarat 25-kilometersmärket. Bra jobbat! Alfons var så himla stolt för nu har han fått massa fina märken till skölden! Alla fanns inte och tyvärr inte 25 km heller, men Alfons fick båda pingvinmärkena och båda fiskarna. Han är duktig... Själv fick jag aldrig guldfisken. Vågade inte dyka ;-)

Imorgon skulle jag jobbat kväll men en tjej ville byta så jag jobbar 7-16 istället. Känns ju sådär lagom kul att ställa klockan på fem, men lätt värt för att få lördagskvällen med mina hjärtan! ♥♥♥♥
Natti natti!

Onsdag

Vad dagarna går fort! Jösses!

Idag började dagen lite halvkul men fortsatte desto bättre.
Hade Elisabeth och Ellie här på förmiddagen på lite fika. Mys! Snart är våra små på samma nivå så de kan leka ännu mer :-) Stella somnade på fem sekunder när de gått ;-) och jag fick väcka henne när vi skulle hämta brorsan.

Tuva hade med sig Rebecka, Jakob (nya killen) och Jonathan hem efter skolan. Härliga ungar! Vi pyntade pepparkakor med kristyr och strössel och flamsade. Stella spexade som vanligt, hon bara älskar uppmärksamhet...

Sen drog tjejerna till kören och Alfons, Stella och jag tog en promenad. Då åkte Alfons kompis Lucas förbi och ville leka ;-) Så Alfons hoppade in och blev kvar hos dem ända till efter sju.
Henke lagade litet julbord till middag... Ja prinskorv, köttbullar, potatis, ägghalvor och rödbetssallad ;-) Det räcker för att få julkänsla för mig! Mums.

Sen hade vi världens mysigaste kväll i soffan och världens mysigaste nattning. Jag älskar den stunden på dagen hur trött jag än är. Älskar! Ikväll nattade jag Alfons och han har så otroligt många fina tankar. Han är en hejare på att uttrycka sig och prata känslor. Det är en fin egenskap! ♥
Sen läste han Kalas Alfons Åberg helt flytande för sin lilla mamma!

Natti natti

Pepparkakor

Pepparkaksbak med familjen Forsman!
Stella åt mer deg än bakade om man säger så... ;-)








Söndag kväll!

Helgen kan sammanfattas med några ord... Simtävling, sömnbrist, massa mys,pepparkakshusbak, en kass körövning.

Tuva och Alfons sov hos farmor och farfar i fredags. Mysigt för dem. Stella och jag hade himla mysigt också! Men så var hon sådär billig igen när hon vaknade 4.50 ;-)
Tuvas simtävling gick superbra... SÅ roligt!
Igår kväll fick jag sällskap i sängen av både Tuva och Alfons, vi gick och la oss samtidigt :-) Sen vaknade Stella kl 2 och jag trodde inte det var sant. Eftersom de båda andra sov hos mig fick jag försöka få henne att somna om i sin säng och det gick. Men det tog tid. Det lustiga är att hon inte är ledsen, hon ligger och funderar, pratar eller verkar sova. Sen om man försöker gå så blir hon ledsen. Märkligt!

Idag var det dags för julkalendern på tv (efterlängtad av barnen!), tända ljus som barnen gjort, öppning av chokladkalender och frukost i vardagsrummet. Härligt. Sen blev det tårar eftersom jag glömt att köpa pepparkakshus men lovat att vi skulle göra det på första advent... Tack snälla söta grannen som så ofta räddar mig... En fin pepparkaksBORG blev det! :-D
Sen var det körövning. Gick inge bra idag. Jag fick inte in stämmorna i de nya låtarna och barnen var med och röjde runt tillsammans med Ester ;-) De skötte sig jättebra men det var svårt att fokusera. Hjärnan var inte med mig. Nästa gång måste det gå bättre, vi ska sjunga på julafton och det är ju trevligt om det låter bra...
Sen kom Henke hem och barnen "gick bananas"!
Natti natti


RSS 2.0