Lördag!

Himnabadet idag! En härlig dag med familjen Andersson minus Filip och Tuva hade med sig Fanny att leka med istället :-)
SÅ synd att jag missade att fota/filma när Alfons simmade ordentligt för första gången..!! Han simmade tvärs över hela bassängen jättefint :-D Vet inte hur långt det är men poolen är 50 meter så 20 meter kanske. Lilla plutt <3


Trött onsdag!

 
 
Det här lilla trollet vaknade kl 5 i morse. Zzznark. Då går det ICKE att somna om! Det har nog aldrig hänt att hon gjort. Hon somnade vid 19 ikväll och har vaknat flera gånger efter det. Vet inte vad det är med hennes sömn! 
 
Så nu är jag så trött... Hade ju tänkt se det där jäkla Midsomer ikväll men orkar inte! Spelar in och ser det en annan dag. Barnen är omöjliga att få i säng, i vanlig ordning. Öronen är avstängda och Tvärtemot är deras efternamn. Men nu går jag och lägger mig, de får väl vara uppe tills de stupar i säng. Gonatt!! 

Tisdag.

Här kommer dagens rapport! ;-)

Stella vaknade äckligt tidigt och jag hade varit vaken en stund inatt. Blä. Alex sov över igen, och klockan var nog 8.30 när de stora kom ner. Tuva var så söt och gjorde frukost till de tre <3 Alex' mamma kom vid 11 och vi gick ner till Roxen för att fika och bada. Det blev bara fika... Solen och värmen försvann precis när vi kom dit! Så typiskt.

Henke kom hem och gjorde pannkakor. Poppis!! Då var han världens bästa förälder ;-) Jag har aldrig tid med det till lunch och är sällan sugen på det till middag! Men barnen var lyckliga och det var ju himla skönt att slippa matlagningen.

Sen följde jag med Elisabet till "Hjärta till hjärta", hon hade kollat in en gammal växasäng och ville ha smakråd. Den var jättesöt! Typ 50-tal, nätt och fin. Jag fyndade tre NYA plagg till Stella för 60 kr ;-) och vi provade klänningar bara för att det var kul.

Sen hem och slängde mig i ett bad...ryggen krånglar och då är det bästa medicinen. Stella sov, Tuva var på myskväll hos Fanny och grabbarna drog till ica och köpte bröd. Vi ser inte mkt av varann alla fem på en gång ;-)

Blev så besviken att det inte var något Morden i Midsomer ikväll! Hade ju sett fram emot det hela dagen!



Jul. 22, 2013

Fru uttråkad!

Tuva och Alfons gick till Alex och badade, vi tar Roxen en annan dag. Stella var så himla trött så hon somnade igen. Vadan detta? Vet inte om det är värmen som gör henne trött, eller om hon inte är riktigt kry än. Hon har ingen feber idag iallafall...

Ja, så huset är tyst och jag tar väl en stund i solen. Har nog aldrig varit så brun ;-) Skulle behöva ta disken men det väsnas ju så mycket och lilla fröken är lättväckt!

Sugen på att ta ett glas vin på stan!! :-P


Dagens.

Dagens outfit: T-shirt med klös! #fjortis #kissekatt
Dagens utflykt: till kyrkan (trevligt som vanligt) och ev till Roxen med barnen + Alex.
Dagens humör: på uppåtgående!
Dagens lunch: ingen jäkla aning, så himla tråkigt med lunch! Stella fick en burk till lunch och jag tar en naturdiet. De övriga...tips någon? Helst inte korv men det ska vara lika smidigt/snabbt...


Måndag.

Måndag morgon och den härliga helgen är därmed slut... Vad underbart det hade varit om vi hade fått ha pappan i huset hemma istället för på jobbet.

Stella tjöt av glädje när Tuva & Alex kom ner för trappan! Full rulle igen! Alfons kom sist, tröttast ;-)

Nu väntar Stella & jag på att klockan ska bli 10 så vi kan möta Elisabet & barnen och dra till kyrkan och fika, förhoppningsvis tjata lite med Eva också om hon jobbar idag. Sen har den här måndagen inte så mycket mer inplanerat!


Helgen!

Mumsig glass i Söderköping, namnsdagsfika på gården i Berga, spontan middag med goda grannar, och idag bad med ett glatt gäng! :-)
Inte kan man klaga på den här helgen!!


Fredag!!

Och fredagen är här...! Tjoho vad härligt det ska bli att få ha Henke hemma i två dagar ;-)
 
Stella mår bättre, pigg och feberfri idag! Har ioförsig inte tagit tempen, men hon känns sval. Märkligt! Undrar om det kan ha något samband med att de får tänder trots att det sägs nuförtiden att det är en myt? Ny tand-> feber-> kass mage. Check.
 
Jag har fortfarande lätt huvudvärk...hjälper iallafall litegrann med Alvedon, massa kaffe och massa vatten. Känner mig lite lätt ur balans efter att jag såg på facebook igår att en barndomsvän är anmäld försvunnen... Vet inga omständigheter eller något, bara väntar på att det ska skrivas om det i tidningarna? Nuförtiden hade vi endast kontakt på fejjan, men när vi var små var hon en av mina bästisar. Alltid full av roliga påhitt och bus! Vi kunde sitta i timmar och spela in "radioprogram" på min bandspelare, jag var programledare och hon var barn som ringde in. Haha, vilka minnen..! Jag är inne och tittar på sidan hela tiden och väntar på uppdatering... Måtte hon återfinnas välmående!!
 
Just nu längtar vi och laddar inför kvällens besök på Smultronstället med Anderssons. Mmm...det vattnas i munnen när jag tänker på de goda glassarna... :-P

Hmm.

Pratade med en mamma till en av Tuvas kompisar förut och blev lite fundersam/full i skratt.
"Alltså ***** har så bra självförtroende och tror att hon är både störst, bäst och vackrast just nu! Och det är väl bra ioförsig. Men SÅ tröttsamt!"

Och jag tänkte för mig själv: Om lilla ***** hade SÅ gott självförtroende hade hon väl inte behövt hävda sig hela tiden? Skryta om sig själv och prata skit om andra?

Hälsningar Psykologen.


Flip-flop, avskavt nagellack och blåbärsfläckar på plattorna. Vilken underbar bild... ;-)

Stella sover gott med Ipren i kroppen, Tuva är hos Fanny, Alfons är hos Ville. Tjoho vad tråkigt. Jag vill göra något! Vet inte vad... Men inte sitta här och göra ingenting! På gatan är det lugnt. Många är bortresta. Är bara så otroligt uttråkad! Blä. Vädret är underbart, vad som helst skulle passa att göra en dag som denna.


Morgonmys.

Mysig stund framför tv'n med Tuva och lilla sjuklingen. Alfons gör repris på gårdagen och tar en rejäl sovmorgon :-)

Natten blev ganska ok trots allt. Inatt kunde jag somna skapligt snabbt (inte tidigt, men behövde iallafall inte ligga och vända & vrida i timmar) och Stella somnade om efter att hon fått Alvedon och dricka kl 2.

Då ska vi se vad vi ska hitta på för att få den här dagen att gå..!


:-(

Stackars liten, vaknade strax efter kl 21 med 39 graders feber och värsta frossan. Lillpluttan! Hon har suttit och dåsat i mitt knä och somnade nyss. Hon var jättetörstig och drack 2 dl äppledryck i ett svep.

Synd att det inte blev tidig läggdags för mig idag som jag tänkt.. Och inte blir det nåt bad imorrn som jag lovat barnen :-(

Hoppas hon piggar på sig snarast, avskyr när de är hängiga...


En seg onsdag.

Åh snälla någon, ge mig bara EN enda natt med sammanhängande sömn..! Det är som en ond förbannelse. Inatt sov Stella utan att vakna en endaste gång, inte en gång fick vi gå upp och leta efter napp i mörkret. Vad händer då? Jo, både Tuva och Alfons kommer trippandes och vill sova hos oss! Vilket inte har hänt på...hur länge som helst. Mysigt visst, men jag kan bara inte sova då... Det som gör det hela outhärdligt är ju att jag har så otroligt svårt att somna på kvällarna, det tar så fruktansvärt lång tid. Sen att sömnen blir upphackad också, ja det gör att jag går med ständig huvudvärk och med bomull i skallen.
 
Tuva och Alfons har också lite lätt sömnbrist. De har ju tagit sommarlovskvällar förstås, men missat att om man är uppe länge på kvällarna måste man ju också sova ut på mornarna... De har vaknat före Stella, och innan Henkes väckarklocka tjuter och det är inget att rekommendera. Idag sov iallafall Tuva till 7.45 och Alfons till 9.15!! Och då ska tilläggas att de låg i sina sängar 19.15 igårkväll och somnade vid 20. Det var längesen, men så välbehövligt! 
 
När barnen somnat igår gjorde vi något som vi inte gjort på väldigt länge: åt middag bara vi två! Det blev ju en sen middag, men det var det värt. Henke lagade sin gamla parad-rätt, lövbiff och klyftpotatis ;-) vi drack ett glas vin och såg på allsången och morden i Midsomer. Det var iallafall en liten stund av återhämtning, en mysig stund.
 
 
Vi hade Filip & Elias på besök från måndag till tisdag och Stella, Alfons & Elias hängde en lång stund i sandlådan med grannbarnen.
 
Sommarlov på tv och de satt still en hel timme ;-)
 
Sparkcykla är ju så himla kul!! Alfons önskar sig en också...
 
Sömntutan i morse! <3
 
Och så lilla busfia som klättrar på ALLT numera. Livsfarlig...
 

Idag ska vi göra absolut inte ett skit!! Vara hemma och plocka, dricka kaffe i trädgården, lyssna på fåglarna och trädens sus...typ.
 
 
 
 

Stella: dagens outfit

Så söt i linne och jeanskjol!
Som Tuva i miniformat :-)


Tält!

Alfons och Alex sov i tält på vår baksida inatt! Mysigt värre.
Henke kröp in och la sig hos dom vid elva-tiden, inte för att dom frågat utan för att han var så sugen på att tälta! ;-)


Vår stora, lilla...

Tuva, min Tuva.
Vad stor du är. Är ute på egna saker, lär känna nya människor, berättar inte allt du tänker på längre.

När Alice kom hem från semestern idag ringde hon dig direkt, och sen har du varit där sen efter lunch och bara kommit hem för att hämta övernattningsprylar. Hade inte ens en aning om att ni var så bra kompisar :-) Och inte har du tid att ens skicka ett godnatt-sms till din mor som saknar dig, suck... ;-)

Snart börjar du trean, och jag har en klump i magen. Högre tempo och tuffare tag. Men du har bara myskvällar, discon, gitarrlektioner, simhopp och simträningar i tankarna! Underbart ;-) Låt mig nojja istället!

Fick veta ikväll att Maja din bästis och simkompis, ska gå upp i tävlingsgrupp och börja tävla "på riktigt" i höst. Det skär i hjärtat att du inte fått förfrågan :-( men jag vet, jag förstår ju. Hon har simmat ett år längre än vad du har gjort, och har fått riktigt bra tider de senaste tävlingarna. Frågan är hur du kommer ta den informationen, jag vet ju att ni båda vill simma tillsammans.

Tänk om man kunde curla för er på riktigt, sopa banan framför era fötter... Man vill ju bara sina barns bästa, och de lättaste vägarna dit!

Mycket svammel en sen kväll när jag har svårt att sova och tankarna rullar... Undrar återigen varför man bara inte kan stänga av alla tankar till natten!!


Störst av allt är kärleken... Eller hur var det nu? Inte är det den som man har tid att vårda iallafall! Ett under att den fortfarande lever :-)

Idag har vi varit gifta i 3 år, och tillsammans i 13. Sanslöst, vad tiden går! Tänk vad mycket vi varit med om.
Ikväll har barnen haft toppenkul hos farmor och farfar alla tre, och vi fått ett par timmar på stan utan barnen. Det minns jag inte ens när det hände senast!?! När var vi utan alla barnen, hmm måste varit i oktober senast. I vilket fall som helst så var det guld värt!

Nu läggdags! Upp med tuppen imorgon :-)


RSS 2.0