Skärtorsdagen.

Idag har det varit en bättre dag än igår! Vi lyckades ju med Ica maxi ikväll ihop med halva Linköpings befolkning...så då borde man ju vara nöjd ;-) Fast det var stressande vill jag lova. Klarar inte av sådär mycket folk och kundvagnar alltså. Vi brukar ju försöka handla på förmiddagar annars...

Stella sov inte många sammanhängande timmar inatt. Hon vaknade runt kl 1 och hade svårt med andningen. Det finns ju olika astmamediciner i huset (vid kris...) eftersom Alfons har behövt, men alltså jag fattar inte varför de inte skickade med några recept till Stella efter besöket på akuten..?? Inte ens något flytande ventoline eller så?

Jaja. Kl 6 var hon pigg som en mört trots dåligt med sömn, och redan kl 9 somnade hon, i vagnen. Lite bra eftersom det var babysång idag :-) Kl 10 var vi i kyrkan och Stella var utsövd och nöjd! Utspökad av mig till en liten påskkärring dagen till ära :-) Eva tog kort på henne till hemsidan så vi får väl se om hon hamnar där sen.
Lagom till vi var klara messade Carro att kaffet var klart. Vi satt i solen på deras framsida och njöt tills det var dags att hämta barnen i skolan.
Då var det dags för påskkärringarna att gå svängen runt kvarteret. Fullt ös och samtidigt korrekturläsa uppsats och sen gick taxin för att släppa av Ester hemma hos sig, Rebecka hemma hos sig och SEN var det dags för Maxi. Hann med mamma i telefonen på väg dit. Alltså vilka färdigheter man har egentligen ;-) Skulle klara av vilket jobb som helst. Klarar många bollar i luften samtidigt, jajjemen!! Stresstålig, o ja!! (kanske inte länge till...) ;-) hehe! God kväll!!


Salvor.

Andra kvällen med den starka kortison-salvan. Det känns inte jättekul att smörja in henne med den. Men visst, den gör väl lite nytta. Eksemen är inte så blossande röda, men de finns ju ändå kvar! Jag förstår inte hur hon ska bli av med dem på bara en dag till... Sen ska vi bara använda oss Miniderm (mjukgörande) och riktigt dränka in henne i det. Och använda Mildison (mild kortison) vid behov. Det har vi ju gjort tidigare... Men men, vi ger det några dagar och så ska vi ta blodproven och se om de visar något!
Bara det blir bra för lilla skatten... <3


Onsdag.

Vad har jag gjort idag? Hmm egentligen ingenting. Inget speciellt. Kl 9 klättrade jag på väggarna och ville bara UT! Messade Carro men hon var på gymet :-( hade tänkt att prata bort en stund över en kopp kaffe.
Gick en kort promenad men det var bara tråkigt.
Hämtade Alfons och Lucas halv ett, och strax efter det kom Tuva och Ester hem. Så fort Tuva såg mig sa hon: vad sur du ser ut! Kul. Ja jag såg väl ut som jag kände mig.
Alla barnen ville vara ute och det fick de såklart. Efter en timme fixade jag lite mellis och då kom det fyra fullkomligt DYNGSURA leriga ungar och ramlade in. De hade liksom badat i gyttjan. Rullat runt, smetat i ansiktet. Genomblöta in på kroppen. Herregud jag bara orkar inte... Fan man försöker och försöker, vara snäll och glad och man servar med allt och säger ja till nästan allt. Ändå slutar det med att man är "skitdum" och att man känner sig som värsta losermamman som suckar över förstörda kläder och skor och är världens glädjedödare... Och känner att man aldrig vill att de ska ha med sig kompisar hem igen. Usch...



Allergicentrum.

Lilla stumpan! Äntligen var det dags för att pricktesta Stella...
Hon var så duktig. Sa inte ett pip när sköterskan höll fast hennes arm och stack. Hon bara tittade nyfiket. Efter en kvart fick vi gå in igen och titta på resultatet.
Sex prickar och EN var som ett myggbett. Testpricken ;-) Det visade inget på varken ägg, mjölk, fisk eller vete. Men sen kom en läkare och tittade på henne och pratade om att det behöver absolut inte visa något på pricktestet. Nästa steg blir blodprov, allergin kan visa sig då. Sen får vi se. Något är det ju iallafall och de tyckte inte att hennes hud var så fin :-(
Vi fick salvor på recept som vi hämtade ut: 700 spänn, katching! En bra bit på väg på högkostnadsskyddet.
Tummen upp för supertrevlig personal: både i receptionen, sköterska och läkare :-)
Efteråt hämtade vi Tuva och Alfons hos farfar och åkte hem, fixade fika och satte oss i solen på framsidan och njöt!!


Helgen!

Efter några skruttiga dagar verkar vi må bättre allihop! Peppar peppar..! Okej Stellas näsa rinner som en öppen kran, och Alfons hostar oavbrutet men vi mår iallafall bättre...

Jag hade ju sång med vår lilla kör i eftermiddags. Och fram till en timme innan trodde jag verkligen att det var kört, att jag var alldeles för kraxig i halsen för att kunna sjunga. Men efter lite peppande sms från Karro bestämde jag mig för att det fick bära eller brista, och det bar..! Rösten höll och det gick fint :-) Vi fick fina beröm efteråt och lite blodad tand! Så nästa gång kommer en inbjudan till släkt och vänner ;-) Den här gången hade jag "bara" Tuva med mig som hejaklack.

Lägger in några bilder från helgen också. Vi hade mysigt släktkalas igår men inte hade jag kameran framme så många gånger fast vi ses så sällan? Typiskt!


Skruttigt!!

Idag försöker jag mota bacillerna i dörren så att säga... Känner att jag är på väg att få samma skit som de övriga! :-(
Jag överdoserar c-vitamin, käkar panodil, dricker slemlösande hostmedicin...och försöker vila. Pestigt, jag vill inte bli sjuk!!!


Pyssel.

17.50 fick jag sms av Karro: "ska du med på påskpyssel i kyrkan kl 18??"
Eeh pyssel, med barnen eller vadå? Nej det var pyssel för vuxna och ungdomar. Jo jag kammade till mig och sprang iväg lite snabbt.
Skitkul! Världens buffébord med alla möjliga sorters pyssel. Kreativiteten flödade och det blev en del gjort :-)


Skaka galler :-)

Jag vill upp ju! Dumma grind! ;-)


Snark.

Sömnbrist deluxe!
Stella sover dåligt. Pga hosta och snor och tänder och inte vet jag? Ibland vaknar hon mitt i natten och bara vill babbla? Alfons sover dåligt. Han har feber och yrar om allt möjligt. Och lite mardrömmar. Vill absolut inte sova ensam. Henke sover dåligt. Han hostar och snorar och snarkar och stönar.

Och allt det gör förstås att jag också sover skitdåligt.

Fatta om man går och lägger sig halv elva. Somnar elva, vaknar tolv av att Stella gnäller. Hon somnar om, jag somnar inte om. Jo kanske vid halv ett om jag har tur. Ett kommer Alfons in och lägger sig. Hostar och snurrar runt som en propeller. Då somnar jag inte förrän två. Kl tre har Henke världens hostattack och alla vaknar med ett ryck, somnar om vid halv fyra. När klockan är fyra vaknar Stella och vägrar sova i sin säng. Vid kl fem somnar vi i min säng. Sen ringer Tuvas klocka på högsta volym kl 6.30: GODMORGON!!!

(Nä nu går jag och lägger mig trots pensionärsvarning!)


Studiedag.

Barnen har studiedag idag och vi hade tänkt göra nåt kul. Men Henke har fortfarande feber och Alfons vaknade kl 5 och var glödhet! Jaha 39,3...
Tuva, Stella och jag är pigga och vill göra nåt! Men under natten har det bjudits på två decimeter nysnö, sååå inte lockande att ge sig iväg ut!! Tråkig dag :-(


Vilken söndag!

Inatt hostade Stella massor, och vid 4 vaknade hon och lät jättetät i bröstet. Efter en stund somnade hon om, men vaknade kl 6 och hade svårt att andas. Då åkte Henke till akuten med henne :-( Lilla gumman. Hon fick inhalera två gånger och blev sen undersökt av läkare. Ingen astmadiagnos förrän två gånger tydligen, men hon hade ju de symptomen. Så det blir väl två barn med astma i familjen :-( Hon har mått bättre under dagen iallafall, får se hur natten blir.

I förmiddags åkte Alfons till Måns och lekte, så Tuva och Alex (som sovit över) fick stoja själva. De spelade, byggde lego och allt möjligt.
Sen fick vi besök av familjen Andersson: vi promenerade i det fina vädret, fikade och tittade sen på hockeyn med ett halvt öga ;-)
Nu ikväll har Henke blivit hängig också, helt plötsligt hade han 38 grader och världens frossa. Hey baberiba!!


Simning.

I förmiddags var det dags för skolsimmet! Åtta laddade (lite lätt duracell-kanin-aktiga) barn från 2C var på plats i simhallen en timme innan start.
De började med att träna lite med byten och så, en stund innan i träningsbassängen. De var himla duktiga! På olika nivåer och med olika simsätt, supercharmigt och de var SÅ glada.
När sista sträckan skulle simmas kom Tuva springandes från andra sidan: Maja blöder, Maja blöder!! Då hade Maja och Emil krockat och Maja kom gåendes med blodet rinnandes nerför ansiktet... :-( Fy vad otäckt, och alla blev helt stirriga och irrade omkring. Det var ett djupt jack så vi rådde dem till att åka upp och sy. Så då stod det tre oroliga barn från det laget och trodde att de inte skulle få simma! :-(
Som tur var fick de dispens, och Tuva fick hoppa in och simma Majas sträcka också :-) Så superduktiga!! Tuva simmade ryggsim som är hennes bästa, och hon fick riktigt bra tid! Tyvärr gick inget av våra lag vidare till final. Men alla föräldrar tyckte det var lite tur för då slapp vi vänta på finalen och svettas i varma simhallen i fyra extra timmar ;-)
En kul dag! Nästa år går vi kanske till final!

 


Lördag morgon.

Ligger i sängen och njuter av solstrålarna som smyger in i rummet bakom gardinen!
Njuter även av ljudet från de små solstrålarna som nyss smög ner i vardagsrummet för att se på barnkanalen :-)

Skulle kunna ligga kvar länge... Men det är dags för frukost nu. Sen blir det simhallen där Tuva och hennes klass ska vara med på Skolsimmet. Heja heja! Ikväll kommer Alex hit för övernattning. Fångarna på fortet och massa godis har barnen beställt.

Ha en härlig lördag allihop!!


<3

Nyklippt och så fin!!


Det är roligt nästan jämt!

Vilken härlig helg. Bra bra bra!! I en vecka nu har vi slitit ut allt i förrådet och bara öst i säckar, till soptippen och till grannar och så litegrann till spara-lådor. Det gjorde att vi kunde ta nästa steg: röja i klädkammaren och lägga ut det i förrådet där det numera finns gott om plats.
Alltså kunde Stella få sitt eget lilla place att ha sina saker i <3
Lite färg på väggarna och sen in med hennes små saker, så mysigt det blev! Äntligen!

Mellomys med Anderssons igår, alltid trevligt och så vann ju faktiskt helt rätt låt! Tyckte iallafall jag :-) Det var den jag lyssnat på mest och på högst volym de senaste dagarna ;-)

Och så idag då, lyckopillret: söndagskören med Eva, haha. Förra gången var det dåligt med folk när vi var fyra stycken, och idag var det bara jag och Karro..! Men det var faktiskt bra, för det blev riktig sångträning av det och vi fick många bra tips. Efter några låtar tyckte hon att vi skulle släppa "babysångsrösterna" och sjunga ut ordentligt ;-) Lätt att säga ju, för är man ingen van solist så är det lite jobbigt när man inte har en kör att luta sig mot.
Men förlåt, jag vet att man inte får säga så om sig själv (ursäkta igen) fasen vad bra vi lät!! :-)


Disco!

Nu kör vi!! säger Zelda & Alfons :-)


Vår-rensning!!

Rensa! F*n så skönt!
Sälja, skänka, slänga. Älskar känslan :-)


Hmm.

Pinsamt, behandlingshemmet i våra gamla kvarter... Inte första gången det är i blåsväder! Av olika anledningar. Dels misshandel och dels det vinstdrivande företaget som det är...
Jag vet många som jobbar där, tack och lov inga vänner...


Utflykt.

Idag efter skolan följde Alfons med Zelda till Trädgårdsföreningen för en lekstund :-) De hade en superkul eftermiddag med lek och mellis. Sen fick jag ett mms med en bild på en glad kille med glass!
Vilken himla bra dag det var, tyckte Alfons! :-)


Lilla hjärtat!


:-(

Usch jag får ångest redan nu när jag tänker på Sofias änglar ikväll! Ett barn som drunknat... Jag vill inte se det programmet, jag får panik! Men jag kommer säkert titta ändå. Eller så blir det Antikrundan.
Nä jag kommer nog titta. Och så kommer jag bli sådär löjligt nojjig och vilja vakta vakta vakta mina små var de än går. Inte cykla ensamma, inte gå över vägen ensamma, absolut inte bada ensamma. Mina små gullegrisar :-(


Alfons shoppar.

Zelda har fått nya converse till våren, och då var Alfons smart och köpte hennes gamla. Han har precis som Tuva önskat sig ett par, och dessutom röda så det kunde ju inte bli bättre :-)

Imorgon vankas disco på skolan och vad är då bättre än ett par coola skor att dansa i ;-)

Tuva och Ester har planerat förfest hemma hos Ester för alla tjejer i klassen. Alfons och Zelda blev inspirerade och ska köra samma koncept här hemma, fast bara de två. Sötnosar!!


Lillan 10 månader idag <3

Så kom den andra tanden då, på tiomånadersdagen :-) Gud så sött det kommer bli med de där små risgrynen i munnen...

BVC-besök idag, den lilla damen är 72 cm lång och väger 10,6 kg. Följer sina kurvor fint :-) BVC-sköterskan undersökte noga Stellas eksem. Vi väntar på remissen till allergicentrum och hoppas den inte dröjer så länge! Förresten så är det en till remiss vi väntar på, till barnkirurgen för en koll på operationen Alfons gjorde för...fyra år sen. Eventuellt måste den göras om :-(

Nu säger jag gonatt!! :-)


Märkligt!!

Nu har jag kommit på vad det var för knas. Fast jag vet inte hur det kan bli så?

Jag surfar alltid på vårt trådlösa internet hemma på mobilen. När jag stängde av wifi på mobilen (och surfar med 3 som jag har som abonnemang) kom jag in på alla blogg.se bloggar igen! Märkligt?!
Det går inte att komma in på just de sidorna på datorn heller. Jag fattar inte varför, och inte min relativt tekniska man heller ;-)




Jaha?

Jo men det går ju att blogga. Eller?
Alla som läser det här kommentera tack! Då ser jag på mailen att det kommit en kommentar och bloggen funkar.

Varför kan jag inte gå in på en enda blogg.se-blogg?? :-(




Test!

Alla bloggar på blogg.se verkar strula? Jag kommer iallafall inte in och kan titta på en enda blogg. Någon som vet något??? Om nu detta funkar att lägga ut...det återstår att se.


RSS 2.0