Freeeeedag.

Fre...dags...mys... Trött.

Jag bygger ut snart och flyttar till eget sovrum. Henke störs inget av att ha Stella i sängen, verkar inte som det iallafall för de snarkar ikapp. Jag blir ju tokig!

Försöker NJUTA av barnen JÄMT för snart flyttar de hemifrån. Men! Det är svårt när Stella ser till att jag är trött som en zombie och de andra två slåss så hårstråna flyger. Även läxböckerna flyger en hel del.

Inget besök av morfar imorgon pga snöovädret och ev inget firande av Gunilla för Maja är krasslig. Det var det roliga :-( Ikväll ska Alfons kompis Nils sova över, det blir mysigt. Han har piffat så fint inne i sitt rum ♡ "Att piffa det är min grej det!"

Nästa vecka blir superkul, ska jobba som kock då! Och dagmamma. Och så uska. Tre jobb- det ni! ;-)

TREVLIG HELG!!!

Lyckopiller!

Det är ju fasen att det inte är onsdag oftare. Älskar kören varje onsdag kväll ♡ Då tänker jag inte på något annat än att sjunga. Och vi har himla skoj och fnissigt mellan låtarna ;-)
Har två lite större grejer på gång, en vårkonsert i maj och Chilchott-konsert i domkyrkan i juni. Kul :-)

Onsdag.

Slänger in några bilder från senaste dagarna!

Inatt var första natten på många som Stella inte sov PÅ mig eller med sina fötter i mitt ansikte. Och jag kände mig NÄSTAN utvilad i morse. Alltså det måste ju verkligen vara sömnbristen som gör mig på så kasst humör. Ja delvis iallafall. Henke var hos tandläkaren idag och KATACHIING. Varför så dyrt?? Fy f*n.

Jag har haft en trevlig dag dock som började med mysig fika tillsammans med ett gäng mammor och små barn. Kul att se ett nytt hus :-)


















Lite kärlek.




Söndag kväll.

Just nu är det svacka i bergochdalbanan och överallt är det gulligulligull.
Ge mig något vettigt. Något som passar min sinnesstämning. Mord och skilsmässor typ ;-)

Det är två dagar bra och pang bom- där smällde bomben. Tre dagar toppen och pang igen- jag gick på en mina. Jag orkar inte.....!

En fullspäckad vecka väntar. Försökte få till en fika med min kära granne och kanske eventuellt torsdag eftermiddag eller vad sa vi? Nej tisdag var det... Min hjärna går på högvarv.

Imorgon är det utvecklingssamtal med Alfons och det är nog inga problem där. Återkommer om det ;-)
Fast det är måndag imorgon så sover han borta inatt! Bästa kompisen Oskar flyttar till Saudiarabien i sommar och självklart ska de få så mycket tid som möjligt tillsammans nu.

Joråsåatt...




Meh.

Men jag glömde ju skriva hur Tuva reagerade när vi kom in i skolan. Som är en stor, gammal fin skola.

"Är det såhääär det ser ut...? Wow."

Och alla elever och lärare hälsade glatt, önskade lycka till och det kändes som en himla trevlig stämning.

"Jag skulle känna mig väldigt tacksam om jag kom in här."

Tacksam! Sötnos.

Musik.

Igår gjorde Tuva äntligen inträdesprovet till musikklass.
Pirrigt!! För mig alltså, inte för henne ;-)
Hon är alltid cool lugn i sådana situationer. Går in i sig själv och fokuserar.
Hon tror att det gick bra, det kändes bra! De lyssnade på sångröst, gehör, taktkänsla osv. Jag vet ju att hon har allt det, sedan är det ju bara frågan om att våga :-) Och att hålla tummarna nu då i några veckor!




Tänka positivt.

Stolt!

Alfons kom hem med en ny läsebok idag. Har aldrig sett den, Tuva fick aldrig Leos bok. EN bokmal har vi iallafall ;-) Han läser till och med FRIVILLIGT!!

Tuva fick efter nästan ett års väntan plats på kulturskolan för gitarrlektioner! Kanske inte superbra tajming, hon har ju så mycket annat. Men, det är en sida hos henne jag är stolt över: hon vill så mycket, och hon kan så mycket! Hon är otroligt kreativ och estetisk! Alla kan ju inte vara teoretiska eller hur?






Jäkla blogg..

Inte första gången jag skriver ett långt inlägg som bara försvinner... Grr!!

Tisdag.

Tänk vad skönt det skulle vara om livet var lätt. Och roligt jämt. Om man kunde dela sig i olika bitar och vara på flera ställen samtidigt. Jag vill så mycket men hinner så lite. Man måste offra en sak för att få en annan. Ingen anar hur mycket jag planerar, funderar, fixar, trixar, räknar för att få ihop livet...

För att använda ett modernt uttryck... "Det suger". Big time.

Jag måste stänga en dörr och öppna en annan.

Fredag.

En mastig arbetsvecka till ända...
Dock har ju denna dagen varit ledig och spenderats med Frida & Mirjam :-)

Men annars har det delvis varit en kämpig vecka. Många val och mycket att fundera över. Tuva har också beslut hon måste fatta inför framtiden. Och mycket framför sig. Mycket att jobba med. Jag kommer inte skriva så mycket om allt, för hon är så stor nu. Men jag kan skriva en sak och det är att hon på onsdag kommer göra inträdesprov till musikklass inne i stan, spännande :-)

Alfons och jag var på sjukhuset i onsdags, på kontroll efter operationen. Allt såg bra ut!

Vi njuter av snön nu, det är underbart!

Sovdags nu, imorgon väntar en heldag med utbildning med kören och 35-årsfest på kvällen :-D







Sjukling.

Tuva hade feber igår kväll och var hemma idag. Feberfri men dock snorig.
För att pigga upp henne lite efter att ha vilat och tittat på film överraskade jag med en "spa-stund". Hon blev så himla glad :-)

Ansiktsmask, filning av naglar, valfritt nagellack och lite god dricka i finglas. Vardagslyx och mycket uppskattat!




Söndag!

Vad fort den här helgen gick, sa Alfons. Jo tack jag vet ;-) Det är som vanligt. Men vi har hunnit med fika på stan, tapaskväll hos våra kära grannar och lek i snön!

Jag är förkyld. Blä. Tuva och Alfons har också börjat snörvla. Sen har jag även fått magkatarr igen, så himla skitjobbigt! Det hjälper med tabletter så det är lugnt, men det värsta är att hitta kärnan så att säga. För mycket middagar och fester? För mycket god mat och gott vin? Vem vill inte njuta av livets goda... Suck.

Nästa helg är vi även bjudna på 35-årsfest. Får se hur vi gör, kanske går vi en av oss. Barn ÄR välkomna, men jag tycker inte det är så lämpligt ;-) och har man tre barn så är det inte så lätt med barnvakt. Självförvållat jag vet, herregud ;-) Man vill liksom inte belasta med tre hulliganer. Zeldas mormor kunde gärna ha de stora iallafall om vi bestämmer oss för att gå, så gulligt!

Äntligen är det kallt och snön har kommit!! Vi blev jätteglada allihop i morse när vi tittade ut. Ester kom och lekte med Tuva, vi gick till pulkabacken och åkte och grillade korv :-)


Tapas. I LOVE.


Tre fina!


Nöjd gitarrkille :-)


Tuvas, Alfons och Celines frukost. På sängen förstås!


Äntligen äntligen VINTER!!!





Vardag!!

Ja jisses nu är det dags för vardag och skola för de små! Och Henke börjar med en tenta imorgon ;-) kul värre.
Vi har inte vänt tillbaka dygnet som en del duktiga gjort. Det var ingen idé eftersom vi var på kalkonmiddag/party igår kväll ;-)
Halv tio ikväll var iallafall alla barnen i säng så det är jag nöjd med!


Gulliga barn äter Carros goda mat.


Skridskoåkningen i söndags!

Lördag!!

Sköna lördag. Inte ett skit står på schemat :-) Vi var ute på en långpromenad i förmiddags, that's it. Så ska vi laga något smarrigt till middag förstås, lördag som det är. Ett glas rött till det kanske..!
Tuva är med Maja i simhallen. Ja Gunilla är givetvis med dem också ;-) Snart får dock tjejerna vara i simhallen själva eftersom de blir 10 i år. Helt sjukt egentligen även om de är duktiga på att simma. Alfons lekte med Alex en stund men nu skulle han visst åka till frisören och Alfons har iiiinget att göra. Jobbigt att ha inget att göra. Njut säger jag!!

Vi har gjort massa skoj på lovet. Förutom massa spel och kul med familjen har vi hunnit med nyår med fam Andersson, middag hos fam Forsman, fika hos fam Arnell, simhallen med Therese & kidsen + Zelda. Imorgon blir det skridskor med Forsmans! Och på måndag kalkonmiddag med Sommestads & Dahlstens! Det är roligt nästan jämt! Eller ja, faktiskt precis alltid :-)

Trevlig helg!!

Nyårsafton.

Gott nytt år!
Vi hade en mysig nyårsafton. Lugnt & skönt, god mat, coola raketer och fnittriga barn.
















RSS 2.0