Helgen.

Helg. Varför går den så fort??




















Tack för en mysig helg ❤️ 

Söndag.

På väg hem från Ljungby men har ingen lust!!

Har ingen lust att jobba imorgon, att gå och lägga mig tidigt, höra massa tjafs på jobbet, att tjata om läxor + skolväskor + simväskor + kläder + frukt + läggdags, fixa och trixa med träningstider och samåkningsscheman, skrota bilen, hitta ny bil, vill inte ha tråkig stressig jobbig vardag!! 

😕😕😕

Typiskt!

Vila i frid fina bil! 😥😥😥




Tjohej

Klockan ringde ilsket 5.40 och jag sov knappt en blund inatt... Huvudvärk deluxe. Det här blir en rolig dag! 👎 

Alfons ska ha en rolig dag på skridskobanan 😃 han är SÅ förväntansfull! 



Söndag

Livet...livet är en j***a prövning!!

Och varför sa jag att jag kan jobba extra imorgon... Jo behöver ju pengar förstås! Men en vecka i sträck blir mastigt 😔

Får se vad den här nya veckan har att erbjuda. Fler prövningar säkert!

Mvh en trött och deppig Lisa. 


Lördag

Lördag kl 22.15 och jag ligger i sängen. Gäsp. 
Lite trött efter en jäktig dag på jobbet. Jag skulle egentligen jobba kväll imorgon, men eftersom en patient behöver vak så hoppar jag in i morgon bitti istället. Så det är bäst att jag somnar snart! 

Alfons ligger bredvid mig och spelar på sin iPad ❤️ Henke är på hockey, Stella är snorig och har sovit flera timmar, Tuva sover över hos Rebecka. 
Men Alfons har simträning imorgon bitti så det är bäst att även han somnar snarast 😊

Liten skrutt som älskar att "gläva"!

Fin tulpanbukett som pappa och Inger skickade till Henke som slutat skolan!



Discobruden!! 
Det var tydligen ett lyckat disco 👍

Vilken kväll. Tacos till middag, glass till efterrätt, mamma för sig själv och sen lördagsgodis!! 👍😉 

Godnatt! ❤️ 

Apropå mode.



En av tre outfits som Tuva väljer mellan till discot! Jag gissar att det blir den här 😊
Så gulligt med skorna ❤️ och att hon valt parfymer till de olika uppsättningarna! 

Fredag

Thank God It's Friday! Eller?

Det känns väl inte så himla märkvärdigt eftersom jag jobbar i helgen. Jag borde ha "söndags"-ångest idag typ! Fast det har jag inte, än iallafall. 
Men det känns inte jättekul, särskilt inte när Henke inte är hemma förrän kl 19 de här två dagarna när jag har "helg". 
Ja ja. Kunde varit värre! 

Ser fram emot att få öppna godispåsen som står i skåpet och väntar! 😉 Det är belöningen, en dag i veckan får jag äta gott! 



Stella är trött och vägrar gå upp. Hon spelar på ipaden och snuttar på nappen som hon hittade igår kväll. Ja ja, ingen panik att hon slutar...det var ju bara att det blev napp-fritt ett par nätter! 

Tuva ska på disco ikväll 😃 Alltid kul! Så nu ligger det tre olika uppsättningar kläder på hennes golv som hon ska välja på i eftermiddag. Hon ska gå på discot med den nya klasskompisen Julia, och Olivia. Gillar att hon leker och umgås med alla tjejerna i klassen. 

Alfons har simträning i eftermiddag och har världens bekymmer över att han kommer missa två gånger träning när vi åker till mormor! 😊 Kul att han gillar det så mycket.
Tuva är besviken över att det inte blir någon simtävling i Västerås för hennes del... Och jag blir lite förbannad faktiskt! Om man som tränare vet att det är heatbegränsningar så alla inte får plats, då kan man väl inte prata om det som att "vad roligt vi kommer ha i Västerås"?  Eller?! 
Vet barnen att alla inte får vara med, då finner de sig ju i det!
Åh jag vet inte vad vi ska kunna hitta på för att kompensera det... 😔 

Trevlig helg på er! 



Torsdag

Är i chock efter att fått veta att två av våra närmsta vänner ska separera... 
Det är så färskt och så kaotiskt så jag vet inga detaljer och behöver väl egentligen inte det...fast jag förstår inte...något måste ha hänt... Känner mig jätteledsen och deppig... 😥





Finaste gullebarnen! ❤️

Tisdag 😀

Tisdag idag och jag har varit ledig. Stella och jag har varit hemma och tvättat, diskat, lagat mat, pärlat, spelat, dansat och pottränat! 
Nävars potträning är inget vi sysslar med i vår familj. Men Stella har blivit liiite sugen på den där pottan som står på toaletten. Så hon satt på den några gånger och hade på sig sina Kitty-trosor en stund, bara för att känna på det liksom 😊 

Två kvällar nu har hon somnat utan napp, allt händer visst på en gång och hon blir så stor!! ❤️ 

Therese och jag i lördags kväll, det var supertrevligt!

I söndags började barngympan och Stella hade bråttom dit.


Hon älskade det!


Älskar att våren är på ingång... Ljust och hemtrevligt! 

Tuva har fått en ny klasskompis och hon var med här hemma idag, kul och det verkar vara en gullig tjej. 
Alfons var hos en av bästisarna och lekte men kom hem och var ledsen för hans "ovän" var också där och de blev givetvis ovänner. Igen. 
Sen messade bästisens mamma nu ikväll för att höra hur det var, hon hade hört talas om tjafset. Och så berättade hon att "ovännen" hade snott med sig massa Skylanders-gubbar... Så hon var inte heller glad. Vissa ungar... 😡 (menar nu inte på något vis att mina ungar är perfekta. Eller jo det menar jag. Haha!!)

Det går ganska bra med maten och att stå emot sötsuget. Idag var en bra dag! Knäckebröd, grönsaker, keso på dagen och gjorde en nyttig men god lövbiffgryta till kvällsmat, mmm. Igår var dock mindre bra, eller jo fram tills Henke kom hem från jobbet med en Toffifee-ask han fått i present! Han äter ju inte nötter så vem var tvungen att offra sig...? Hade sjukt ont i magen efteråt!! Så ja jag ångrade mig djupt 😉 

Sov gott, klockan ringer tidigt imorgon! 😴 



Lördag!

Mmm...ljuvlig ledig helg! 
Tuva och Alfons var vansinnigt glada över att terminen började med kortvecka 😉 De har vänt på dygnet helt och hållet. Men de var väldigt duktiga på att gå upp på mornarna trots allt! Och tyckte det var roligt att träffa alla kompisar igen. 

Henke är nu på slutspurten på sina studier, och har redan börjat på sitt nya jobb. Otroligt, jag kan inte riktigt fatta det. Han har lyckats väldigt bra! ❤️ 
Funderar på hur vi ska fira honom, en högskoleexamen och fast anställning är ju värt att firas!! Får väl börja ikväll då vi ska träffa Therese & Peter för en trevlig kväll 😃 
Barnen ska sova över hos farmor & farfar och det är efterlängtat av alla tre. "Låna farfars hus" som Stella säger. Haha!! 

Tuva är på simträning, hon var så nöjd över att den här gruppen börjar en halvtimme senare än hennes förra! Snacka om att en halvtimme är mycket värd en lördagsmorgon. Alfons börjar sin nya träning imorgon bitti, spännande. 

Fynd från lokala bloppisen, massa degprylar. Så vi gjorde trolldeg och hade kul med en hel eftermiddag! 

Från vår dag på stan ❤️ Mysigt värre och Tuva shoppade lite för sina julklappspengar. Men hon är väldigt ekonomisk! Handlar gärna kläder på rea och mindre (billigare) parfymflaskor för att kunna köpa fler 👍😆
Alfons fick frågan om han ville hänga med en kompis till Leos lekland, han drog en lättnadens suck...han "hatar" att gå på stan. Fikar gärna men sedan är det bra 😉

Stella blev så sömnig efter dagen på stan...zzz. 


Tisdag

Trettondagen idag. Inget vi uppmärksammat på något sätt! Vi har bara haft en så sjukt lugn och skön dag 😀 och jag har kämpat emot mitt sötsug. Men det måste vara något knäppt med min kropp. Hur kan man annars tappa 2,3 kg på tre dagar? Måste varit extremt svullen i lördags, haha! 

Tuva har lekt med bästisen Maja som äntligen kommit hem från fjällen.

Jag köpte en husbil idag! Haha en leksak alltså 😉 Hittade på vår lokala bloppis-sida och var tvungen, den var exakt lik farmor och farfars. Och Stella tjatar om husbilen jämt så nu har hon iallafall en att leka med 😀

Imorgon ska Henke jobba och vi andra ska till stan en sväng har jag lovat! Tuva börjar sin simning imorgon igen också! 

Nej nu jäklar...

Alltså ångesten ligger kvar efter att jag vägde mig i lördags...Haha fy fasen!
Nu blir det hårda tag. Banne mig.
 
Passande nog är det några av mina kollegor som känner likadant. Det är flera som gnäller: "Jag har ju aaaaldrig vägt såhär mycket..."
Så nu har vi startat en "viktklubb". En liten sporre på vägen till målet. Vi kommer peppa varann men samtidigt tävla mot varann... 20 kr i veckan lägger alla som är med, i en burk. Den sista mars kommer innehållet i burken vara ca 2500 kr! Och den som då gått ner mest i vikt, procentuellt sett, vinner pengarna!
 
Det vore ju helt fantastiskt att vinna...och få köpa sig en ny sommargarderob...i en storlek mindre... *drömmer*
Det vore så underbart att köpa kläder för att de är snygga, och inte för att de ska dölja allt överflöd :-(
 
Carin sa "Bara så du vet så kommer jag vinna de där pengarna!"
Njaaa fast du Carin det tror jag faktiskt inte!!! :-D

Lördag

Oj det är visst lördag idag. För mig kändes det lite som måndag? Har ju varit ledig två dagar 😊 Ja jag har inte en aning. Haha! 
Jag har jobbat idag, till kl 15. Kom hem och bytte av Henke som skulle till stan med Simon & Andreas. Hoppas han är pigg imorgon för då jobbar jag igen... 

Gjorde smarrig fläskfilégryta till middag med färsk pasta, som barnen gav betyget "sådär". Stella hade nog tyckt om det om hon haft någon aptit! Fortfarande snorig och tempen var 37.7 ikväll. 
Alfons sover över hos Alex. En jäkla massa sova över för våra barn 😉 Men det minns man ju själv hur kul det var!! Stella somnade strax före kl 20 så Tuva och jag hade en mysig stund framför Det största äventyret på tv!

Vi lattjade lite på jobbet idag och satte oss på vågen som vi har. Vi är flera som tycker att byxorna börjar sitta lite tajt...så vi ville kolla. Och jag visste inte om jag skulle börja skratta eller gråta?! Valde att skratta 😀 och börja ta tag i skiten. Det är slut nu med hetsätandet. 

Sov sött ❤️ 



Mera nyårsafton

Fortsättning nyårsafton, appen är lite lustig. 

Vaniljpannacotta till dessert, gott.
Varmrätten tog vi visst inget kort på, men det var oxfilé med färska örter, potatisbakelse och rödvinsås. Helt okej 😀

Gänget. 

Sötisar!

Mera sötisar ❤️

Bubbel vid tolvslaget 


Carro o Stella 

Skjutgalna grabbar 😉 

Tänt var det här... 


Gott nytt år!!

Idag har vi inte gjort mycket, bara handlat lite. Tuva och Alfons sov över hos Zelda och så gick de tre på bio tillsammans.  


Kvällens middag var nästan lika god som nyårsmiddagen, kycklingfilé med hasselbackspotatis och vitlökssås. Gino till efterrätt! 
I helgen blir det jobb, med Jessica. Det blir trevligt 😀 Ha det bäst! 


Nyårsafton


Dukning- check! 
(Henke fixade allt och jag jobbade ju... Men han lyckades bra med allt 👍)

Lilla finsmakaren. Det enda barnet som åt snittar med oss vuxna, hon älskade parmaskinka och fetaoströran!! 

Pang...!

Dags för förrätt, bruschetta med avokadoröra och parmaskinka 😀 Tuva hade fixat hattar med våra namn på ❤️

Snyggt med hatt 😉



RSS 2.0