Söndag kväll.

Svisch så var helgen slut!
Helgen börjar alltid med simträning för Tuva och Alfons. Tuva, Maja och Elvira käkade hos oss och var sedan på filmkväll i kyrkan. Alex sov över och han & Alfons stojade och höll igång hela kvällen, jag somnade före dem...
Lördag: Pilla & barnen hälsade på! Vi käkade kladdkaka, var på skolgården och bara babblade. Mycket att prata om och uppdateras om! Eftermiddagen och kvällen spenderades på Lökvägen med mat & vin & bus med alla barn! Tuva och Alfons ville stanna kvar och det fick de gärna, så de sov fyra i rad i Sallys rum :-) Stella var övertrött och hade magknip, så natten var inget vidare men vi fick iallafall sovmorgon till 7.30!
Idag: Soft morgon och ingen tid att passa..! :-o Tuva, Alfons och Ester ramlade in vid halv elva lagom till fikan. Sen var det helt plötsligt två killar från 2C här + Alex, och sex cyklar stod på rad och tog upp hela vår lilla gräsmatta på framsidan :-) det såg för kul ut.
Karro och jag var på kören, vi fick lite nytt att sätta tänderna i och vi pratade om körens framtid. Tydligen finns ett kompband som är intresserade av att göra nåt med oss?!
Sen var det korvgrillning och därefter maxi för att bunkra upp med smidig lunchmat till barnen inför kommande strejk. I bilen hem fick vi veta att det inte blir någon strejk, besvikna barn och "onödig matshopping"! ;-)
Kvällen var mysig och lugn!! Trevligt med helg, nu blir det skönt med vardag och återhämtning! Hihi...


Drömmar...

Usch, jag drömde att vi glömde bort Stellas födelsedag! :-o Hur kan man glömma den?!
Drömde att Tuva & Alfons kom på det precis innan Stella skulle gå och lägga sig, och vi fick ge henne en oinslagen present och sen snabbt natta henne. Jag vaknade och grät...
Undrar just vad mitt psyke kokar ihop för något, vad vill drömmen säga mig? Att hon inte betyder något? För vem...?
Vi fyra älskar henne galet, vansinnigt, oändligt mycket! <3 Lilla godingen som gjorde familjen komplett!!


Jaaaa..!!

Fick telefonsamtal från Allergicentrum för en stund sen, Stella verkar inte vara allergisk mot varken ägg, fisk, vete eller mjölkprotein!
Nu vet jag ju att det inte är svart eller vitt. Blodproven är inte heller 100-procentiga. Men just nu känns det skönt!


Vad är det som går och går och går...

Stella! Hon går hela tiden nu :-) Krypa är ju för mini-bebisar ;-)
Här går hon och dockan iväg på något bus. Annars är hon faktiskt mer förtjust i bilar. Här finns alla möjliga leksaker tack vare en syster och en bror!


Torsdag.

Babysång med Stella o hennes söta babykompisar, långpromenad o snick-snack med Karro, hämta glad Alfons med kompis, stor kram från Tuva när hon kommer hem, nu kaffe i solen.
Jodå det finns allt små ljuvliga stunder!! :-)


Att vara stark.

En kompis la in det här citatet igår på facebook, jag tyckte att det var så tänkvärt. Släpp prestigen och sökandet efter perfektionen...


Att vara stark

Att vara stark är inte
att aldrig falla,
att alltid veta
att alltid kunna

Att vara stark är inte
att alltid orka skratta,
att hoppa högst
eller att vilja mest

Att vara stark är inte
att lyfta tyngst,
att komma längst
eller att alltid lyckas

Att vara stark är
att se livet som det är
att acceptera dess kraft
att ta del av den

Att falla till botten,
slå sig hårt
och alltid komma igen

Att vara stark
är att våga hoppas
när ens tro är som svagast

Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa
för att nå dit


Orka!!

Uppförsbacke efter uppförsbacke. Någon liten slänt då och då att vila sig i. Uppförsbacke. Uppförsbacke.
Jag vill ha en stor j***a rutschkana att åka nerför resten av livet!!!


Gosig tjej!!


Fredag!

Nu åker fredagsbrickan fram igen... Med lite varierat gottis!
Tuva och Alfons får varsitt litet rör med Pringles, jag några dillchips, Henke chokladgodis och Stella majskrokar :-) Nu börjar snart lets dance, vi har inte sett ett enda avsnitt så nu är det banne mig dags!! Kram på er alla fredagsmysare! <3


Förbaskade rygg...

Vilken jäkla skruttig rygg jag har... :-( Ständig värk och trötthet i ryggen... Jag måste nog söka för det snart... Kan inte träna, det gör för ont. Vila hjälper inte, det gör också ont. Små vardagssysslor som att lägga i/tömma disk- och tvättmaskin skär som knivar i ryggslutet, för att inte tala om att det känns när jag bär en 11-kilos klump om dagarna ;-)
Det är ju sjukt när jag gått 5-kilometersrundan och jag kommer hem och har skitont i ryggen! Borde inte promenader vara skonsam träning?!


:-)

Stella i blåsväder!!!

Tur!

Ibland ska man väl ha lite tur ändå. En bekant till mig ville bli av med sin igenväxta studsmatta. Den tar vi! sa jag. Vi har ingen stor trädgård på baksidan, men den är väldigt skuggig så vi är i princip alltid på framsidan. Därför gör det inget att en fjärdedel tas upp av en studsmatta :-)
Kravet var att vi fick forsla bort den själva, så jag fick Henke att fixa bärhjälp ... Han och tre granngubbar fick bära den, tur att det inte var mer än typ 500 meter! En rolig syn :-)
Efter tvätt och skrubb har vi en kanonfin studsmatta på baksidan och nöjda barn som kan hoppa hela sommaren lång <3 Tack Camilla, sommaren är räddad för två barn som mestadels ska vara hemma :-)


Bilder.

 Gosefisar i soffan igårkväll <3 
 
Mumsiga godsaker på brickan! Tuva och Julia hade bakat muffinsen.
 
Tuva ligger och kollar Biggest Loser på tv4play och man är tydligen INTE välkommen ;-)

1-årskalas.

 
Grattis Mirjam på din dag och tack för ett mysigt kalas!! 

TGIF?

Thank God It's Friday! Eller? 
Tjaa, det känns inte som fredag? Jag har ingen fredagskänsla alls? Kanske är för att vi inte planerat något fredagsmysigt för kvällen, varken film eller kul tv-program och god fredagsmat. Men det är för att vi är bortbjudna på middag ikväll! Så jag borde peppa för det :-) Det är våra gamla grannar som bjudit in, och de är förresten nästan grannar fortfarande. Ett stenkast bort in i skogen ligger deras nybyggda superfina villa. Henke var med Alfons i skolan idag, och fick då höra från säker källa att det ska bjudas på fläskfilé. Haha! 
 

Hypokondriker.

F*n vad jobbigt för en hypokondriker som mig att läsa om frysta bär som kan vara hepatit-smittade! Jag äter ju frysta bär ofta! Senast i morse! Och Stella åt några igår :-(
*Måste intala mig själv att risken att just vi drabbas är försvinnande liten.
*Men kan inte sluta tänka på det!
*Borde gå i terapi...


Torsdag.

Stella har sovit hela nätterna två nätter i rad nu! Hoppas det håller i sig. Hon är en periodare den där tjejen ;-)
I morse vaknade hon kvart i sju och satt och snackade för sig själv i sängen. Mysigt att höra!
Sen var vi på babysången, lika kul som vanligt och idag var vi nog rekordmånga där. Fyra nya mammor med småttingar, jättekul!! Stella somnade typ innan jag la ner henne i vagnen, helt slut...

Annars inget nytt. Det rullar på fort! Jag håller på och planerar för framtiden...både kort och långt...hur blir det med jobb och studier och allt. Klump i magen för ekonomin, och det är ju inget ovanligt. Men alla extra pengar som kommer in, går ju ta mig tusan åt!! Det blir aldrig nåt att spara. Ungarna kräver kläder som bara den: de växer ur, gör hål på knäna, slarvar bort, fläckar ner... Det är kalas efter kalas efter kalas. Kul att barnen blir bjudna förstås. Men de två kommande helgerna är det fem kompiskalas! :-o Plus ett kalas som jag ska på och en middag vi är bjudna på. Och vetskapen om att juni kommer när vi ska trolla fram pengar som inte finns. Det gnager, och vi är inte de bästa vänner fast vi egentligen är det. Ledsamt!! Ja jag vet att jag inte ska gnälla, det finns alltid dom som har det värre :-)

Man ska tänka på och glädjas åt det man HAR, inte det som man INTE HAR.

(försöker övertyga mig själv!!)

;-)


Flytt!

Nu har vi hjälpt mommo att flytta! Det gick faktiskt riktigt bra, snabbt och smidigt. Vi hann till och med umgås en del! :-)


Sol!!

Herregud sol!! Ljuvliga sol!
Här sitter jag med mitt kaffe och mina sportiga, chock-röda springskor. Haha!

Inne härjar fem barn. Tuva, Alfons och tre kompisar. Som alla ska sova över. Okej det kan bli ganska (typ jätte) stojigt, och jag kommer antagligen vara supersura tröttLisa ikväll.
Men! Våran dörr ska stå öppen för barnens vänner! Så vill jag ju ha det. De ska inte komma och säga när de är stora att varför fick vi aldrig ha våra kompisar hemma? Varför sa ni alltid nej?
Allt jag gör är för deras skull...



Påskdagen

Träff vid naturum vid Tåkern med morfar & Inger, syrran med familj. God fika och massa luft, men inte en enda fågel ;-) Inne på naturum hade de påskäggsmålning till barnens förtjusning!
På vägen hem handlade vi lite ingredienser till påskmat, vi var lite sugna och fixade ihop ett mini-påskbord. Resten av eftermiddagen & kvällen spenderades ute, med innebandyspel och kaffe.


Mysig långfredag och påskafton!

Påskkärringar och påskgubbar, massa godis, middag med goda grannar, härliga solpromenader, påskmat med farmor & farfar: mysiga dagar helt enkelt :-)


RSS 2.0