Frissan!

Tuva och jag var och klippte oss idag. Det var välbehövligt ;-)
Usch, både mitt och hennes hår har hängt i stripor senaste veckan... Tuva ville bara toppa, och så fick hon inbakad fläta och turkosa stjärnor. Hon vilket inte vara med på bild här! Jag chockade mig själv med att säga: ta en rejäl bit!! Resultatet blev nån slags page...





Mörk bild, men ni fattar grejen ;-)

Tisdag.

Ingen bra morgon.
Har en glad tjej här dock! Hon är inte bara glad, hon är megaglad. Så det är svårt att inte bli glad själv! Lyckopiller.







Slut på helgen! :-(

Vad fort den här helgen gick då!!
Vi åkte till simhallen i förmiddags, Elisabet och jag. Hur skönt som helst! Vi simmade i 40 minuter, sen bubblade vi i 20 :-)

Tuva var hos Julia, Henke och de andra två var i skogen så jag blev ensam. Blev bjuden på lunch och kaffe hos Elisabet & Christian, gulligt. Vi surfade belöning som vi ska ge oss när vi nått vårt mål... Förhoppningsvis i vår. Det ska gå! Vi strävar efter samma sak.

Sen lagade jag middag: kyckling med pasta och en kall sås/röra med fetaost, soltorkade tomater, vitlök och basilika. Mmm.
Efter det åkte Henke iväg för att fixa lite med skolarbete och lämnade mig med bad av barn, nattning och läxläsning. Fy f***n dessa läxor som T får. Jag blir galen. Inte på läxorna i sig men... Tja. Situationen. Känner mig helt tom psykiskt varje gång efter kampen med läxläsning: det är snart ohållbart. Men vad gör man?? Biter ihop?? Ja!
Skolan får man ju inte minsta skithjälp från!

Ursäkta urladdningen. Jag är trött.


Söndag morgon.

Alla i familjen är uppe och klockan är nu 7.20. Stella vaknade innan kl 6. En söndag när ingen måste gå upp tidigt ;-) Men det gör inte mig något. Somnade strax efter 22 igår kväll, så skönt.

Vilken bra träningsvecka jag har haft..! Tre 5,3-rundor med Elisabet och en mil med Emma. Idag blir det något med Elisabet, antingen 5:an igen eller om vi tar en sväng till simhallen.
Nu gröt och kaffe!! :-D


Händelserik lördag!

8.25 var Alfons, Stella och jag på plats i Johannelund för fotbollscup pojkar -06 . Himla mysigt! Ekängskillarna är jätteduktiga! Det enda som strular till det är att alla vill göra mål. Att passa bort bollen till en kompis är inte så kul. Men alla kan inte vara Zlatan, så är det ju ;-) Det behövs spelare på andra positioner...

Samtidigt var Tuva och Henke i simhallen för Tuvas första simhopp. Coolt! Hon tyckte det var himla kul! Direkt efter det åkte de vidare till Triathlon som hon skulle vara med på. Också väldigt coolt! Vet inte vad hon fått de sportiga generna ifrån ;-) möjligen från sin far då.

Vi fortsatte eftermiddagen med cirkus tillsammans med farmor. Jättekul! Det var premiär för Alfons. Bäst var nog tjejerna som försvann i lådorna, om man frågar barnen. Och visst undrar man själv, hur gjorde de det där..?

Avslutningsvis: slapp framför tv'n och tidig läggdags. En härlig dag!!


Ljuvliga Öland.

Längtar tillbaks lite! :-)
Har en massa bilder men här får ni se några!


Ny vecka.

Idag: café i kyrkan med familjen Forsman. Trevligt!
Försöker läsa en bok men jag har ingen ro. Mycket märkligt för en bokmal som mig, vet inte vad som hänt?!
Svårt att roa Alfons...inga kompisar hemma och Tuva är på simläger.
Hoppas hon har kul, lilla gumman!

Fortfarande besviken över att hon inte blev uttagen till tävlingsgrupp. Jag vet, jag borde släppa det ;-)
Men ni kanske vet hur det kan vara? Man låser sig vid något och bara ältar, ältar. Om och om igen...
Blev absolut inte sur eller bitter på Tuvas kompis som blev uttagen!! Hon är ju väldigt duktig. Men när man ser barn som har haft sämre resultat än Tuva men har äldre syskon som tävlingssimmar...hmpf! Dåligt! :-(

Försöker härda ut resten av den här fastedagen: har ju startat med 5:2-dieten. Halvkul! Men bra.

Tjingeling!


Sköna söndag.

Har haft en helt fantastisk dag från morgon till kväll...

Stella vaknade tidigt som vanligt ;-) men idag gick hon och Henke ner och bakade scones till frukost medan jag låg och drog mig, mmm härligt. Sen körde Stella sjuttioelva skuttiga varv på studsmattan :-)

Ester ringde och ville leka med Tuva. De har inte setts på hela lovet, så det var ett kärt återseende! Jag har saknat dem allihop också!
Vi tog med Ester till Bergs slussar och hade en supermysig eftermiddag! Sen fortsatte de att leka hemma hos Ester. (De badade och hade kul åt att de lyckats få likadana bikinis!) Då fyllde vi Stellas lilla minipool och la oss på picknickfilten på framsidan och bara njöt. Stella gick och pysslade och vi snackade med grannar. Så härligt!
När Stella somnat åt vi kvällsmacka under parasollet med varsitt barn i knät och jag tänkte att det är såna här dagar man minns.


Lördag.

Sommarens varmaste dag, eller hur var det? Varmt var det iallafall!

Vi ville självklart bada då, och drog till himnabadet med fam Andersson :-) Det var en hel del andra som också ville bada, haha. "Alla var där".
Zara & Linus, Fanny, Celine, Jonathan & Gabriella. Många kompisar att leka med!
Alfons blev jätteglad att få träffa hans klasskompis Jonathan som han inte sett på hela lovet.

Vi måste försöka byta simgrupp i höst till Alfons, för nu simmar han obehindrat. Även på djupt vatten. Jag höll på att tappa hakan när jag såg att han slängde sig i och dök på det djupa..! Vad fort det går när det lossnar.
Och Tuva blir bara tuffare i vattnet hon också: dyker, voltar och hjular ner från trampoliner och grejer :-)

Efter badet slängde vi oss i bilen hem och duschade, sen var det dags för grill hos Tomas och barnen i Tallboda. Mycket gott och trevligt!!


Zzz...

Morgonpigga lilla trollunge!!
Somnade efter halv ett inatt och vaknade strax efter sju. Godmorgon..!

Nu äter vi havregrynsgröt med jordgubbar till, och läser pixibok efter pixibok.


Fredagsmys!!

Fredagsmys med grillkväll! Igen!

Den här gången var paret Fors och barnen här. Henkes goda hamburgare stod på menyn, och de var lika uppskattade som de brukar vara!
Tuva och jag hade bakat kladdkaka med Plopp (haha!) och den blev faktiskt riktigt kanongod.

Vi satt ute hela kvällen och pratade, och Julia hade med sig sina 45 nagellack så den som ville kunde få manikyr :-)

Stella somnade 19.30 och vaknade en timme senare... Sen dess har hon kört på i 110 och nu försöker Henke få henne att sova! Svårt kan jag säga. Vi är tröttare än vad hon är.
Natti natti!


Sommarland.

Vi hade galet kul på Skara Sommarland! :-D
Det var första gången för familjen Arnell och de blev glatt överraskade. Vi visste ju innan att vi skulle ha kul!

Bra: alla badade mer än någonsin, åkte fler karuseller än vi vågat innan, alla var nöjda och hade hela tiden glatt humör!
Tuva spelade på en enda bricka på chokladhjul och vann 2,1 kg Plopp :-)

Mindre bra: vädret dag ett var ju inte jättekul... Men visst, det är ganska mysigt att bada i ösregn ;-)
Jag bangade vattenrutschbanan Racer i sista stund och fick GÅ ner för trappan. (hehe)

Asdåligt: Barnen stod i kö i en och en halv timme på campingen för att få hoppa studsmatta i såna där gummiband. EN OCH EN HALV TIMME, och när det var Alfons tur visade det sig att han vägde för lite! What? Fattar ju om det finns en övre viktgräns men lägre? Han blev SÅ lessen och vi andra också :-(

Sammanfattningsvis: fem glada sommarlandsekorrar av fem möjliga.


RSS 2.0