Inte på topp.

Idag var det dags för ett besök hos barnmorskan igen. Allt verkar bra med bebisen, magen växer och hjärtljuden lät bra.
Men mitt hb hade sjunkit drastiskt! Inte så konstigt att jag är trött som en urvriden disktrasa då.
Sen var inte urinprovet bra heller, utan visade på både vita blodkroppar och äggvita i urinen. Hon skickade iväg det på odling så får jag svar i veckan. F*n också, säkert uvi och så blir det antibiotika igen :-(

Jag är trött trött trött, sover som en kratta om nätterna pga olika anledningar. Vill inte drabbas av mer skräp nu! Och hur nyttigt vore det med en penicillinkur till när jag nyss avslutat en...?

Dagens positiva:
*Alfons hade med sig sin kompis Jonathan hem från dagis, han var så glad!
*Tuva la huvudet på min mage och fick en spark rätt på kinden! Det tyckte hon var jättehäftigt :-)


Söndag!

Nu är den här tanten trött!

Har haft en supermysig helg, verkligen. Fredagsmys med barnen, vi såg filmen Smurfarna i sängen och dippade grönsaker.
Igår korvgrillning i pulkabacken, stoj & stim, matlagning, spel och massa prat med familjen Cesar-Moberg tills vi stupade i säng! Jag vaknade kl 3 med världens halsbränna och låg vaken ca en timme. Vaknade sen 5.30 av att första barnet i huset började tjattra. "God" morgon! ;-)
10.40 var vi på plats på Busfabriken för Ellens kalas. Lek, bus, stoj och maximal ljudnivå i över tre timmar, jätteroligt hade vi allihop!
Zzznark...gonatt! :-)


Ledig lördag :-)

Massa kaffe, fil, smörgås och äpplejuice!! Brakfrukost en lördagmorgon :-)

Nu blir det lite plock (sopa ihop alla saker som ligger framme till en stor hög och mosa in i klädkammaren), innan vårt helgbesök dyker upp. Våra gamla grannar från Aneby kommer hit och stannar tills imorgon. Ska bli så kul! Vi har massor att snacka om eftersom det var ett bra tag sen vi sågs.

Vi tänkte börja med att gå till pulkabacken och efter det grilla korv, sen får vi se vad som händer! Trevlig helg! :-D


Vecka 28!

Ja då var man i vecka 28 då :-)
Här går det undan! Det var dags nu för en liten magbild tyckte jag. Är dålig på att ta bilder på magen den här gången...
Men här får ni en så ni ser att det växer!








35 år!!!

Grattis Henke på födelsedagen!!

Ord är egentligen överflödiga, och risken är stor att det skulle bli tårdrypande blödigt om jag började skriva om hur mycket jag älskar dig.
Så jag nöjer mig med att skriva det:
Jag älskar dig, du är bäst!!!

Så passande att han idag har haft hemmastudier, jag är ledig och barnens skola och dagis har studiedag!
Vi har firat med frukost på sängen, tårta till fikan och ikväll tar barnen och jag med honom på restaurang :-)


BM-besök.

Varit hos barnmorskan idag på fm, min ordinarie är på semester men den här var lika trevlig!

Lite siffror som är kul för min egen del att komma ihåg:
Hb: 122
Blodsocker: 4,5
Blodtryck: 105/70
Magmått: 26
Bebisens hjärtljud: 150
Allt såg bra ut med andra ord!

Nu är jag på jobbet och käkar innan jag börjar. Fy vad jag är nervös. Hur ska det gå? Kommer jag ihåg allt som ska göras?? Kan jag röra mig med värken i bröstkorgen...??
Det visar sig under kvällen. Håll en tumme för att det ska gå bra tack! :-)


Och så var det söndag!

Redan sista dagen på veckan, hur gick det till?? Jag undrar om det kan stämma...
Gårdagens kväll var så mysig. Grabbarna vann i Monopol till tjejernas besvikelse. Fast vi är bättre förlorare än dem ;-) Det var iallafall riktigt skoj.
Efter det dukade vi fram ostbågar och såg på gladiatorerna, som är barnens nya favoritprogram! Vi spelade in morden i Midsomer som vi såg när trollen hade somnat gott i soffan. De är ganska långa nu så det börjar bli trångt när de somnar i soffan trots att den är stor!!

I morse gick vi upp lite tidigare än igår, men fick ändå sovmorgon. Skönt när man inte sover så bra...
Så blev det lite argt och ledset när Tuvas kompis ringde och ville ha med henne och åka skridskor, och vi hade planer på att gå bingorunda med farmor och farfar. Men är man på sitt åttonde år så går kompisar före allt annat...så vi delade upp oss helt enkelt och alla blev nöjda :-)

Det var jätteskönt att komma ut och gå lite. Få lite luft och motion! Jag känner att orken finns där nu, men så är det ju det där jäkla revbenet eller vad det nu är som värker. Och jag försöker hålla igen hostan när den kommer, men det är svårt. Och det är kanske inte så bra heller? Imorgon ska jag till barnmorskan, jag kan ju prata med henne och se vad hon tycker jag ska göra åt det. Vill helst inte till VC igen...och jag ska börja jobba imorgon och det vill jag ju! Har ingen lust att bli sjukskriven igen.

Nu blir det ett härligt skumbad när grabbarna spelar Xbox och innan Tuva kommer hem!!


Lördag!

Då var det lördag!
Dagen började...rätt sent ;-) Alfons är oftast den i familjen som vaknar först och så var det även idag.
Han och jag hade bestämt att vi skulle äta smarrig mannagrynsgröt till frukost så det blev det. Sen gjorde Henke goda scones också! En härlig brunch blev det.

Vad som inte är så härligt är att jag inte sovit så mkt inatt pga det där jäkla revbenet... Det gör så himla ont så jag börjar tjuta när jag måste hosta eller vända mig! Vet inte vad jag ska ta mig till...kan knappt andas.

Jaja. Iallafall, efter den goda frukosten bestämde vi att vi skulle ta en tur till stan för att inhandla vantar till barnen. Hade presentkort på Lindex och hade sån tur att de vantarna som de ville ha, fanns kvar endast i just den storleken som barnen har :-)
Sen tittade vi runt på rean, men köpte inte nånting. Behöver inget så varför handla!

Så var Julia här en stund och lekte, vi åt en god middag och nu är det dags för Disney monopol. En ny favorit hos barnen!! :-D Ha en trevlig lördagkväll allihop!



Hosta hosta hosta!!

Jag blir så trött!
Host host. Har så fruktansvärt ont i vänstra sidan, så jag börjar tro att jag hostat sönder ett revben. Men det är väl någon muskel eller något annat. Jag vet, liiite gnälligt inlägg det här. Men det är så jag är just nu! Jag är på bättringsvägen men långt ifrån bra...
Trött trött trött.

Nu mot Berga för lite fredagsfika!


Lilla gumman!

Lilla goa Tuva...
Så snäll och omtänksam, alltid nöjd och glad. (Eeeh förutom när hon blir arg för då blir hon rejält arg! :-) )

I skolan igår fick de göra raketer och skriva varsin önskning på. Vad skrev hon tror ni? "Jag önskar mig en hamster till? Att jag får vara uppe till elva varje kväll? Pannkakor varje dag?"
Nej hon skrev "jag önskar att min mamma blir frisk".
Söta Tuva! Hon är nog trött på att jag inte har orkat ett dugg på typ två veckor nu. Men nu lilla hjärtat ska mamma få orken tillbaka! Med penicillin och massa vilja!

Tre bilder från idag: :-)


Hälsning från sjukstugan.

Vad sägs om en liten uppdatering om vårt hälsotillstånd?? ;-)

Alfons är feberfri nu äntligen efter en vecka med hög feber! I lördags var han på sjukhuset för en liten koll, han hade lite hög sänka men allt annat var bra. Nu har lillkillen även fått tillbaka sin aptit! Han ville ha kräm till frukost och åt två skålar! Igår kväll åt han faktiskt två fiskpinnar också, det gjorde oss glada. Sanslöst lite mat, men med tanke på att han i princip bara druckit i en vecka så...
Tyvärr har han ju tappat det han gått upp i vikt så nu blir det att pytsa på extra fett på hans mat enligt bvc.

Och lilla jag då? Jo jag har luftvägsinfektion + bihåleinflammation och ska äta penicillin i tio dagar. Sex äckliga tabletter om dagen :-S men bara de gör mig frisk så gör jag vad som helst!!

Tuva och Henke är de med bäst immunförsvar i familjen och har klarat sig rätt bra :-)

När Tuva kom hem från skolan idag ville både hon och Alfons vara ute i snön, så härligt att se!! Och att även han orkade en hel timme! Älskar snön...



Feber...

Jag har fått provsvar och det är INTE mycoplasma jag har. Det är jag glad för! Då är det vila bort den här skiten som gäller.

Men istället då så är det lille plutten som vi oroar oss för... :-( Feber sen igår, 40 grader och den sjunker bara en halv grad med Panodil.
Har pratat med 1177 och vi ska återkomma om han inte blir piggare, han har sovit nästan hela dagen. Lille vännen!!

Tuva har roat sig med Fanny hela dagen: lekt, varit på maxi, varit ute på em och nu sover hon över där. Tacksam för hennes och våra goa vänner som "tar hand om" henne när vi har sjukstuga!!


3 januari.

Idag plockar vi ut julen här hemma, tack och hej.

Tuva är med Maja och åker skridskor och leker, tur att hon får ha kul på lovet!

Vi försöker kurera oss...det går sådär.
Henke och Alfons har också feber nu. Har fortfarande inte fått provsvar på blodprovet och det oroar mig. Vad är det för bakterie jag går omkring med? Vill bara börja äta antibiotika så jag blir frisk!! Pratade med jobbet nyss och kom fram till att denna veckan är det otänkbart att jag börjar jobba. Så vi satte nästa onsdag som ev jobbstart så får vi se.
Måste ringa VC imorgon bitti om sjukskrivning plus att de måste fått provsvaren då!!

Sen går alla tankarna till mormor S på sjukhuset... <3


2012!

Ett spännande år har börjat! Och det börjar så härligt med SNÖ :-) Tror inte att det är sant. Barnen slängde i sig frukosten (kl 12 ungefär...!) och sprang ut. Så nu är det fullt snöbollskrig ute och jag ska ta ett ljuvligt skumbad. Ha en härlig slapp nyårsdag :-D


RSS 2.0