Tips till släkten!

Snart är det dags för Alfons att fylla 5 år!! Och inom två månader har vi även firat jul... Så jag tänkte skriva ner några present och julklappstips till släktingar som vill köpa något till våra små troll :-D Det blir inte lättare med åren, om man säger så.

Alfons önskelista enligt mamma & pappa ;-) (saker som han inte vet att han önskar sig eller behöver men alldeles säkert blir glad för!)

*Skrivbordsunderlägg
*Pennburk till skrivbordet
*Kläder storlek 110-116! (växer så det knakar och sliter på kläderna...)
Främst byxor, pyjamasar, långärmade t-shirts, kalsonger (jättekul!)
*Riktig innebandyklubba (han ska börja spela framöver)

Alfons önskelista enligt honom själv :-)

*Blixtenbilar
*Lego! Star wars-lego, Ninjago-lego, Blixten-lego, vanliga bitar och stora plattor.
*Blixten eltandborste
*Beyblades

Tuvas önskelista (kombinerad hennes och våran)
*Bindeez (pärlor som fästs ihop med vatten)
*Almanacka för 2012
*Mysteriet på Greveholm film

Hoppas ni fick någon liten idé, vet hur svårt det kan vara!!


Kall, regnig och blåsig tisdag.

Fy attan vilket skräpväder vi har idag :-( Inte blir man piggare av det, när man redan är sådär hösttrött.Och kallt har det börjat bli, vi sa på jobbet igår till varann att hur ska vi överleva vintern?!? Fast det säger jag visst varje höst ;-) och sen går det ju rätt bra ändå.

Har börjat längta så himla mycket till jul...! Det är väldigt tidigt för att vara jag! Brukar alltid vara måttligt förtjust och muttra över allas julhets ungefär fram till första advent. DÅ börjar jag längta. Men i år kom det visst tidigt. Ser fram emot att julpyssla, pynta, baka, äta pepparkakor & dricka glögg, köpa julklappar! Ser fram emot att vara hemma och bara vara. Vill inte åka någonstans utan fira hemma hos oss, när barnen är större finns det tid att fara och flänga! Och förresten blir jag inte långledig i år så vi KAN inte åka iväg heller. Hoppas på en viiiit jul i år igen.Syskonen på höstpromenad förra helgen. Vi letade efter trattisar men hittade inte inte en enda j***a svamp!!


Kasta löv är härligt!!


Alfons hade hög feber förra veckan och missade krokodilgruppens utflykt... Så vi picknickade lite hemma i vardagsrummet! Vad gör man inte för att sin lilla älskling ska bli lite gladare?


På väg till lillvalla för att leka och fika med familjen Andersson!


Fyra knasiga barn... :-)


Och två knasiga mammor. Haha!


Nu måste jag börja ladda inför kvällens jobb... Usch, känner mig inte alls sugen idag. Men jag vet att när jag kliver innanför dörren på jobbet så känns allt bra! Trivs ju så otroligt bra. Både med arbetskompisarna och jobbet i sig. Och jag ska inte gnälla, var ju ledig fredag-lördag-söndag! Men när man ser att regnet öser ner utanför och träden halvt ligger ner så känns det väldigt lockande att bara krypa ner under en filt och kolla en film... Men får väl göra det ikväll när jag kommer hem!! Ha det bra allihop :-)

Hösten är här.

Åh vad roligt att vara tillbaka :-D
Har saknat att blogga, men tyvärr saknat inspirationen. Och tiden. Nu är jag igång igen! Och planerar att hålla det mer aktivt förstås. Har man haft en paus och bara skriver ett enda inlägg- ja då är inlägg nr 2 väldigt lätt att skriva. Bara det där första som på något sätt tar emot, fast det är så roligt. Och det är ju skönt att skriva av sig också.

Ja det har ju hänt en del sen sist! Den härliga sommaren tog slut, men den på ett sätt lika härliga hösten kom. Hmm, förutom idag då kanske...när regnet fullkomligt vräker ner! Som min kloka son sa nyss: "Det här är inte precis min bästa dag. För det regnar så dant." (så dant= endast östgötar som säger?) 

Allt är igång nu efter sommaren: Tuva har börjat ettan, Alfons är numera äldst på förskolan, Henke har satt sig i skolbänken igen, jag jobbar kvar, diverse aktiviteter har börjat såsom gympa x2, fotboll, musiklek och så simträningen förstås. Så det är ett evigt flängande hit och dit, men det funkar.

På återseende gott folk! :-D


RSS 2.0