Nyårsmiddag

Nyårsmenyn 2011 :-)
(med några eller många ändringar mot vad tanken var från början!)

FÖRDRINK
En jäkligt god som Henke fixat! Med bl a hallon, lime, mynta, sprite, kanel o socker. Plus rom till den som vill.

FÖRRÄTT
En liten toast: fyra olika sorter eftersom smaken här hemma är lite olika. Min är typ en toast Skagen.

VARMRÄTT
Fylld kycklingfilé med potatisgratäng och grönsallad.

EFTERRÄTT
Daimtårta (tyvärr icke hembakt, orkar inte idag. På den ursprungliga menyn stod det vit chokladglass med blåbär till men detta funkar också!


Gott nytt år!!! :-D




Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Sista dagen på 2011!! Och man brukar vara sådär lite pirrigt förväntansfull, stryka festblåsan och förbereda mat/dukning/smällare inför kvällen.

Den här nyårsaftonen blir inte lika kul. Fick veta på vårdcentralen igår att jag har lunginflammation :-( Troligen orsakat av någon speciell bakterie. De tog blodprover på det, men får inte svar förrän efter helgen. Läkaren var rätt säker dock.

Känns så jobbigt... Att vara helt orkeslös, febrig, hosta tills man spyr... Men främst oron för att den lilla i magen ska påverkas. Har ju inte avslöjat det på bloggen än, men det är väl passande idag. I april är det tänkt att vi ska bli fem i familjen :-)
Och den enda antibiotikan som biter på de där mycoplasmabakterierna kan visst vara farlig för bebisar i magen...
Så läget känns lite osäkert just nu! Men det ordnar sig säkert! Det måste det göra. Och vi ska försöka få en mysig (om än lite väl lugn...) kväll bara vi fyra <3


Julen i bilder!

JULAFTON


Den obligatoriska bilden på två julfina barn framför granen ♥


Tuva provsmakar något gott på frukt och godisbrickan.


Alfons ljudar fram vad som står på paketen- bäst att ha lite koll på läget!


De två som hade kökstjänsten i år :-)


Farmor & farfar ritar lite med barnen i nya pysselböckerna.


Bara massor av bus...!


Bästa klappen enligt Tuva: Top model make up-pyssel!


Lite pappa och son-häng.


Nr 2 på bästa julklappslistan: ett fluffigt och varmt duntäcke! (jätteskönt men lite väl varmt enligt mig när Tuva & jag sov under det på juldagsnatten, men hon älskar varmt!)


Jag på julaftons kväll, bläddrar i en av mina fem nya böcker!


JULDAGEN


Efter att jag & Tuva njutit av ett härligt spa-bad var det dags för fika. Mormors goda mjuka pepparkaka samt saffranskaka!


Nytt Lego-spel som hela familjen tycker är superkul!!


Och så lite gympa efter det...det nya Xbox Kinect-spelet var också en fullträff, Disney adventures eller något sådant heter det och får också full poäng av hela familjen :-)


Tre knasiga kusiner!! Lite pyssel efter en helt uuuunderbart god kalkonmiddag som syrran och mamma kokat ihop...det vattnas i munnen när jag tänker på det... För en gångs skull var jag den som åt mest mat tror jag ;-)


ANNANDAG JUL


Ibland kan frukost och fika flyta ihop... Så kan det gå när man tar en superlång sovmorgon. Legospelet roar om och om igen!


Montering av Alfons fina snowracer. SKIT att det inte är någon snö!!!


Efter att ha sett bilderna på Alfons kalufs, fick hårtrimmern arbeta. Kort på sidorna och långt uppe på huvudet beställdes av Alfons! Tyvärr blev han lite missnöjd först så det kom en liten tår...men sen ändrade han sig och är nu supernöjd!

IDAG


Alfons älskar att leka med en av hans bästa bästisar, Ellen ♥

 





Dan före dan före dopparedan...

Två dagar kvar, sedan härlig julafton :-)
Och en dag kvar att jobba, halv tre idag tar jag lite julledigt. Bara över helgen visserligen men det ska bli SÅ ljuvligt skönt... Längtar till lördag när vi får se barnen öppna sina klappar, och så längtar jag sjukt mycket efter julmaten. Mums mums. Jag är inte en av de flesta som käkat julbord innan, nej nej. Blev bjudna på mat av jobbet men det var grekiskt. Också väldigt gott ioförsig!

Nähä nu ska jag sluta svamla, dags att byta buss strax. Ha en bra dag allihop!!


Årets julgran!

Tadam- här har ni den! Årets julgran hos familjen Brandt! I år kör vi med falsk variant, alltså plastgran. Jämn och fin, nästan som en kungsgran ;-)

Vi började lite lätt med kulor i rött och silver. Barnen öste på allt de kunde hitta! Henke o jag tittade på varann: kanske är det nog nu? Den ska ju bli snygg också! Då sa Tuva: "när jag var hos F och hjälpte till med deras gran, då sa hennes mamma Nej inte där! och Inte så mycket! hela tiden."
Då tittade vi på varann igen och sa: "Häng på bara! Vi har mer i lådan!"


Tomtefrossa

I vår familj är det typ alltid någon som får feber dagen innan julafton. Jag sätter en tjuga på att det blir jag i år! Den här jäkla envisa förkylningen alltså... Har varit förkyld i över en månad och jag känner hur hostan blir värre- igen. Hur länge ska man behöva gå med ett virus?! Skit! Gnäll.


Snö!

Alfons älskar när det "knaprar" i snön :-)


Star wars-lek

"Chewbacca är ful. Kan du ställa upp honom i skåpet mamma?"


Lycka är...

...att ha en riktigt bra kompis!! Som man inte alltid måste göra så himla mycket med för att ha roligt, utan bara kan VARA med och ha det hur bra som helst!


Julbak!

Vissa dagar är roliga än andra på jobbet :-) Idag drog jag igång lussekatt- bak. Mycket trevligt!


Hos tandläkaren

Alfons hade tid hos tandläkaren i eftermiddags, och gick dit som pepparkaka. Inga invändningar från tandläkarna :-) de tyckte att han var så fin. Och så duktig han var... Tre små djur fick han som present för han gapade så stort och lät henne känna på tänderna med en sån där taggig sak. Det visade sig att han har en 6-årstand på gång! Och egentligen är jag inte förvånad, för han har klagat lite på att det killas och gör ont på ena sidan. Stora killen! <3


Grattis till mig idag!

Provar att göra ett inlägg från mobilen, ska se om appen fungerar :-) Bilden är på en trött nybliven 30-åring och en söt pepparkaksgubbe!


7 december!

Hej och hå vad tiden går....!! Snart är det jul!! Och så ska visst någon fylla år också. Neeeej det är inte lika viktigt känns det som, så det är inget vi behöver lägga på minnet ;-)

Det är en intensiv period nu i november och december. Födelsedagar= flera kalas, julfirande i Skövde, luciatåg på förskolan, glöggfest i skolan, julbord med jobbet, gympaavslutning, simavslutning, innebandyavslutning, fotbollsavslutning..... Och så däremellan lite jobb & sånt! Sånt= lite planerande och fixande inför julen, dvs julbak, godistillverkande, julklappsfunderande och inköp av dessa klappar. Behöver jag säga att det kan kännas övermäktigt? ;-) Men än så länge känner jag mig inte stressad över allt detta. Det ordnar sig. Och det ÄR roligt.



Förra veckans simträning innebar klädsim! Jättekul tyckte gruppen :-) Tuva ser ni vid 6:an. Först fick de prova klädsim med flytväst och sedan utan, det var inga problem med något av det utan bara roligt. De är så duktiga. Blir spännande att se på avslutningen hur många märken de klarat av denna terminen!



Här ser ni en stolt kille på gympaavslutningen igår! Det var jätteroligt att få vara med och titta, jag hade ingen aning om att han är så gymnastisk av sig :-) Det var framåt och bakåt-kullerbyttor på löpande band, springande balansgång och höga hopp över plintar. Och framförallt så tycker han det är SÅ roligt. Han är väldigt väldigt stolt över sitt allra första märke han fått, bronslejonet ♥ 


RSS 2.0