Skrattanfall!

Hihihi! Jag tycker det är så ironiskt! I höstas skulle jag & Annelie börja på någon Zumba-liknande dans. Då fick hon ingen plats, och vitsen var att vi skulle göra det tillsammans så då blev det inget med det. I morse fick jag ett ryck och bokade ett träningspass till imorgon, någon form av yoga! Tänkte att nu jäklar ska här börja tränas! Jag var såå peppad, åkte och köpte mig en träningstop ikväll och allt. Så ringde de vid strax före nio och sa att hon som skulle leda passet är magsjuk. Haha! Det är inte meningen att jag ska börja med någon form av träning.

Men jo nästa vecka, då jäklar...då ska jag på Zumba och förhoppningsvis hänger Therese på! Går icke att ändra sig serru! Sen ska jag simma också när Tuva har sin simskola, det ska icke gå att slingra sig från det heller. Nu jäklar! Ska här börja motioneras. Får smått panik när jag hör om folk som tränar 3-4-5-6 gånger i veckan. I veckan! Helt sinnessjukt. Men ett par gånger låter sunt, jag vill verkligen bli sund. Och att hela familjen ska avgiftas lite, för det har blivit mycket gottigt den senaste tiden och det är ju faktiskt inte bra. Kommer aldrig bli något hälsofreak...men lagom är ju bäst. Och det gäller ju allt! Tuvas kompis Alice vill ha med henne i fotboll på lördagar (på tal om lagom är bäst), men jag känner väl att 3 aktiviteter i veckan kan bli lite för mycket. Sen vet jag inte om fotboll lockar den unga damen så mycket egentligen, men vill hon kika så OK. Kul att hon vill prova på saker!

Nu kör jag någon variant av diet: "Lisa´s special GI-LCHF-Nutrilett-ät vad du vill men lagom mängd" för att få igång det sunda tänket. IGEN ;-) Men någon gång ska det ju gå. Alla andra fixar det ju så varför skulle inte jag :-) För en gångs skull tänker jag mer hälsa istället för trådsmal, det kan väl vara bra??  

Dags att krypa ner snart, natti natti!!

Kalasdag!


I förmiddags: Alfons lekte med sitt nya Toy story-tåg han köpte för spargris-pengarna medan pappan i huset svettades med att få färdigt tårtan till farfar Sörens kalas...hehe. Vår lille kille är en sån där riktig mysgris som helst går i pyjamas hela dagen :-)


Tadam! Födelsedags"barnet" och Alfons ser rätt nöjda ut med resultatet, den blev ganska rolig! Och väldigt god...


Lilla stumpan!


Henke och hans farmor har roligt!


Moster Kia och Alfons spelar spel. Oklart vem av dem som vann!



Mello :-)


Peppa inför showen!


Eeeeric!!! Ända till nr 8 (sista låten!) fick de vänta! :-P


Fotograf: Tuva :-)


Efterfest på Skogslyckegatan!


Kaninöronen var poppis, hihi


Mysiga fredag?

Var tog den mysiga fredagskänslan vägen?? Ja den försvann väl nånstans på väg hem från dagis eller så...

Har just nu ett litet tjurigt barn här, inget är bra och inget är kul. Sur sur sur. Och så har jag ett lite större tjatigt barn som har en ny kompis med sig hem och ska vara tuff, vill visa allt, göra allt, tjatar på mig om allt. Plus en ungefär lika tjatig kompis. Ryyyys... 

Det är inte ofta jag känner såhär..... Men just nu vill jag helst bara gå ut och lägga mig i en snödriva en stund, det känns mer lockande än att vara inne och lyssna på det här, och serva alla med allt som de vill ha, förbereda för vad som skulle bli en kul kväll.

Från härlig fredagmysig stämning till pestig fredagsjobbig stämning på ett par timmar, inte illa!!!
:thumbup:



(Fattar inte varför mitt förra inlägg kom nedanför torsdagens...? Men det skrevs vid strax för 13-tiden idag iallafall och inte den 16:e som det står.)

Torsdag?!

Var tog den här veckan vägen?!

Tuva har varit hemma hela veckan. I tisdags fick vi premiärbesöka vår nya vårdcentral, Tannefors. Den läkaren vi fick träffa var kanon med barn, så det kändes riktigt bra! Tuva hade mycket vätska bakom båda trumhinnorna så det är inte så konstigt att hon har haft ont. Men trumhinnorna var inte röda= virus= ingen penicillin. Han beklagade att det var virus ;-) och ordinerade lätt överdos av smärtstillande. Fy vad tråkigt det är när barnen är sjuka!!! Men om hon inte blir sämre igen så får hon äntligen gå till skolan imorgon. Jag ska under morgondagen försöka hinna att göra färdigt en uppgift och skicka iväg den, och ringa och boka tid för massage, för nu ska jag banne mig ta mig tid att få ordning på min smått onda nacke och axlar!

Lääängtar till lördag när vi ska till Cloetta center för att se melodifestivalen...det var längesen vi bokade det. Tuva ser mest fram emot Eric Saade, själv ser jag fram emot hela evenemanget och förhoppningsvis en härlig stämning!

Nähä nu ska jag se slutet på programmet om folk som samlar extremt mycket. Hjälp vad de har hamstrat grejer...där ligger man i lä med sina "bra att ha-saker"! Grattis till svärfar som fyller år idag :-D

Härliga fredag!

Mmm jag älskar den här fredagskänslan...! Nu är det slut på en vecka som ioförsig inte har innehållit så värst mycket hårt arbete, men desto mer ompyssling av ett sjukt barn. Och det är ju inget vidare, så nu ser vi fram emot en kul fredagskväll med pigga barn! Jag tänker mig att vi ska laga något gott, jag ska ta mig ett glas vitt, spela lite Kinect hela familjen och sen se Let´s dance. Låter inte så dumt va??

Men först ska jag hämta barnen. Hoppas verkligen det gått bra för Tuva idag i skolan, så att hon inte har varit trött!! 


Ett par mobilbilder:


Alfons älskar att sova såhär, skön stil :-)



Tuva poserar!




På återseende!

Alla hjärtans dag




Hoppas ni allihop har haft en trevlig alla hjärtans dag!!






Det har jag haft, hemma med en febrig Tuva. Vi har spelat, jag har pluggat, hon har sett lite på tv och pysslat. Hon fick feber i fredags och har varit hängig hela helgen, men i morse var hon PIGG :-) Hon fixade fram förmiddagsfika till oss- jag fick absolut inte hjälpa till -och vi spelade spel och hade det jättemysigt. Sen framåt eftermiddagen försvann orken och febern steg igen. Så himla tråkigt. Vi hade bestämt att åka till farmor & farfar på kvällen och det gjorde vi också. Jättemysigt! De bjöd på mat och vi på efterrätt, alla hjärtans dag-muffins som Tuva & jag bakat. Tuva blev lite trött och ledsen på slutet hos dem, och när vi kom hem hade hon 38,3 och var verkligen jätteledsen. Ledsen för att hon kommit in på gympan som är på tisdagar och det kan hon ju inte gå på...hon var ledsen för att det faktiskt bara är två dagar kvar till torsdag, och då kommer hon inte kunna gå på simskolan...ledsen för att det var längesen hon träffade sina Aneby-kompisar...osv. Vill bara att hon ska bli frisk nu! Hon har knappt fått tillbaka orken och aptiten sen magsjukan och så kommer det här.


Roligt är att Alfons fick ett så fint hjärta idag från sina dagisfröknar där de skrivit att de tycker om honom för han är en så härlig och mysig kille, och det stod även saker han är bra på. Gulligt! Sen har han fått en så bra kompis på dagis, Oskar, som han leker jämt med och pratar mycket om. Åh jag blir så glad. Det har han längtat efter! ♥

När jag ändå känner mig så sentimental och känslosam kan jag ju (en kärlekens dag som denna) berätta hur mycket jag älskar min man!! Inte för att jag inte brukar säga det, men det händer väl inte så ofta att jag skriver det här :-) Men det gör jag, det finns ingen annan som jag har så kul med och som stöttar mig & förstår mig så bra! Puss på dig. 

 


Hmm.

Jag som brukar älska att bloggsurfa. Alltså slösurfa runt bland favoritbloggar jag brukar läsa, eller hitta nya roliga/intressanta/störiga/kreativa bloggar. Men ikväll kände jag bara: Nääe! Varför?? Varför ska jag läsa om vad den eller den gör, vad den eller den gillar eller har gjort i helgen eller ätit för mat. Jag skiter i vilket, jag bryr mig inte ett jäkla dugg! Oväntad känsla.
Kanske ska fylla mina kvällar med annat än detta...skvaller, känns det som. Det känns som om jag typ gör intrång hos folk jag inte känner. För jag menar bloggar som skrivs av för mig okända personer!! 
Är det inget på dumburken kan man ju scrappa, läsa, sy, lösa korsord, ringa en vän eller något annat trevligt istället.

Jag har iallafall haft en trevlig helg, kan jag meddela. Hihi. ;-)

Trassel var en supermysig film. Och hela upplevelsen med att gå på bio är ju så speciell, härligt att sitta där i mörkret och det är värsta ljudet och att det var 3D gör det ju ännu bättre. Gårdagen var också en toppendag. Tuva & jag tog bussen in till stan för att möta Therese & Filip. Vi var ensamma på 9.08-bussen från Ekängen. Och vi hängde på låset för att komma in på Kalle P! Hehe, bra att vara ute innan lördagsruschen. Köpte inget sådär wow på stan kanske: migränmedicin, tröja till Henke som var för liten, allvädersstövlar till Tuva, lunch på ming palace. Men kul att umgås! Sen var det melodifestivalen förstås, Therese & barnen kom ut till oss och papporna gick på hockey. Tyckte att det var bra låtar igår faktiskt, de flesta! Idag har vi haft sovmorgon, Tuva har lekt med Fanny och vi har varit och hälsat på Mårten, Camilla & Rasmus. En trevlig söndag!

Imorgon: Plugg. Ska läsa den nya pediatrikboken jag fick hem i fredags! Kl 16 ska Tuva & jag vara hos skolsköterskan. Spännande!

Natti natti!

Fredag!

Oj vilken kortvecka det blev. Rätt skönt, men lite stressigt också. Men det gör inget om det är mycket att göra på dagen idag, för ikväll blir det biopremiär!! Vi ska se den av barnen mycket efterlängtade "Trassel". Det ska faktiskt bli jätteskönt att sjunka ner i en skön biofåtölj med popcorn och förhoppningsvis få sig ett gott skratt. Henke och barnen köpte biljetter förra veckan som en liten överraskning ♥





Men innan det- så väntar skolböckerna på mig. Puh!

På tal om skola, så gick Tuva till skolan själv idag!! Alltså inte ensam, men utan förälder. Hon och granntjejen Celine gick stolta iväg förut, så gulliga så. Tuva har nog aldrig skuttat upp ur sängen så fort förut, eller varit färdig för att gå iväg så tidigt... 7.35 stod hon i hallen påklädd och klar! :-P

Vårt lilla hjärta.

Är så himla glad!

Det är så skönt att se att Alfons trivs på sitt nya dagis, att han är glad när han kommer dit och glad när han går hem, att han vågar säga vad han tycker och tänker, att han skojar och skrattar med barnen och fröknarna. Det har nämligen varit någon liten incident, att han inte lyssnat i någon situation och att han inte velat vara med på någon aktivitet och blivit sur. Men det beror ju bara på osäkerhet, jag vet ju det! Han kan verka krånglig och bråkig eller så ibland, men han är ju så himla känslig egentligen. Som person. Och lägg då till att han har gått på fyra olika dagis. Nyss flyttat. Men nu, har han blommat upp igen! Precis som han gjorde när han bytte dagis i Aneby, bort från den där tjuriga dagisfröken han var så rädd för.

Kan säga att jag oroar mig alltid mycket mer (och kommer nog alltid göra!) för lillebror än storasyster. Hon är mycket mer trygg i sig själv och har mer skinn på näsan.






Februari!

Herrejösses, man får ju nästan lite vårkänslor!! I morse när vi sömniga kom ner i köket för att äta frukost- ja då var det nästan ljust ute! Eller ljust och ljust...det var inte kolmörkt! Härligt :thumbup:

Nu är vi åter på banan efter magsjukan. Fy sjutton, kom helst inte tillbaka på några år, tack på förhand. Tuva stackarn hade det nog värst, och hon har fortfarande inte fått tillbaka aptiten. Det var i lördags hon blev dålig, vi satt och tittade på tv och plötsligt rusade hon upp ur soffan. "Men var ska du??" sa vi. "SPY!!!" ropade hon.

Alfons blev ju sjuk i onsdags, jag har alltså varit hemma i kräksträsket i exakt en vecka. En väldigt lång vecka när man knappt går utanför dörren! I söndags kväll fick jag panik på att vara inne, och gick ut en långpromenad. Ekängen by night, mycket vackert ;-) Och i måndags eftermiddag kom panikkänslan tillbaka, då tog jag bussen in till stan för att köpa ost och smör. En helt underbar utflykt, haha! Hittade kofta på rean och superbra skor till barnen också :-)

Dags att plugga, lunchrasten är slut!!

RSS 2.0