Onsdag.

Vilken härlig dag! Bara att vakna klockan sju av att solen lyser in i rummet gör ju att man har med sig en bra känsla hela dagen. Härligt.
Vi pysslade med lite allt möjligt hela dagen, bara sådär allt och inget som är så skönt.
Sen var det avslutning på gympan. Åh vad Tuva kommer sakna den i sommar. Nu på slutet har hon ju lärt känna de andra barnen mer, i början var det bara hon och Wilma som var med varann.
Dagen till ära hade de en stor hinderbana och efteråt bjöds det på glass. Mysigt!
Efter gympan åkte vi till Annelie, Martin & Jonathan. Där blev det grillat, studsmattehoppning, lek med bilar och en hel del mer. Skittrevligt iallafall. Så kul med nya, bra kompisar. Tuva både stojade och skrek för att visa sig tuff, och tittade trånande på Jonathan som är 6 år och enligt Tuva JÄTTEGULLIG. Jisses.

Och på vår gata bankas och sågas det för fullt. Vår gata är en byggarbetsplats just nu! Eftersom badrummen renoveras på samma gång som husen får nya brädor och ny färg. Och det är ganska trevligt på ett sätt, mycket folk i rörelse och mycket att diskutera med alla. Idag har vi fått några vindskivor och plåtar bytta och på måndag planerar de att börja med vårt badrum. Wiiiiii vad kul! Och med målningen går det framåt. Det är Henke och Tuva som gör jobbet. Hehe.

Nu börjar femårskalasen. Herregud 5 år. Tyvärr kan vi inte komma på Gabriels eftersom jag jobbar :-( men det måste vi fira en annan dag. Men en tjej som fyller samma dag som Gabriel är en av Tuvas bästisar Alma, och för henne blir det kalas i helgen. Hon var så söt häromdagen när Tuva frågade henne vad hon önskar sig i present: -En mobiltelefon kanske..och den ska låta som en riktig! Det där "kanske't" var ganska överflödigt för hon visste ju precis :-) Så en mobiltelefon är inhandlad.

Apropå födelsedag så har Tuva knåpat ihop en önskelista. Skriver det här för jag behöver komma ihåg..och så kanske någon behöver tips?
Tuva önskar sig alltså:
*Kitty-saker. Lite luddigt..vet inte exakt vad hon önskar sig med Kitty men det spelar nog ingen större roll..
*En ny skrivbordsstol för den hon har är faktiskt repig. Fast det ska hon inte få någon ny utan vi ska måla om den repiga :-)
*Playmobil. Helst sjukhusgrejer eller glasskiosk.
*Bratz- fast hon uttalar det BRATSCH ;-) och det ska hon få av farmor & farfar.
*Mikrofon. Kanske av Matilda, beställde hon inte det när hon såg hennes fina? :-)
*Musse Pigg-tandborste som Filip har. Det ska hon få av morfar.
*Foppa-tofflor i rosa eller lila.. Typ storlek 28.
Detta är vad hon kan klämma fram just nu, får se om hon kommer på något senare.
Sen kan ju jag lägga till en önskan från min sida..sommarkläder i storlek 116!! Hon växer massor just nu!

Har ju inte uppdaterat om förskoledebatten här i byn, men vi hade föräldraföreningsmöte i måndags med förskolerektorn och fick det glädjande beskedet att vårt dagis drabbas inte utan barnen får vara kvar! Jippi!
Lider dock med de föräldrarna och barnen på det andra dagiset som måste rycka upp sina små.
Och sen hur de tänkt egentligen med ett 3-5årsdagis vet jag inte. Skola in barn som är 1 år, för att sen flytta dem när de är 3 år till ett helt annat dagis..är det så smart?? Men detta var visst det minst dåliga alternativet och jag är glad att mina får vara kvar.


Om några dagar blir det lösenord på bloggen så hör av dig om du vill fortsätta läsa!!





När Tuva gympar brukar vi andra gå en sväng i skogen eller till en lekpark. Idag blev det en kort sväng till skogen. Och Alfons gick först och visade vägen, som vanligt. -Vänta mamma pappa. Ni stanna där. Jag visar vägen.


Jag står och hänger lite vid träningsredskapen för fotbollslaget.


Full rulle i idrottshallen och Tuva är mitt i en kullerbytta :-)


Jonathan har väldigt många roliga kill-grejer, Alfons var nöjd.


Två helt tokiga, roliga ungar.


Nu säger jag godnatt!

Lösenord?

Jag funderar på att skaffa lösenord på bloggen.
Det är ganska många unika besökare varje dag och jag vill ha lite koll. När detta sker kan jag inte riktigt säga.
Alternativet är att jag inte vill skriva så öppet och personligt och då försvinner ju liksom hela syftet med en blogg, tycker jag. För det är ju en dagbok, visserligen öppen men ändå en dagbok.
Nu tror jag ju inte att det är någon som inte känner mig som läser, men om det är så får du väl skriva och presentera dig =)
Ni andra kan ju bara skriva en rad och säga att ni vill fortsätta läsa, och även eran mailadress om ni inte tror att jag har den.

Ha det gott i vårvärmen!!

En härlig torsdag.

Vill börja med att säga att jag är gladare nu. Man kan ju inte gå omkring och vara sur hela tiden heller!
Sen hjälper det nog att skriva av sig, och prata av sig.
Stort tack för era kommentarer, det var mycket tänkvärt i dem.
Och Sara- ni kan lugnt komma hit. Hehe. Jag är ju på bra humör nu och du har rätt i att när jag träffar Josephine så kan jag ju inte annat än att vara glad! Det ska bli jätteroligt att ni kommer :-D

Solen hjälper till att göra alla på bättre humör också. Har suttit och solat lite nu när jag kom hem, och tänkt på hur lycklig jag ändå är trots all skit som händer.
Jag älskar verkligen att ha hus, och trädgård. Att bara sätta en stol på gräsmattan, ta en kopp kaffe och njuta av solen.
Och tänka på allt som är bra. Vi har underbara grannar. Jag vill nog aldrig flytta! Igår bjöd vi in en granne på fika och hade jättetrevligt. Barnen höll på att tjata hål i huvudet på henne dock..men det är ju för att de tycker om henne. Hon är typ 15 år äldre än mig men vad gör det? Och en annan granne som jag jobbar med på förskolan ibland bjöd in oss till dem. Hur trevligt som helst och hon skulle åldersmässigt kunna vara min mamma!
Men vad jag vill säga med detta är att vi verkligen har rotat oss här, nu känner jag mig verkligen hemma. Och det vet jag inte när jag gjorde senast. Om någonsin sen jag var barn? Härligt!!

Ikväll ska jag på möte och reta upp mig lite igen. 
Det är vi i föräldrarådet på dagis som ska träffa politikerna om hur det blir med förskoleplatser till hösten. Klart är iallafall att femårsgruppen läggs ner. Lite synd. 
Och det lutar väl åt att vid en skola nere i byn ska det öppnas avdelning för 3-5åringar och jag undrar vart ska de ta dem ifrån? Det lär ju mest vara småbarn som står i kö nu? Ska de flytta 3-5åringar från de två dagisen som finns? Jag vill INTE flytta våra barn! Dels trivs ju barnen och H & jag med personalen och sen vill jag inte att de ska splittra kompisgäng som faktiskt finns när de är så stora som 5 år!
Återkommer om detta..ska hämta skruttisarna nu!




 

Mulet ute, surmulet inne..

Mitt humör är inte på topp.
Massa småsaker som går emot mig, hela tiden. Massa saker som folk säger och gör som jag irriterar ihjäl mig på.
Grr!
Och nyss ringde killen i färgaffären och meddelade att den tapeten vi valt till badrummet inte håller kvalitén så de har dragit in den.
Men hallå! Vad ska vi nu välja? Finns ingen annan jag gillar! *sur*
Och vad är det som säger att övriga tapeter från samma företag håller måttet då?

Här kommer en liten undran: Kan man vara vän med någon som man till 70 % stör sig på och tjafsar med, och till 30 % kan ha kul och umgås med?
Är det nyttigt? Att gå och vara irriterad för att man tycker så förbannat olika? För att personen ifråga tycker helt FEL? Enligt mig visserligen, men antagligen enligt de flesta eftersom personen har väldigt kontroversiella åsikter om viktiga saker såsom barnuppfostran, par-relationer, vänskap och familjeliv. Ja vad tror ni. Orkar man??  

Bjäbb bjäbb.
Kan gnälla vidare om jobbet. Det gick bra på brandövningen igår, men det STÖR mig att de slänger över den uppgiften på mig som inte är ordnarie. Eller ibland räknas jag som ordinarie! Jag får jobba själv med sommarvikarier och fick ju t ex lägga mitt sommarschema själv.
Men i andra situationer är jag bara en simpel vikarie. Som aldrig får vara med på ett APT, aldrig får veta vad som händer, som man kan köra med, ringa när det är kris och ge alla skit-tider. Hur orkar folk vara vikarier i flera år??
Men som sagt, jag är väldigt glad att jag fick lägga mitt schema inför sommaren själv. Och första perioden är spikad nu och det blev bara ett par ändringar. Alltid något att vara glad för :-)




 

Att äta en sockerbulle!









Måndag.

Så var även denna helgen slut!
En ledig helg och vi var bara hemma, har det hänt någonsin? ;-)
Egentligen skulle jag jobbat i lördags men avbokade eftersom vi trodde vi skulle få besök, men det avbokades pga bilköp. Alltså hade vi inget planerat och det var rätt skönt. Alfons hade lite feber men var hyfsat pigg. Vi tackade dock nej till grill med en fd arbetskamrat till mig men på onsdag har vi bjudit in oss själva på fika hos henne med familj istället. :-) 
Idag är det feberfritt och fullt ös som vanligt!
Vi har ju firat Sally också som fyllde 3 år. Hon fick en sparkcykel så nu kan hon och Tuva köra racer med dem på gatan..

Enligt ett nytt avtal i vården här i kommunen så får vikarier inte jobba på vardagar längre utan bara helger. Hur kul det är är ju en annan stor fråga.. Men iallafall, detta trädde i kraft för typ ett par veckor sedan. 
Och alla men särskilt vi vikarier sa att det kommer inte hålla. No way alltså.
Och vem ska jobba ikväll? Vem ska jobba imorgon kväll? Gissa tre gånger! Jag sa ju att de inte klarar sig utan mig! 

Angående ikväll så är det ganska givet varför jag måste hoppa in. Det är jag och en tjej som går i skolan och jobbar ytterst sällan som ska vara på en avdelning ikväll.
Just den avdelningen är ansvarig när det börjar brinna eller larmet går av annan anldening, och ikväll är det brandövning. Inte bara som vanligt att larmet går och vi kollar så det är falsklarm..utan hela köret, vi ska agera precis som om det var på riktigt. Säkert rök och allt också..
Vad lustigt att 2 ordinarie är sjuka just ikväll?? Självklart får jag vara ansvarig då eftersom jag räknas som en ordinarie och inte den andra tjejen. Och delegera uppgifter och hela skiten! Jag vill inte..


Vi tar väl och visar några bilder från den senaste tiden?


Den söta påskkärringen


I ♥ U


Bergsklättrare!


Mmm..njutning!



Alfons studerar Fifi-pusslet som Sally fick i present

 
Även Tuva kollar in det stora pusslet! Det blir inga fler kalasbilder eftersom kalasbarnet själv är med på de andra bilderna och de har sagt ifrån om att ha bilder på barnen på nätet. Så det respekterar vi förstås! Och ett kul kalas var det :-)





  


Sol ute, sol inne..

Oh vad man blir glad av det här vädret!
Nu har vi börjat att provmåla huset. Eller vaddå vi, Henke har målat och jag har tittat på. ;-)
Han provade på altanen ifall det skulle bli skitfult, så ser ju inte så många det.. Men det blir bra, ser bra ut än så länge!

Idag fick vi massa roligt i brevlådan. Det var Buffétidningen och rabattcheck på Ica, Lindex med rabatter och så lite från H&M. Och vad mycket snyggt det fanns i den katalogen..slurp! Inte inredningskatalogen nej nej, den åkte i insamlingen. Men kläderna!
Så jag sprang snabbt in för att beställa och vad tror ni..? Det finns ju inget att beställa! Inte i den här familjens storlekar iallafall!
Det var säkert 6 olika leveransdatum på kläderna som ens fanns, så tack och hej, där missade H&M en beställning från oss.

Idag är jag ledig och visst är det skönt, man hinner ju ikapp en del hemma.
Men jag saknar att jobba ändå! Och särskilt Bullerbyn, fy tusan vad det är roligt att vara i femårsgruppen! De är så härliga! Jag kanske skulle läst till förskollärare ändå..lätt att vara efterklok.
Det är ju inte försent som en kollega så fint påpekade, du är ju så ung Lisa, och duktig på det du gör så LÄS!
Men hur lätt är det..? Kommer aldrig in på Högskolan och sen är det ju tre och ett halvt år.. Att läsa till undersköterska i ett och ett halvt ser man ju iallafall ett slut på. Och det är en lite bredare utbildning, man kan arbeta i både äldreomsorgen, handikappomsorgen, hemvården, på lasarettet..
Men vad svårt det är att veta vad man vill bli när man blir stor.  


Vår-pyssel.

Ja hjälp vad många projekt man har på gång då! Pust. Men det är ju roligt också.
Nu idag har målaren varit och tvättat vårt hus, så om några veckor är det bara att sätta igång och börja måla! Ska bli roligt, men tar säkert mycket längre tid än vi tror. 
Tänkte ju först måla i samma färg som vi har men nu har vi funderingar på att måla någon nyans ljusare gul, och kanske ljust grå knutar. Det kan bli bra tror vi. Det som är inne annars är ju helt grått hus, tydligen. Färgaffären säljer en massa grå färg just nu sa dom.
Om ett par veckor drar badrumsrenoveringen igång också! Jippi! Jag längtar, även om jag bävar för att vara utan dusch.. Men vi har ju som tur är goda grannar som gärna lånar ut sin dusch. Eller gärna vet ju inte jag..men de lånar ut den iallafall! Vilka I-landsproblem va..?

Nu är påsken slut och faktum är att det var en ganska trevlig högtid. Inga krav som till julen, utan bara slappt firande.
På skärtorsdagen åt vi helt spontant påskmat med grannarna och barnen var påskkärringar. Alla utom Alfons Envis Brandt som inte alls hade lust att sätta på sig förkläde och huckle. Jaja, det lönar sig inte att tjata. Trevligt hade vi iallafall, inget märkvärdigt.
Eller jo min påsktårta blev märkvärdigt, ovanligt god om jag får skryta ;-) Vi åt så vi mådde illa allihop.
På långfredagen jobbade jag till kl 14. Det var fullt ös på jobbet och det är skönt, för då går ju dagen fort. Sen så for vi till Linköping, också ganska så spontant bestämt eftersom jag egentligen skulle jobbat lördagen också.
Men det var roligt att träffa hela Linköpings-släkten :-)

Annars har det väl inte hänt så mycket mer. Det är fint väder, vi är ute nästan hela tiden, barnen hoppar som galningar på studsmattan, trädgården börjar bli i ordning nu tredje våren vi bor här, jag jobbar mer och mer på förskolan, alla är pigga & glada, livet är bara SKÖNT.
Orkar liksom inte tänka så mycket på det som är tufft- på arbetslösheten, orkar inte att den tynger ner oss så det är bara att gilla läget.
Det är som det är och vi kan inte göra något åt det!

Det är bara skräp på TV'n ikväll. Inget som jag följer. Inget som ens är värt att slö-titta på.
Morr. Jag som är så sugen på en tevekväll!! Ännu ett I-landsproblem.. ;-)











Massa frågor!!

Lovar du att vara ärlig?
Hehe, svårt att lova


Ditt namn?
Lisa


Smeknamn?
Inget


Låt som när du är ledsen sörjer till?
Brukar inte sörja till musik längre.


Beroende av?
Mat, vatten, luft, min familj, min släkt och mina vänner.


Vad folk tror om dig?
Att jag har fullt upp med mitt.


Stämmer det?
Nej. Eller delvis, men jag bryr mig mer än de tror.


Vad får du oftast komplimanger för?
Att jag är världens bästa mamma. (av barnen förstås) Att jag är söt. (av Henke förstås) Att jag har fint hår (på jobbet)


Vad säger du för att imponera på någon?
Något intelligent om något svårt kanske..haha.


Hur imponerar man på dig?
Visa känslor och engagemang & intresse för något.


Brukar du skratta för dig själv?
Ja, det händer ibland


Vad står det i ditt senste inkommna SMS?
Jag ställde in era cyklar i garaget, kram Sandra


Var bor du?
Aneby i norra Småland


Trivs du där?
Japp!


Äger du några converse?
Ja ett par chokladbruna


Sprit, cider, vin eller öl?
Vitt vin eller cider


Brukar du bli för full?
Händer i princip aldrig nuförtiden.


Vad har du för mobiloperatör?
3


Är du allergisk mot något?
Inte så värst.


Har du haft sex i dag?
Nix


Vad svarar du i mobilen?
Hej det är Lisa.


Vem ringde du senast?
Marie.


Vad sa den du pratade i telefonen med?
Kommer ni in till oss vid ca kl 20?


Antal timmars sömn per natt?
Ca 7


Sover du ensam?
Väldigt sällan! =)


Brukar du komma i tid?
Om jag är ensam- ja alltid. Om jag har familjen med mig- nej aldrig.


När mår du bra?
Jag mår bra för det mesta.


När blev du fotad senast?
I lördags på dopet.


Hur känner du dig nu?
Lite seg. Frusen. Det är kallt här inne i datarummet!


Vanlig färg på dina kläder?
Svart, brun, vit, blå, rosa.


Vad tycker du om dina fötter?
De har blivit större sen jag fick barn.. De är rätt breda och fula.


Vad saknar du i ditt liv?
Ett fast jobb.


Hade du en bra kväll i går?
Oja, vi var hos grannarna och färgade hår, såg på hockey och åt chokladpudding.


Favoritdryck på morgonen?
ProViva


Rakar du benen?
Ja


När brukar du senast gå och lägga dig?
Senast? På vardagar senast ca halv 12.


Är du blyg?
I vissa situationer men oftast inte.


Sysslar du med någon idrott?
Nej.


Vill du hellre ha brev än mail?
Spelar ingen roll, båda är trevligt att få!


Tror du på kärleken vid första ögonkastet?
Ja


Har du spytt offentligt?
Tror inte det.


Vad skulle du göra om du vore en kille för en dag?
Kissa stående kanske.


Är du nöjd med ditt liv?
JA! På det stora hela.


Är du bortskämd?
Nej!


Vad gör du i morgon?
Jag ska till banken på förmiddagen, sen ska vi fira påsk med grannarna.


Vad är det värsta du vet?
Överdriven ärlighet, skryt.


Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?
Omöjligt att svara på.


Vilken kändis tycker du är en bra förebild?
Passar på den.


Vad längtar du till?
Sommaren


Vad har du för schampoo?
Schwarzkopf Asia straight.


Vad är det finaste du fått?
Mina barn? =)


En speciell dag du minns?
Mina barns födelsedagar. När Henke och jag träffades.


Hur gammal är du?
27


Tycker du om någon just nu?
Jag tycker om många just nu!


Du samlar på?
Inget speciellt.


Gröna eller röda äpplen?
Röda


Vem ringer du när du är ledsen?
Brukar inte ringa någon då, men kanske Henke eller mamma isåfall.


Gillar du golf?
Nja..


Vilken tid gick du upp i dag?
Halv åtta


Har du sovit i din säng i natt?
Ja


Har du strumpor på dig?
Ja


Är det okej att gråta?
Självklart! Det är nyttigt!


När grät du senast?
Förra veckan när jag tittade på ett sorgligt tv-program.


Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Spara pengarna.


Bär du glasögon eller linser?
Japp glasögon


Tycker du att det är viktigt med märkeskläder?
Nej inte viktigt men roligt.


När går du upp ur sängen en helgdagsmorgon?
Oftast som vanligt, men ibland får man sovmorgon. Längre än till kl 9 är inget skönt!


Har du någon piercing?
Nej


Vill du gifta dig?
Kanske. Jo det vill jag.


Vill du ha barn?
Har ju redan 2 barn! Kanske vill ha ett till någon gång.


Solar du ofta?
Nej inte ofta.


Är du bra på att laga mat?
Det tycker jag nog.


Är du flygrädd?
Ja!


Hur vig är du?
Inte alls?


Är du musikalisk?
Ja ganska!


Vad dricker du när du är törstig?
Vatten.


Vilken är din favoritglass?
Magnum vit choklad


Tror du på ett liv efter döden?
Vet ej


Tycker du om sushi?
Har aldrig smakat faktiskt


Vad äter du helst när du ser på film?
Snacks, massor av snacks =)


Bor dina föräldrar tillsammans?
Nej de skildes när jag var 15 år.


Har du tandläkarskräck?
Ja


Är du morgon eller kvällsmänniska?
Kvällsmänniska, men har blivit mer morgonmänniska än jag var förr.


Vilken ögonfärg har du?
Blå-grå


Har du någonsin gråtit dig till sömns?
Ja


Röker du?
Nej


Hur ofta tränar/motionerar du?
Alldeles för sällan tyvärr.. Jag utövar vardagsmotion =)


Senaste låt du hörde på?
Det var någon låt på melodifestivalsskivan som Tuva spelade.



Nu utmanar jag:

Pilla
Marie E
Susanne
Linda
Therese- om du fortfarande har bloggen kvar..? ;-)
Annelie

att svara på alla dessa frågor!


En innehållsrik tisdag.

Dagen började vid kl 7.30. Då kom lillkillen traskandes för att väcka oss, som det brukar gå till här hemma. Med Tuva sovandes i vår säng, som det också brukar vara.
Snabb frukost, och sen iväg till Tranås för att storhandla. Jippi! Det var vi & pensionärerna, och en och annan barnfamilj till. Vid kl 11 var vi redan hemma, så skönt. Då var Henke & barnen ute medan jag lagade soppa till lunch, som var uppskattad av oss vuxna men fick betyget "blä" av barnen.. ;-)

Efter maten åkte Henke iväg till Jkpg för att handla panel. Han har ju lovat vår granne att hjälpa till att sätta panel i hallen och har alltså börjat idag. De tycker det verkar gå bra, och snabbt. Blir en liten peng för det också förhoppningsvis, och inte bara något att göra även om det är guld värt det med!
Jag & barnen cyklade ner till andra sidan byn, till Sandra och hennes nya hus. SÅ fint! Ett kedjehus på ca 150 kvadrat, med lagom liten tomt, inglasad altan, öppen spis, stora rum m.m, m.m.. Ja okej, lite sugen blev jag. Men det är ju på fel sida av byn så det går inte. Absolut inte. Haha!

Just nu är resten av familjen ute. Vad gör då de ute så här sent undrar kanske ni?
Jo. Av Sandra & Vincent fick vi ärva en stor studsmatta som följde med i husköpet. De tyckte liksom att de inte hade så stor användning av den. Deras kommande bebis kommer väl inte hoppa på den i sommar direkt!
Så jag ska gå ut och kika hur det går, om det fanns någon bruksanvisning till den eller om han lyckas montera ihop den ändå.. Och om det går, så får vi åka och köpa ett nät till den för det är ett krav från min sida. Men hoppas den funkar! :-D

Bilder från dopet.

Bilderna går att klicka på så blir de större.

                  



Det var ett jättefint och mysigt dop!!

Veckans bästa dag = fredag

Snart åker vi til Linköping. Gött! Ska bara slänga i det sista i väskorna :-)
Henke håller på och byta till sommardäcken. Tyvärr upptäckte vi att två av dem är ruskigt slitna. Hua.. det får vi kolla närmare på.
Barnen är i sandlådan och grisar antagligen ner sig lagom tills vi ska åka. Hehe.

 

Tuva efter en hel dags arbete med farfar :-) Tyvärr så muppade sig ljudet på slutet men hon säger -Puuuuh...jobbigt!
Nu kan man lägga in filmer också, bra va?




Och efter hårt arbete så belönas man med fika, förstås!




Nu åker vi till storstan!


1 april

UNDERBART VÄDER!! Ljuvligt! Man vill bara vara ute hela tiden!


Och än så länge har jag inte blivit lurad. Vad jag vet. Hehe.
Tänker tillbaka på mina egna april-skämt och det absolut bästa var för ca 10 år sedan när jag & mamma bodde i Skara. Då tutade jag i henne att syrran skulle flytta till USA (vilket inte var en omöjlighet på något sätt) och hon slukade det med hull och hår. Och det bästa var att vi inte avslöjade något på länge! Tror bestämt att syrran var med på allt hon med. Ja jisses, det var roligt när jag avslöjade att det var ett skämt och det tog lång tid innan mamsen kunde smälta att det inte var sant!

På lördag är det dop för Josephine. I den rosa kyrkan som Tuva döptes i, Slaka kyrka utanför Linköping. Vi får se om lilla fröken Tuva håller vad hon lovat, isåfall ska hon sjunga "Sov du lilla videung" i kyrkan för Josephine. Och jag som en av två faddrar ska läsa någon text. Blir mysigt! Och jag har ju fixat en superbra doppresent =) Ska länka till den sidan på nätet efter lördag.
Vi ska sova hos svärmor & svärfar i helgen. Så jobbigt att åka över dagen. Om det är fint väder på söndag kanske vi hinner med en tur till Valla, det var ju hundra år sen vi var där!! Det finns kaniner där nu som jag tror Tuva skulle uppskatta väldigt mycket. Hon har flörtat lite med farfar och önskat sig en kanin av honom också.. Ja vad gör man? Önska går ju alltid, men jag tvivlar på att Alfons skulle tåla den.

Nu ska jag laga mat till snickrarna! Nu har vi äntligen en ny grind till altanen. Den påbörjades förra sommaren och blev färdig idag. Bättre sent än aldrig sägs det ju ;-)


RSS 2.0