Fredag!!!

Pensionärsvarning att ligga i sängen före kl 21.30 men vaddå?? Så skönt! 😊Har ju ändå hunnit med att handla efter jobbet, laga mat, äta mat, göra efterrätt, käka efterrätten, se på film, natta barn. 

Stressigt som tusan på jobbet idag men åh vad roligt samtidigt. Och rör man på sig i 8 timmar får man ju gratis motion! Skitbra 👍 

Imorgon är det äntligen dags för vår road trip...!! Tuva, Therese, Filip & jag. Tjoho! Första stoppet Ljungby och på söndag blir det Ullared 😄  

Vi tittar till Fannys katter när de är bortresta och lillen är ju SÅ söt. Men jag är inte avundsjuk...mycket jobb!

Checkar av listan: Lass-tröja inhandlad! Fanns mycket att köpa men tröja är det enda de måste ha, jag tyckte shorts, byxor osv var lite onödigt. En mössa blev det också. Nöjd tjej!! ❤️

Zzz...

Hej hopp!

Ytterligare en kväll i koma, känns det som. 
Så sjukt mycket på jobbet idag, allt hände och allt på samma gång.
Helt plötsligt är det som att jag har ansvar för allt, och de flesta bara smiter ifrån. Jäkligt kul... 😝 
Kan bli tokig på folk och vill bara skrika åt dem att gör det ni ska!! För bövelen.

Trött i bollen när jag kom hem, men fick massa kramar och massa energi från mina små goa troll ❤️ och världens bästa man. Vi stöttar varann och det känns extra tydligt vissa dagar ❤️

Spralliga tjejer 😃




Läggdags.

Är så trött men kan inte varva ner..!

Seg i huvudet efter föräldramöte med Alfons klass, massa ny info förstås och så samma tugg som man hört förut. Carro och jag satt och försökte gäspa så diskret som möjligt 😉 
Stella och jag hängde förresten hos Carro på dagen, hade ju ledig dag idag. Fantastiskt att ha en del vänner som jobbar oregelbundet precis som mig. Stella är så löjligt förtjust i "Kålle" som hon kallar Carro för, haha. 

Igår kväll var det föräldramöte med tävlingsgrupperna i simningen och jag har fortfarande skallen full med info från det mötet. Det är mycket man ska veta och göra. Och det är en helt ny värld det här, men en väldigt rolig sådan! Ett härligt gäng med tränare, föräldrar och simmare förstås. Det känns så sjukt att veta att vår dotter är en del av detta, hon är en av de utvalda som de satsar på och tror på. Stolt blir man ju förstås, men det är man ju för allt barnen gör! 
Själv var jag aldrig bra på något, det är väl därför jag tycker det är roligt för hennes skull 😉 
Hennes självförtroende behöver detta efter lite motigt i skolan! You go girl ❤️

Alfons har lekt med Elias hela eftermiddagen och kvällen, och de planerar sitt kommande kalas. Undrar just om de kan komma fram till något efter hundra olika förslag 😊 Det roliga var när de som första förslag sa: Laserdome-kalas! Med tanke på att de två kalas som har varit där i klassen, ja då har det varit två grabbar som sprungit ut pga rädsla för mörker... Alfons och Elias 😉 Så kalas där blir det inte. Haha!




Tisdag morgon!

Alltså det känns SÅ tungt när klockan ringer 5.00. Jag kommer aldrig någonsin bli morgonmänniska! 
Men så fort jag är på väg till bussen känns allting så mycket bättre 😄 Och nu sitter jag på bussen och det känns till och med BRA. Jag är pigg 😃 

I helgen körde Tuva triathlon för andra gången. Så himla duktig! Hon tycker det är så otroligt roligt!











Nöjd tjej!

Torsdag

En halvtråkig morgon helt enkelt, blä.
Vad jobbigt det är när alla har kasst morgonhumör och helst skulle vilja dra täcket över sig igen! 💤😝

Barnen är inte jätteglada över att gå upp tidigt. Men, de är glada över att skolan har börjat. Och det är ju så himla skönt! Nyhetens behag kanske 😉 Men visst är det roligt att höra massa skoj från deras skoldagar, både från lektionerna och lek med kompisarna. 

Alfons var superledsen för att hans figur från Minecraft blev snodd i skolan. Den satt i en nyckelring och man undrar hur någon kan med att stjäla den? Jag vet inte vad vi planterar för tankar hos barnen när vi säger att man tyvärr inte kan ta med sig fina saker till skolan för man kan inte lita på någon? Men det är ju sant!

Tuvas simträning går tydligen jättebra och nya tränaren verkar kanon 👍 Det är kul! 

På återseende! 



Gnäll.

Det var visst lite gnälliga inlägg från mig 😊 
Men så blir det när man skriver från hjärtat! ❤️

Kompenserar med några glada bilder







Kan glädja er med att berätta att Stella trivs på sin förskola! 😃
Vi är väl inte hundra nöjda (än) men det ger sig nog med tiden. Jag vet ju själv hur det kan vara i arbetet med människor. Men hur det än är så måste ju alltid de man arbetar för -småttingar, äldre, sjuka- gå före saker som planering, dokumentation, en dålig dag. Eller hur?! 

Nu ska jag ta min huvudvärk och gå och skala potatis. Hoppsan nu slank det visst ur lite gnäll igen 😉




Hej svejs

Hey baberiba, här går det undan.
Nu var det vardag igen och det med besked...!
 
Skrev jag ett inlägg på FB i förra veckan att jag längtade lite efter vardag och rutiner? Till och med längtade mycket? Fy f******n vad jag hade fel!!
Nävars. Det ÄR skönt med vardag och rutiner. Men det är skitjobbigt innan allt har börjat flyta.
Eftersom varken Henke eller jag har samma jobbtider varje dag, så är det ett jäkla pusslande. Men dagis och fritidstider och Tuvas simträning osv... Jag håller på och lägga mitt arbetsschema också och inte är det lätt!!
 
Pratade med Gunilla lite om det här och hon var också tjutfärdig. Vi får inte ihop skjutsning/bussåkning till tjejernas träning riktigt, och det är fem tjejer härifrån som kan samåka. Det innebär att det är alltid två bilar som går, men lite olika vilka som åker med dit och hem. De går i olika klasser och slutar olika tider, och Tuva hinner inte med bussen på onsdagar. Då har däremot Maja skjuts, av sin farmor som hämtar. Hon vill dock inte ta ansvar för något annat barn, vilket man ju kan förstå. Ja det där ordnar sig väl, men det tog mycket energi ett par dagar.
 
Sen kommer med simningen mycket extra ansvar hos oss föräldrar, hjälp vid tävlingar osv. Dock inte första terminen! Tack! Det kommer ju bli lite lurigt eftersom jag jobbar helger.
Och så alla dessa utgifter.....gör mig också tjutfärdig. Avgiften till simträningen är redan betald, men varje tävling kommer kosta. Tävlingsbaddräkt måste de ha, helst två eftersom de simmar förmiddagar + eftermiddagar. Och de är dyra... Diverse kläder, ryggsäckar med klubbens logga.
Och så kom det nu kallelsen till simhoppet + faktura. Men ååååh...en faktura till liksom. Ser hur pengarna är borta redan innan de kommit...
 
Det är verkligen mycket som händer framöver. HUR ska jag hinna jobba? ;-)
På lördag är det triathlon för Tuva, då kommer vi heja och skrika tills vi blir hesa :-) Och på söndag är det fotbollssammandrag för Alfons, samma visa där så vi får se om vi har någon röst kvar på måndag morgon.
Nästa helg åker Tuva, Therese, Filip & jag på en liten road trip, det ska bli mycket trevligt!
Helgen om två veckor är Tuvas första simtävling, och då har även Alfons fotbollsförening sammandrag här hemma som vi måste hjälpa till med så då får vi dela upp oss.
Helgen efter det så går årets cykelfest av stapeln! Spännande att se vad vi får för rätt att laga detta året...! 
Sen jobbar jag troligtvis två helger i rad, om mitt schema blir som jag önskat. Och därefter förhoppningvis en resa till Dalarna!
 
Sen är det snart jul eller??
 

Det blir nog bra detta. Just nu känns det som att det inte får plats en enda liten info till i mitt huvud bara.

Just det, nästa vecka är det tre föräldramöten. Tre dagar i rad. Haha!
 
Måste OSA till cykelfesten!!
 
 
 
 
 
 
 

Skola in.

Jag var med Stella på förskolan i förmiddags. När vi var och hälsade på i juni fick jag ett väldigt fint intryck av personalen och verksamheten.
Idag kändes det "sådär". 
Jag vet inte om det berodde på att det är inskolning helt enkelt, det är rörigt och sex nya barn + deras föräldrar är där. Kanske är det så!
Jag är fullständigt medveten om att man som förälder inte kan begära att pedagogerna ska vara med just MITT barn hela tiden. Hur gärna man än skulle vilja 😉 Men hur mycket livsglädje dör inte på förskolorna egentligen? 
"Fröken! Titta!" "Fröken vet du vad jag gjorde!" "Fröken kan du hjälpa!"
Och inget svar. En gång av tio kanske. 
Och sen det här: "Här får bara vi vara! Gå iväg! Vi vill leka själva!" 

Små fina barn som bara lullar runt 😥 

Hade jag stort hus skulle jag starta upp som dagmamma! Lätt! På allvar alltså! 
Säger jag som fru till en snart färdig förskollärare... 😜 Hemskt ledsen Henke men jag dissar förskolan idag. Hemmalik miljö väljer jag hundra gånger om! 



Helgen är slut och nu börjar vardagen.

Hejdå helgen!
Den var trevlig, men gick mest på vilja. Både Tuva, Henke och jag har varit sjuka. Feber och superont i halsen, men vi har liksom inte haft tid riktigt... Men visst har vi vilat ändå, och sen gjort det mest nödvändiga. Som att peta i oss lite mat, gå på fest och se Alfons spela fotboll 😄 Allt med massa Panodil i kroppen 👍😊

Festen var hos Carro & Teo och var jättetrevlig som alltid. Däremot var det vemodigt att krama om Stefan & Ullis som flyttar utomlands, och vi fick hålla inne tårarna... Dock ses vi eventuellt om en vecka en liten snabbis så det känns skönt. 

Nr 11 tar en paus mellan matcherna.

Tuva inviger hängmattan.

Och Stella provar sin nya höstjacka som jag beställt från en outlet till halva priset- mycket nöjd 👍

Sov sött! 
Imorgon blir det inskolning på dagis, jobb, fritids, simträning mm! 

Namnsdag




Alfons-dagen idag och vi firade lite med tårta och lek på hans gamla skola 😊






Nu sover alla troll så sött, och Tuva sover över hos Alfons ❤️

Imorgon fortsätter inskolningen, det hade gått bra den korta stunden de var där idag 😊 Alfons fick panik förut för han hade trott att han kunde vara hos farmor och farfar imorgon förmiddag. Syskon får inte vara med på dagis. På fredag är det lugnt för då är Tuva hemma! Men han ska vara hos Lucas imorgon så det löste sig bra 👍😃

Nu måste jag sova. Upp med tuppen imorgon igen! Fick förlängt av chefen idag så nu kan jag andas ut i höst..! Puh 😗 

Natti natti! 

En sval kväll


Nu hänger en liten ryggsäck och väntar i köket. Imorgon ska Stella packa den med en "bloja" och "kekinen" (givetvis blöja och gose-kaninen 😊) och knalla iväg till sin förskola. Lilla hjärtat då! 💜 
Det känns spännande, roligt, läskigt. Lite ångestframkallande 😉 Men det kommer bli toppen! Synd att jag inte kan följa med bara. Men roligt för Henke!

Äntligen har det kommit en skvätt regn! Det är svalt i sovrummet så förhoppningsvis kan man sova gott! 
Alfons sover hos sin kompis Elias. Mysigt! Han har verkligen fått ett härligt litet kompisgäng 😄 Sex grabbar som alla funkar med varann. 
Tuva vårt lilla träningsfreak...hon har simmat 2 km på simträningen idag. Det är rätt saftigt! Hon älskar det. Sa flera gånger ikväll att hon tycker det är så otroligt roligt. Och sen blev hon cykelsugen, så hon och Celine cyklade en runda på ca 1 mil. Herregud! 

Nä nu ska jag försöka sova 😴 Mycket som ska göras på jobbet imorgon! Och så kommer ett par av Henkes kompisar på kvällen så det blir väl ingen rast och ingen ro! Sov gott! 😃

Värsta fyndet

Idag har jag fyndat! Trodde faktiskt att rean var slut, men det var den inte. På Åhléns hade de halva reapriset och även på Cubus. 

Nattlinne och träningströja till Tuva, tröja  till Alfons och tre långärmade till Stella + fyra par strumpor.


Sen köpte jag höstskor till Stella -likadana som hon haft tidigare- av en tjej på gatan. Blev så glad för jag gillade verkligen de där skorna! 

Jag gillar fynd!! 👍😄👍😄👍 


Tisdag

Tisdag och jag är ledig. Skönt...

Det var en trevlig kväll igår! Vi var hemma igen vid 22-tiden så det blev inte alls sent. Ioförsig sågs vi ju redan vid 16.30 så det blev ju en stund 😄
Hade inte ätit något på dagen så vin + öl gör att jag känner mig lite halvbakis idag fast jag inte alls borde vara det! Mest seg. 

Hon som aldrig dricker öl! 😃


Tuva sov över hos Maja igår, och de badade hela kvällen lång skrev Gunilla! Hur orkar de? De hade ju simmat hela dagen på lägret 😊 Barn och deras energi, ge mig lite. 
Idag händer inte mycket. Alfons är trött. Henke ska jobba lite. 

Nu har jag tre dagar kvar på mitt arbetsschema och därefter vet jag inget. Träffade Jessica på stan igår och hon hade visst hört rykten men jag vill ju också få veta?! 😉 



Värmebölja...

Fy faderullan vad varmt det är. Mår så jäkla dåligt idag! Det har varit extremt på jobbet, fy f*n... Stackars patienter säger jag, synd om oss som jobbar men ännu värre för dem.
Kom hem nu och la mig i ett iskallt bad. Kallvatten har aldrig varit så skönt...

Ikväll ville Emma att jag skulle hänga med henne + en kompis till Storan och ta ett glas vin. Supertrevligt men just nu vill jag bara sova i ett svalt rum...som vi ju inte har 😉 men men.

Tuva är på simläger idag, som hon har väntat. Ojojoj. Igår fick vi panik-köpa 2 nya baddräkter då de andra blivit för små. Det var jag som var optimistisk, hon har haft dem väldigt länge.

Nä nu orkar jag inte skriva mer. Är för svettig. 



RSS 2.0