Vår stora tjej!

Om någon undrar varför det sällan är bilder på Tuva här, så är det för att hon inte har någon större lust att bli fotograferad för tillfället. Synd tycker ju jag, för hon är så tacksam att fota ;-) Blir oftast bra på kort. Men en snart nioåring tjatar man inte på om man inte måste...

Här modellar hon lite med sina nya vårkläder som hon blev så himla glad för. Jackan är ett reafynd från Stadium (nästan gratis...kunde inte motstå trots att hon fått en vårjacka av mormor!) och skorna är ett par molo köpta på nätet. Billigare än converse som hon först önskade.
Nöjd tjej och därmed nöjd mamma! :-)


Vår?!

Härlig sol idag..! Man blir lite gladare då :-)

Frukost på gyllen med Frida & Mirjam, supertrevligt! Sen fick jag uträttat ett ärende, check på det. Det är tre födelsedagar och en nyfödd som ska firas, har bara en present kvar nu att fixa :-)

Hämtade Alfons på skolan och fick med tre extra killar. Tuva hade med sig Ester. Efter en och en halv timme inne bestämde jag att vi går ut istället... Elak mamma, kanske. Men barnen gillar ju att vara ute bara de kommer ut! Och våra brukar inte gnälla, men vissa andra får man svara hundra gånger VARFÖR vi ska vara ute?! "För att ni inte får spela Xbox fyra timmar i rad. För att det är kul att vara ute. För att vi ska äta mellis ute. För att det är skönt väder. För att den här mamman får psykbryt deluxe annars!!!"


Ingen tandlös gumma.

Nu har äntligen Stellas tand spruckit igenom! Det har varit knöligt och ömt länge, hon har haft ont i tandköttet i flera månader...
Men nu har hon fått sin första lilla gadd :-)


Måndag!

Jahapp då var det vardag igen efter ett underbart sportlov!
Besök hos mormor lördag till tisdag. På onsdagen Boda Borg för Tuva och mysdag på stan för mig, Alfons & Stella. Torsdag var det babysång och Tuva & Alfons var hemma och lekte under tiden med Ester & Sally. Lite sanering för mig efter vild lek med moon dough ;-) men Karro bjöd på fika sen så det glömdes bort. Ester & Sally sov över. Härliga duktiga barn de där fyra! När de vill. Haha.
I fredags var vi ju på Flygvapenmuseet och lördagen har jag också skrivit om. Gårdagen var lugn! Alfons var hos Oskar, Tuva hos Rebecka och vi andra var på biltema och köpte nån liten slang till spolargrejen på bakluckan.

Idag tog vi med Lukas, Ester & Julia hem från skolan. Jag orkade inte göra något nyttigt och avancerat mellis till fem ungar idag så jag värmde bullar. Och det blev ju de glada för!
Sen gick Stella & jag ut i solen och NJÖT!!


Lördag.

Sömnbrist för samtliga familjemedlemmar. Lite tröttsamt, på alla sätt och vis... Tålamod noll.
Fika på stan, tacomiddag, pulkaåkning och så mello förstås.
Och snart natti natti!

Igår var en bättre dag ;-) Mys på Flygvapenmuseet med Karro och alla våra ungar. Haha! Massa skoj och massa prat. Hur mycket värt är det inte att ha vänner man kan prata om allt med? Särskilt vissa dagar..!


Tandlös!

Alfons har tappat sin första tand... :-)


Framme hos mormor :-)


En hjärtlig dag idag! :-)

I morse ville jag helst krypa ner under sängen och gömma mig när lillan väckte oss halv sex. Kände mig helt under isen.
Är just nu tyvärr så otroligt trött och besviken på mig själv, andra, saker som händer och jag vet inte vad. Feeling totally miserable. Livet är sånt! Man ska tydligen knäckas, bryta samman och komma igen!

Tog mig i kragen och gick iväg till babysången iallafall. Och det gjorde jag rätt i. Det blev en mysig stund med bra samtal! Jag är alltså helt såld på Eva, vår underbara babysångsledare och körledare. Helt okyrklig egentligen trots hennes arbetsplats, men med såna sunda värderingar och koll på vad som är viktigt i livet. Gick därifrån med ett leende på läpparna.

Orkade slänga ihop en hjärtetårta som vi ska mumsa på när Tuva kommer hem från Ester!
Alfons har fått roliga nyheter idag. Hans klass är en av dem som får börja på den nya fina skolan i höst, han är jätteglad :-)

Trevlig alla hjärtans-kväll allihop!


Mumsig mat.

Stella gillar:
Kokta små äpple- och morotsbitar.
(gott och kul att öva "tuggning", dock utan tänder) :-)
Läxor.

Läxor. Vad ska de vara bra för?
Undrar Tuva, och jag undrar detsamma. Hon hatar dom! Men jag hatar dom nog ännu mer!
Tjat, gnäll, skrik. Tre dagar i veckan. Peppa, muta, hota, resonera. Vad funkar? 
Jag blir galen!!
Varför är det så dyrt med läxhjälp??


Bilder.

Några bilder! (som en del av er redan sett men ni får stå ut) :-)


Bitter?

Varför har en del så stort behov av att tjata om att veta hur saker och ting känns. Ni vet inte ett skit om hur det är att gå i just mina skor! Så att säga.

Stella är mycket piggare idag. Skönt! Härliga gosiga unge! :-) Hon har börjat peka, och har pekat på allt möjligt idag. Pratar gör hon också: Dä! Titta!
Bättring.

Åh jag kunde inte tro mina ögon (öron) när klockan ringde halv sju i morse. Vaknade av klockan! Stella hade sovit sen 20.30 och jag sen 22.30! :-D
Lilla stumpan är mycket piggare idag och nästan feberfri.
Nu frukost vid Nyhetsmorgon...


Hmm.

Suck, jag ringer ju inte 1177 för att få tips om Alvedon, nässpray och högt sovläge... Ge mig en tid till jourcentralen liksom, tösen mår ju inte bra :-(


Oh My God!

Börjar vakna till liv nu efter två typ sömnlösa nätter. Stella är genomförkyld! Inatt var hon SÅ jäkla trött, men ville/kunde inte sova. Hon satt upp mellan oss och nickade till, så himla söt lilla stackaren :-)
Vid fem somnade hon och sov till åtta, precis som igår. Nu: pigg som en mört! Vi fortsätter med nässpray och nässug...Vilket kap jag gjort :-)

Alfons och jag myste och jag sa: vilken tur vi hade som fick just dig.

A: ja vilken tur att du träffade pappa för annars hade ju inte jag funnits!
L: nej precis!
A: vilken tur du hade som träffade pappa.
L: jaa.
A: han är ju så snygg! Och snäll. Och rolig. Han är nog nästan den bästa pappan som finns.
L: jaa och pappa hade tur som träffade mig också eller?
A: nu börjar Amigo!

Okej ;-)


RSS 2.0