Nyårsafton!!

Wow, sista dagen på 2009. Hoppas på att 2010 blir lika bra eller ännu bättre! Kan inte påstå att året som gick hade några större överraskningar med sig, utan var ett år som var bra, mysigt och knallade på. Förutom Henkes arbetslöshet som var ekonomiskt påfrestande men innebar andra fördelar. Han fick mer tid med familjen, tid att pyssla i trädgården och andra projekt, tid att tänka vad han egentligen vill med sitt liv. Och jag fick en lugnare och gladare sambo! Som nu har ett kanonjobb som han trivs med. Ni ser, inget ont som inte har något gott med sig!!
Vad jag vet om 2010 ännu är att det blir året som jag börjar plugga, (och Tuva med, hihi!) annars får jag vänta och se vad som händer. Spännande och förväntansfullt!

Om en stund ska vi åka till Linköping, där vi börjar med att fira Henkes mormor som fyller år idag. Sen blir det på med festblåsan och vidare till Johannelund och familjen Andersson. Där -har jag hört det ryktas om- blir det oxfilé, chokladmousse, godis, kex & ost och massa annat gottigt. Plus en hel del raketer, som barnen är sjukt nyfikna på.
Ha en härlig nyårsafton! Önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR!! 





Julen 2009!

Oj vad fort den gick. Jag hade laddat och byggt upp stämningen som bara den, förstås. Alla klappar var färdiga i god tid och allt var under kontroll. Bara MYS. Sen kom julafton och sen bara...jaha? Nu är det slut för i år? Lite antiklimax på något sätt. Det gick för fort! Ge mig tillbaka december... ;-)
Nävars. Det var en underbar jul och nu ser jag fram emot nyårsafton med fam. Andersson och ett skitbra 2010!!
Såhär hade vi det i jul!

Dan före dopparedan
Jag gick till jobbet i underbart väder. Knarrande snö, allt var tyst...underbart. Hade en kul dag på jobbet, sådär dagen innan jul och stämningen var på topp. Direkt efter jobbet tog Tuva och jag tåget till Nässjö för att ha en kul stund bara hon och jag. Behövde egentligen inte köpa någon mer julklapp, men det blev en till Henke från mig och en till Alfons från Tuva. Hon såg direkt en morgonrock med huva som en drake som hon bara var tvungen köpa till brorsan. Vi fikade och tog sen tåget hem igen. Det var mysigt att umgås lite bara vi två! Sen dröjde det inte länge förrän mormor kom.



Köttbullerullning.


Mormor hade med sig en fin och GOD jultårta. Vi mumsade och åt, och var uppe rätt sent. Trots att barnen gått och lagt sig skapligt och de säkert skulle vakna tidigt på julafton. Ja ja.. :-)


JULAFTON!
Vaknade av att barnen låg och tjattrade med mormor inne i Alfons rum. Låg och drog oss en stund och gick sen upp och såg sista avsnittet av julkalendern. Tyckte faktiskt den var rätt mysig. Första gången på flera år som vi sett julkalendern och tyckt den var bra! Sen var det dags för julfrukost med skinkmacka och tomtegröt. Ja jag åt tomtegröt iallfall, inte de andra gröthatarna... Ingen jul utan risgrynsgröt, herregud. Efter frukost gick mamma och jag in i någon slags dvala. Henke skottade snö och barnen var ute och lekte i snöhögarna och byggde tunnlar.



Julfrukost med vindruvor, för det var det enda den febriga lille killen ville ha... Varför blir nästan alltid någon i familjen/släkten sjuk någon av juldagarna?


Och här var det julmat! På våra nya fina jultallrikar. Me like! Men Alfons åt inte EN enda tugga av julmaten. Han  var ledsen, arg och hängig som bara den så vi visste inte vad vi skulle göra åt det...


Men när det var Kalle på tv så var alla nöjda och glada. Henke och mamma sjöng med såå fint i mössens sång...fniss.


Ser jag trött ut? Det var jag, av någon anledning. Kanske var det spänningen...när kommer tomten? Kommer han överhuvudtaget? Har jag varit snäll i år? Ingen visste...


Tomten kom! Men bara till trädgården. Han smög runt och vi såg bara en röd luva och lyktan, han lämnade paket till barnen på altanen. Alfons fick Batmangubben han har på bilden.


Våra små filurer! Tuva fick också paket av tomten och tyckte det var fint och så. "Men...jag hade ju önskat mig ett dockhus?" Hade tomten ingen koll..? Hihi!


Alfons lekte för fullt med polishuset han fick av mormor.
Förutom det fick han: En del till Dinosauriebanan, legobrevbärare, kassaapparat, morgonrock, riddarbok, två filmer, tuschpennor och ritblock och Batmanfiguren. Så fick han och Tuva tillsammans en låda med massa lego.


Det var lite klurigt att förstå sig på Tuvas spel. Tyckte Henke alltså, inte Tuva! ;-)
Hon fick alltså sitt sedan länge önskade Nintendo ds. Med Littlest Pet Shop-spel och Kittygrejer till, wow! Sen så blev det även en stor Pet shop, morgonrock, tofflor, tuschpennor och block, och två filmer. Vad vi vuxna fick i julklapp orkar jag inte rabbla upp nu men det var bara bra saker. Inte så många, men desto bättre och mer önskade.   

Jag återkommer imorgon om resten av julen för nu orkar jag inte...ska ju upp tidigt och jobba! 

22 december.

Och varför kan jag inte bli av med den förbbbbbbb.....sega förkylningen!! Är orkeslös, har huvudvärk och hela huvudet fullt med snor. Men jag måste jobba ikväll ändå. Och det hjälper ju inte att ligga i sängen heller, mår antagligen lika jäkligt ändå. Gnäll, gnäll och gnäll.

När jag lämnade barnen på dagis för sista gången för i år så fick jag en otrevlig överraskning. Barnens och även min favoritfröken ska börja på det nya dagiset efter nyår! Buhuuu... Hon var den enda personalen som är kvar sen Tuva började, ska det vara så? Att det ska bytas personal varje termin? Jag blir alltså helt vansinnig när jag tänker på det! Blir det så att det kommer mer än en ny personal nästa termin då ska jag framföra vad jag tycker och tänker på ett mycket lugnt och proffsigt sätt.

Tänker nu om vi skulle sökt till den nya förskolan iallafall...men den ligger på skolan och det gillar jag inte. Och så ska grannarnas två barn gå där och det är väl ett stort skäl att inte ha våra barn där...! Fast då kanske de skulle kunna leka ihop på ett bättre sätt även hemma, för på förskolan kan de ju knappast tillåta att de gnäller, slåss och bossar över varann hela tiden. Ja jag vetifasen. Men nu ska de ju gå kvar så då får det bli som det blir. Och så får vi hoppas att det inte är några av de bästa kompisarna på avdelningen som ska flytta till nya. Jaja nog om detta.

Ska dra igång sista julbaket nu tänkte jag. Mozartkulor! Sen har vi godis så vi kan göra en egen Aladdin-ask med olika praliner. Haha!

Ha det bra i julstöket...och stressa inte ihjäl er!!


 


Måndagen före jul...

Åh vad härligt att skriva rubriken! Nu är vi i julveckan liksom, tjoho! Men vad jag kommer sakna de här julförberedelserna sen när julen är över. Det är så mysigt att gå och pyssla lite. Baka lite om man känner för det, ta fram någon tomte till då och då. Love it! ♥ Det här är första året som jag är helt färdig med klappar och julmatshandling såhär tidigt. Skönt som fasen, för då kan man göra det man har lust med. Idag fick jag och barnen vara med på Annelies jultradition, att träffas på hennes födelsedag och göra julgodis med hennes mamma och syskon. Gulligt att vi fick vara med! Det var stojigt och kaotiskt, men så jäkla mysigt. Sex små barn, två lite större barn, fem vuxna och en hund. Tur att karlarna var på jobbet... ;-)

Alfons har blivit förkyld och har jobbigt med andningen, medicinerar ganska mycket nu. Men han är SÅ duktig att ta medicin nu så det är skönt, då behöver vi inte bli osams varje morgon och kväll...

Annars går jag fortfarande i något slags lyckorus med panikkänsla, jag ska börja plugga i januari... Hur ska detta gå?? Men jag vill, vill, vill. Så det ska nog gå bra. Det är ju inte så att jag har svårt med inlärningen eller så...men motivation och disciplin kanske... Men nu VILL jag ju, och jag vet att det leder till jobb! Tre terminer är ju ingenting. 

Nu ska jag se vad kylskåpet har att erbjuda för middag idag!   

Mössens julafton.

Alfons och Tuva sprider lite julstämning!


Godkänt :-)

Japp, han fick godkänt av BVC-tanten. Han pratar bra för sin ålder, har bra ordförståelse och är tydligen väldigt duktig som är torr både dag och natt. Härligt! Tanten hade med sig små dockor och möbler att prata kring och de tyckte Alfons var jätteroliga och gulliga. Men han fattade inte riktigt varför dockmamman skulle ligga under bordet...haha. De vill ju kolla om barnen kan sånt som under, bredvid, bakom. Men han ville inte riktigt att mamman skulle ligga under bordet. Det är ju inget jag brukar göra direkt...haha!

Så var det dags för sista gympan för Tuva innan uppvisningen nästa vecka. Och äntligen kom de efterlängtade gympaoverallerna! Det var en lycklig tjej som provade den hemma kan jag lova. Hon hade den resten av kvällen!
Annelie skjutsade och hämtade som lovat, så nu är jag skyldig henne en barnvaktning. Hehe. På vägen hem hoppade jag in och köpte en pizza som vi mumsade på vid teven. Lite lyxigt och mysigt måste man ju ha när pappan i huset är ute på fest, eller? ;-)

Nu ska jag glo lite på tv innan jag kryper ner hos Tuva. Hon ligger i Henkes säng och sover, mysigt. Jag tog för givet att Alfons också ville sova hos mig inatt men icke! Han ville sova i sin egen säng! Natti natti, imorgon blir det jobb igen.














Äntligen december!

Nu är julmånaden här, så himla kul! Egentligen inte så mycket just för att julafton närmar sig, tror jag. Utan det är ju så mycket mysigt och roligt som händer. Det är julfest, luciafirande, gympaavslutning, födelsedagsfirande. Mys mys.
Dagen idag började helt underbart. Eller från början var det väl inte helt underbart, eftersom Alfons vaknade när Henke gick upp. Jag vet inte exakt men typ 4.40?? Nej det är inte OK. Men efter en stund somnade han om tack och lov. (nuärdetnattochdåsoverman)
Jaja, sen vaknade iallafall Tuva. Hon petade mig i ögat och viskade: "Mamma ska vi inte se julkalendern?" Och det skulle vi ju! Kalendrarna låg på soffbordet och väntade och barnen blev överlyckliga. Vi tyckte första avsnittet var bra, den verkar ju lovande.

Annars har jag jobbat ikväll, kul. Jag blir verkligen knäckt när jag inte får jobba så mycket. Jag tror inte att man kan förstå det om man aldrig varit arbetslös! Då kanske man tror att det känns som en lång semester? Men nej nej. Man blir rastlös, irriterad, oroar sig för ekonomin, känner sig inte behövd. Så oktober och november var väldigt jobbiga månader. Kanske kan förklara varför jag varit lite nere? En bidragande orsak, helt klart.
Men, i december har jag redan bokat många fler tider än jag hade i november! I'm happy :-)

Imorgon kommer BVC på hembesök. Ambitiöst va? Det är 3årskontrollen, som är en talkontroll och den görs bäst i hemmiljö. Kan tänka mig att våran lille man kommer få godkänt. Pratkvarn. Sen imorgon kväll ska Henke på julfest med jobbet så han blir kvar i Linköping. Snälla, gulliga Annelie skjutsar Tuva till gympan! Det tackar jag hemskt mycket för, det tar minst trekvart att gå dit. Och sen hem igen. Så tack, Annelie.

Nu ska jag krypa ner i sängen. Jag tror det ligger två pojkar där just nu :-) Gonatt!

RSS 2.0