Jahapp.

Det var den helgen det! Vart tog den vägen?? Shit vad snabbt den gick.
Vi skulle ha åkt till morfar & Inger men pga vädret och annat så blev det uppskjutet till någon helg framöver, eventuellt helgen om två veckor. Så denna helgen blev helt ledig! Vi började lördagen med att åka en sväng till Second hand för att fynda, med resten av kommunens invånare. Tuva som var febrig i fredags och jättehängig var helt plötsligt pigg som en mört! Hon älskar att gå på loppisar och hittade ritmallar som hon köpte. Själv köpte jag två uppläggningsfat för några kronor. Älskar gamla fat med blommig kant :-) men okej, behöver väl inte ett enda till egentligen...
Sen var det bara en lång väntan till Melodifestivalen typ. Alla var laddade och hade lite olika favoriter. Tuva hejade på Sibel, Henke & Alfons vet jag inte riktigt vilken de gillade mest och jag själv höll på Peter Jöback. Vilken röst, vilken utstrålning. Och låten var ju gåshudvarning på! Tur att den gick till final.
Idag då har vi haft fikabesök på förmiddagen och sen vet jag inte var resten av dagen tog vägen. Har städat och plockat lite, sett familjefilm från 2007- nostalgi!, och jaa bara söndagsslappat. Tuva har två tjejkompisar här nu som hon lever rövare med i sitt rum. Herregud, de som säger att tjejer är lugnare än killar kan ju komma hit och lyssna ;-)
Imorgon väntar jobb och studier. Ska försöka hinna med en solning på jobbet också, behöver lite ljus. Och färg :-)
Just det, i fredags kväll var jag och två jobbarkompisar i simhallen på After work. Det var så mysigt! De hade dukat upp med lyxig fruktbricka, tänt ljus och hade svag avslappnande musik på i bakgrunden. Vi simmade, bastade och fick massage. Underbart!!




Lördag kväll och det åts chokladpudding och mystes i soffan ♥


Sen var det vissa som kastade av sig byxorna och satt i bara kallingarna, haha.


Och någon slängde av sig vardagskläderna och hoppade i festblåsan och rockade loss :-)


 
  


Bilder.


Skridskopremiär!! Hon tyckte det var jätteroligt. Kul att det finns en fin bana så nära!


Hon är en riktig tuffing, min tjej. Vågar prova på och tycker det mesta är kul!


Alfons visar upp tandborsten och elefanten han fick hos tandläkaren. En väldigt stolt kille.


Tuva och Jonathan


Rätt mycket snö på altantaket!!


Nyklippt tjej! Hon är inte helt nöjd med längden men det var slitet ca 5 cm så det var nödvändigt. Och jag tycker hon blev kanonfin!


Igår kväll åt vi trerätters middag, här visar han upp förrätten :-)



På väg till Ellas kalas. Denna helgen har varit fylld av kalas för Tuvas del...


Tuva har fått en plats i förskoleklassen...! Stort...


Torsdag.




Ja ungefär så känner jag mig just nu. Efter en stressig period på olika sätt och magsjuka på det så känner jag mig helt utmattad. Längtar efter våren och solen... Jag behöver solen.

Denna veckan blev inte riktigt som jag tänkt mig. Ja inte förra veckan heller, med ett förkylt barn och ett med magont. Och nu då jag själv som varit helt under isen i nästan fyra dagar. Det blir inte alltid som man tänkt sig, eller hur? Hade planerat mitt pluggande så ordentligt och även ett besök från Therese och barnen, men icke. Antagligen känner jag mig så besviken över allt som ska jäklas och inte går som jag vill/tänkt så det gör att jag blir helt slut. Och så blir jag stressad, över minsta lilla. Blir stressad över skolarbetet förstås,  tvätthögarna som växer här hemma, leksakerna som sprids i hela huset, maten som ska lagas, telefonsamtalen som ska ringas. Och så vidare...

För att göra allt besvärligare så kan jag inte släppa allt när jag ska sova, utan ligger och tänker på veckans schema. Typ: Imorgon ska vi gå upp 7.30, äta det till frukost, ska ta på mig de där kläderna, barnen ska ha det och det med sig i den och den väskan, jag ska läsa det kapitlet, äta den lunchen........och så vidare, planera dag efter dag i all oändlighet. Gaaah ge mig sömnpiller någon... :-S Inatt var jag tjutfärdig, nej inte bara tjutfärdig förresten för jag grinade av trötthet. Nu känns det för tillfället ändå okej. Skolan är lugn, så då känner jag mig lugn. Jag gör det jag orkar hemma och skiter i resten. Jag pluggar på heltid nu, jag har nog inte fattat det?? Jag kan inte förvänta mig att orka och hinna det jag gjorde när jag jobbade cirka halvtid! Det är omöjligt. Men på något sätt har jag fått för mig att jag ska göra det ändå. Jag tänker att Henke jobbar heltid och har två timmars restid varje dag, inte ska han behöva..... Men jag då? Jag lämnar och hämtar barn på dagis varje dag, bara det är en och en halv timme varje dag, minst. Snacka om stressande! Och ska läsa åtta timmar varje dag. Laga middag varje dag. PLANERA middagen varje dag. 

Fasen så skönt om man hade råd med egen kock och städerska!

Tack snälla granne som hälsade på med fika idag, det gjorde min dag :-)

 


Underbara fredag...

F*n vad allting går bra då! INTE!

Alltså det här CSN. Ska det inte kunna gå lite smidigt?? Jag är så förbenat trött på alla dessa myndigheter. Försäkringskassan, A-kassan, CSN. Hur länge ska man behöva vänta??
Jag hade tydligen något kvarvarande belopp jag skulle betala innan jag kan börja få studiemedel. Och det tog flera veckor att få reda på detta! Fine, jag betalade in den väldigt exakta summan och ringde då idag och meddelade detta, som det stod i brevet att jag skulle. 73 samtal före och X antal minuter senare får jag prata med en andra handläggare som säger att det saknas 120 kr! Men vänta nu här, jag betalade in PRECIS den summan någon sa när jag ringde i början på veckan. Ja det kunde han inte se vad de 120 kronorna kom ifrån, men de måste in iallafall. GRR. Jaha, då kommer de in tidigast på måndag. Och nu visar det sig även att jag KANSKE inte tog tillräckligt med poäng 2006 när jag läste på distans. Men vaddå kanske?! Säg det isåfall, den här ovissheten gör mig faktiskt helt galen! Då beror det helt på vilken handläggare jag får prata med, vilket beslut den tar, enligt han jag pratade med! Bäst jag väntar till nästa fredag med att ringa då. För en måndagsmorgon lär det ju vara helt kört.

Sen så blev muffinsen som jag bakade i förmiddags misslyckade. Helt platta, allt för att jäklas...


Gnäll.

Alfons är fortfarande FÖRKYLD. Inget dagis här inte. Blir irriterad och stressad men försöker tänka att det är en dag imorgon också, och då SKA jag skriva färdigt. Det finns ju en hel del timmar på dygnet så jag ska skriva färdigt arbetet och det riktigt j***a bra- om jag så måste sitta hela natten.

*En person berättade att denne lånat en sak av oss. "Jag lånade eran ***** idag". Okej visst det gick bra, snällt att du berättade. Fyra dagar senare åker personen omkring med ****** i sin bil. Det är väl inte okej??
*Samma person och jag pratade om att vi nog har en gemensam bekant och jag förklarade denna personen som mullig. "Ja hon ser ut som du i kroppen ungefär ja." Eeeh, neej! Mullig var ett snällt ord från min sida, jag väger inte 100 kilo!
*Personen klagade på sina bröst som är tunga så hon får ont i ryggen. (ja nu vet alla att personen i fråga är en kvinna...) Några dagar senare påpekar hon att jag har små bröst så jag kanske skulle köpa ilägg!? Jag är nöjd ändå, tack.

Vad är det för fel på en del människor? Jag blir både ledsen och irriterad.

Tisdag

Det blev ingen vattengympa ikväll så för en gångs skull kunde jag se på ett av mina favoritprogram, The secret millionaire. Innan det var det ett program om engelska små skönhetsdrottningar. Herregud, såna program får mig att må illa men ändå kan jag inte låta bli att titta. Fast dessa engelska mammor var ju 1000 gånger mer sunda än amerikanska. Det är inget jag skulle dra med Tuva på iallafall, hur gärna hon än skulle vilja! Talangtävlingar, sång & dans- visst, men inga såna där sjuka skönhetstävlingar med små "drag queens"! Finns väl tack och lov inte i Sverige. ÄN.

Jaa men visst så blev vi sjuka fast jag skrev att jag inte har tid. Kan man ju inte bestämma, uppenbarligen! Alfons har haft ännu värre med astman och förkylningen idag, och Tuva hade ont i magen i morse. Det försvann sen men jag oroar mig för vad det är, om det är något hon funderar på eller vad det är för fel. Vi tar det iallafall på största allvar! Plugga får jag göra imorgon och på torsdag, och är barnen dåliga så får Henke vara hemma för jag måste göra ett bra arbete, tänker inte lämna in ett halvdant jobb som jag inte är nöjd med! Såhär viktiga har aldrig studier varit för mig.
 
Idag strök vi alltså allt annat och skrev pyssel på schemat. Mellan diverse film och sagostunder. Vi hade jättekul! Tyvärr kan jag inte visa allt tjusigt för det är lite hemligt :-) Men fint blev det och roligt hade vi.



Alfons har lärt sig spela lite dataspel, stor kille ♥


Tuva poserar framför hennes numera gamla tapet.


Ett smakprov på den nya tapeten!


Min härliga choklad som förgyllt kvällen :-)


En liten söt garnboll! Personen som gjorde den orkade inte så länge, därför blev den inte så stor och boll-lik ;-)


Här i ligger fina överraskningar till...någon hemlig!


Söndag kväll.

Tacka vet jag bärbar dator så man kan surfa var man vill! Just nu i soffan framför teven, där jag zappar mellan Blåsningen och Morden i Midsomer. Inget sådär kul.
Har nyss mumsat i mig lite glass, har ont i halsen :-( Har verkligen INTE TID att bli sjuk nu... Är redan stressad över den kommande veckan, och händer det något oförutsett som att någon blir sjuk, ja då faller hela tidsplanen.
I morgon ska jag skriva på mitt arbete, måste verkligen det hela dagen alltså. Tisdag har vi lektioner hela dagen. Onsdag ska jag jobba. Sen torsdag kvar innan arbetet ska vara inne... Skulle få besök då från Therese & barnen, får se hur jag ligger till med skriveriet men jag vill verkligen att de kommer!

Helgen har vi spenderat hos mamma i Ljungby. Vi var där senast i november så det var på tiden! Vi kom dit vid halv sextiden i fredags, kom dit samtidigt som mamma kom från jobbet. Vi tog ett glas vitt och lagade tacos. Barnen kollade på Amigo & Barda, och badade förstås. Sen tittade vi med ett halvt öga på På spåret och Let´s dance, gick och la oss rätt tidigt för att vara en fredag. Typ vid tolv. Slapp fredagskväll.
På lördag morgon vaknade jag av att barnen stojade med mormor. Fullt ös från tidig morgon! Efter ett bad och långfrukost så åkte vi ner till stan och strosade. Kan inte säga att vi shoppade så mycket! Barnen fick lite smågrejer av mormor :-) och Henke köpte en tröja och scarf för födelsedagspengen. Ja och så var vi ju tvungna att köpa en tårta, för att fira Henke i efterskott. Eller bara för att vi är såna gottegrisar! En ljuvligt god typ prinsesstårta fast med vit marsipan, och chokladkräm + chokladgrädde mellan. Mmmm...
På kvällen var det äntligen Melodifestivalen. Jag kan ärligt säga att jag sett fram emot den rätt mycket. För att inte tala om vad Tuva har längtat! Och igår röstade hon på Ola. Hon fick skicka en sms-röst och blev skapligt glad när hon fick svar av Ola som tackade för rösten, haha! Själv tyckte jag Salem al Fakir var bäst igår, utan tvekan. 
Alfons bad om att få gå och lägga sig efter första låten. Tröttis. Han har inte varit helt pigg på hela helgen, han är snorig och har mycket jobbigt med astman. 
Ja och idag har Tuva lekt med Isabella som bor i lägenheten under mammas. Hon är också 6 år i år och Tuva och hon leker jättebra ihop. De har lekt flera gånger nu när vi varit där!
Alfons fick vara inne och vila. Sen kom Lars förbi en sväng och åt mat med oss innan vi drog hemåt. Trevligt! Den här helgen gick fort, imorgon är det vardag igen!

Ha det gott allihop!



Längtan efter sommar...

Ja mitt i det värsta snökaoset så infinner sig då lite: ja ni kommer inte tro det, inspiration! Att pyssla!
Och vad passar då bättre än denna mysiga sommarbilden. Åh vad jag längtar...vår och sommar, kom...



Ingen märkvärdig layout på den, less is more. Har fått dille på att sy i pappren, så kanterna och fotot är sicksackade med vit tråd. Synd att jag skrev så kluddigt men jag ville ha handskrivet...


Annars inte mycket nytt.
Barnen fick äntligen vaccindos nr 2 igår. De var jätteduktiga.
Jag pluggar på som bara den och njuter av min vattengympa varje tisdag kväll. Helt j***a underbart är det. Ikväll är det Tuvas gympa och vi andra tänkte strosa lite på den nyöppnade loppisen i byn, den är helt sjukt populär så vi måste kolla in vad som är så speciellt med den. Men det ska tydligen finnas en massa mysiga saker med lantligt stuk.

Ha det!

RSS 2.0