Förkylning.

Ja men bara för att jag sa att det var skönt att vi inte blivit förkylda än... 
Så blir ju lillan självklart jätteförkyld :-(
 
Men hon är glad ändå! 
 
 

:-(

Då var det snart dags då...




Lördag morgon.

Godmorgon alla glada!
Här vaknade Stella kl 6.59, det var helt okej för att vara hon ;-) men nog hade jag helst legat kvar i den varma sängen.

Nu leker vi och läser, snart blir det frukost.



Ett av mina fynd igår: jag var ute efter en varm pyjamas med fötter till Stella. Tackar Elisabeth som hittade den här söta med små björnar på fötterna :-) Fast om ni frågar Stella så är det inga björnar utan det är "mjaooo"

Fredag kväll!

Underbara fredag :-D

Usch så trötta och frusna vi är, brrr. Gosar i soffan nedbäddad under täcke. Vi tittar på någon superkonstig film som barnen valt, hoppas att vi kan muta dem med något så vi kan få se en stund på Idol istället ;-)

I förmiddags fick vi så gott att äta och trevligt sällskap tvärsöver gatan. Vilken tur vi har! Jag hade extra tur som fick följa med Elisabeth på shoppingrunda på Ikano efteråt :-) Fick tag på såna fina och bra fynd! Kan visa imorgon...

Imorgon har Tuva bestämt med en tjejkompis och en killkompis att de ska gå på bio. Det blir första gången utan vuxna för dem! Spännande. På kvällen kommer Zelda med föräldrar, jättelängesen vi sågs mer än i dörren till skolan!

Sov sött! <3





Zzz.

Äntligen hemma! Har inte ens sett mina barn idag! :-(

Har haft en toppendag på jobbet (10 härliga timmar! ) men är trött som en trasa nu! Hade ju helt glömt bort att jag och Jessica bestämt att ta en fika efter jag slutat :-/ Så där kom hon piffig och fin, redo för stan när jag var redo att åka hem. Oops! Minnet är bra men kort! Men det var himla trevligt. En toast på Steves blev det innan bussen gick hemåt.

Nu väntar ett varmt bad...


Har äntligen fått min fina namnskylt! ;-) Giftiga färger på tunikan va?


Jessica!





Torsdag!

Lunchrast på jobbet och uttråkad till max. Vill bara jobba igen så tiden går snabbt! 7-17 är några timmar men snart har jag gjort hälften ;-) Det är roligt, missförstå mig inte men det är tröttande. Avskyr att gå upp kl 5, det är nog det värsta jag vet ;-)

Ska hem och mysa lite extra med Tuva ikväll, hon är hemma från skolan idag eftersom hon ramlade ner från ett träd igår och slog i ryggen och huvudet :-( Det gick bra. Det värsta var nästan att hennes "kompis" som var med bara drog. Morr.



I morse var det dags för mössa och vantar! Burr.

Onsdag!

Hej och hå vad det går..!
Trött som en gnu i morse och det var såå svårt att komma ur sängen!
Efter att Tuva och Alfons kommit iväg till skolan åkte Henke, Stella och jag till Tornby. Alfons fick galonkläder och Tuva två höstmössor, check.
Henke håller på att fixa i ordning i vår kära tvättstuga -igen- och köpte nån förvaring.
Hem igen och hämtade Alfons och Lucas, sen kom Tuva och Rebecka. Kaffe i lekparken och nu är jag ju supertrött! Hur ska jag orka jobba ikväll?! ;-) Men bara man kommer dit brukar det bli bra.

På återseende..!

Leka!

Kian körde runt runt runt med bilarna men Stella tröttnade efter en stund. Haha!







Tänk om!

Skulle platta håret: plattången har lagt av! :-( Bara att slänga i soporna.
Skulle ha en ledig dag: kris på jobbet och jag ska jobba några timmar ikväll. Bara att peppa!

Tisdag

Ledig idag :-) Efter barnen slutat skolan ska jag hämta ett litet lockigt charmtroll på dagis och vakta en stund i eftermiddag. Mys! Alfons ska leka med sin klasskompis Elias. Annars inga planer! Skönt. Riktigt skönt!

Alfons var på kalas igår. Tuva på simträning. När de kom hem målade vi i Tuvas nya top model-bok hon fick på sitt kalas och så kollade vi på tv i sängen. Himla mysigt! Orka tjata om läggdags alla kvällar, ibland kan man ju få vara lite mer spontan.



Ellie klänger på Stella som bara tycker det är mysigt :-)


Lördagsgodis.


Bus..




Ute är bäst, ingen protest.







Kalas!

Tuvas efterlängtade 9-årskalas gick äntligen av stapeln idag. Tillsammans med Ester firades hon i simhallen av alla tjejerna i klassen!
Det var superkul :-)










Fniss.

Alfons var hemma hos en kompis idag. Han kom hem och var jätteglad, och sa med skräckblandad förtjusning:
"Mamma, vet du att Joel har två bävrar hemma hos sig! Som går lösa i huset, dom har ingen bur!"
Eeh okej?!

Det var marsvin. Tihi.

Mmm...

Hemma! Ska se kvällens avsnitt av "hela Sverige bakar" i sängen, härligt.




:-(

Det känns verkligen ledsamt att inte träffa de stora barnen på två hela dagar. Det blir ju så dumt när jag åker till jobbet när de slutar skolan... De sover gott när jag kommer hem.

Ikväll fick jag ett sms från Tuva.




Redan torsdag?

Dagarna de går och går..!
I tisdags jobbade jag dag. Kom hem lagom till sångstunden i kyrkan och knallade dit med våra braiga grannar. Och sjuttioelva personer till visade det sig! Jösses vad folk och framförallt massa barn! Men det är jättekul och Stella tycker om det.
Igår jobbade jag kväll. Det gick himla bra. Vår gamla sjuksköterska lovordade mig inför den nya, det var nästan lite pinsamt men glad blev jag ju förstås! :-)
Idag tänkte jag hinna med babysången, ev en liten promenad och så fylla i papper om insulindeligering innan det är dags för jobb ikväll igen. Ikväll är det Jessica och jag :-D Trist när barnen går i skolan och man jobbar kväll, man hinner ju inte alls träffa dem då!!

Have a nice day!!

Zzznark.

Klockan är 05.13 och jag ska försöka få i mig något som liknar frukost. Det är inte mänskligt att gå upp såhär tidigt..! 04.50 ringer klockan när jag ska jobba. Tack och lov har jag en del kvällar också...

Ha en bra dag allihop..! :-)

Frustration!!

Men också en skön känsla att kunna säga vad var det vi sa?? En bitterljuv känsla av att ha rätt...

Körsång.

Man blir ju mäkta stolt när man får lyssna på sin dotter när hon sjunger i kyrkan. Mitt hjärta! <3 Så duktig och modig. Fantastiska tjejer allihop. Kristallerna!

Och jag blir så glad att hon tycker om att sjunga, det är glädje och terapi på något vis. Jag hade körövning idag, och vilken skön känsla det är när vi sätter allt och det låter skitbra. Nu har vi hackat sönder Eva Dahlgrens "ängeln i rummet" och Kents "utan dina andetag" i småbitar och gått igenom minsta lilla not ;-) Sakta men säkert mot perfektion. Haha!






Dags för jobb.

Jobba jobba. Det blir ikväll och tre dagar nästa vecka. Det blir bra. Veckan efter det tre dagar. Toppen.
Saker som är planerat kommer vi givetvis inte avboka och Stella kommer inte börja dagis nu: undrar någon så vet ni... Ibland blir man j*****t trött på idiotiska kommentarer. Så trött så man bara vill skrika högt! Jag längtar redan till söndag kväll och zumba, då ska jag skaka av mig alla aggressioner.

Tack tack tack våra underbara bästa...ni vet vilka ni är.
Jag blir tårögd när jag tänker på er.



Mina fina.

En ynka dag på jobbet, och man uppskattar helt plötsligt tiden hemma mycket mer. Jag kommer nog aldrig kunna (vilja) jobba heltid.

Älskade ungar... Det var en jättefin kväll. Henke var på möte med facket och vi hade det supermysigt! Vissa stunder vill man ju bara spara, stoppa i fickan och ta upp ibland :-)


Bilder

Glömde bilderna. Ikealunch och gottis i soffan. Igår var det tre barn vakna som ville se Fångarna på fortet och ha en egen skål med snacks ;-) Underbart!






Lördag!

Alltså det känns inte som lördag. Så jäkla skönt det har varit med två studiedagar, och att även Henke hade turen att vara ledig (hemstudier...) just torsdag o fredag! I torsdags var vi i simhallen. Så mysigt hela familjen... Och igår var vi som jag skrev på Ikea, och passade på att käka köttbullelunch. Kvalitetstid HELA familjen, det känns som om vi sällan är allihop tillsammans?
Ser fram emot lite par-tid någon gång... Förhoppningsvis innan barnen flyttar hemifrån. (närå inget bitter!) Nuförtiden har vi ungefär ingen tid bara vi. Jag orkar inte vara uppe på kvällarna, somnar alltid när jag nattar nåt av barnen. Det är såna tidiga mornar! :-S Så vi hinner aldrig prata. Synd att man inte får säga att det är tråkigt! Att sånt är livet och man får inte gnälla. Men jag gnäller faktiskt sällan! Hur kan man klara sig utan att någonsin få tid tillsammans? Skulle inte alla äktenskap sluta med skilsmässa då!

Wiii..!

Ska till jobbet på tisdag och prata med samordnaren. Ser ut som om det blir lite jobb för mig framöver trots allt :-)

Nu mot stan och hämta doppresent, sen vidare mot Ikea för att uträtta ett par små ärenden åt samma lilla tjej :-)

Ha en underbar dag, det ska jag ha! ♥

Nöjd



En nöjd tjej kollar på tv i sitt nystädade rum. Vi hade bestämt att hon skulle ta bättre hand om rummet, men hon är ju ganska så smart...har alltid varit ;-)
Låter det gro igen tills mamma eller pappa får ett psykbryt.

Idag orkade inte jag med att se skruttet ;-) men det gjorde inte så himla mycket att det var jag som gjorde det och inte Tuva. Hon hade velat spara ALLT och lika bra att göra det själv då :-)
Rent och fräscht. Inte så mycket grejer. Doft av citronsåpa.
Älskar känslan av rensat och nystädat!

Rensa skallen.

Power walk med världens bästa granne, spy galla och sen lämna det bakom sig... Det bästa jag kunde göra.
Sen ett långt varmt bad... Känner mig lite lättare nu! :-)

Skogstokig.

Jag blir galen!!! Vad är det för fel på folk!! Och vad är det för fel på barn som inte kan vara snälla?! Nio år och beter sig som skit!
Jag tar inte mer skit, eller snarare låter inte vår dotter ta mer skit. Jag struntar i om vi är vänner, de håller sin dotter om ryggen och det är helt galet att de är så blinda. Åh vad jag ångrar att de ska ha kalas ihop. Varför sa vi okej till det bara för "husfridens skull"?
Så fel fel fel. Jag påstår inte att vårt barn är oskyldigt i alla lägen, men hon är aldrig medvetet elak. (förutom mot sin bror ibland men det är en annan historia... ;-) )
Åh vad jag blir ledsen. SÅ ledsen och besviken...

Tisdag!



Väntar på att pastan ska bli klar och tittar i cellbes-katalogen så länge!
Har haft Desirée här på förmiddagskaffe och pratstund. Mysigt!
Alfons ska följa med Lucas hem efter skolan så jag har ingen att hämta, Tuva går hem själv och kommer snart!
Stella har lite temp men är sitt soliga jag ändå. Skönt det.

Det var en liten rapport från oss! ;-)

Zzznark.

Henke frågade om jag skulle med och scanna några skolböcker. Nä fy! Jag var helt slutkörd. Känner mig sönderstressad. 
Han satte på en film (romantisk komedi) på netflix <3 och tog med sig alla barn. Det var kl 18 och de har alltså varit borta i över två timmar. Hallå! Lyxigt med ensamtid hemma.
Tyvärr somnade jag ifrån filmen. Och vaknade med ett ryck, lite stressad igen. Nu har jag packat barnens väskor med frukt och böcker, lagt fram kläder som bör passa väderleken imorgon. Ordningen återställd! Inte ska frugan ligga och vila inte ;-) 
Nu får de ta och komma hem, klockan ringer tidigt imorgon. 

Läxor.

Dags för läxläsning och sakerna flyger i luften och svordomarna flyger ännu värre. Vad gör man? Vilket upplägg vi än väljer så verkar det inte funka?!
 

Bilder

Glömde några bilder från veckan. 
 
 Stella blir bjuden på favoritmat hos grannarna! 
 
 
Serverar syrran! 
 
Finlunch.
 
 
 
 

söndag!

Den här veckan har ju gått löjligt fort.
Nu är det söndag eftermiddag och lite måndagsångest har jag faktiskt ;-) Henke har ju så långa tråkiga dagar i skolan, när han är borta i tolv timmar. Kanske han tycker det är roliga dagar men här hemma blir det ganska tjatigt. Det är läxor och måltider och kompisar och medling och hundra viljor. !!!
 
Fick lätt panik igår när Tuva kom hem från kalaset hos två kompisar och hennes kompis som hon ska ha kalas ihop med helt plötsligt inte ville det längre? Vafaan kände jag bara. Här har vi väntat i tre månader. 
Jag ringde i morse och bokade kalas i simhallen. 
 
Det värsta var att jag och hennes mamma som ju faktiskt är min kompis, höll på att bli osams av hela grejen..! Tur att vi kunde tala ut om saken... nu blir det kalas för dem båda i simhallen ;-) Nästa år blir det endast släktkalas! ;-)
 
Något bra fick jag iallafall ut av det. Var så himla upprörd att jag gick ut på en pw, och sprang för första gången en rejäl bit. I've got the power! :-) Annars har det varit en sådär träningsvecka... Har ätit desto mer gottigt! ;-) Fast vi var ju iallafall på yoga i torsdags,  Elisabeth o jag! (efteråt åt vi löjligt gott på max men det behöver vi ju INTE prata om!)
 
Igår kväll hade vi Anderssons på besök, då åt vi också löjligt gott grillat och potatisgratäng och VIN. Mmm. Sen höll vi på att bli av med män och ett par barn i svampskogen men det håller vi också tyst om. Många hemlisar nu, haha! 
 

RSS 2.0