Ledig!

Åhh, välbehövlig ledighet känner jag efter jobbhelgen. Den var tung!

Idag har vi varit ute hela förmiddagen. Grävt i sandlådan mest! Rensade garderoben i helgen så grannmamman har fått lite kläder. Skönt att bli av med det, men slippa slänga.
Nu ska Tuva & jag baka något till eftermiddagsfikan med grannarna på vår altan. Muffins kanske det blir..
Ikväll är det föräldramöte men det får pappan här i huset gå på. Jag är ju ledig. Hihi.
Alfons väntar ivrigt på sin nya, riktiga, stora säng! Eventuellt kommer den redan imorgon! Så det kanske blir en sväng till Ikea och shoppa täcke & påslakan i helgen, vem vet? Egentligen är det ju ingen panik att han börjar sova i den nya sängen, men så gott om plats har vi faktiskt inte att den kan stå här nånstans.. Så det blir säkert premiär i helgen. Mysigt!

Bakdags..återkommer..

------------------------------------------------------

Blidde inget bak! För mjölet räckte inte.. Vi bakar FÖR, FÖR mycket, som Tuva säger. Men det blev pensionärsbär med grädde, mums.  Dock inte på altanen för det var faktiskt lite kyligt. Vi cyklade på gatan lite efteråt.
Nu har äntligen de långhåriga barnen blivit klippta! Av Sallys snälla mormor som är frisör, och inte ett öre ville hon ha för det heller. Det blev kanon! Tuva var jätteduktig som vanligt och satt alldeles stilla, jättekoncentrerad. Alfons & Sally satt mindre still..

Imorrn kommer Therese, Filip & Elias hit. Då blir det fullt ös, medvetslös! Det gillar vi!
Pilla- vi kommer jättejättegärna till er snart! Nästa helg ska vi till Gabriel på kalas och är i Lkpg hela helgen. (2-3-4/5) Då borde vi ju kunna hitta en tid som passar, är ni lediga nåt då tror du? Vi saknar er!

Sol sol sol..

Och det är underbart!! Även om den inte värmer så mycket än. Jag har verkligen saknat ljuset, det känner jag nu. För visst är det så att vi alla mer eller mindre går lite i ide under vintern? Nu ska alla plötsligt fixa i sina trädgårdar (Fast det kanske inte hör hit..det kallas trädgårds-ångest. Trädgårds-stress. Eller trädgårds-skryt..), hitta på en massa saker, och gå långa promenader i vårvädret. Alla gör det, inklusive mig själv.
Vår trädgård fick sig en omgång igår. Mossan ska väck! Och det med hjälp av en superbra mossrivare som vi fått låna av en snäll granne. Han tyckte väl att vår gräsmatta ser för bedrövlig ut! Haha! Henke är iallafall nästan färdig, så får vi se om det växer upp en massa fräscht gräs där nu då..

För tillfället känner jag mig ganska så ensam. Henke jobbar, Alfons sover, Tuva & mormor är i affären. Skulle visst handla någon tidning eller vad de nu hade kommit överens om.. ;-) 
Helgen har som vanligt gått så fort. Jag har jobbat i tre omgångar..ska jobba ikväll med + imorgon, sen ser jag fram emot två lediga dagar! Kanske får vi Linköpingsbesök på onsdag?? 



image22 
Första fikan på altanen för i år. Med massa fikabröd från stadens byns konditori..

Jaha..

Då var det dags för nästa barn att ha feber..
Och hon som var så glad igår att de skulle till dagis idag! Och inte en enda föraning heller, hon var pigg & glad igår, lekte med Alfons & Sally hela eftermiddagen och var pigg igårkväll. Men ca kl 00 kom hon in till oss (jag hade PRECIS somnat) och..Jahapp, feber. Kände det direkt och visst, hon hade 39. Henke kunde absolut inte vara hemma idag sa han och jag förstår det. Men det var inte roligt att ringa i morse och säga att jag måste vara hemma med nästa febriga barn..
Natten har inte varit rolig heller. Vi somnade nog vid kl 2. Sov gott i två timmar och kl 4 vaknade Tuva igen och var jättevarm och törstig. Bara att knalla upp och fixa vatten. Och igen, och igen. Sen blir hon så himla kärleksfull när hon är sjuk också :-D  Låg och klappade mig: Mamma jag tycker om dig..och Alfons..och pappa. Jättegosigt, fast hellre på dagen!

Just nu väntar vi på mormor som kommer ikväll. Tuva sitter och klipper & klistrar lite överraskningar till mormor.
Imorrn blir det jobba iallafall! Då finns det väl inget som kan hindra mig att komma dit.
Dags att börja förbereda kvällsmaten, funderar på om det ska bli tacos, eller varm smörgåstårta..? Lutar nog åt Tacos ikväll.
Ha en trevlig helg alla, oavsett om ni ska jobba eller är lediga!




Tydligen ganska boknördig!


Håkan..

Som så många gånger innan är Håkan Hellströms musik ledmotivet i mitt liv..
Hans nya skiva är underbar! Finns inte en låt som jag inte gillar!
Henke är som vanligt dum och säger att jag minsann bara tycker han är snygg.. Håkan alltså. Men skulle jag köpa alla hans skivor då??
Tuva står på min sida iallafall och sätter på skivan mer än gärna. Förut var grannarna här och hon satte på den på hög volym. Då fick jag veta vad de tycker om Håkan..inte bra alls tydligen. Det är helt okej att man inte har samma musiksmak! Herregud! Alla kan ju inte gilla samma. Men det som stör mig är att ALLA som inte gillar hans musik, de har som orsak till det: att han sjunger falskt. Men vilken artist sjunger inte falskt? Och förresten så har han en väldigt speciell, svajig röst som man kan tycka låter falsk men som inte är det. Sant! Och förresten så gör det inget om han sjunger falskt, hans röst och låtar är bra ändå..


image21
 
Mannen som sjungit sig in i mitt liv..haha!

Så matt och trött..

Kom rätt nyss hem från jobbet. AHHHH vilken skitkväll det har varit!! Jag är helt slut. Ni vet sådär trött och matt i huvudet som man blir när man grinat och skrikit. För det har jag gjort ikväll på jobbet! Kan lika väl skriva av mig här så slipper jag älta det om och om igen med mina stackars närmaste..

Bråket började igår på dagen när jag inte fick tag på Henke på jobbet. Alfons hade feber och inte tänkte jag skicka honom till dagis med 38 graders feber. Så snäll som jag var ringde jag i god tid till jobbet och sa att jag måste vara hemma, får inte tag på Henke. Började alltså kl 17.30.
Och SÅ irriterad hon som svarade var! Citat : "Men lilla gumman.. Åhh, ringer du och säger det nu?" (ja när skulle jag annars ringa?) "*djup suck* Jaha då får vi sitta här och ringa hela eftermiddagen då.. Jaha hejdå då."
What´s with the attitude???
Låter kanske som en bagatell men jag blev så jäkla irriterad! Jag ställer alltid upp på jobbet, jobbar massa helger och har inte tackat nej till jobb en enda gång förutom när jag redan är uppbokad! Har VABat en gång innan, på tre och en halv månad. Tänker INTE ha dåligt samvete för mina barn!
Så lite lagom sur ringde jag till min arbetsledare som även bor på samma gata som vi,  jag har rätt bra kontakt med henne. Och hon blev också skitsur och idag hade hon pratat med den skyldige. 
Så ikväll var vi tvungna att konfronteras! Jag kände mig inte alls stabil nog att redan göra det men men. Det slutade med att vi diskuterade högljutt och sen började tjuta båda två..  Åh jag känner mig helt labil. Jag sa till henne att jag skiter faktiskt i vad du menade eller inte menade för jag kände ju på ett annat sätt! Trodde faktiskt inte att jag skulle fixa kvällen men det ordnade sig till slut, jag lugnade mig och vi kunde sluta fred.
Det här är bara inte likt mig! Vet inte vad min ilska kommer ifrån. För några veckor sedan fick en stackare från Försäkringskassan en omgång via telefon, skulle aldrig gjort så förr heller. Men det lönade sig också, föräldrapenningen kom efter nån dag bara! 
Skönt att inte hålla saker inom sig och grubbla på dem, utan ta tag i det istället.

Lillputte har fortfarande feber. Var inne och kände på honom nyss och han är jättevarm. Får nog väcka honom för lite Panodil om en stund.
Hockeyn går ju väldigt bra. Inte! Senast jag hörde något stod det väl 5-2 till HV. Buuuu..

Stort grattis till min kusin Annelie som fått en liten tös med jättelångt hår idag!

1 ÅR!

image19

Our house..in the middle of the street, our house..
Underbara huset, idag firar vi 1 år tillsammans! :-D







Soligt ute..

..men molnigt inne skulle man kunna säga.
Barnens humör har trots mina försök till roliga aktiviteter inte varit på topp. När vi var ute en stund var det dock väldigt glatt & trevligt. Kan bero på äckel-förkylning som humöret sviktar på dem! För fy vad de snorar och hostar idag. 

Jag är inte helt nöjd med denna bloggen heller.. Vissa saker är bättre men vissa sämre. Jag skulle vilja ha ett par bilder i bredd men det går inte blogg.se med på. Jag vill ju gärna att man ska kunna se vad bilderna föreställer så ingen idé att förminska dem mer. Mupp!

image11 
Tuva fotograferar i ett glatt men trött ögonblick sin mor och bror..

image14
Det spårar ur..och till slut trängs alla för att få vara med på bild.. 

image13
Var har hon fått det där söta ansiktet från??

image17
Oh yeah, of course!

image18
Ikväll tänder vi ljus för Engla

Helgen som gick

Ja den gick givetvis FORT som alla lediga helger..
Men det var väldigt mysig!
Jag och kidsen åkte tåg i fredags och det gick över förväntan bra. Båda var förväntansfulla när vi klev på och efter lite fika och en massa hus, kossor mm att titta på så var vi framme i Linköping. Alltid mysigt att komma dit men nu har hemma-känslan helt försvunnit för mig. Aneby och vårt hus är HEMMA!

Här kommer helgen i bilder:


image3 
Tuva gosar med sin nya favoritbebis, Malva.

image4
Alfons var i sjunde himlen! Gabriel har MASSA bilar!

image5            
Det var svårt att få en bild på de båda busarna..                      
         
image6
Nybörjare på Wiiiiii  


image7              
Mina älskade pojkar

image8
Tårtbak med farfar

image9                                                   
Ja en elmotorcykel ska ju barnbarnen ha..


Nytt liv, ny blogg..

Nej inget drastiskt har hänt i mitt liv. Men på våren får man ju en känsla av nystart och varför inte en ny blogg? Jag är inte riktigt nöjd med den andra.
Och lite förändringar har ju skett- mer jobb, bättre mat och mer motion. Sen kan jag ju försöka jobba på mer tålamod, bättre humör, mer egentid och bättre sopsortering.. Haha! Vår soptunna är en skam för den miljömedvetne.. Trots att vi har alla förutsättningar för att sortera. Pinsamt..

Annars inget speciellt att skriva om. Dagarna bara rullar iväg, snart har hela april gått också! Tuva ser fram emot sin födelsedag som närmar sig! Hon vet dock inte riktigt vad hon önskar sig. (Men vi har lite planer..) Och så väntar vi ju på vår grann-bebis förstås som förhoppningsvis behagar komma ut i början på maj. Frågan är då om man kommer få bebis-sug då eller känna sig fullkomligt nöjd med sina 2 hulliganer? (Själv gissar jag på det senaste!)

Förra helgen var vi på besök hos pappa med familj och besökte den berömda Trandansen. En stor upplevelse för dem som inte varit där tidigare! Själv har jag ju sett dem ungefär 500 gånger..men det fascinerar fortfarande. 
Till helgen bär det iväg igen, då till Linköping om planerna står sig.
 
Välkommen till min nya blogg, hoppas ni kommer tillbaka! :-D

 

RSS 2.0