Vill bara visa..

Alla fina kort som Tuva fick på födelsedagen! Tack!
Hon fick även en teckning från Evelina men den hänger på kylskåpet :-)

Puss & Kram


image50


En varm onsdagskväll..

..och barnen sitter i soffan och ser Bolibompa. Eller, ett barn ser Bolibompa för bästisen kom nyss och hämtade Tuva. Jag saknar henne! Hon är ju så gärna iväg och leker, men jag tycker det är jobbigt för jag längtar efter henne. Ego va?

Det har varit en VARM dag! Värsta sommarvärmen. Tuva har firat sin födelsedag på dagis, hon fick baka en nalletårta som hon fick med sig hem det som blev över, sen fick hon 4 ballonger och såpbubblor! Alfons är lite febrig så han har varit hemma. Det är antagligen vaccinationen förra veckan som han reagerar på.
Henke jobbar sent ikväll, kommer väl hem ca 20.30. Trist! Hans projekt går framåt..snickrade hela kvällen igår och ganska snart är det färdigt!

image41 
Våran sötnos tittar nyfiket på när pappa snickrar..han hjälper gärna till om han får förresten.

 image42
Stolt Tuva med halva nallekakan!


Förresten, födelsedagen blev kanonmysig! Vi grattade tjejen med sång och paket i sängen, sen åkte vi till en mysig stor lekpark vid vattnet i Nässjö och efter det fikade vi på Elsies café. Mysigt!
På kvällen grillade vi grillspett med grannarna som ville fira stora tösen!

                       


Imorgon kommer Susanne, Gabriel & Malva hit, så himla kul! Sen så har vi ääntligen :-D bokat en helg som vi ska åka till Sommarland med familjen Andersson, det blir vecka 28 och det ska bli skitroligt!

Snart fyller hon 4 år!

Imorgon smäller det! Vår lilla plutta fyller 4 år! Det är SÅ stort. Jag får lite ångest över var tiden tagit vägen, samtidigt som jag är så stolt och glad över min stora, roliga, förståndiga, härliga tjej. PUSS!
På söndag blir det lite kalas för tjejkompisarna på dagis, hennes eget önskemål. Nyss ringde en mamma och anmälde sin tjej, det känns ju också skapligt stort. Hej hej, Wilma tackar för inbjudan och ser fram emot att få komma på kalas hos Tuva! Min stumpa ska ha riktigt barnkalas, utan föräldrar. Ja vi kommer ju vara hemma förstås men de andra kommer utan päron. Haha, FF blir det inte än på ett tag tack och lov.


Bilder från lördagen:
                   

           

Imorgon blir det utflykt: på fyraåringens önskemål! Men var vet vi inte riktigt än, det får bli en överraskning! 

Lediga helgen snart slut..

Åh vilken härlig helg det varit! Men jag är helt slut. Kalaset igår tog väl musten ur mig! :-P Det var iallafall väldigt lyckat och kalasbarnet var nöjd.
Hon fick så fina presenter.
*Fina sommarkläder av mormor, och av Micke, Linda & Matilda
*Barbie med små hundar
*Pettson & Findusspel
*Ponny som är sjuk
*Prinsess & Prins-barbie
*Lite pengar att köpa nåt skoj för.
Och lillebror fick en bok med massa fordon och en liten traktor. Han var också helnöjd!
Tårtan var god, det grillade köttet blev till slut färdigt och jag tror alla var nöjda med dagen.

Idag har vi gjort lite av varje. Det har varit kanonväder! Tuva har lekt med Linnéa, vi har fikat hos grannarna, ätit pizza med de nyss nämnda och Henke har startat ett nytt projekt. Återkommer med detaljer och bilder på det! När vi vet om det blir något med det..hihi.

Imorgon är det jobba som gäller och sen träff med gamla ordföranden i bostadsföreningen. Den nya är ju..*harkel* jag. Ska få lite pärmar och grejer, plus lite information om hur jag ska göra för att vara en bra ordförande!

Nu väntar soffan, hörs!

21 maj

Idag fyller Alfons 1 och ett halvt år! Herregud. Jag menar, HERREGUD! Det är inte klokt. Och Tuva fyller 4 år om knappt en vecka. Inte ett dugg klokt det heller. Men dom blir roligare ju längre tiden går! Tuva med hennes kloka funderingar och kommentarer, Alfons som bara sprutar ur sig nya ord och nya saker han lär sig. Nyss låg han på skötbordet och gjorde Imse vimse-rörelser när jag sjöng för honom, inte illa för en liten kille va?

image29 
Den här killen är SÅ full av bus dygnet runt så det blev ingen bild på Imse vimsandet, bara en bus-bild..

Tuvas önskelista inför födelsedagen:
*en ponny som är sjuk
*en barbie som har hundar (små)
*en lampa
*ett Findusspel
*en docka som kan bada, med tillhörande baddräkt och simring
*prinsesskläder & saker

Och det roliga är att mycket av detta kommer gå i uppfyllelse! Tänk den som fick sina önskningar uppfyllda.. *drömmer*

Lisas önskelista: (allmän)
*ett nytt badrum med badkar
*systemdigitalkamera
*ett fast jobb, helst där jag jobbar nu
*en liten altan på framsidan
*eller kanske en liten uteplats på framsidan
*en viktminskning på ca 5 kilo

That´s it!


image30
Syster & bror har vansinnigt roligt med ett rosa paraply!



Välkommen Hugo!

Nu har äntligen grannbebisen kommit! 14 dagar över tiden kom lille Hugo. Liten är väl en sanning med modifikation, 54 cm och 4,8 kg..rejäl kille! Ska bli mysigt med en liten till på gatan. Hela grannskapet var samlade runt honom när de kom hem för en liten stund sen..härligt med grannar som bryr sig om och hjälper varann faktiskt. Vi bor på Drömgatan..

Annars njuter vi av försommaren. Tuva leker med sin bästis Linnéa varje dag, vi ser henne knappt. Antingen är de hos Linnéa eller så är de inne på Tuvas rum. Ska det vara så här resten av livet nu? Att man ska sakna henne hela tiden? Helt plötsligt så är man inte så jätteviktig för sin dotter..herregud..
Alfons den lille herren är också så stor. Han älskar sin nya säng och sover gott i den hela natten. När han väl somnat alltså. Man måste ju liksom gå upp och kolla vad den övriga familjen har för sig..ibland blir nyfikenheten för stor! Han är så söt när han kommer tassande med sin snuttefilt. Och han pratar som bara den, det kommer nya ord varje vecka. 

I helgen är mormor här! 



image28
Alfons & Tuva beundrar lille Hugo!

RSS 2.0