Påskafton!

Påskafton 2011 och vi gjorde en utflykt till Bergs slussar.
Underbart väder och alla var på strålande humör, kan det bli bättre än så??

Tuva tittade drömmande på de nya äventyrsgolfbanorna, hon var sugen. Det blåste lite för kallt vid vattnet idag tyckte vi, men har lovat att i sommar ska vi åka och spela!

Alfons satt på bryggan och åt glass (det fanns laktosfri!!), solade nosen, dinglade med benen, schasade iväg fåglar, låg på magen och plaskade med pinnar, och kastade stenar i vattnet.  


♥♥♥♥Långfredag!

Nu är den lååånga fredagen snart slut. En liten liten stund i soffan innan jag kryper i säng! Barnen somnade som två små svettiga troll efter en innehållsrik dag :-) Besök från Dalarna, en sväng till Sjögestad + Citygross, studsmattehoppning hos grannen, grillning i solen på framsidan, sen lite olika tv-program eftersom smaken är som baken! Talang vs Indiana Jones ;-)

Lovade mig själv förut idag att jag inte skulle googla mer på symtomen som Alfons har. Men jag gjorde det ändå... Och läste att laktosintolerans är extremt ovanligt hos barn under skolåldern. Och vad betyder då detta? Gluten? Något helt annat? Jag går omkring med en klump i magen/bröstet/halsen hela tiden, känner på mig att något är galet... Han är inte sig själv riktigt... Och sen den här epilepsihistorien, vad var det egentligen...? Det fick vi ju aldrig något rakt svar på. Och har det något samband med det här...? Jaja. Jag nojjar väl och överdriver som vanligt...men ens känsla är ju som den är och man kan inte bli av med den...

Vi hade supertrevligt hos grannarna igår förresten. Så lätta att umgås med! Och barnen funkar så bra ihop. Underbart god mat fick vi också. Till Valborg får vi försöka snickra ihop en flott meny, haha för då är det vår tur att bjuda igen!

Nähä nu blir det sängen, för nu är det faktiskt lördag och påskafton!! MYS!


  
Glad Påsk!
Nu tar vi påskledigt!
Tuva och tre kompisar har gått påskkärringar här i området och delat ut påskhälsningar, och fått mängder med godsaker. Godis, kex, glass... Så nu är de mätta och góa :-)

Vi startar nu påskhelgen med att kila iväg några hus ner på gatan för att grilla med kompisar. Ska bli gott och trevligt!! Ha det gott nu allesammans :-D


Onsdag.

Har inte haft tid att blogga sedan jag började praktiken! Jag misstänkte att det skulle bli så :-) Men det är helt otroligt roligt och lärorikt. Och det är verkligen ett glatt gäng som jobbar där, och många härliga barn och deras trevliga föräldrar. Visst är det känslomässigt jobbigt, det kan jag ju inte neka till. En del barn har ju fruktansvärda diagnoser, som man blir så förbannad på och undrar maktlöst varför de måste finnas?!? Men alla barn är så otroligt tappra, ojojoj. De gillar läget och anpassar sig trots trötthet, illamående, ständiga stick och mediciner, att de inte får vara hemma osv... Góa barn!  

Samtidigt som jag tänker på barnen på sjukhuset, så finns en oro för min egen lilleplutt som inte är helt bra. Vi var på BVC igår förmiddags med Alfons för att de skulle få lyssna på hans tal, som dagis påpekat inte var helt hundra. Alltså det vet vi ju, att han säger J istället för L och ibland utelämnar L helt. Och att även R blir J. Men R-ljudet är inget de gör något åt enligt BVC-sköterskan, däremot kanske han bör gå till logopeden för att fixa till L-ljudet. Men det är inte alls säkert att logopederna prioriterar honom sa hon, de har tydligen sanslöst mycket att göra! Och han lider ju inte av det själv, ingen som retar honom eller inte förstår. Det är ju mest att han blir så ivrig när han pratar och slarvar till det. BVC-tanten var inte orolig.

Något som däremot oroade henne var hans vikt. Jag sa att jag väldigt gärna ville ha en vikt på honom eftersom vi tycker att han har blivit smal, och att han ofta klagar på ont i magen. Det händer dagligen. Så han hoppade upp på vågen (med kläder) och den visade 15,6. I november vägde han 15,5 UTAN kläder. Så en liten viktnedgång på ett halvår. Och DET bekymrade som sagt sköterskan. (som för övrigt var helt underbar!) Hans kurva har alltid gått stadigt uppåt men nu var det en rejäl dipp på vikten, längden följde kurvan bra. Han hade växt 4 cm och är nu 104 cm lång. Så då blev det många frågor om hur han mår för övrigt, hur han äter, bajsar osv... Det första vi ska prova är att utesluta laktos i maten, märker vi inget på det så blir det gluten de testar för. Men jag är så lättad att hon bara inte sa att "det kan vara så" utan tog det på allvar! För pratar med man med folk i allmänhet så får man ju bara höra att "han är ju pigg & glad, han säger nog bara att han har ont för han inte gillar maten, han har väl bara dragit iväg på längden". Men det är inte normalt att inte följa sin tillväxtkurva. Börjar fatta varför BVC alltid tjatar om dessa kurvor! ;-) Han kan klaga på ont i magen lite när som helst, vi kan inte sätta det i samband med att han ätit något speciellt. Men kanske kan han vara orolig för att ont i magen när han äter, och då säger han det redan innan också. Ja jag vet inte. Men jag är ju tacksam om han är laktos eller glutenintolerant, för då är det inget ännu värre!! Fantasin kan skena iväg ibland...I augusti, en ganska rund kille!


Idag, inte fullt så rund men lika gosig ♥


Hej helgen!!

Vissa fredagar känns på något sätt bättre än andra. Det här känns som en riktigt skön fredag!! Jag har mina aningar om varför. Dels är det nog för att praktiken börjar på måndag, och man värdesätter helgen mer när man jobbar. Jag har ju pluggat hemma hittills hela terminen och det är ju jobb det med givetvis, men man bli inte så trött av det på samma sätt som att jobba! Så det är den första anledningen till att den här fredagen känns så bra. Den andra anledningen är att vi icke har något inbokat på hela lördagen! Kan ni fatta? ;-) Inte en fotbollsträning, fika på stan, mathandling eller något. Nice! Det enda inbokade i helgen är kalas för svärmor på söndag eftermiddag. Härliga fredag och härliga, lediga helg...

Nu ska jag gå och titta på när Tuva och Celine spelar Twister, ni vet där trassliga spelet :-) Jag ska inte ge mig på att vara med, finns risk för fraktur på lårbenshalsen om den här gamla tanten försöker! Ha en trevlig helg allihop!!


Namnsdag.

Grattis Alfons WILHELM på namnsdagen ♥


Tidsfördriv till förmiddagskaffet.

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"De fettlösliga vitaminerna A, D, E och K kan upplagras i vävnaderna"
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Gardinen.

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Det var Trinny & Susannah stylar om Sverige, igårkväll. Jag gillar :-)

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
11.02? Nej 10.48 var den.

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Grannen som spelar klarinett! :-/

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Igårkväll och tittade på Henke som bytte däck på bilen.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Min skolmail.

8. Vad har du på dig?
Svarta byxor och rosa hoodtröja.

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Jo det gjorde jag, men minns inte just nu.

10. När skrattade du senast?
Det var igår kväll när Henke berättade vad Alfons hade sagt till farfar i helgen när han skulle hjälpa Alfons att ta på skorna: "Jag ser din hjärna!" Haha :-D

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
En stor klocka, och en tavla där det står "Keep calm and have a cup of coffee".

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Hmm, ja på färjan i helgen var det en kille som höll på att smeka sin egen bringa hela kvällen, det var riktigt "weird"...!

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Ok :-)

14. Vilken var den senaste film du såg?
Jag minns faktiskt inte. Såg litegrann på Robotar i fredags.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Allt jag någonsin önskat mig! Skulle bli en shopaholic.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Tjaa vad skulle det kunna vara. Att jag lider av hypokondri i perioder?

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Att ingen skulle behöva leva under existensminimum.

18. Tycker du om att dansa?
Love it!

19. George Bush?
Jag tycker ingenting om honom.

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Alfons & Tuva kanske? ;-)

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Det skulle jag nog kunna överväga, men tror inte att jag skulle komma till skott och verkligen vilja göra det.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Passar på den frågan.

24. Vilka vill du ska svara på de här frågorna?
Alla som vill och har tid!


Kryssning.

Jaha då har jag varit på en nöjeskryssning med min kära man och våra gosiga kompisar Therese & Peter. Sist jag på en Viking Line-båt var 2002? när vi åkte med Henkes dåvarande jobb, Scan. Sen dess har det ju hänt en del.
Vi insåg nog alla fyra att vi var...tja vad ska jag säga, vi kände oss lite "fel"? Malplacerade?? Lite för nyktra, lite för mycket gifta, lite för mycket föräldrar om man jämför med övriga passagerare på MS Cinderella. Haha! Det hindrade oss ju inte från att ha roligt dock :-D


På terminalen i Stockholm träffade vi en granne från Taggsvampsvägen i Aneby som också skulle med båten, vad är oddsen för det? Och när vi satt och hängde på lördagkvällen kom en snubbe fram och frågade: Heter du Lisa? Jag: Eeeh, jaa. (Vem faan är du??) Snubben: Har du bott i Varnhem? Jag: Joo, ja det har jag (Men jösses, det ringer fortfarande ingen klocka...) Vad heter du då? Snubben: Daniel. Jag: Åh fasen, vi var ju grannar!! (Hela min barndom liksom.)
Jag bara väntade på att träffa på någon från Ljungby också, det hade knutit ihop säcken rätt fint faktiskt. Hittade ingen gammal bekant därifrån tyvärr.

Här kommer en kort bildvisning!Resesällskapet när vi precis klivit på båten :-)


Efter lite piffning i hytten


Förväntansfulla och hungriga, dags för buffé.


Peters desserttallrik, MUMS!


Stuffar runt på dansgolvet ;-P


Lite småsega på söndagsförmiddagen...

 
Grabbarna i Stockholms skärgård.


Den här diggar jag! Köpte den inte dock :-)


En sista koll i Taxfreen innan landstigning. Det blev endast gottis och hudvårdsprodukter för Henkes och min del kan jag tillägga, inte en enda burk eller flaska med alkohol. Varning på det eller?? Känns bara lite onödigt när vi har gammal sprit i skåpet från Zakynthos 2003, haha!! Undrar hur många fler som shoppade som vi ;-)  

Tack för en trevlig resa!


RSS 2.0