Danmark!

Vi tog en tur till Helsingör! Mysig liten stad. Och bara att åka färja dit var ju en otrolig upplevelse för våra barn som aldrig åkt båt förut :-) (Ja förutom optimistjolle och liten motorbåt då!)

Danska wienerbröd på litet fik, massa roliga klädaffärer och mataffärer, galet billig tax free shopping, tyvärr regnigt väder men annars en toppendag.


Midsommar i bilder.

En härlig midsommar hade vi! Lugn och skön, med massa mys.


På väg :-)

Jösses vad smidigt det går att åka idag! Säger jag än så länge iallafall ;-)
Visst, det är EN HEL DEL trafik, men det går jättebra och barnen är så nöjda och glada. Stella har sin lilla ryggsäck med prylar som hon sitter och plockar med, Tuva och Alfons ser på film, pysslar, tjattrar för fullt och är såå förväntansfulla :-)


Resa!

Då var det snart dags att åka till Dalarna! Efter lite bilstrul och sjukdom så är nog läget under kontroll :-)

Packningen är definitivt under kontroll, packade tokmycket igår..! Det enda som är kvar är i princip necessärerna.
Då väntar vi bara på att Henke ska jobba färdigt och under tiden passar vi andra på att gå på babysångsavslutning! :-)


Måndag.

Åh ibland asså... Vill jag verkligen dra något gammalt över mig. Bara fly och försvinna långt långt bort.

Tror han/hon/det däruppe att vi är så starka ihop att vi klarar av hur många motgångar som helst? Det är vi inte, det gör vi INTE. Klart som f*n att det sliter! När man bara inte KAN vara glad, och stubinen är obefintlig.
Nu öppnar jag kanske upp mig för mycket. Men att skriva är att hela, det är terapi.

Vi har spenderat hela förmiddagen med goa grannarna på kyrkans café, ett skönt ställe att hämta andan på. Tuva är nu på cykelutflykt med Celine, och Alfons spelar fotboll i vanlig ordning med några grabbar på fotbollsplanen. Jag ska göra mig en stor mugg kaffe, fast egentligen skulle jag kanske bättre behöva en grogg...


Helg.

Då var den här helgen slut..! Men helgen fortsätter ju för alla i familjen utom Henke- det är ju sommarlov nu ;-) inte för att det känns som något annat än vardag för mig, det är ständigt vardag!
Barnen har bokat in lite kompislek i veckan, och så ska vi försöka få till en träff med Anderssons. På torsdag drar vi iväg till Dalarna och firar midsommar. Ska bli galet mysigt.

Helgen har som sagt passerat fort. Igår lekte Tuva hos Rebecka från morgon till eftermiddag. Och hon cyklade direkt därifrån till Z och Henke som hjälper Carro och Teo att snickra innervägg så han var där från morgon till sen kväll. Alfons lämnade oss kl 15 (enligt egen önskan om just den tiden) :-) för att äntligen få sova över själv hos farmor och farfar.

I morse tog vi sovmorgon till 7.45 , tjoooho vad skönt. Man är inte så svår att glädja nuförtiden, det krävs inte mycket. Tuva muttrade och var sur hela förmiddagen för att hon ville leka med Ester, som inte var hemma, så det var ingen lätt nöt att knäcka. Ibland vet jag inte hur jag ska vrida och vända på mig och alla andra för att barnen ska bli nöjda.
Jag var på köravslutning som var jättetrevlig och avslutades med att vi sjöng på ett dop, så otroligt kul. "Himlen är oskyldigt blå" sjöng vi, den är så vacker och i kyrkan blir det så fin klang...
Stella och jag gick med Alfons till fotbollsträningen (Tuva fick äntligen leka med Ester..) och där dök Ullis på mig och beklagade sig. Hennes pojkar var visst billiga just nu... Tjafsar och bråkar och slåss och är dryga, och hon undrade om det fanns överhuvudtaget NÅGON gnutta kärlek till varandra? Hon anade inte hur glad jag blev av att höra det just idag när jag var halvt beredd på att säga upp mig som mamma, när det känns som att man gjort precis ALLT fel.
Kvällen blev mysig dock. Alla barn hemma och samlade i soffan framför en film. Nöjda och glada och fnittriga och kärleksfulla och givmilda med godiset. Jo, men då kändes det som att man kanske har gjort något litet rätt iallafall...


Paus!

Det råkade visst bli en ganska lång bloggpaus. Det var inte meningen!
Ibland hinner man inte, har inte lust och ibland bara blir det inte av. Ni som bloggar vet också att man ibland inte riktigt kan/får/vill/vågar skriva om saker, och då blir det svårt att hitta de rätta orden!
 
Vi har haft så otroligt fullt upp också! Men vem har inte det såhär på försommaren :-) Vi har firat födelsedagar och haft hundra aktiviteter som avlöst varann. Henke har varit i sin plugg-bubbla och jag i någon slags bubbla av funderingar.
 
Det här är lite av vad vi pysslat med på sistone!:
 
Jag hade en kväll på stan med Karro och Eva, två underbara tjejer/kvinnor ;-)
 
Promenad i "byn" med hela familjen + mormor, farmor & farfar.
 
Tuva fick pizzeriabesök i present.
 
Det tyckte även Stella var en hit!
 
Klassfest med 2C vid surfstranden en fin kväll!
 
Snorkallt i vattnet men självklart skulle några blötdjur bada. Tuva var givetvis en av dom!
 
Stella invigde sin flytväst hon "ärvt" av Tuvas kompis Rebecka.
 
Lunchdejt med Carro!
 
Tuva och Fanny hade presentkort på H&M som dom shoppade upp. Efter en timme i provhytten ;-)
 
Systrar tittar på brorsan som tränar fotboll.
 
En mysig dag i solen med Mirjam! Och Frida förstås :-)
 
Heja Sverige! Nationaldagsfirande.
 
Fotbollscup, och tältet är bra att ha med sig även om det ser lite nördigt ut...
 
Målis! Lill-Zlatan gjorde två mål i sista matchen och var grymt duktig!
 
Tuva myser.
 
En helkväll hemma hos Maja med familj. Bad, prat, bubbel, grill, vin, skattjakt, cykling hem i natten...
 
Älskar att cykla, älskar utflykter, älskar att vara ute och blir skitsur om hon inte får!
 
Bästisar med samma klädsmak.
 
Alfons var på ett läkarbesök och ville väldigt gärna fika på "gyllene kaffet" efteråt. (Café Gyllen) :-)
 
Valda delar av vår lilla kör! Vi sjöng i kyrkan i torsdags kväll och svenska kyrkans "instagrammare" råkade vara där och ta den här roliga bilden på oss... Jag sjöng min stämma själv och var lite skakis men det gick bra, ibland klarar man visst mer än man tror om sig själv!
 

Avslutar med våra fina skolavslutningsbarn! Det var en jättemysig avslutning och vi hann bara innanför dörren hemma så kom regnet... Tur?? Sen var det dags för Emilias kalas innan vi landade hemma igen och skrek: Nu är det SOMMARLOV :-D
 
 
 

Tuva 9 år!

Den 27 maj fyllde vår stora tjej hela 9 år..! :-)
Litet släktkalas hade vi på helgen och överraskningsfika för bästisarna på den stora dagen. Kompiskalas ska hon ha tillsammans med Ester efter sommaren...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0