5-årskontroll.

Förra veckan fick vi brev från BVC, att vi skulle höra av oss om en tid för 5-årskontroll för Alfons. Vi var väldigt nyfikna på att se hur han hade växt! Med tanke på hans dåliga tillväxt i vintras/våras, när han hade magont och var allmänt hängig. Så jag ringde i måndags och fick en tid samma eftermiddag. Det kallar jag snabba bud, det gillar vi :-)

Synkontrollen: Gick hur bra som helst, han har falkögon. Öga nummer 2 tyckte Alfons att han kunde få titta på raden längst ner direkt för det var ju superlätt!
Talet: Besöken hos logopeden och våra övningar har gjort susen. Han kan numera säga både L och R även om han slarvar ibland när han har bråttom.
Längden: Killen har växt 6 cm på ett halvår! Inte konstigt att han har haft växtvärk ;-)
Vikten: Den går nu uppåt istället för att stå still! Tacka laktosfria kosten för det.
Så sist då...sprutan: Det gick också hur bra som helst! Ett litet pip innan hon skulle sticka men sen var det ju ingen fara alls tyckte Alfons. Han fick tapperhetsmedalj och valde en liten söt bil ur lådan.

BVC-Agneta tyckte att vi har en väldigt charmig liten kille. Och där är vi ju beredda att hålla med ;-)Tapperhetsmedaljen är på tröjan förstås!


Lite suddig bild, men kurvorna går nu uppåt.


Plåster på armen!Det var det äventyret, och antagligen det sista besöket på BVC med Alfons. Lille plutt! Han fick feber redan på kvällen efter sticket, och ont i armen. Idag såg jag att det även blivit rött runt sticket, men det ska vara helt normalt enligt sköterskan. Då borde ju vaccinationen ha funkat iaf, även om det inte är kul att se honom hängig!

 


Alfons 5 år!!!21 november 2011

Vi har firat en nybliven underbar 5-åring!  

21 november 2006

En liten kille på 3910 g och 53 cm kom till oss! Tänk vad tiden har gått fort ändå...! :-)


Syskon.


Är det inte helt underbart när man hittar sina små troll såhär?
Ena stunden kan de gapa och skrika åt varann, de mest elaka ord de kan komma på som inte är svordomar... Stunden efter kan de istället gapskratta åt något som Henke & jag inte fattar ett dugg av! Och på helgmornarna kan de gå upp tidigt och sätta igång med något pyssel eller legobygge som de sedan håller på med hela förmiddagen. Mysigt!
Syskonkärlek, det är väl såhär det är? Bråka så saker flyger ena stunden för att i nästa stund sitta och gosa tillsammans i soffan ♥

  


Simtävling.

Igår gick Tuvas första simtävling av stapeln! Det var en tjej som var skapligt nervös innan. Kvällen innan fick hon för sig att vi absolut inte fick komma och titta på henne...! Men sen när det väl var dags så ville hon hoppa i och köra direkt och tyckte nog att det var trevligt med en egen hejaklack. Och då var det hennes mor som hade mest tävlingsnerver tror jag ;-) Det gick jättebra, och hon var så stolt efteråt. Alla fick fina diplom från LASS :-) Det blir nog fler tävlingar om Tuva får bestämma. De är så sjukt duktiga allihop, jag är imponerad! Hon simmar både bättre crawl och ryggsim än mig kan jag säga. Vi skojade lite med Majas föräldrar om att Maja och Tuva har värsta försprånget framöver i och med Majas pool. Det är ju bara att Tuva cyklar dit på mornarna innan skolan och de kör några längder!! Sen käkar de frukost och går till skolan, för att när den är slut ta bussen in till stan för eftermiddagspasset i simhallen. Vilka elitsimmerskor vi kommer få ;-)RSS 2.0