Julen 2010!

Ja våran första jul i Ekängen flöt på bra! Och den gick snabbt över, som vanligt. Vi hade jättemysigt, började med lilljul den 22a med farmor & farfar och sen var vi själva på julafton tills på kvällen då mormor kom. Ingen stress alls!! Vi åkte ut den 23e bara för att det var mysigt, och inte för att vi skulle handla en massa sista minuten-klappar. Såå skönt... 
Fick först lite panik på julaftonsmorgon när vi vaknade och klockan var över nio...! Men det löste sig det med, det var bara Jansson som skulle göras och det gick ju snabbt. Julafton var liksom första dagen som alla i hushållet hade sovmorgon, och är det någon av Henke och mig som går upp tidigt så vaknar alltid Alfons, som väcker Tuva. Så det var skönt med en sovmorgon :-) Och tomten hade kommit på natten och lämnat paket till barnen: en Lego riddarborg och ett stort Littlest Pet Shop-hus. Stora leenden på de barnen kan jag lova!! Sen fick de en massa andra bra saker förstås av allihop. Och vi vuxna hade visst varit ganska snälla vi med. Härliga jul! Men nu är vi nöjda med julen, nu ser vi fram emot nyårsafton imorgon istället :-DDagen före julafton!

Mmm, jag och barnen har en härlig mysmorgon framför en film, Toy Story 3 som Alfons till sin stora glädje fick igår av farmor och farfar. Vi hade lite jul med dem här hemma igår kväll, med julmat och klappar. Alla fick vi fina saker som vi önskat oss, perfekt! I morse när Henke gått upp smög Alfons också upp och jag hörde Henke säga, Oj vad varm du är! Och mycket riktigt så hade han 38,5. Lustigt att alltid någon ska få "tomtefrossa"... Förra året var det Alfons också. Tur att vi är klara med allt inför imorgon så vi kan ta det lugnt idag!!

Dan före dan före dan...före dopparedan!

Vi julpysslar, julpyntar, julbakar...och diverse andra julförberedelser. Slår in paket till exempel. Det är roligt när man väl börjar, men innan känns det så motigt på nåt sätt. Eller så vill jag spara det så länge som möjligt för jag tycker det är kul att titta på det man köpt ;-)

Iallafall så är det tisdagen före jul. Jisses, var tog tiden vägen? Tuva har sin första julavslutning i skolan idag!! Hon har köpt ny klänning och allt, viktigt att vara extra finklädd :-) Och Alfons har väl ingen avslutning direkt, han går näst sista dagen på denna förskolan och tror väl inte han kommer sakna den så mycket. Vi kommer definitivt inte göra det. Eller vad säger ni om förskolan där de inte julpysslar, eller där barnen inte får ta så mycket mat för det ska räcka till fröknarna? Han fick ett julkort av sina fröknar och kompisar på nya förskolan här i Ekängen, det känns redan bra :-D

Snart är denna skolterminen slut även för mig!! Jag har ett par små uppgifter kvar och ett prov jag ska åka ner och göra i mellandagarna. Sådär kul, men sen är även denna kursen slut! Hoppas på VG i den, MVG-uppgifterna gör jag inte för jag har verkligen inte hunnit. På förra kursen kommer jag med största säkerhet bara få G eftersom jag inte hann med VG-uppgifterna där. Det var mitt i flytten och allt... Så surt eftersom det är en riktigt intressant kurs. Och det hade varit snyggt med inte ett enda G i slutbetyget ;-) Skryt skryt. Men jag får vara nöjd med det, herregud.

Nu ska jag skriva lite på en av uppgifterna jag har kvar och sen hämta Tuva, vi ska in till stan och klippa oss idag!Liten pepparkaksbagare ♥


Och liten snögubbebagare ♥


 

Luciadagen

Happy birthday to me...! :-D

Hihi. Blev firad så mysigt i morse av Tuva som hade satt på julmusik, tagit på sig tomteklänning och kom med paket. Grabbarna var på luciafirande på Alfons förskola och det var inte praktiskt möjligt för oss att följa med, Tuva börjar ju kl 8 här i Ekängen och dagis är på andra sidan stan. Såå trist att missa det, men kanske ingen större förlust eftersom den lilla tomten inte ville vara med. Hans första luciafirande på dagis satt han i mormors och farfars knä, det andra stod han vänd från publiken med ansiktet in mot fröken Helena. Han är nog ingen scenkille helt enkelt ;-)

Nu har det gått två veckor sen vi flyttade hit och vi stormtrivs! Förutom allt småstrul som uppstått med telefon, tv, bredband... Blä. Jag blir så jäkla trött på all jäkla teknik!! Och min lilla dator la ju av strax innan vi flyttade. Nu har den stora datorns sladd dött, och batteriet håller typ en timme. Helt värdelöst, allt på en gång!

En trevlig nyhet är att Alfons fått dagisplats här i Ekängen från januari. Vilken lättnad!! Om jag ska hämta honom en dag, tar det tre timmar från att jag går hemifrån tills vi kommer hem igen. Minst. En resa som med bil tar en halvtimme. Helt sjukt! Undrar varför folk inte åker kommunalt om de kan välja att ta bilen...? Men nu kommer jag kunna gå till hans dagis på typ 10-15 minuter, tjoho!! Sen hoppas jag att han kommer trivas bättre på nya stället än han gör nu, de har faktiskt lite konstiga idéer där. Typ att barnen ska få välja mycket själva, och det låter ju bra. Valfrihet är ju trevligt. Men, inte när man är så liten, då fixar man inga stora val. Och sen är det så rörigt, slappt, ingen struktur! Som att- vill du gå ut? Är du klar så kan du gå från bordet. Nej du Kalle får bara en halv frukt, men du Olle får en hel för det fanns ju ändå kvar. Nej killarna vill vara själva där inne så du får inte vara där. Eeeh...? Har aldrig varit med om en sådan attityd på en förskola faktiskt.

Nähäpp, ska försöka få iväg ett arbete på mailen innan datorn lägger av! Bilder kommer, hade tänkt lägga ut dem idag men jag tror inte datorn orkar med det! På återseende :-)


Alfons 4 år ♥

Den 21 november fyllde han 4 år! Lilla, stora killen. Dagen innan födelsedagen hade han först ett otroligt efterlängtat kompiskalas med fiskdamm, knorr på grisen, korv med bröd och glass. Och så massa lek förstås! Det var tre barn som var sjuka men det var egentligen alldeles lagom med fem :-) Det var Alfons, Tuva och så Josef (granne), Fredrik och Linnéa (från dagis). Efter barnkalaset pustade vi en stund och sen var det dags för släktkalaset! Mormor, farmor, farfar, Micke, Matilda och Hampus kom och grattade. Mormor hade köpt världens gulligaste tårta!

På riktiga födelsedagen kom Sara och Josephine och firade och hjälpte till att packa lite :-) Och innen det så firade vi med sång, paket och frukost på sängen förstås! Han fick en Blixten-pyjamas, Mulle Meck cd-saga, fodral till hans spel och så det stora paketet- ett Lego piratskepp! Vi filmade det här och det var kul för hans reaktion och kommentarer var så roliga: "Wow... Till mig?? Det var väl så himla dyrt va?! Det var väl så himla bra att köpa så här stort?! Till stora barn! Jag är ju så stor nu!"  Barnkalas med korv & bröd förstås!


Tuva med lille Hampus


Tjusiga biltårtan :-)


Lite kusinbus! Alfons och Matilda


En väldigt glad nybliven 4-åring ♥


Kunde varit min blonda barnaskara...haha! Men det är Alfons och Tuva med kusin Josephine!


RSS 2.0