Tuva 5 år!!

Grattis vår älsklingstjej!


27 maj 2004. Efter 8 väldigt långa extra dagar kom hon äntligen. Vår lilla flicka, som vi ju visste att det skulle bli. Helt nykläckt är hon här. Vi var lyckligast i världen!


27 maj 2005. Första födelsedagen och alla bebiskompisar var på besök! (Susanne du får vara med på ett hörn för detta är typ den enda bilden på Tuva från ettårsdagen!)  Det kändes helt otroligt att första året redan hade gått..



27 maj 2006. 2 år och har fått en trehjuling. Vi firade födelsedagen på landet med hela tjocka släkten!



27 maj 2007. 3 år och vi har flyttat till Aneby. Födelsedagen firade vi med en utflykt till vårt berömda vattenfall!




27 maj 2008. Herregud, 4 år och har blivit en ganska stor tjej som vet vad hon vill. På födelsedagen var vi i en stor lekpark i Nässjö och gick sedan till ett mysigt fik.



27 maj 2009. 5 år!! Och om denna dagen får ni läsa mer senare :-) Men den började med paketöppning och frukost på sängen och det är ju det bästa som finns, som Tuva sa i morse.  


Grattis mitt lilla bustroll!

26 maj.

Imorgon smäller det- då fyller Tuva 5 år! Min pluttis! Som har blivit så stor, och klok.
Igår morse vaknade jag av att hon satte sig upp i sängen (hon sov hos mig) och tassade snabbt upp. Jag trodde hon behövde gå och kissa akut eftersom hon hade så bråttom, men hon gick in i Alfons rum. Och jag lyssnade nyfiket:
T: Alfons är du vaken?
A: Mmm..
T: Kom Alfons, följ med mig till toaletten jag måste kissa.
De går till badrummet.
T: Nu måste vi ta på oss skorna när jag är färdig, jag ska hjälpa dig med dem.
A: Mmm.
T: Så går vi ut på altanen och går in till grannarna. För pappa jobbar och mamma är inte hemma. Jag vet inte var hon är men hon kanske är och handlar. Hon kommer nog hem snart.
A: Okej.
Och jag ropar Hallå, jag ÄR hemma! Jag måste legat under täcket eller något så att hon inte såg mig i sängen, hon trodde verkligen att vi båda var borta! Men så lugn ändå, och handlingskraftig i en akutsituation :-) 

Tuva är faktiskt lite bekymrad efter att dagisfröken L frågat: blir det verkligen någon 27:e maj, skulle den dagen inte hoppas över i år? Hon skrattade lite och förstod att det till 99% säkert var ett skämt men grubblar ändå lite på detta. Hihi.


För er som undrar så jobbar Henke på Flisby igen, bara extra vid behov. Men det är helt klart bättre än inget! Och just nu är behovet ganska stort där ute :-)

Nu ska jag slå in två paket och sen laga lite lunch av det lilla som finns hemma, blir nån sallad. Sen har jag en massa samtal som måste ringas..åt bostadsrättsföreningen och något åt mig själv också. Pust.
På återseende!  



 


Fredag!

Sista jobbkvällen nu av dem i den här långa raden av arbetsdagar, puh!
Fick ju ledigt nu i helgen så jag slipper jobba 100 dagar i sträck ungefär. Tack för det chefen!


Vid matbordet:

T: Nu äter du ordentligt Alfons.
A: Jag gör det!
T: Ja för annars ringer mamma till Jonathans mamma och säger att Alfons åt inte så duktigt med pannkakor så ni kan inte komma och leka. Bara så du vet så ät duktigt nu.

Men säger vi så?  Eller var har hon fått det ifrån? Rannsakar mig själv..det låter inte alltför kul ju! :-P

Imorgon åker vi till Ljungby och hälsar på mormor. Blir bara en natt för Henke jobbar ju på måndag. Skönt!! Han har saknat att jobba kan jag lova!



Ensam hemma.

Jag är ensam hemma! Hela huset för mig själv! :-)
Jo okej jag saknar dem lite. Men egentid ÄR skönt.
De drog iväg till landet i morse för att ha en härlig dag där. Henke undrade om jag verkligen inte skulle följa med, men jag orkar inte stressa när jag ska jobba ikväll. Massa tider att passa och stress..neej tack. Äntligen har jag lärt mig att säga nej, även till roliga saker!

När de frågar sen vad jag gjort idag kommer jag säga: Ingenting.
Eller, pratat med grannarna och fått en tomatplanta av en av dem, läst nya Mamatidningen, ätit crépes, städat i de två skräplådorna i köket, druckit eftermiddagskaffe på framsidan med en granne, slösurfat och tvättat en maskin tvätt. That´s it! Hur skönt som helst :-D

Nu ska jag slappa lite till innan jag cyklar iväg till jobbet. Ha en trevlig kväll allihop, oavsett om ni jobbar eller är lediga på den röda dagen!

Välkommen hit!

Känn dig utvald, för just DU är ju välkommen att fortsätta läsa min blogg!

Precis som om det skulle vara något märkvärdigt. Haha! Men iallafall, hoppas det gick bra att hitta hit och att du inte längtat ihjäl dig efter nya inlägg. Har inte haft tiiiid. Vi är ju lite upptagna som ni vet. ;-)
Nejvars.
Men nu äntligen springer inga hantverkare omkring i huset eller i trädgården. Badrummet är klart, och diverse brädor på huset är bytta. Härligt.
Jag skrev ju en liten önskelista förra året vid den här tiden och där stod det:

Lisas önskelista: (allmän)
*ett nytt badrum med badkar. (Nej inte med badkar men med världens finaste duschhörn! Faktiskt!)
*systemdigitalkamera.  (Jajjamen.)
*ett fast jobb, helst där jag jobbar nu. (Ehh..nej. Är inte ens i närheten av ett fast jobb just nu. Men jag jobbar häcken av mig som vanligt så jobb finns det ju lustigt nog.
*en liten altan på framsidan. (Ja! Välanvänd.)
*eller kanske en liten uteplats på framsidan. (Behövdes ju inte eftersom det blev en liten altanliknande sak.)
*en viktminskning på ca 5 kilo. (Pinsamt men jag lyckades ju med det. Men sen gick jag upp 3.. Så en viktminskning på 2 kilo blev det ju iallafall..)

Min önskelista för i år ser väl ut ungefär såhär:
*ett fast jobb till mig varsomhelst.
*ett fast jobb till Henke varsomhelst.

Ni kan ju inte tycka att jag kräver speciellt mycket? Hehe.

Nu ska jag krypa upp i soffan med min käre sambo och dum-glo på tv. Jag har sovmorgon imorgon så jag kan vara uppe hur länge jag vill! Härligt va? Vi hörs och syns!






RSS 2.0