Mys.

Har lagt flytten på hyllan en stund nu så gott det går :) Nu förbereder vi för och ser fram emot att fira våran 4-åring i helgen! Åh vad han längtar. Det är något otroligt. För första gången ska han få ha barnkalas så det är ju stort! Sex barn är bjudna, tre killar och tre tjejer och de är speciellt utvalda av Alfons, hihi. En av de bjudna är en ett år äldre tjej som han är väldigt förtjust i, lite småförälskad faktiskt... Och så blir det ju släktkalas också förstås! Ja det ska bli en supermysig helg. Bara vi fixar det som ska göras imorgon... Tuva ska till tandläkaren och kanske dra ut en mjölktand som är i vägen för en permanent tand :-S Hon ser inte fram emot det och inte jag heller. Fy!

Blä.

Vi satt och zappade på TV´n ikväll, och kom in i sista minutrarna av "The secret millionaire". Den hemlige miljonären gav bland annat pengar till antagligen något korttidsboende för sjuka barn. Och jag bara såg de där barnen...och kände paniken komma och började störtgråta! Så mycket som händer nu, och så stressade som vi är. Stressar på barnen för att komma i tid till dagis/skolan, stressar med packningen på kvällarna, jag stressar med mina skoluppgifter. "Jag hinner inte nu, jag måste bara göra färdigt det här, jag kommer sen." Jag har gått med en stress-oro-klump i magen flera veckor och den bara släppte ikväll. Rätt skönt egentligen.
 
* Vad tusan betyder det om vi missar ett tåg? Vad gör det om hundra år?
*Vad gör det om Henke & jag måste vara uppe hela nätterna och packa och få sömnbrist? Vad gör det om vi har hunnit umgås med våra barn innan de har gått och lagt sig?
* Vad spelar det för roll var vi bor? Vad spelar det för roll bara vi har varann och är friska?

Svaret: Inte ett jäkla skit!  


En regnig novemberdag.

Åh vad trist väder det är idag. Regn, blåst och så blir det liksom inget ljus utan är sådär grått. Tråkigt! Det var så mysigt när det kom snö... Med den kom ljuset, och barnen var överlyckliga! Jag med förresten, för trots att allt blir så mycket jobbigare med snö så trivs jag då. Och så kom ju jul-längtan med snön också...mmm...mys. Fira jul i vårt nya hus! Det blir en lugn julafton hemma bara vi familjen eftersom svärföräldrarna firar i Dalarna, mamma hos syrran, och pappa med familj firar alltid hemma hos dem med farmor & farfar med flera. Och självklart vill vi fira första julen i vår nya lya. Så det blir en lugn julafton utan planer! Antagligen utan tomte eftersom unge herrn önskade det :-) Tomten får gärna lämna paket, men han behöver inte visa sig. Haha! 

På tal om paket så är det precis som till sexårsdagen skitsvårt att hitta på någon bra julklapp till Tuva. Att det ska vara det! Hon kan säga att hon vill ha någon speciellt häftig Barbie till exempel, men hon leker ju sällan med dem så det känns så onödigt. Vi har funderat på vad hon gör om dagarna om hon är hemma och det är:
*Pyssla- klippa, klistra, rita, måla. Kanske något scrapbooking-set för barn?
*Gymnastisera på madrass, rocka rockring :-) Hon är skitduktig. Kanske skulle anmäla henne till någon "riktig" gympa eller dans? Men inte till julklapp... Nya gympakläder?
*Lyssna på musik- flera skivor är ju inte fel så att inte vi går bananas av att höra samma jämt :-S 
*Fixa med kläder, hår, smycken osv... Presentkort på det?? 
*Leka med Littlest Pet Shops. Är väl det hon egentligen leker med, då får det väl bli ett gäng sådana...

På Alfons lista står det: LEGO!
*Toy story-lego
*Star Wars-lego
*Pirat-lego
*Power miners-lego
*Agent-lego
...ja ni fattar! ;-)


Uppdatering!

Och ni tittar troget in här, roligt att se! Ska bättra mig- igen. Haha! Det har hänt massor de senaste veckorna. Praktiken är numera slut (sorgligt...), vi har varit på Tommys 50-årsfest och Peters 40-årsfest (otroligt kul båda två!), Tuva har varit på sitt första disco, Alfons har hostat, hostat och hostat, huset är sålt, packning pågår, blanketter fylls i och skickas in...puh! I helgen var vi i Vimmerby på höstmarknad på ALV. Mysigt och avkopplande! Slutspurten på terminen har börjat och dagarna fylls numera med plugg igen. Undrar hur mycket plugg det är på högskolan när det är såhär mycket på gymnasienivå...? Jag som är sugen på SSK så småningom, någon gång :-S Det är ju värsta avkopplingen att jobba heltid om man jämför. Men jag gnällde visst lite över arbetstiderna när jag var på vårdcentralen :-) Jobbigt att jobba 7-16 fem dagar i veckan, inte min cup of tea om man säger så utan jobbar hellre oregelbundet. Men vilket underbart ställe att jobba på. Oj oj oj! Min handledare var alltså världens skönaste tjej, 60+ men som en ungdom i sinnet. Och samtidigt beskyddande och lite "mamma". Så mysig! Och vilka arbetsuppgifter. Oj oj oj! Dels åka ut i hemmen och ge medicin, ta prover, lägga om sår mm och dels vara på laboratoriet och ta blodprover, ekg, bladder scan mm. Drömjobb!! Och jag fortsätter drömma om att få jobba så i framtiden.

Ikväll åker vinterhjulen på, imorgon ska det bli snöblandat regn och vi ska åka upp till Linköping. Jag ska på arbetsintervju (timvik) och Alfons ska hälsa på sin nya förskola! Vi hörs :-D


RSS 2.0