Så stor!

Poff bara så var den lilla gråstenen ingen gråsten längre! Nu sitter hon INTE där man lämnar henne. Nu kryper hon obehindrat, om än lite roligt med ena benet lite vikt inåt ;-) Hon vågar liksom inte böja ut det riktigt.
Sen ställer hon sig upp mot möbler också. Så det är ett evigt vaktande för att hon inte ska ramla! Men det är roligt att hon har börjat röra på sig. I morse vaknade vi halv sex av att hon satt upp i sängen och höll låda, pratade med gosedjuren ♥

Har varit på babysången nu i förmiddags. Nya tiden är inget bra för oss, för Stella brukar sova exakt kl 10. Men men. Ny termin och nytt gäng! Det blir ju aldrig så bra som första ;-) men jättekul att lära känna nya bebisar och föräldrar. Och vi i gamla gruppen ses ju på våra körträffar nu istället!

Haha Annelie! Herregud, inte är livet alltid rosenrött och rosafluffigt direkt! Förra inlägget innehöll ju några dagars kul och mys, och en lite rolig vinkling av livet med full rulle och barn i olika faser ;-)
Skulle inte vilja eller rekommendera att ha en liten till bara för att få vara ledig, för ledig på det viset är man ju knappast... Men livet med bebis och två större är underbart, det kan jag ju inte låta bli att säga!


Måndag.

Det har varit några dagar med mycket roliga saker som hänt.

Zelda sov över, jättemysigt och hon är så lätt att ha här. I fredags gick jag och hennes mamma ut och käkade. Mm så gott det var..! Jag unnade mig pasta, trots att jag har lite förbud på det just nu. Galet gott! Sen ringde Carros syrra och fick med oss till Mörners, och det var verkligen en kul kväll!
Lördagen var så lugn och skön. Henke och barnen åkte skridskor. Sen knatade Tuva till sin kompis Julia, Alfons bjöd hit sin kompis Måns och vi avslutade sen kvällen med hemmagjorda burgare och ice age på tv. (Henke var med sina klasskompisar inne i stan)
Söndagen var också härligt slapp. Henke och barnen handlade lite och jag gjorde min första gång i vår helt nystartade kör :-) Babysångsmammorna rockar! Åh det var så kul! Vi är än så länge bara fem st plus Eva som är ledare. Hon är så jäkla bra. Och alla vi har så kul ihop. En härlig energikick i två underbara timmar! (Ja det låter fjantigt! Men det är sant!) Sen var det kvällspromenad och matlagning, inte så mycket mer.
Idag har vi varit på utvecklingssamtal med Alfons och hans fröken! Och man blir ju lite tjutfärdig när man får höra så mycket fint. Han är mån om andra, han lyssnar alltid, han låter alla vara med, leker med både tjejer och killar, han är nyfiken på allt nytt och otroligt framåt i både matte och svenska. Stolt :-)

Fina dagar har det varit!

Sen finns det ju saker som kan göra en galen. Som att vågen i princip står still trots all jäkla keso. Ska man svälta sig för att tappa några kilo??
Och att Stella slänger ner nappen på golvet i sömnen hundra gånger per natt ungefär, vilket gör att vi sover uruselt just nu. Det kanske tar två minuter att fixa och hon sover fast hon gnäller, men jag...har alltid skitsvårt att somna och det räcker inte med två minuter utan kanske tjugo varje gång. Det är jobbigt.

Men. Vi väljer att fokusera på det positiva trots allt!! :-D


Torsdag.

Nyss varit på utvecklingssamtal med Tuva och hennes lärare. Bara positiva saker och fina lovord ;-) Målen hon har är att få upp läsintresset, läsa böcker med mer text och att öva på skiljetecken i texter hon skriver.

Igår gjorde jag min första gång på kören här i "byn". Kul! Extra kul att det är på onsdagkvällar eftersom jag sjöng i kör på onsdagkvällar i säkert 10 års tid... De här tjejerna/damerna har sjungit i 17 år ihop, ja en del av dem. Och de är duktiga! Det var inga lätta låtar, det här blir lite att bita i... Tur att jag inte är ensam ny och kraxar, har Karro och Anna med mig...

Ikväll ska Z sova över, eftersom båda jobbar sent/natt. Så det blir lite som tidig helg. Mysigt :-)


Nu händer det grejer!

Helt plötsligt är lillan väldigt rörlig!!

Igår tog hon sina första stapplande "kryp-steg". Idag satte hon sig upp från liggande för första gången, plus att hon kröp fram till skänken i vardagsrummet och hävde sig upp. Sen ropade hon för att hon inte vågade släppa :-)
Lilla grynet!


Fredag!!

Så sanslöst sjukt trött efter en eftermiddag/kväll i simhallen! Snark. Men kul hade vi :-)
Nu får vi se om jag lyckas hålla mig vaken hela På spåret. Stella sover, Tuva och Alfons tittar på Gladiatorerna uppe, och Henke är på hockey. Så ingen ser ju om jag börjar nicka till här ;-) Gonatt!


Instagram.

Stora tjejer. Tuva och Gabriella instagrammar ;-)


Stella!

Stella visar att hon numera kan (och verkligen gillar att) stå! Med någon snabb person bredvid redo att fånga upp :-) Så är det en bild på hennes första Duplo, som hon älskar och fick av storasyster. Och en bild på hennes soliga humör som hon oftast har!!


??

Vet inte vad jag ska skriva!! Lättare att slänga in bilder på mina sötfisar bara.

Jag har viktnoja, borde tänka på vad jag stoppar i mig. Vad händer då? JO jag blir helt besatt av mat och godis och allt... Motsatt effekt :-( Jag måste gå ner några kilo, trivs inte alls med mig själv. Måste måste måste.

Tuva blir mer och mer "tonåring". Nu har hon börjat lyssna på Justin Bieber. Och One direction. Haha! Googla ;-)
Flera av tjejerna i klassen får veckopeng nu OM de sköter läxorna utan gnäll. Lättad att det inte bara är i det här huset det suckas, skriks och smälls i dörrar över just dessa läxor...

Glad över snön, det är ljust och härligt och vill vara ute hela tiden...

Alfons är skitglad för han ska följa med en av hans bästisar, Jonathan, hem imorgon. Direkt efter skolan! Händer ju inte så ofta liksom, det är ju bara Lukas (vars mamma är föräldraledig) som också går hem tidigt (och han är ingen bästis). Och så Zelda ibland. Men det är ju bara Zelda, som Alfons uttrycker det. Hon är ju som en syrra. Dom är hemliga syskon säger dom ;-)

Svammel svammel. Blev bjudna på fika imorrn hos Jonathan när vi hämtar Alfons, det blir mysigt!
Natti natti :-)


Pysselverkstad!

I förmiddags blev barnen så sugna på att göra toarulle-gubbar och skicka in till Bolibompa, till superlördag eller vad det heter.
Själv gjorde jag en till mini-mello istället, haha ;-)


Stella backar.

Tyvärr kanske inte bilderna kommer i rätt ordning som jag lägger in dem, det krånglar med appen ibland.
Duktig iallafall! :-)


BVC

Besök på BVC idag och den lilla damen fick med beröm godkänt.
Hon är nu 69 cm och väger 9,5 kg. (hemmavågen stämmer därmed inte, här fick vi det till 10!)

Nöjd och glad är hon och helt underbart go! ❤


Förmiddagslek!

Pigg bebis men trött mamma ;-)


8 månader!


Fredag!

Haft besök av Therese & grabbarna idag, även Alex har varit här samt farmor & farfar en stund! Fika och prat och stoj hela dagen. Ja inte så mycket stoj från oss vuxna då ;-)

Alfons lille gubben, han sover över hos Alex inatt. Och mamma och pappa är mer nervösa än killen själv. Inte hade han någon längre stund över för att ringa och säga godnatt till oss!

Tuva myser i sin nya säng! Vi skulle se Gladiatorerna tillsammans ikväll, spelade in På spåret för att se senare. När klockan var åtta sa Tuva att: ni kan se på spåret...jag ska nog titta på tv i mitt rum...
Mysa i nya sängen förstås :-)
Stella-Bella-bus!


Nyårsafton!


RSS 2.0