:-(

Åh nej, Stella är hängig! Hon började hosta igår, och idag har hon även lite feber :-( Eller, temphöjning.
Lilla pluttan då. Hoppas hoppas att hon är pigg till dopet på lördag. Vi fick hoppa över babysången idag, och det blir inget besök i simhallen imorgon som det var tänkt. Skulle badat med kusinerna.. Men Tuva & Alfons får bada desto mer :-)
Hoppas bara hon mår bra på lördag, det blir så mycket roligare då...


Pedagogen.

Under gårdagen fick jag ett smärre utbrott när Tuva och  Alfons lekte typ "elefanter som steppar med betongklumpar på fötterna" utanför dörren till vårat rum där Stella låg och sov.
"Den som väcker Stella får inga julklappar!!" slank det visst ur min opedagogiska mun. Varpå Alfons tittar på mig och säger lugnt: "Du är ju inte tomten."
"Haha, joho tänk för att JAG och PAPPA visst är tomtar som köper klapparna i denna familjen så tänk dig för!"
Sa jag inte. Tur att man kan hejda sig ibland :-) "Det är...Nähä nej men tänk lite iallafall, för vi får ju meddela tomten då..." mumlade jag visst istället.

Åka buss.

Usch jag var sådär i valet och kvalet... Orka åka in till stan... Men jag har ett par ärenden inför lördag som måste uträttas. Inte idag ioförsig.
Men nu tar vi en eftermiddag på stan! Det är alltid uppskattat att åka buss :-)


Skolskogen.

Drop ut-fika i skolskogen med fritids idag. Mysigt!

Alfons går ju inte på fritids ioförsig. Men! Flexibilitet! Alfons och Lukas var också välkomna. (Det är de enda i förskoleklassen och ettan som inte är på fritids...)


Dagis.

Vi åker förbi Alfons gamla förskola och Alfons säger:
-Jaha där var mitt gamla dagis.
-Jaa
-Typ ganska skittråkigt dagis.
-Jaså tycker du det??
-Ja eller ska jag säga att det är jättekul, ett jättebra dagis?

Nej givetvis inte... ;-) Ärlighet varar ju längst.



Sångfågel.

Tuva sjöng med kören i kyrkan i eftermiddags. De var kanonduktiga! Alfons, Stella, farmor och jag var där och tittade på dem :-)


Godnattsaga.

Söta vänner, Alfons och Zelda <3


:-)

Kvällsgos med tjorven!
Tuva och Alfons gosar uppe på Tuvas rum med Zelda som vi är barnvakt till ikväll :-) De kollar film och käkar chips. Jag njuter av det ljuvliga lördagslugnet!


Lördag.

Fika på stan med farmor & farfar. (Tuva var på innebandy och sen hos Ester)


Fredagsmys med tre små troll.


En eftermiddag i skogen.

Jag, Stella, Tuva, Alfons, Lukas och sen så kom Zelda + mamma och Alex.
Eftermiddag med mellis i Trulleskogen!


En ny vana?

Stella sov från kl 20 till kl 7 igår natt. Jag vaknade utvilad efter 7 timmars sömn, fatta! Inatt sov hon från kl 19 (hon var jättetrött) till kl 6! Samma antal timmar! Tjoho :-)
Hon har ju alltid sovit bra. Men velat äta vid tre-fyrasnåret, och det är ju superskönt om hon känner att hon klarar sig utan det målet nu!!


Stella: dagens outfit :-)

Tröja: PoP
Kjol: Zara
Leggings, strumpor & skor: Lindex
Bitring: Ica maxi
Allt är ärvt från olika håll men erkänn snyggt matchat! (bitringen är modellens privata)


Dagens outfit.

Tröja: Henkes fjällräven med tillhörande grillrök-lukt.
Byxor: mörka baggyjeans från Lindex.
Strumpor: randiga, noppriga från newbody.
Nagellack: avskavt "Midnight bronze" från Max factor.

Alltså ibland bara lyckas man! Glammo-mamman!


Bilder :-)


Glädjespridare.

Två energikickar spelar tv-spel med hela kroppen! :-)


Från lyckorus till depp.

Humörsvängningar deluxe...
Var så himla glad för det kommande dopet och allt kul som ska fixas. Ser fram emot det jättemycket!
Men sen var det som att gå in i en svart vägg... Ett pestigt samtal bredde på känslan. Och folk som bara tjatar och tjatar...andra folk som bara pratar massa strunt. Orka! Öppnade dörren och såg regnet ösa ner, kändes inte bättre då men visst är det skönt när vädret matchar ens sinnesstämning?!


Dop-planering...

Maten- check
Tårtor- check
Underhållning- check ;-)
Kläder- nästan check
Dekorationer- också typ check
Några som inte osa't men det är flera dar kvar så det är lugnt. Ska bli så kul!! Lillan! ♥


Mulen söndag.

Regn ute, regn inne...
Söndag kl 12.45 och jag känner faktiskt av lite måndagsångest. Känner inte att jag laddat batterierna den här helgen direkt, och snart är den slut. Deppigt...
Tar en promenad och lämnar Tuva hos Maja, kanske kan promenaden rensa skallen och ge en energikick.


Lördag!

Jaha vad har hänt sen sist? Vad har inte hänt? Livet rusar på i 120 och jag hinner inte med!!

Vi var på babysång i torsdags. Så jäkla trevligt. Tuva var på cafét med Ester, Alex, Sally och Tuva. Inte så många men shit vad de stojade, vrålade, busade... Värre än någonsin.
Alfons var med Lukas hem för första gången. Tuva ville följa med den andra Tuvan hem och jag fick tre olika tips på var Ärtvägen kunde tänkas ligga. Haha ;-) Inga problem sa jag, iphonen fixar allt. MEN, efter den senaste uppdateringen blev man visst av med de superbra kartorna?!? Iphonen visade att jag skulle gå ner i Roxen? Okej lite överdrift, men i vattenbrynet då. Jag irrade runt i en halvtimme och letade, hittade sen Ärtvägen låångt från Roxens strand...suck.

Igår var det ljuvligt höstväder med strålande sol. Det verkar som om vi ska passa på att njuta idag också för sen ska det visst bli mulet och regn i en vecka. (Om inte iPhone visar fel på det också!) Det var simning för kidsen som vanligt, och Tuva följde med Maja hem för att sova över.

Idag började innebandyn för pojkar -06. Så kul tyckte Alfons när han skuttade iväg till kl 9! Vem behöver sovmorgon :-) Skönt att det är i gympasalen nu så vi slipper åka in till Ljunkan...tycker mamman och pappan. Det räckte förra säsongen!
Tydligen ska 04-tjejerna också börja med bandy nu under innesäsongen. Tuva fick veta det igår och blev lite småledsen, visst har hon slutat med fotbollen men innebandy är inte lika med fotboll??
Men hon kan låna brorsans klubba och glasögon om hon vill prova på!

Sen vet jag inte om jag tycker det är nödvändigt med en aktivitet till. Tuva har fått fin balans i aktiviteterna i år känns det som! Simning, handboll och kör. Fullt tillräckligt! Men det är lite om man jämför med många andra. Helt skruvat. Jag tänker framåt också, att nästa termin kommer de antagligen att öka på simträningen med en gång till per vecka och då får vi definitivt plocka bort innebandyn. Men men, den dagen den sorgen. Ikväll ska vi till Anderssons på taco-mys. Det ska bli kul! Prata skit och ladda batterierna lite! :-D


Onsdag.

Dagen började inget vidare. Fruktansvärt pestigt surt humör... Sen messade Felicia och undrade om jag och Stella ville komma på kaffe. Ja tack! Trevlig pratstund och gott fika.

Sen hämta Alfons + kompis, Tuva + kompis. En del bara skakar på huvudet och undrar om vi har fritidsgård hemma jämt. Men vad gör man utan fritids, barnen vill ju leka! Så vi har lite fritids hemma :-)


11-kaffe.

Stella och jag går iväg till andra sidan byn för att snacka bort ett par timmar!
Inte så lockande, tycker en allvarlig Stella ;-)


Tjuv?

Aja baja Stella... Palla äpplen?? ;-)


Nöjd.

Stella är nöjd. Hon har lyckats (efter mycket jobb) att slita ner masken i babygymet! ;-)


Trött tröttare tröttast!

Åh vad kul vi hade igår! Vilken rolig idé med cykelfest! Tyvärr tog varken Henke eller jag en enda bild på hela kvällen... :-( Vi var väl så stirriga att vi glömde bort. Synd att ni inte får se bild på vår fina dukning eller festfina paret Brandt. Vi bjöd iallafall på förrätt, det blev kantarell och västerbottenost-paj med sallad till. Vitt vin eller öl, damerna valde vin och herrarna öl ;-) Bubbel och snittar precis när de kom. Supertrevligt var det!

Varmrätten serverades i ett av parhusen nere vid Roxen, kul att få se ett sånt hus från insidan. Det var hos ett par vi aldrig träffat och inte heller de andra två paren som kom dit! Det bjöds på pasta och en laxrätt, mums. Efterrätten fick vi på andra sidan Ekängen, chokladmousse med solrosfrön (?) Där kände vi ett av paren. Mycket Borlänge-prat eftersom tre pers var därifrån! När vi sedan kom till själva festen var det som att kliva in på Harrys eller nåt. HÖG musik, världens tjatter och sorl, medelåldern kanske 36 ;-) Vi hade kul! Men roligast var ju "förfesterna".

Trötta idag. Barnen också. Men de har haft det jättebra hos Z med familj!! Tack igen...
Henke och jag var ganska överens om hämtmat idag. Stella behövde blöjor och barnen tyckte att vi skulle äta i stan istället för att ta med hem. Så det blev buffé på ming palace! Mycket godare än flottig pizza och så mysigt!
Nu blir det soffläge...




Fredag!

Fix och trix inför cykelfesten imorgon! Städa plocka piffa och laga mat.

Jag kommer sakna den här lilla gostjejen... Första gången det är dags för övernattning är ju speciell förstås. Jag har ju knappt varit ifrån henne! Men det känns så tryggt att lämna henne (och de andra!) på 25an. De är så otroligt lugna med att ha barnen, och de känner ju dem bra. Tacksam för att vi har så goa vänner!!

Trevlig helg!


Jahaja.

Ja då har vi mumsat goda bullar och varför sluta där? Det fanns godis hemma...
Jag behöver avgiftas!! På lördag är det dags för cykelfesten och jag vill inte att klänningen ska sitta som ett korvskinn! :-(


Fredagens myskväll.

Det var två lätt hysteriska tjejer som kom hem från simningen i fredags. Det var ju dags för myskvällen med killarna! Först kom Alex, med en ros till Tuva. Sen dök Hugo upp, med en ros i handen till Ester. Vilka rara killar... :-) Kvällen flöt sen på utan missöden, förutom en liten intrig och diskussion om huruvida man måste pussas eller inte när man är ihop. Hmm ;-) Men det löste sig sedan. Fullt ös medvetslös från 18-21 och nästa gång får de vara hos någon av de andra! Hehe.
 
Parmiddag på barnvis. Haha!
 
Kvällen avslutades med dans :-)
 
 

RSS 2.0