Strike a pose!

Tuva & Fanny låste in sig i badrummet. Ut kom två parfym-stinkande sminkade tjejer med nymålade naglar. Ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta (de är åtta år!!) men den här gången valde jag att le och föreviga dem!!


Måndag.

Undrar hur många som har jobbångest idag? En hel del som börjar jobba efter semestern idag. Jag gör det inte ;-) och har släppt bitterheten över att vi inte åkt på så mycket semester, utan gläds över att jag får vara ledig! Hela sommaren med alla mina barn! Och hela hösten med lilla skatten! Idag är vi trötta allihop efter den stojiga och sena kvällen igår. Fanny blev vi av med vid tolvtiden då hon fick mammalängtan, så kan det vara ibland. Men Tuva och Olivia hade en mysig morgon & förmiddag, och Fanny kom och lekte efter frukost igen. Nu är Tuva hemma hos Olivia och hon är lite nöjd att hon fått en "ny" kompis, som ju från början är Fannys kompis som går i hennes klass. Kul att "vidga sina vyer"! Nu ska jag ta tredje koppen kaffe och Alfons kopplar av med Xbox-spelande :-)


Uppdatering!

Har nu landat i soffan. Puuuuh... Ikväll har det verkligen varit fullt ös! Alfons fick så gärna vara med de tre tjejerna och leka, så fyra speedade barn har sprungit sjuttioelva varv runt i huset, lekt kurragömma på 105 små kvadratmeter, ätit kvällsmat med efterföljande sanering i köket, sett på film och käkat popcorn, och hela tiden pratat och tjoat med STORA bokstäver allihop. Och jag är trött. Men- barnen har haft skitskoj och det gör även mig glad! :-)


Oflyt.

Ååååh, lite flyt hade varit trevligt. Har haft en spekulant på bilen här idag, men det slutade med att de köpte en annan bil istället som de tittade på efter de hade varit här. Skit! Ska man skänka bort den?
 
Trevligt är iallafall att vi just nu har huset fullt med ungar! Ja det har vi ju i vanliga fall också ;-) haha!! Men inatt ska Fanny och Olivia sova över här så det blir två extrabarn. Mysigt!
 
 

Tuva & Fanny kvällsgympar!


I torsdags!


Natt!

Klockan är över tolv och jag vill gärna sova. Men det är en liten tjej som inte vill det :-) Och inte den minsta, utan lilla stora Tuva. Hon babblar och tjattrar om resan hon gjort: hästar kusiner fyrhjuling glass bad brädmålning omvartannat...! :-) Lite lätt speedad. SÅ härligt att hon är hemma igen!! Ska försöka få henne att krypa ner och sova här med mig nu. Natti natti!


Mys! ♥


Trött.

Så himla jobbigt det är på pappas jobb, man blir såå trött ;-)


:-(

Usch, ikväll kan jag inte somna. Saknar Tuva något så fruktansvärt..! Vill bara ha henne här och krama hårt... Fannys föräldrar sa från början att de skulle vara iväg till och med fredag, sen ändrade de sig till torsdag. Nu blir det fredag ändå och det känns jobbigt att inte få träffa henne imorgon!!!


Saknar!

Vi saknar Tuva här hemma!! Men hon har hur kul som helst. Har knappt tid att prata i telefon när vi ringer :-) Så det är himla kul att få små mms-bilder från Mia, när jag ser dem förstår jag att hon trivs..!


Hälsning från Tuva :-)


Ekenäs slott


Släktträff!

Ikväll har vi varit hos Kia & Conny där hela släkten samlats. Underbart väder, grillning och kaffe med smarrig paj. Roligt att ses allihop! Stor kusin och liten kusin myste ♥


På väg!

Bild från Fannys mamma :-)


Semester.

Tuva fick häromdagen frågan om hon ville följa med Fanny på lite semester i några dagar. Svaret blev JA! Jag trodde att hon skulle tveka...men icke. För en stund sen åkte de, till Lindesberg och Fannys farmor, som har en liten hundvalp på typ tio veckor. Imorgon ska de vidare till Västerås och kusiner, som tydligen har två hästar och en fin badplats. Låter ju helt underbart för två åttaåringar :-) Men hon är redan saknad här hemma!


Badkille :-)


Förrådsrensning.

Detta är vad dagen hade att bjuda på..!


Söndag.

Usch, trots bara ett par glas rosé igår känner jag mig nästan bakis idag. För att inte tala om vitlökssmaken i munnen, urk! Vi hade en trevlig eftermiddag och kväll igår med Anderssons, var nere vid Roxen och grillade sedan gott. Väldigt god mat blev det! Har nyss ätit frukost i solen och barnen ser på fem myror, alltid lika poppis :-) Stella gjorde ett litet break från sitt sovschema inatt och vaknade kl 4.30 ungefär. Men somnade om direkt när hon ätit och sov till kl 9.30... Får se vad den här dagen har att bjuda på?!?


Trött liten tjej.

Vilka gosiga små mulliga ben! ♥


Fredagsmys!

Myser med mina tre små troll! Henke spelar kort igen och missar isglass & Bilar 2 ;-) Stella sover i mitt knä, det är så härligt att höra hennes små snuffsiga andetag. Tuva och Alfons är lite smått deppiga och tycker synd om sig själva. (med all rätt :-)) Tuva har ett stort myggbett som gjort att hela vristen svullnat upp, och en skadad tå. Alfons sladdade lite för våldsamt med cykeln förut och skrapade upp foten och armbågen, så han är omplåstrad av storasyrran. Som sagt lite småhängigt, men nästan allt kan botas med film och glass :-) Trevlig fredagskväll!!


Stella!

Litet kollage av lill-bebban igår och idag :-)


Sol & kaffe.

Therese: trots Stellas långa sovstund hos dig igår somnade hon 21 igår kväll och vaknade kl 6! Och sov sedan en stund till...närmare bestämt till kl 9. Hehe ;-) Otroligt! Kan ni fatta, det är soligt idag!! Njuter av en kopp kaffe och molnen håller sig borta, okej de finns på himlen men en bit bort. Ljuvligt! Särskilt eftersom gårdagen var fylld av regn. Visserligen till barnens stora förtjusning, men inte min. Idag är Tuva & Alfons med farmor & farfar och spelar minigolf. Mysigt! Och igår var Filip & Elias här och lekte. Jag tror att om du frågar barnen så är de löjligt nöjda med sitt sommarlov trots allt! Det är nog mest vi vuxna som tycker det är trist att inte åka iväg. Barnen gör massa roligt ändå...och det är ju det viktigaste, att DE har kul! <3


Heja Stella :-)

Hon somnade alltså 21.20 igår, och vaknade strax före kl 7! Nästan tio timmars sömn i sträck igen! Lilla bebban, så duktig. Alltid så nöjd och glad. Så gosig!!


Sommartider.

Herregud vad svårt det är att få barnen i säng på kvällarna nu! "Det är ju ljust ute...vi vill göra det, och det, och det...bara en liten stund till..!" Och så gillar de ju sovmorgon :-) Det som är roligt är att de är så sams nu, hittar på en massa roliga lekar och pyssel som de kan hålla på med länge. Och det är ju himla mysigt!! Men eftersom det är på kvällarna som det tydligen är så extra roligt att leka, så får ju aldrig den här mamman någon egentid! Inte när jag ber om att få natta dem så jag får lägga mig själv sen... Henke har varit på spelkväll igen. Stella somnade 21.20 ikväll, få se om hon vaknar tidigare än 8 imorgon bitti, lite spännande! Natti natti :-)


Onsdag.

Sovrekord inatt: Stella sov från 22 till 8.15 utan mat! Jösses! Gud så skönt :-) Begär verkligen inte att hon ska sova så varje natt, gör hon det någon gång ibland så hinner man ju ladda sömn-batterierna. Idag är Tuva med Fanny på Busfabriken, mysigt och roligt för dem! Tuva är så himla tajt dels med Fanny och så med Maja, jag är otroligt glad att hon har hittat så goa kompisar. De två är de bästa, sen har hon ju många fler näst-bästa också. Alfons bästa kompisar är iväg på semester, så han har lite tråkigt! Vi roar oss på Tekniska verken idag, han, jag och Stella :-) Alfons ska jobba här när han blir stor så det är ju perfekt att ha koll på läget redan nu!!


Litet blötdjur.

Lilla glada fisen!! Du gör mig glad i allt depp och tråk <3


Så kallad semester.

Jaha, så var då den efterlängtade semesterlunken här. Och jag är sååå uttråkad. Om man bara hade något att se fram emot!! Då hade jag njutit mer av de här tomma dagarna. För i tanken är jag redan i hösten: Skolstart, aktiviteter, dopplanering, vinterkläder... Kanske låter sjukt men tyvärr är det sanningen. Lite lätt bitter. Första sommaren jag har mer än en vecka ledigt på...fem år. Önskar mig bara någon liten, liten semesterresa någonstans... Önska kostar ingenting!!!


Modelejon?

Barnen leker med varsin kompis och jag sitter ute med en kopp kaffe. Bläddrar i la redoute-katalogen, det var längesen jag beställde något därifrån! Mycket höstkläder, kanske ska slänga in en beställning för att förnya garderoben... Men hur ska man se ut i höst? Vad har jag för stil? Vad vill jag ha för stil? Kan man få se hur kläderna sitter på en vanlig kropp? Många frågor... Tubhalsduk i äkta kashmir, den var ju fin...549 kronor ja. Nähä jag går och fyller på kaffe nu och slänger nog katalogen i soporna :-)


Gränna hamn.

En glass i Gränna innan vi drog hemåt igen :-)


Till havs!

Tuva & Maja seglar!!


På väg :-)

Stor tjej och liten tjej.


Tonåringar?!

Herregud, ska det behöva ta en halvtimme för två åttaåringar att bara komma utanför dörren? Ta på kläder, byta kläder, kamma hår, spraya hår, ta på läppglans och samtidigt fnittra o prata om vem (vilka!) de är kära i och ihop med. Sen en sista titt i spegeln, på med solbrillorna, släng med håret och sen smäll i dörren. Var är min lilla tös??? :-(


Ny dag, nya möjligheter!

Stella vaknade kl 7 i morse efter en hel natts sömn, tack sötnos :-) Nu sätter jag igång med packningen, för idag drar vi iväg till Grännatrakten för att hälsa på i goa vänners sommarstuga. Det ska bli skönt...


Disktrasan.

Jag har använt metaforen urvriden disktrasa förut, då vid något tillfälle när jag kände mig trött som en sådan. Nu känner jag mig som en urvriden disktrasa igen, men denna gången med en annan liknelse. Urvriden, utsugen, utkramad, får ta all skit...ungefär. Mina känslor är värda noll. Min tid är lika lite värd. Masken på!!


Alltid glad!


Idag kommer de hem!

Snart kommer vilddjuren hem! Eller hulliganerna om du föredrar det ;-) Visst har det varit lugnt och fridfullt här hemma och faktiskt ganska skönt, men nu är vi riktigt less på lugnet och vill ha fullt ös igen! Stella & jag laddar med förmiddagsvälling/kaffe innan vi drar igång med bakningen, för jag tror att de är fikasugna när de kommer.


En mysig dag med Stella!


Fynd.

Mötte upp Henke på stan i eftermiddags och tog en kopp kaffe på torget. Mysigt att bara sitta och titta på folk, och njuta av vädret. Fick liite semesterkänsla! Shoppade lite fint till Stella på rean, dumt att inte passa på tycker jag. I storlek 56 och 62 har hon så hon klarar sig, så jag drog till med 68. Blir finfint efter sommaren. Och eftersom den lilla damen till skillnad från sina syskon inte har något att säga till om så får vi välja vad hon ska ha för klädstil ;-) Sockersött till en liten tös!!


Orka.

Diska städa tvätta damma... Orka!! Vem vill det när man kan gosa med en kelsjuk, varm, mysig och glad bebis?


Äntligen!

Jaaa nu funkar blogg-appen igen! Kul att kunna blogga med bilder från iphonen igen! Räkna med att det blir många inlägg nu framöver :-D


Stella & jag

Igår kväll åt Stella när vi såg på Lotta på Liseberg, somnade runt 22 och vaknade kl 7! Duktig tjej! Jag känner mig utvilad :-)
Passade på att sätta mig ute i solen och dricka kaffe innan hulliganerna kommer ner för trappan och ska utfodras ;-) Tuvas kompis Maja sover över, så idag är det dessutom en till.
Igår hade vi en sån där härlig, spontan dag. Jag och Alfons skulle bara följa Tuva till Maja på förmiddagen. Sen när vi kom blev vi bjudna på fika, Alfons blev sugen på ett dopp när tjejerna skulle bada, sen fick vi även lunch... Klockan var nog över fyra när vi gick hemåt. Gunilla o jag satt och pratade om allt mellan himmel och jord tror jag, så himla skönt att bara snacka. Man får passa på när barnen leker bra, och inte springer och drar en i byxbenen eller frågar om allt precis hela tiden. Igår såg vi dem ju knappt ;-)
Idag väntar BVC-besök för Stella, antagligen en hel del sol, och ikväll nån gång kommer mormor! Ha en bra dag :-)

Regn?

Snacka om att meteorologerna garderar sig, när det står att det ska bli 0-3 mm nederbörd idag. Hallå, 0 mm eller 3 mm? Viss skillnad :-)
Inte för att det spelar mig någon roll just idag, jag sitter ute nu och sitter väl kvar här tills det börjar regna!

Haha!

Jag hade sett fram emot lite sovmorgon idag... När storbarnen sover hos farfar & farmor och inte sätter på teven med Bolibompa kl 7. Det är nämligen då Stella sover som skönast! Och hon brukar ju bara vakna en gång på natten för lite mat och snabbt blöjbyte.
Inatt vaknade hon och åt kl 23, 2 och 5, däremellan har hon vaknat till litegrann några gånger. Och vaknade sen 7.30. Men hon har lite ont i magen stackarn så det är säkert därför natten varit lite gnölig.
Jag klagar inte, för hon sover ju bra annars. Det är bara så himla ironiskt, här tror vi att vi ska få en natt med extra sömn- och då blir det helt tvärtom och vi känner oss som två sömngångare ;-) Tur att den lilla korvisen är så söt...! Och att man får ett soligt leende varje gång hon vaknar och ser att vi är där!

RSS 2.0