Kvällen före midsommar.

Midsommar imorgon, vad fort tiden har gått! Det var ju för tusan vinter när jag & Therese pratade om att de skulle komma hit till midsommar.. Och vinterväder lär det väl bli imorgon, jag förväntar mig inget annat!
Jag är nöjd ändå- bara alla är pigga och glada, vi har massa gott att äta och dricka, och infravärmen på altanen funkar så vi kan sitta ute. Det är allt jag önskar och begär!



Glad midsommar önskar de två spralliga barnen som vägrar stå still så man kan ta ett fint midsommarkort



Helg!


På stan är det International street market i helgen med massa exotiskt & roligt. Engelskt godis, franska kakor, spansk paella, holländska blommor mm. Jättemysigt! Vi fick med oss en stor påse engelsk godis hem till farfar!




Äntligen hos farfar! Vi fick god mat och efterrätt förstås, fredag som det var..



Hos farmor & farfar är det alltid något barn som vill diska..igår var det Alfons.



Lördag morgon och Alfons tränar med Wii :-) Lite lagom engagerad! Tuva är mer inne i det.


Fika på Gyllen med farbror, "faster" & kusin. Gott, och trevligt som alltid.



Holländska minipannkakor med florsocker. MUMS!


Nu ska vi till Linghem en sväng och därefter blir det partaj för mig. Tjoho!


Kvälls-svammel

Jippi, jag har lite semester!! Ledig till midsommar. Underbart! Om det krisar kan jag väl jobba, men annars neej.. Jag behöver också vara ledig. Särskilt efter att ha studerat mitt sommarschema mer ingående..fy bubblan. Mer än heltid vissa veckor och jobba varannan helg. Finns ju en anledning till att man inte jobbar varannan helg i vården längre.. (i regel) men jag veet, jag ska inte gnälla för jag har ju jobb.. Men nu tycker jag (samt min chef) att jag faktiskt ska få unna mig lite ledighet innan det drar igång. Lovely! 

Men inte tänka på jobbiga saker nu. Det är ju nästan fredag, här har vi firat fredag iallafall med långfilm hela familjen, grillat, vin & lite snacks. Mys.
Tyvärr kan ju en envis femåring driva en till vansinne. När man bara vill ha mysigt! Då krävs att femåringen plockar upp alla sina saker som ligger spridda över hela golvet. Gör man inte det så blir det ingen film & snacks, så är det bara.
Men shit vilken ål hon är, slingrar sig och säger "jag ska" "snart" "vänta lite" "mmm" " jag ska bara.." Gaaaah!
Till slut gick jag med bestämda steg in i hennes rum och rafsade ihop allt som låg på golvet i en Ikeakasse och gick iväg med. Då blev det fart på henne minsann! Nu får hon plocka i ordning varje dag som man ska, för att få tillbaks grejerna. För hårt? Det funkade ju idag iallafall.. Och hon måste ju lära sig! Spelar ingen roll om vi hjälper henne, vi måste sätta saken i händerna på henne och visa var den ska ligga för att hon ska göra det. Och då kan vi ju lika gärna städa själva.. Vi får se om det här funkar!

Imorgon åker vi till storstan en sväng, nu när jag är ledig får vi ju passa på. Ska bli mysigt! Umgås med farfar lite, farmor är bortrest så det blir farfar för hela slanten. På lördag är jag bjuden på 35-årsfest, en av mina kära vänner som blir gammal gumma..haha, puss på dig ;-P
Vi åker imorgon efter dagis. De skulle varit 9-14 idag men igår frågade personalen om de kunde vara hemma idag och komma imorgon eftersom de var en personal kort idag. Passade ju inte så bra eftersom vi tänkt åka på förmiddagen imorgon, men barnen (eller mest Tuva) vill ju gå dit och ursäkta men vi vill faktiskt inte låta timmarna brinna inne. Vi betalar en ganska stor slant för att de ska få gå 15 timmar i veckan. Då frågade H om de kan komma 8-11 så blir det ju iallafall tre timmar. Men nähä det gick ju inte för då kommer de ju till frukost. Det går ju inte med "de barnen". Men hallå, lunchen som ni sparade för två barn idag då? Det går väl jämnt upp herregud?! Nä men skit i det sa H, de kommer 9-11 då. Sen ringde de upp honom och sa att de kan väl komma till 8.30 då..? Men snälla..hur kan man vara så himla o-flexibel, vi var ju snälla och hade barnen hemma idag! Man känner ju mest att barnen är till besvär, inte värda ett piss. Men så är det när de är 15-timmarsbarn, det är bara att inse det.  Bjäbb bjäbb.


Nähäpp, nu somnade jag faktiskt här i soffan..zzznark. Inte så konstigt med tanke på att jag gick upp kl 5 i morse, hör ju inte till vanligheterna direkt! Men öppnar man på förskolan kl 6 så måste man :-) Och jag klagar inte för det är roligt. Men trött blir man. Godnatt & sov gott, ha en härlig helg!

Värsta gnäll-inlägget blev det visst..förlåt. Men man måste ju ventilera lite ibland eller hur? ;-)

 

Förnyelse!

Alfons har verkligen ÄLSKAT sina Adidas-dojor. "Mina bympaskor" :-) Alltså gympaskor.
Och eftersom han gjort det så har det visat sig på skorna att de är välanvända..så nu när vänster stortå riskerar att kika fram var det dags för ett par nya, som han verkar gilla tack och lov, hade varit besvärligt annars.


Vi tackar för allt, två barns flitig användning och säger bye bye!



Och så välkomnar vi dessa snyggingar :-) Men vi kommer nog sakna de gamla lite..som trots allt har hängt med i ur & skur i ett par år. Larvigt va?? ;-)


Var är solen?

Ja var är solen? Inte här iallafall! Jag blir tokig, jag behöver solen för att må bra.. Nån som känner igen sig? De flesta skulle jag tro.

Jahapp, skattepengarna kom idag. Wow. Inget att hurra för direkt eftersom de bara försvinner ner i nåt hål som finns i vår ekonomi. De kom och de försvann typ! Eller kommer göra det de närmsta dagarna utan att vi varken köpt en resa, vansinnesshoppat, satt in dem på ett sparkonto eller nåt annat vettigt eller roligt. Så det kan ju kvitta =/



Inspirerad av Linda så drömmer jag om sommaren..


Jordgubbar & grädde
Gå barfota i gräset
Ljum sommarvind i håret
Grillkvällar
Se barnen plaska i poolen
Värsting-glass på Smultronstället
Jaga alla småkryp
Skara sommarland
Tälta
En bra bok
Frukost på altanen
Kolmården
Sovmorgon
Spontanutflykter
Dopp i sjö eller hav


Hoppas verkligen det blir en underbar sommar trots mycket arbete för min del.. Jag längtar! Som ni ser ovan så längtar jag till och med efter alla små äckliga djur- för de hör ju sommaren till! Små vidriga tvestjärtar i brevlådan, bluääck. Men det är sommar för mig, haha :-)



Nu ska jag snart gå in och snuffsa på mina små troll. De är så härliga..och jag mår så dåligt när jag känner att jag inte lyssnar ordentligt på dem, tar mig tid med dem. Idag har jag jobbat och direkt efter åkte vi och handlade. Och H och jag hade en del att prata om som kändes ganska viktigt att ta direkt när vi sågs. Så rullar det på.. Och vips så var det läggdags för lilltrollet och direkt efter det läggdags för stortrollet. Då var jag glad för att H var ute och målade och jag fick lite tid med dem båda, i vanliga fall lägger vi ju varsitt barn. Men men, inget konstigt för såhär har ju många föräldrar det.. Jag skulle inte fixa att jobba heltid, jag mår ju dåligt nog att vara utan dem när jag jobbar som jag gör.
Lite sentimental.. :-)

  

Ett misstag..

Ibland måste man alltså inse sina begränsningar. Erkänna sina misstag!
Jag erkänner, jag kan inte klippa hår. Kanske att jag kan toppa lite på någon som inte har rakt hår eller så, men jag kan inte klippa lugg på min dotter! Fast jag trodde visst det *fniss*
Nu har en riktig frissa rättat till det och såhär fin blev Tuva.






En riktig festfrisyr fixade frisören, med lockar och allt! Men det gillades inte så särskilt mycket av den unga damen- "Nästa gång vill jag ha platt". Men hjärtan i håret hade hon önskat och så blev det. Hon är så fin i håret nu!

 

Söndag kväll.

Jag orkar egentligen inte skriva en enda rad!!
Men vill berätta att Alfons mår bättre nu. Han har liiite ont och får ta det lite lugnt med vilda lekar (tycker vi men han vill förstås inte) men såret ser rätt fint ut. Men visst känns det fortfarande i hjärtat när jag ser det, lillplutten min ♥
 
I helgen har vi:
*Haft singstarkväll med min fd arbetskompis & familj -värsta fjortisfesten nästan hehe- med tillhörande sovmorgon dagen efter. Herregud när vaknade vi 9.30 senast?? 
*Haft kalas för Tuva igen, med morfar & Inger denna gången. Åt god vit prinsesstårta, byggde tågbana och bara umgicks. Tuva fick en Disney eltandborste som hon önskat sig, en klänning med fjärilar på, strumpor, pysselbok med Littlest Pet Shop (en lyckträff), en Madickenbok och 500 kronor i sin fond. Bra presenter! 
*Varit en sväng till Ikea. Där inhandlades en rullgardin till vårt sovrum (det har vi redan köpt en gång, tyvärr blev den då 20 cm för kort..eller alltså för smal..), två vita ramar till Alfons rum, handtag till en massa garderobsdörrar (nu äntligen åker de guldiga 80-talshandtagen UT!), handduksstång och toapappersrullehållare- eller vad det nu kan tänkas heta till badrummet.  
*Hälsat på Tuvas bästis Wilma och hennes familj. Det var jätteroligt! Vi är helt klart på samma nivå när det gäller det mesta, det är kul. Sen har de ju något som vi är något lite sugna på, en husvagn! De pratar väldigt bra om det också så vem vet i framtiden när jag vinner på lotto, då kanske jag köper en till oss.

Ha en skön söndagskväll alla, nu dyker jag ner i soffan!!


Alfons dag på sjukhuset..

Har tänkt skriva om en massa saker, lägga in bilder från Tuvas födelsedag mm.. Men jobb och annat såsom operation kom mellan.

I måndags när jag kom hem från jobbet hade de ringt från Eksjö lasarett och frågat om vi ville/kunde komma in med Alfons för operation redan på onsdagen. Egentligen skulle vi fått en tid för flera veckor sedan, så vi hade väl i princip slutat att vänta.. (för er som inte vet så var det en testikel som satt i ljumsken som skulle opereras ner på dess rätta plats..) Och nu sa de alltså att antingen så blir det på onsdag eller så får ni vänta tills efter sommaren.
Så vi funderade ett tag, sen pratade jag med jobbet och därifrån var det inga problem. Men lite synd att både H och jag skulle ta ledigt och förresten så är han ganska blödig och tycker det är skitjobbigt att se när barnen är dåliga, så lilla mormor ställde upp för att skjutsa och vara med som stöd till mig och Alfons. Så då ringde jag till Eksjö och sa att vi kommer! Kl 8.30 på onsdagen var vi välkomna. Operationen skulle ta allt som allt ca 30 minuter och sen skulle han behöva kanske någon timme på uppvaket.

Vi var där i god tid så vi skulle hitta men det var inga problem. Inte så lätt annars ju, vi är inte sådär jättehemma i Eksjö!
Vi fick sitta i ett barnväntrum, och där fick vi sitta en bra stund. För det var "struligt" tydligen, det var en läkare som var sjuk. Typiskt våran otur.. Så efter 2 timmar i väntrummet hade både Alfons och vi tröttnat. Och han var rejält hungrig och irriterad eftersom han inte ätit eller druckit något sedan kvällen innan. Men precis när jag kände att nu får de för fasen komma så gjorde de det. Tur för dem ;-)
Då fick vi gå in i ett rum där han fick ta på sig en liten operationsrock, de smörjde Emlasalva på händerna och så fick han lugnande medicin. Lille gubben! Han var ARG! Sköterskan lovade att han skulle få FEM glassar sen efteråt om han ville, och då lugnade han sig lite. :-)

Sen var det dags.. Jag bar på en ganska slapp och tung kille till operationssalen. Nappen och snuttetrasan hade han med sig. Vi gick till en operationssal för barn. Det var Disneyaffischer på väggarna och ett litet operationsbord med en liten kudde på. Det var jobbigt att se! Och jag tänkte att det kunde varit en värre operation, vad jobbigt det måste vara för de barnen och deras föräldrar!
Så fick han andas in narkosgas i en mask och sköterskan berättade hela tiden för mig hur han skulle reagera, att han skulle bli helt slapp. Men det går ju inte att förbereda sig, när han slappnade av i hela kroppen och de lyfte över honom till bordet så brast det för mig..shit vad jobbigt att se :-( Och sen fick jag lämna honom där..

Jag och mamma väntade nervöst, eller rättare sagt mamma behöll lugnet medan jag vankade omkring. Och väntade en halvtimme som det var sagt. Efter ytterligare en halvtimme höll jag på att bryta ihop, var höll de hus?? Vi gick till uppvaket men han hade inte kommit. Jag hann ju tänka det värsta! Efter en halvtimme till kom de då äntligen med min lille plutt, djupt sovande.
Operationen hade gått bra men var mycket pilligare än de trott, vet inte varför.
 
Efter en stund öppnade han ögonen! Men han var förvirrad, svamlade som bara den. Och han hade ont! Jämrade sig och sa att han hade ont. Då visade det sig att eftersom han var så arg före operationen så gav de inget smärtstillande utan skulle ge det under operationen. Men det hade det missat! Seriöst eller vad.. Så han fick ganska mycket smärtstillande i kanylen och somnade direkt. Lilla älsklingen. Så onödigt att behöva ha mer ont än nödvändigt.

Sen sov han och var vaken omvartannat, åt nästan två piggelin och drack lite saft. De tyckte ändå att han åt och drack lite för lite så ett tag var det tal om att han skulle få dropp och stanna över natten, jag var helt inställd på det. Särskilt efter att vi klätt på honom för att åka och han fick akut ont i magen och däckade igen.. Men sen piggnade han till och vi blev hemskickade. Efter en HEL dag på sjukhuset! Allt tog längre tid än de sagt, vi var ju liksom på uppvaket i 6 timmar.. 
Han fick en present i bilen (en bil från Cars till hans samling), dåsade lite och kräktes sen upp allt han ätit och druckit..stackarn. Men tydligen ganska väntat efter narkos.

Väl hemma blev han mött av pappa, och Tuva med en fin teckning hon gjort där det stod Välkommen hem Alfons! Gulligt.
Och han fick pannkakor som han önskat, men åt bara några tuggor. Sen somnade både han och jag efter att mormor åkt hem, klockan var väl ca 21. Helt slut!
Idag mår han bra men är trött. Han har ätit några glassar men vill inte ha något annat. Det är väl okej en sådan här dag.. :-) Puh, vilket äventyr..




I väntrummet innan tålamodet började tryta :-)


Mormor läste Kråke-bok.


Nyvaken och har ont..


Nästa gång han vaknade var han sugen på glass, skönt att se honom lite pigg!


Men snart blev han trött igen, orkade inte hålla glassen..


Vände sig om och somnade.


Men sen var det dags för en glass igen :-)


Och somnade igen, min lilla trötta och modiga kille.


Åh en bil! Lite gladare blev han :-)


Hemma och fick de efterlängtade pannkakorna med massa sylt.


Idag ca kl 8.30 och isglass var det enda som slank ner i magen. Och det slank ner några till!


Bilar orkar man ju alltid leka med lite.


Kl 11 var det godnatt..orken är inte som den brukar kan man säga..lille parvel!

RSS 2.0